Odgovor je ponudio Ivica Đikić: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/co ... iku-srpskuradostan dan wrote:Ok...da prihvatimo da je covic uz r srpsku, slucajno, namjerno, iz interesa, bez interesa, ofirno, neofirno...
Daj mi odgovor - zasto je covic uz republiku srpsku - ofirno, neofirno, namjerno, slucajno, itd, itd?
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- arzuhal
#7176 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
VjecitiStudent
#7177 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:Odgovor je ponudio Ivica Đikić: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/co ... iku-srpskuradostan dan wrote:Ok...da prihvatimo da je covic uz r srpsku, slucajno, namjerno, iz interesa, bez interesa, ofirno, neofirno...
Daj mi odgovor - zasto je covic uz republiku srpsku - ofirno, neofirno, namjerno, slucajno, itd, itd?
Drugi je razlog pravomoćna haška presuda hercegbosanskoj političkoj i vojnoj šestorci koja će biti izrečena u studenom ove godine. Ako u ključnim elementima bude potvrđena prvostupanjska presuda, to će – uz ostalo – značiti i prihvaćanje optužbe o udruženom zločinačkom poduhvatu Zagreba i Gruda protiv Bosne i Hercegovine. Zato Hrvatska toliko inzistira na zaboravljanju „prijepora“ iz prošlosti.
Kad nas je već u ovom tekstu krenulo s narodnim mudrostima, da i završimo u tom tonu: „Ne laje pas radi sela...“.
-
hAZNADAR
#7178 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zato sto je nas sukob, konfrontacja, razmimoilazenje,..... sve vise civilizacijski a sve manje politicki. Razlike medju nama su sve vise civilizacijske a ne politicke i interesne.radostan dan wrote:Ok...da prihvatimo da je covic uz r srpsku, slucajno, namjerno, iz interesa, bez interesa, ofirno, neofirno...
Po nacinu kako Hrvati oslovljavaju Srbe i Bosnjake - prije bih rekao da im je ispod nivoa biti zajedno sa ciganijom pa radije bi sa nekim slicnijim sebi.
A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
Kod Bosnjaka je i meni samom nejasno sta je opci cilj i da li postoji zajednicki cilj, nacionalni interes i sl. A lakse je imati deal sa nekim ko igra otvorenih karata i znas sta hoce - nego sa nekim gdje nemas pojma sta pravi i sta ce ispasti.
-
VjecitiStudent
#7179 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
hAZNADAR wrote:Zato sto je nas sukob, konfrontacja, razmimoilazenje,..... sve vise civilizacijski a sve manje politicki. Razlike medju nama su sve vise civilizacijske a ne politicke i interesne.radostan dan wrote:Ok...da prihvatimo da je covic uz r srpsku, slucajno, namjerno, iz interesa, bez interesa, ofirno, neofirno...
...
-
hAZNADAR
#7180 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mislim da je problem kod moje generacije i starijih. Mi smo relikt jednog proslog vremena i proslih standarda koji se ne uklapaju u kontekst sopstvene drzavnosti, nacije, odgovornosti, zajednistva, zajednicke imovine,.. i sl. Nikada mi necemo dati povjerenje nikome od nas i uvijek cemo se prema svemu odnositi mahalski, bolesni od zavisti, ubjedjeni da smo strucniji od izabranih, podanickog mentaliteta, bez ikakve svetinje koja je bitnija od licnog interesa, i grupa individialaca gdje svako zna sve o svemu.Haris.ba wrote:Kakav narod, takva vlast....KB9 wrote:sve je proslo apsolutno ocekivano jer iz godine u godinu degenericni narod ove drzave glasa za svoje degenericne ljude po totalno retardiranim kriterijima pa sad na skoro svakoj bitnoj poziciji imamo apsolutnu budalu i teveceliju koja ne bi mogla cuvat crnu tacku na bijelom zidu a ne uradit nesto adekvatno i sto se od nje ocekuje
Mladji koji su iako odrasli u ovome - opet politicki zreliji. Barem nece voditi vjecitu raspravu kako se zovemo, zaliti za proslim vremenima, politizirati multikulturalnost, mijesati vjerski identitet sa nacionalnim,... i sl.
