REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
uglavnomja

#7426 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

daddy-kool wrote:
uglavnomja wrote:
daddy-kool wrote:
4. MSP nije kontaktirao instituciju predsjedništva prilikom donošenja odluke.

mozes li objasniti ovo boldirano?
http://forum.klix.ba/revizija-presude-p ... #p13449081
de ba :-)
Streptokok

#7427 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Streptokok »

ultima_palabra wrote:[q
Albanci nemaju vojničke tradicije, u našoj situaciji 92-95 oni bi prošli kudikamo gore.

Nije Bakirova krivica, ali je on kontinuitet jedne stranke, familije i politike koja nas vodi od 1990.
nije tema, al moram replicirati. ne znam kako bi prošli u ratu ali sam siguran da bi se u miru uspješnije borili sa dodikom i sličnom bagrom i ne bi dozvolili da im zločinci hodaju po dvorištima i prave crkve.

ovo za kontinuitet se slažem, ali ne mogu priče da je bakir kriv što je pokušao tužiti i da zbog toga treba podnijeti ostavku. on ostavku treba da podnese iz milion drugih razloga (korupcija u društvu, bezvlašće, nepotizam...), ali u te razloge svakako ne spada ova tužba.
pemanapemani

#7428 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pemanapemani »

Streptokok wrote:
Albanci nemaju vojničke tradicije, u našoj situaciji 92-95 oni bi prošli kudikamo gore.

Nije Bakirova krivica, ali je on kontinuitet jedne stranke, familije i politike koja nas vodi od 1990.
nije tema, al moram replicirati. ne znam kako bi prošli u ratu ali sam siguran da bi se u miru uspješnije borili sa dodikom i sličnom bagrom i ne bi dozvolili da im zločinci hodaju po dvorištima i prave crkve.

ovo za kontinuitet se slažem, ali ne mogu priče da je bakir kriv što je pokušao tužiti i da zbog toga treba podnijeti ostavku. on ostavku treba da podnese iz milion drugih razloga (korupcija u društvu, bezvlašće, nepotizam...), ali u te razloge svakako ne spada ova tužba.
Izvini što se ubacujem u diskusiju, ali pobijaš sam sebe.

Znači, po zadnjem postu ispada da za situaciju u BiH nije ključno što su većina stanovnika muslimani, nego je do nesposobnosti tih istih stanovnika, jer da su Albanci na našem mjestu bilo bi drugačije.

Osnovni problem je bijeg od preuzimanja odgovornosti.
Eto, ti si čak naveo da je dio krivice u narodu koji je previše miroljubiv.

Onda dolazimo do toga da su svi krivi - velikosrbi, kurva europa, "špijuni" Boyl, Nice i Tromp, jugokomunistička ljevica, cjelokupna međunarodna zajednica (za tren zaboravimo sve moguće presude za ratne zločine i genocid), narod koji je previše miroljubim...

Znači, apsolutno su svi krivi, samo Bakir i SDA nisu krivi za blamažu sa revizijom presude.
kluz franjo

#7429 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

Meni samo nije jasno kako jedan određeni broj navijača ne uviđa šta je u konačnici bio rezultat ove akcije kodnog naziva "Visočke piramide II".
Jedno VELIKO NIŠTA.
Ili da konkretizujem.
U međunarodnoj istoriji će ostati zapisano
- da je na teritoriju BiH počinjen genocid '95 u Srebrenici.
- da su taj zločin izvršila tijela i institucije iz BiH! (Nešto poput Hutu-Tutsi u Ruandi).
- da Srbija niti je učestvovala, niti saučestvovala. Mogla spriječiti, kazniti, ali nema krivice (su)izvršenja na rukama.
- da BiH NIJE podnijela zahtjev za reviziju takve presude.
- da ne postoji pravno-istorijski relevantna dokumentacija koja bi sadržavala objedinjene materijalne dokaze koji ukazuju na suprotno.
Sve ostalo su sa aspekta međunarodnog prava i istorije "Alternativne činjenice".
A mi slobodno možemo pokušati "utkati u kolektivno sjećanje naroda" šta god želimo.
Samo se ne smijemo čuditi kada nas ili našu djecu za 10 ili 15 godina u svijetu budu čudno gledali i pitali se "o čemu ovi pričaju, gdje to piše?"
Streptokok

#7430 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Streptokok »

pemanapemani wrote:
Izvini što se ubacujem u diskusiju, ali pobijaš sam sebe.

