Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- shmizlica
#7401 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ofkors
šta ima duke 
-
5 0 5
#7402 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ja cu prvi osuditi i zlocinca i "ideologiju" koja ga je inspirisala na ovako gnusni zlocin. ako je u ateizmu (ili u nekim ateistickim knjigama) nasao inspiraciju, osudjujem i takvu literaturu.Towelie wrote:Gde su dezurni ateisti da osude teroristicki cin napravljen u ime njihove ideologije? Ako ne osudite, razumecu da podrzavate ateisticki terorizam.
tebi se zahvaljujem sto si (napokon) dao legitimitet svakom zlocinu ucinjenom u ime islama. nemoj drugi put doci i reci, nisu to muslimani, ne razumiju kako jeste i sl. ok? neces dugo cekati, vjeruj. dok ovo pisem siguran sam da neko sa alahuegber na usnama kolje drugog muslimana (ili ti covjeka, ako ti je tako draze).
-
Mohamad Sissoko
#7403 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".Towelie wrote:Gde su dezurni ateisti da osude teroristicki cin napravljen u ime njihove ideologije? Ako ne osudite, razumecu da podrzavate ateisticki terorizam.
Likovi prosipaju mržnju gdje god krenu i ocekuju super rezultate.
- raoul duke
#7404 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".
- Towelie
#7405 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nisam ja nicemu dao legitimitet, narocito ne zlocinima. Sto sa islamskih predznakom, sto bilo kojim drugim.5 0 5 wrote:ja cu prvi osuditi i zlocinca i "ideologiju" koja ga je inspirisala na ovako gnusni zlocin. ako je u ateizmu (ili u nekim ateistickim knjigama) nasao inspiraciju, osudjujem i takvu literaturu.Towelie wrote:Gde su dezurni ateisti da osude teroristicki cin napravljen u ime njihove ideologije? Ako ne osudite, razumecu da podrzavate ateisticki terorizam.
tebi se zahvaljujem sto si (napokon) dao legitimitet svakom zlocinu ucinjenom u ime islama. nemoj drugi put doci i reci, nisu to muslimani, ne razumiju kako jeste i sl. ok? neces dugo cekati, vjeruj. dok ovo pisem siguran sam da neko sa alahuegber na usnama kolje drugog muslimana (ili ti covjeka, ako ti je tako draze).
Koristio sam samo retoriku koja se koristila za vreme Sarli Ebdo slucaja. Ti si dobro primetio da je pogresna u biti. No, nesto se niko nije setio da tada kaze da je pogresna jer je bila antiislamska, i onda je valjda u redu.
-
5 0 5
#7406 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
koristi ti sta hoces. optuzujes ateizam za ovaj danasnji zlocin, ako sam dobro razumio? trazis od ateista da se ograde. onda ista pravila vrijede i za svaki zlocin ucinjen od strane muslimana ili u ime islama. zar ne?Towelie wrote: Nisam ja nicemu dao legitimitet, narocito ne zlocinima. Sto sa islamskih predznakom, sto bilo kojim drugim.
Koristio sam samo retoriku koja se koristila za vreme Sarli Ebdo slucaja. Ti si dobro primetio da je pogresna u biti. No, nesto se niko nije setio da tada kaze da je pogresna jer je bila antiislamska, i onda je valjda u redu.
- wickerman
#7407 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kazu ovaj korisitio staro i uvijek progresivno islamsko pravilo "oko za oko", "zub za zub".
Bude li se koristilo u buducnosi od strane ateista, broj muslimana ce se znacjano smanjiti.
Bude li se koristilo u buducnosi od strane ateista, broj muslimana ce se znacjano smanjiti.
- Towelie
#7408 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da. Samo sto to za nas muslimane jos poodavno vazi. Od nas se trazilo da se ogradjujemo od dela ISISa, Boko Harama i napada na Sarli Ebdo, samo zato jer su ucinjeni u ime ideologije koju zastupamo. Kako se to tacno razlikuje od ovoga sto se od ateista trazi?5 0 5 wrote:koristi ti sta hoces. optuzujes ateizam za ovaj danasnji zlocin, ako sam dobro razumio? trazis od ateista da se ograde. onda ista pravila vrijede i za svaki zlocin ucinjen od strane muslimana ili u ime islama. zar ne?Towelie wrote: Nisam ja nicemu dao legitimitet, narocito ne zlocinima. Sto sa islamskih predznakom, sto bilo kojim drugim.