Za koju deceniju ce biti bolje. A do tada je bitno ne shebati i ovo malo sto imamo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7181 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije šija već je vrat.VjecitiStudent wrote:Je suis SakibJThomas wrote:evo i veliki ekspert sakib nam kaže da je mišljenje dao registrar a ne sud.
bio je jedan post ovdje kad je stigao onaj zahtjev za pojašnjenje skoro bukvalno tim riječima...pa možda je sakib među nama, a možda znanje i inspiraciju crpi od nas...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7182 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
propuh1975 wrote:Sve pare sto si ti dao uzmi nazad .A dok je nas bosnjaka uvijek kad god treba za nasupici wrote:e sad gdje su pare od donacija za ovu lakrdiju koju si pokrenuo eno zuka vapi za cimerom u tvorzaIzetbegović: Znao sam za odluku suda iz maja, neću podnijeti ostavku, a Softiću čestitambiti ce skupljeno kad got treba netrebaju nam tvoje pare sto si se ti nasao prozvan.Ps obozavam te kao forumasa ovo sad ozbiljno uvijek se nasmijem tvoim postovima po drugim temama pozz

sisao s planine popeo se na brdo... tipicni glasac SDA
-
Hamolj
#7183 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jako bezobrazno od tebe moderatoru. Ti si tip osobe poput Suljagića, ljudska gnjida kojoj ništa sveto nije, preko mrtvih do cilja. Stidi se zbog ovoga.Chmoljo wrote:a tvoja žrtva je veća pa si kompetentniji?Hamolj wrote:A mogao je i pušku uzeti umjesto što se krio po bazama u UN-a ? Niko od nas nije nikog izgubio samo je Suljagić. Čitava moja porodica je prošla kroz četničke logore, mnogi članovi porodice su mi ubijeni i sad mi dođe ovakva jedna gnjida poput Suljagića i raduje se tome što je revizija propala. Ovo nije poraz Bakira Izetbegovića nego svih Bošnjaka jer smo ponovo pokazali kakvi smo šupci od ljudi.Niko od njih nije ni pokušao učiniti bila šta u vezi revizije, ali bitno je da su se nakon toga javili. Nabijem ih sve redom na spolni organ !
nije Emir jedini žrtva, ali se ovdje jedini proziva da se RADUJE odbacivanju revizije. to ko tvrdi ima ozbiljnih psiholoških problema, jer kako drugačije objasniti količinu bezobrazluka da se tako nešto tvrdi samo zato što je to rekao lažov Izetbegović?
na primjer, ja tvrdim da ti lažeš da ti je iko bio u logoru, već ste se ispalili na vrijeme i sada izmišljaš samo da bi podebljao svoju šuplju argumentaciju.
-
Duka Dizel
#7184 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
Kod Bosnjaka je i meni samom nejasno sta je opci cilj i da li postoji zajednicki cilj, nacionalni interes i sl.
- Blek Stena
#7185 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Odnosno, da uprostimo stvar- Bosna-Bosnjacima, i Hercegovina koja je, podrazumjeva se, regija BosneDuka Dizel wrote:Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
Kod Bosnjaka je i meni samom nejasno sta je opci cilj i da li postoji zajednicki cilj, nacionalni interes i sl.