Znači, po zadnjem postu ispada da za situaciju u BiH nije ključno što su većina stanovnika muslimani, nego je do nesposobnosti tih istih stanovnika, jer da su Albanci na našem mjestu bilo bi drugačije.

Osnovni problem je bijeg od preuzimanja odgovornosti.
Eto, ti si čak naveo da je dio krivice u narodu koji je previše miroljubiv.

Onda dolazimo do toga da su svi krivi - velikosrbi, kurva europa, "špijuni" Boyl, Nice i Tromp, jugokomunistička ljevica, cjelokupna međunarodna zajednica (za tren zaboravimo sve moguće presude za ratne zločine i genocid), narod koji je previše miroljubim...

Znači, apsolutno su svi krivi, samo Bakir i SDA nisu krivi za blamažu sa revizijom presude.
da ti opet ponovim. ne vidim nikakvu blamažu bakira u vezi sa revizijom. dotičnom se svašta može prigovoriti, ali po meni, ovo sa revizijom je dobro odrađeno, onaj dio koji je bio do bakira i BiH.
Banksy

#7431 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Odličan komentar. Sve rečeno i pobrojano, od do. Odličan.
Matzan

#7432 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Matzan »

Banksy wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Obi Wan Bosnian

#7433 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Obi Wan Bosnian »

Nije me bilo 7 dana jer sam bio na službenom putu. Nisam ćitao ništa šta je ovdje pisano u međuvremenu ali evo mog komentara nakon svega:

Od početka sam govorio da je najvažnije poslati poruku da se ne bojimo konflikta i da nismo zaboravili. Ta je poruka poslata. Ako ništa drugo mjesec dana se vratila tema genocida u medijske prostore ne samo u BiH već u regionu. Mjesec dana su ljudi svakodnevno podsjećani šta se desilo. To je samo po sebi korist i ako ništa drugo isplatilo se pokrenuti sve ovo samo zbog tog podsjećanja.

A šteta? Ja je ne vidim.

Odnosi sa negatorima genocida su svakako loši a i šta će nam dobri odnosi sa negatorima genocida?

Uvreda žrtvama? Gluposti. Upravo suprotno jer žrtve hoće da se stalno podsjeća na to šta su prošli.

Ništa nismo izgubili a dobili smo da se mjesec dana u medije vratila tema genocida nad Bošnjacima. Što više priče o genocidu to manje šanse da se genocidna tvorevina kurči.
Dozer

#7434 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Dozer »

Streptokok wrote: da ti opet ponovim. ne vidim nikakvu blamažu bakira u vezi sa revizijom. dotičnom se svašta može prigovoriti, ali po meni, ovo sa revizijom je dobro odrađeno, onaj dio koji je bio do bakira i BiH.
Kako, bolan ne bio/la, nije blamaza.... Znati da Softic nema akreditaciju skoro godinu dana, i opet na silu gurati budalastinu za koju su svi relevantni i upoznati s procedurama, tipa Refika Hodzica koji i te kako zna kako sve to funkcionise, rekli da nema sanse da sud prihvati zahtjev... Sta je to nego blamaza...

Da ne pricamo o tome sto se doticni sad sasvim lijepo namjestio na volej Dodiku, Ivanicu i svima onima koji su bili protiv slanja tog zahtjeva.

Ali, sta drugo ocekivati od "Malog od zlata"...

Jeste, cinjenica je da se "obnovila" prica o zlocinima, genocidu, itd., ali - ta prica ovdje svakako ne posustaje vec 20 godina. I ne treba da posustaje.
Problem je sto se ta prica vec godinama vodi - samo ovdje.
EU, USA i MZ to odavno vise ne zanima... Grow up, people...