Ja znam je ovakav metod pogresan, ali kad vec od muslimana stalno ocekujete da se za nesto izvinjavaju, da vidite kako je biti u takvoj situaciji i sami.
Valjda trebaju vaziti isti arsini za sve, pa makar bili i pogresni.
- raoul duke
#7409 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne mozes argumentovati da ateisti zastupaju neku ideologiju, paradox.Towelie wrote:Da. Samo sto to za nas muslimane jos poodavno vazi. Od nas se trazilo da se ogradjujemo od dela ISISa, Boko Harama i napada na Sarli Ebdo, samo zato jer su ucinjeni u ime ideologije koju zastupamo. Kako se to tacno razlikuje od ovoga sto se od ateista trazi?5 0 5 wrote:koristi ti sta hoces. optuzujes ateizam za ovaj danasnji zlocin, ako sam dobro razumio? trazis od ateista da se ograde. onda ista pravila vrijede i za svaki zlocin ucinjen od strane muslimana ili u ime islama. zar ne?Towelie wrote: Nisam ja nicemu dao legitimitet, narocito ne zlocinima. Sto sa islamskih predznakom, sto bilo kojim drugim.
Ja znam je ovakav metod pogresan, ali kad vec od muslimana stalno ocekujete da se za nesto izvinjavaju, da vidite kako je biti u takvoj situaciji i sami.
Postoje ljudi, i postoje cudni ljudi koji vjeruju u natprirodno...
-
5 0 5
#7410 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
pokazi svojim primjerom kako treba. brzo si preuzeo ateisticko kada ti odgovara. na stranu to sto se jos uvijek ne zna iz kojih je motiva ovaj zlocin pocinjen. vidjet cemo jos da li je to bilo neko ateisticko ucenje ili nesto drugo. samo znamo da je bio ateist. a ti si inace veoma brz kada treba ispisati muslimane iz islama kada ti ne odgovara, pa makar ti isti muslimani i zivot dali za ono u sta vjeruju.Towelie wrote: Da. Samo sto to za nas muslimane jos poodavno vazi. Od nas se trazilo da se ogradjujemo od dela ISISa, Boko Harama i napada na Sarli Ebdo, samo zato jer su ucinjeni u ime ideologije koju zastupamo. Kako se to tacno razlikuje od ovoga sto se od ateista trazi?
- Towelie
#7411 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jedno od znacenja termina ideologija jeste i skup ideja koje zastupa pojedinac ili grupa (http://sh.wikipedia.org/wiki/Ideologija), te stoga ateizam itekako jeste ideologija jer su vase zajednicke ideje odbacivanje vere u Allaha, Isusa, Jahvea, Spageti cudoviste...Ne mozes argumentovati da ateisti zastupaju neku ideologiju, paradox.
Postoje ljudi, i postoje cudni ljudi koji vjeruju u natprirodno...
Sad ozbiljno. Sto se mene tice, zaista ne smatram za shodno da se sad ateisti izvinjavaju za dela ovog Amera samo zato jer je i on ateist. To mislim danas, tako sam mislio i ranije. Isto tako smatram i za vernike. Ja nemam razloga da se izvinjavam za nesto sto uradi ISIS. I to je cela poenta.pokazi svojim primjerom kako treba. brzo si preuzeo ateisticko kada ti odgovara. na stranu to sto se jos uvijek ne zna iz kojih je motiva ovaj zlocin pocinjen. vidjet cemo jos da li je to bilo neko ateisticko ucenje ili nesto drugo. samo znamo da je bio ateist. a ti si inace veoma brz kada treba ispisati muslimane iz islama kada ti ne odgovara, pa makar ti isti muslimani i zivot dali za ono u sta vjeruju.
Ne ispisujem ja tek tako iz Islama, ja samo kazem da ono sto radi ISIS nije islamski cin, sto nuzno ne znaci da oni nisu muslimani. Piti alkohol isto tako nije islamski, ali ne mogu tek tako reci Ramizu da nije musliman samo zbog toga.
- nasa
#7412 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Pa,prelazi u ideologiju kad neko pocne da svoje stavove gradi vodjen protivljenjem religijama, a ne neutralnim promisljanjem o odredjenim pitanjima.Antiteizam je cesto upravo to, a i na forumu se jasno razlikuju ateisti koji zaista samo ne vjeruju u Boga i oni koji a priori ne podnose bilo sta sto dolazi od religija, odredjene religije i sl.