-
Duka Dizel
#7186 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa mislim, što ne reći jasno ono što je tako očito.Blek Stena wrote:Odnosno, da uprostimo stvar- Bosna-Bosnjacima, i Hercegovina koja je, podrazumjeva se, regija BosneDuka Dizel wrote:Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
- Drvosjeca iz Dejcica
#7187 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sve je to legitimno kao i težnja za pripajanje matici Srbiji ili Hrvatskoj. Drugo je pitanje koliko je to sve realno izvodljivo mirnim putem i diplomatskim sredstvima. Po mom mišljenju nemoguće. Dakle rahat patanja do sudnjeg dana.Blek Stena wrote:Odnosno, da uprostimo stvar- Bosna-Bosnjacima, i Hercegovina koja je, podrazumjeva se, regija BosneDuka Dizel wrote:Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
- LBVIEW
#7188 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sve i da je tako, ipak nije ni blizu "legitimnih teznji" pojedinih naroda za etnicki cistim teritorijama prezentiranih u "5 strateskih ciljeva" od strane legitimnih politickih predstavnika u Skupstini,a sto se malo kasnije pokusalo sprovesti u djelo u UZP.Blek Stena wrote:Odnosno, da uprostimo stvar- Bosna-Bosnjacima, i Hercegovina koja je, podrazumjeva se, regija BosneDuka Dizel wrote:Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
-
VjecitiStudent
#7189 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Političkim elitama je stalo da, neprestano izmišljajući razne nacionalne "biti ili ne biti', poput referenduma, revizija, novih entiteta, ... što duže održe stanje u kojem će moći nesmetano pljačkati, dok je skoro svim ostalim stalo da što prije pobjegnu iz ovakve zemlje.
Naravno, tu je i dijaspora, napeto prate uz kokice ...
Last edited by VjecitiStudent on 12/03/2017 11:49, edited 1 time in total.
-
hizo ramidovic
#7190 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
tako je, bratijo moja!
jos treba dodati da nijw cilj samo unitarna tzv. bih vec kalifat sa serijatom kao najvisim zakonom odnosno ISIS na balkanu.
zasto to javno ne kazati kad se to tako lepo vidi...
STOP TURSKOM ZULUMU!!!
jos treba dodati da nijw cilj samo unitarna tzv. bih vec kalifat sa serijatom kao najvisim zakonom odnosno ISIS na balkanu.
STOP TURSKOM ZULUMU!!!
-
hAZNADAR
#7191 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Po obicaju srpski mitomani znaju sta mislimo i osjecamo bolje od nas samih. Fali samo jos ikona na tavanu pa se kockice u kockastim glavama sloze.Duka Dizel wrote:Bošnjacima je opći cilj unitarna bezentitetska BiH sa Bošnjacima kao temeljnim i većinskim narodom.hAZNADAR wrote: A slicnost se osim civilizacijske ocitava i u politici - barem u smislu jasnih ciljeva. Srbi i Hrvati jos od 93-ce imaju vrlo jasne ciljeve bez obzira na stranku.
To sto si naveo jeste istina za dio nas. Ima nas koji sanjaju multikulti mini Jugu, ima nas koji bi rado stranu vlast(pravednu naravno), a ima nas i koji bi sve to serijatski.
Tako da su u neku ruku prilike u Srba ma koliko bile radikalne i profasisticke opet u prednosti zbog monolitnosti. Logicno je da je Covi lakse sa takvima imati deal jer zna barem na cemu je.
Medjutim kao Banjalucanin znam jako dobro da je razlog nase konfrontacije sve vise civilizacijski a sve manje politicki. Sve vise je do porijekla, turaka, genetike,.. a sve manje do Alije, Bakira, unitarizma, hegemonizma i sl. To se ocituje i na forumima i online komentarima i razlog sto Bosnje jednostavno ne kontaju ili ne pridaju znacaj tome je upravo dokaz sve veceg civilizacijskog jaza medju nama.
- pici
#7192 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
drzava po mjeri lopova, varalica, bande itd itd... za pozelitVjecitiStudent wrote:Političkim elitama je stalo da, neprestano izmišljajući razne nacionalne "biti ili ne biti', poput referenduma, revizija, novih entiteta, ... što duže održe stanje u kojem će moći nesmetano pljačkati, dok je skoro svim ostalim stalo da što prije pobjegnu iz ovakve zemlje.
- pici
#7193 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
hizo ramidovic wrote:tako je, bratijo moja!