Evo, toliko je to bitno svima njima vani da se nigdje ni ne spominje, a loptica interesa se fokusirala na Tursko-Holandsku "krizu"...
Shvatite - mi smo ovdje zadnja rupa na svirali.
Streptokok

#7435 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Streptokok »

Dozer wrote:
Streptokok wrote: da ti opet ponovim. ne vidim nikakvu blamažu bakira u vezi sa revizijom. dotičnom se svašta može prigovoriti, ali po meni, ovo sa revizijom je dobro odrađeno, onaj dio koji je bio do bakira i BiH.
Kako, bolan ne bio/la, nije blamaza.... Znati da Softic nema akreditaciju skoro godinu dana, i opet na silu gurati budalastinu za koju su svi relevantni i upoznati s procedurama, tipa Refika Hodzica koji i te kako zna kako sve to funkcionise, rekli da nema sanse da sud prihvati zahtjev... Sta je to nego blamaza...

Da ne pricamo o tome sto se doticni sad sasvim lijepo namjestio na volej Dodiku, Ivanicu i svima onima koji su bili protiv slanja tog zahtjeva.

Jeste, cinjenica je da se "obnovila" prica o zlocinima, genocidu, itd., ali - ta prica ovdje svakako ne posustaje vec 20 godina. I ne treba da posustaje.

Evo, toliko je to bitno svima njima vani da se nigdje ni ne spominje, a loptica interesa se fokusirala na Tursko-Holandsku "krizu"...
nisi pravnik i ne znaš kako stvari funkcionišu, pogotovo u međunarodnom pravu. Ne postoji crno i bijelo, nego sivo. Nikakav volej, nikakva šteta nije napravljena. Pokušalo se postupati u toj sivoj zoni, nije uspjelo i to je to. Šanse su svakako bile mizerne, to smo svi znali, no trebalo je pokušati.
kluz franjo

#7436 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

Matzan wrote:
Banksy wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Potpisujem.
Dozer

#7437 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Dozer »

Streptokok wrote:
Dozer wrote:

nisi pravnik i ne znaš kako stvari funkcionišu, pogotovo u međunarodnom pravu. Ne postoji crno i bijelo, nego sivo. Nikakav volej, nikakva šteta nije napravljena. Pokušalo se postupati u toj sivoj zoni, nije uspjelo i to je to. Šanse su svakako bile mizerne, to smo svi znali, no trebalo je pokušati.
Tacno, nisam pravnik, ali - poznajem Refika. I covjek je u samom startu rekao da od toga nema nista jer to ne ide tako. Znaci, sanse nisu bile mizerne, nego nisu ni postojale.
Mislim... zahtjev nije prosao ni Registrar, sto je covjek rekao da ce se i desiti... O cemu pricamo...
Jos jednom - na medjunarodnoj sceni ovaj "zahvat" je totalno irelevantan. Ne mijenja nista po ranijoj presudi, i u tom konktesktu nema stete, ali - nema ni koristi. Ostaje status quo, tj. sve kao i ranije, s tim sto su se ovime samo dobili, ili izgubili, lokalni jeftini politicki poeni.
Ko je dobio - jasno je. Kao i ko je izgubio.
Jedini rezultat jeste ono sto sam vec ranije rekao - postignuta je dodatna etno-nacionalisticka polarizacija unutar BiH.
Izradio sam se samo u jednom predvidjanju - nisam ocekivao da ce odbijenica stici ovako brzo.

Ali, ovo je s jedne strane i dobro jer je time domacim mazlumima izbijen jedan alat kojim bi se nemilice dobacivali sljedece, izborne godine.
Sad ce morat smisliti nesto drugo oko cega ce se "klati" u predizbornoj sljedece godine.
Banksy

#7438 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

Dozer wrote:

Jedini rezultat jeste ono sto sam vec ranije rekao - postignuta je dodatna etno-nacionalisticka polarizacija unutar BiH.
:lol:
ultima_palabra

#7439 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by ultima_palabra »

"'šanse su svakako bile mizerne" i "pričalo se o genocidu po medijima", a do neki dan je Bake karao đikane i slao ih na aparate.

Ma hajte molim vas...
uglavnomja

#7440 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by uglavnomja »

siva zona u medjunarodnom pravu, u kojoj se pokusalo djelovati, poslati zahtjev preko nepriznatog lika, koji je obavijesten da je izgubio status

:lol: :lol: :lol:
kluz franjo

#7441 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

Kakvi kreteni "kreiraju budućnost" ovog društa!
http://ba.n1info.com/a142813/Vijesti/Vi ... ftica.html

Pola optužnice se odnosi na nekog Sakiba Softića, a pola na nekog Safeta Softića!?

Pozdrav u BL sa stihom Bore Čorbe
"gospode, gde li pronalaze,
ovoliku đubrad i mamlaze"

I ovdje će se napaljenom puku pod dobrim starim izgovorom "bolje išta, nego ništa" servirati NIŠTA.

PS: Sada će se pronaći neki Safet Softić, koji će predati krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanja.
Ovdje ne treba ni hljeba više, samo daj igara...
Streptokok

#7442 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Streptokok »

uglavnomja wrote:siva zona u medjunarodnom pravu, u kojoj se pokusalo djelovati, poslati zahtjev preko nepriznatog lika, koji je obavijesten da je izgubio status

:lol: :lol: :lol:
sine, očigledno tvoje obrazovanje nije dostatno da tumačiš velike stvari. drži se kladionice, možda bude hajra.
Dozer

#7443 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Dozer »

Banksy wrote:
Dozer wrote:

:lol:
:?:
Bodkin

#7444 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Bodkin »

Streptokok wrote:

Vidili smo kako su prosli u ratu sa srbijom koja je skoro deceniju ratovala po hr/bih. Da su naletili 92, ne bi mjesec izdrazali.
Malo manje dizanja drugih ne bi bilo lose
hizo ramidovic

#7445 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

mene hvata nostalgija kad se sjetim kako smo slozno i idilicno zivjeli prije podnosenja ove revizije...
GeeTnT

#7446 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

Softic je samo jedan iz mase nepriznatih, a sa druge strane troclano predsjednistvo bi sigurno donijelo odluku o produzenju ugovora ili bi za agenta ovlastili profesionalca kakav se moze naci samo na forumu...Buranija van ovog pdf je svakako meso koja ce se u bliskoj buducnost naci u rovu, ili sa kesama na granicnim prelazima...jer ovo je obecana zemlja samo za odabrane.

Zelim vam da Vas sto manje pogine i sto manje ostane bez ruku, nogu, oka....zelim Vam sto manje logora i grobnica.
hizo ramidovic

#7447 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote:

Vidili smo kako su prosli u ratu sa srbijom koja je skoro deceniju ratovala po hr/bih. Da su naletili 92, ne bi mjesec izdrazali.
Malo manje dizanja drugih ne bi bilo lose
ovo neki novi momenti ili jeftina propaganda?
VjecitiStudent

#7448 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

hizo ramidovic wrote:mene hvata nostalgija kad se sjetim kako smo slozno i idilicno zivjeli prije podnosenja ove revizije...
Nije pitanje je li zatrovano više ili manje, već to što se svakom novom međunacionalnom aferom, pitanja kruha i posla uspješno potisnu za barem sljedećih šest mjeseci.

Jednom, nabačaj stigne iz srpskih redova, drugi put iz hrvatskih, treći put iz bošnjačkih, .... svi se na traci redaju, a života ovdje, sve manje i manje.
hizo ramidovic

#7449 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hizo ramidovic »

VjecitiStudent wrote:
hizo ramidovic wrote:mene hvata nostalgija kad se sjetim kako smo slozno i idilicno zivjeli prije podnosenja ove revizije...
Nije pitanje je li zatrovano više ili manje, već to što se svakom novom međunacionalnom aferom, pitanja kruha i posla uspješno potisnu za barem sljedećih šest mjeseci.

Jednom, nabačaj stigne iz srpskih redova, drugi put iz hrvatskih, treći put iz bošnjačkih, .... svi se na traci redaju, a života ovdje, sve manje i manje.
pa sta predlazes?
VjecitiStudent

#7450 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

hizo ramidovic wrote:
VjecitiStudent wrote:

pa sta predlazes?
Jel nam prioritet kako je Bakir šuknuo Dodiku I Čoviću i obratno ili posao i kruh.

Ako je ovo drugo, držimo se teme.
Post Reply