STOP TURSKOM ZULUMU!!!
hoce turKi do beograda pa na bec... e nece vala
zelena transfezala i islamska deklaracija
-
hAZNADAR
#7194 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Dokle god tebe vise sikira sedma minhenska umjesto referenduma - to samo dokazuje moju misao da je problem naseg mentaliteta.VjecitiStudent wrote:Političkim elitama je stalo da, neprestano izmišljajući razne nacionalne "biti ili ne biti', poput referenduma, revizija, novih entiteta, ... što duže održe stanje u kojem će moći nesmetano pljačkati, dok je skoro svim ostalim stalo da što prije pobjegnu iz ovakve zemlje.
Uostalom - malo za promjenu slusaj dijasporu sta prica, pise ovdje. Nismo mi sami od sebe skontali neke stvari i postali sami od sebe pametni. Ovo sto pisemo je copy-paste. Pokupili smo pamet gledajuci uspjesne nacije kako se odnose prema nekim stvarima i taj standard projeciramo na nase prilike. I u vasim ocima onda zvucimo kao primitivni ufurani patrioti sto prizivaju rat.
Moras u tom slucaju ipak priznati da ste vi sto birate vlast u BiH pametniji od Svaba, Sveda, Danaca, Holandjana,...
Konkretno u ovom slucaju revizije - takva iskustva i izazove nisu imali barem u skorije vrijeme uspjesne nacije Evrope. Ali u slucaju bilo kakve politicke konfrontacije sa drugima - da vidis samo te sloznosti. Kako se ljuta ljevica i ljuta desnica, centar, konzervativci, liberali, socijaldemokrati i neofasisti,.. svi ljuti protivnici u parlamentu - kako se ti svi dzuture udruze i nastupe zajedno. I ne dopustaju da iko prednjaci u tome i nosi barjak - haman natjecaj u patriotizmu. No joke.
U nasem slucaju revizije. Nije bizarno i porazavajuce kako je Bakir sve ovo izveo - koliko cinjenica da je bio sa svojom lopovskom strankom bio u spicu toga a cjelokupna probosanska opozicija se usutila cekajuci ishod i priliku da usicari nesto za sebe. Porazna je bila i ova atmosfera na forumu gdje su pojedini vristali protiv revizije i porazna je bila politicka stvarnost gdje je izostala sira podrska i zajednicki nastup cijelokupnog probosanskog bloka.
Jos vi pure morate jesti dok neke stvari ne naucite. A sad nastavi prozivati pojedince na vlasti koju ste sami izabrali, eto svanuce kada sidje Kurta a dodje Murta.
-
Duka Dizel
#7195 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je istina za sve vas, zašto da se lažemo?hAZNADAR wrote:
Po obicaju srpski mitomani znaju sta mislimo i osjecamo bolje od nas samih. Fali samo jos ikona na tavanu pa se kockice u kockastim glavama sloze.![]()
To sto si naveo jeste istina za dio nas. Ima nas koji sanjaju multikulti mini Jugu, ima nas koji bi rado stranu vlast(pravednu naravno), a ima nas i koji bi sve to serijatski.
Uključujući i one koji su za šerijat ( što prethodno pretpostavlja unitarnu državu i apsolutnu bošnjačku većinu), a i za one multi-kulti koji se kao fol zalažu za gradjansku državu (a u pozadini prebrojavaju koliko ima muslimana u BiH).
I ja to znam, ne zato što čitam misli, nego čitam ovaj forum izmedju ostalog.
Vidim i po ponašanju, izjavama i aktivnostima svih relevantnih bošnjačkih struja, unazad 25 godina.
Doduše, da ne grešim dušu, čuo sam nedavno izlaganje i onog Bošnjaka iz Makedonije koji se zalaže za fildžan Bosnu. To je jedini i prvi put da sam čuo iz usta nekog Bošnjaka da je za tu ideju.
-
VjecitiStudent
#7196 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Srećom, ogromni dio naših vani živi sretne živote, dok veoma mala manjina, živi dvostruke živote, jedan tamo, drugi, potpuno virtuelni, ovdje, tastaturom dijagnosticirajući i rješavajući sve naše probleme.
- Haris.ba
#7197 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I ko kaže da nismo demokratsko društvo. I šerijat i komunizam i neoliberalna demokratija i socijalistička demokratija i samoupravljanje i anarhija i građanska i negrađanska....
Ja to smatram bogatstvom.
Nego, veoma zanimljivo pismo Softića. Nadam se da će u tužilaštu barem ući u fazu istrage ovo oko njegove punomoći. Najviše radi toga da se otkrije što više činjenica. Ali, mislim da nema krivičnog djela lažnog predstavljanja. Možda prekoračenje ovlaštenja. Ali, i to je nategnuto. Još ako Dudo zaduži predmet.
Zanimljivo bi bilo ako bi i bio predmet. Na kraju bi sud morao priznati da je stvarno imao punomoć. Jedino može biti problem na osnovu čega je podnio reviziju. A to onda ide prema Bakiru. Po tome, očekujem tekstove u novinama na koje Fahro nema uticaja o tome da tužilaštvo treba da istraži na osnovu čega je poslano jednom organu Ujedinjenih Nacija poslan zahtjev za sudovanje.
Ja to smatram bogatstvom.
Nego, veoma zanimljivo pismo Softića. Nadam se da će u tužilaštu barem ući u fazu istrage ovo oko njegove punomoći. Najviše radi toga da se otkrije što više činjenica. Ali, mislim da nema krivičnog djela lažnog predstavljanja. Možda prekoračenje ovlaštenja. Ali, i to je nategnuto. Još ako Dudo zaduži predmet.
Zanimljivo bi bilo ako bi i bio predmet. Na kraju bi sud morao priznati da je stvarno imao punomoć. Jedino može biti problem na osnovu čega je podnio reviziju. A to onda ide prema Bakiru. Po tome, očekujem tekstove u novinama na koje Fahro nema uticaja o tome da tužilaštvo treba da istraži na osnovu čega je poslano jednom organu Ujedinjenih Nacija poslan zahtjev za sudovanje.
Last edited by Haris.ba on 12/03/2017 12:26, edited 2 times in total.
-
hizo ramidovic
#7198 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
kakvo genijalno zapazanje!!! svaka cast, ovo mora biti slijed misli pravog izvornog ravnogorca, neka si turcima rekao istinu, pa neka se sad zamisle.Duka Dizel wrote:
To je istina za sve vas, zašto da se lažemo?
Uključujući i one koji su za šerijat ( što prethodno pretpostavlja unitarnu državu i apsolutnu bošnjačku većinu), a i za one multi-kulti koji se kao fol zalažu za gradjansku državu (a u pozadini prebrojavaju koliko ima muslimana u BiH).
Vidim i po ponašanju, izjavama i aktivnostima svih relevantnih bošnjačkih struja, unazad 25 godina.
Doduše, da ne grešim dušu, čuo sam nedavno izlaganje i onog Bošnjaka iz Makedonije koji se zalaže za fildžan Bosnu. To je jedini i prvi put da sam čuo iz usta nekog Bošnjaka da je za tu ideju.
Umesto da im uzor bude Republika Srpska, kao primer demokratskog i tolerantnog multinacionalnog i multikulturnog društva, oni sanjaju o kalifatu.
STOP TURSKOM ZULUMU!!!
-
Duka Dizel
#7199 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Žao mi je ako si stekao utisak da ja kritikujem bošnjačke težnje i želje za državom po njihovoj meri.hizo ramidovic wrote:
kakvo genijalno zapazanje!!! svaka cast, ovo mora biti slijed misli pravog izvornog ravnogorca, neka si turcima rekao istinu, pa neka se sad zamisle.
Umesto da im uzor bude Republika Srpska, kao primer demokratskog i tolerantnog multinacionalnog i multikulturnog društva, oni sanjaju o kalifatu.
STOP TURSKOM ZULUMU!!!
Last edited by Duka Dizel on 12/03/2017 12:30, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#7200 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
slabo ti citasDuka Dizel wrote:To je istina za sve vas, zašto da se lažemo?hAZNADAR wrote:
Po obicaju srpski mitomani znaju sta mislimo i osjecamo bolje od nas samih. Fali samo jos ikona na tavanu pa se kockice u kockastim glavama sloze.![]()