Tako da se ne mozete bas uvijek sakrivati iza definicije ateizma.
Tako da se ne mozete bas uvijek sakrivati iza definicije ateizma.
- skupljac_zeljeza
#7413 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma vi ste učinkovitiji. Što teisti razvuku na dva milenija, ateisti odrade za jedno stoljeće i čak preteknu. Samo vi ste nedavno to odradili, kad opet prije?raoul duke wrote:Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".
-
statixx
#7414 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Niko nije trazio izvinjavanje, to je suludo. Hajka se digla zbog onog famoznog "ali" tj. mnogih koji su navodno osudili zlocin, ali pokusali da ga opravdaju i razumiju bijes njegovih aktera.Towelie wrote:Da. Samo sto to za nas muslimane jos poodavno vazi. Od nas se trazilo da se ogradjujemo od dela ISISa, Boko Harama i napada na Sarli Ebdo, samo zato jer su ucinjeni u ime ideologije koju zastupamo. Kako se to tacno razlikuje od ovoga sto se od ateista trazi?5 0 5 wrote:koristi ti sta hoces. optuzujes ateizam za ovaj danasnji zlocin, ako sam dobro razumio? trazis od ateista da se ograde. onda ista pravila vrijede i za svaki zlocin ucinjen od strane muslimana ili u ime islama. zar ne?Towelie wrote: Nisam ja nicemu dao legitimitet, narocito ne zlocinima. Sto sa islamskih predznakom, sto bilo kojim drugim.
- S4mpion
#7415 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Baš tome. Barem tako kažu mnogi, religija je uzrok sukoba dok ateizam nudi mir.Leo_alfa wrote:Cemu je jednak ateizam?S4mpion wrote:Ateizam=peace.
cccc.....
- raoul duke
#7416 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nisi dobro informisan. Kao sto bi jedan forumas sa zelenim nickom rekao, "citati knjige, knjige knjige!"skupljac_zeljeza wrote:Ma vi ste učinkovitiji. Što teisti razvuku na dva milenija, ateisti odrade za jedno stoljeće i čak preteknu. Samo vi ste nedavno to odradili, kad opet prije?raoul duke wrote:Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".
- S4mpion
#7417 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sibir si zaboravio šeferaoul duke wrote:Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".

- skupljac_zeljeza
#7418 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne može se to opravdati ničim i ja se nisam tada kao musliman nikome ovde pravdao niti se ograđivao jer nemam s tim slučajem nikakve veze, ali jeste postojala analiza geneze duge jedno stoljeće.statixx wrote: Niko nije trazio izvinjavanje, to je suludo. Hajka se digla zbog onog famoznog "ali" tj. mnogih koji su navodno osudili zlocin, ali pokusali da ga opravdaju i razumiju bijes njegovih aktera.
- raoul duke
#7419 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sam sebi jamu kopas sa ovim komparacijama..S4mpion wrote:Sibir si zaboravio šeferaoul duke wrote:Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".
THEREFORE GOD
- S4mpion
#7420 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
raoul duke wrote: ---

- skupljac_zeljeza
#7421 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nije fer što zaboraviš i ovog?S4mpion wrote:raoul duke wrote: ---
- raoul duke
#7422 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ma ljepotani su obojica.skupljac_zeljeza wrote:Nije fer što zaboraviš i ovog?S4mpion wrote:raoul duke wrote: ---
-
statixx
#7423 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Druze towelie jedna od poznatih karakteristika religija u socijologiji je njen ucinak na drustvo tzv. "social glue". Ruku na srce, za ateizam se to ne moze reci i stoga ne vidim nikakav razlog niti osjecam bilo kakvu potrebu da osudim ovaj cin u kontekstu mog ateizma, a u njegovoj najjednostavnijoj definiciji.Jedno od znacenja termina ideologija jeste i skup ideja koje zastupa pojedinac ili grupa (http://sh.wikipedia.org/wiki/Ideologija), te stoga ateizam itekako jeste ideologija jer su vase zajednicke ideje odbacivanje vere u Allaha, Isusa, Jahvea, Spageti cudoviste...
S druge strane ti djelis istu knjigu, iste ili slicne rituale i obaveze sa onima koji se raznose u ime Allaha i zbog reputacije svoje religije trebas da radis na osudjivanju i kritici tih monstruma, jer na taj nacin umanjujes prostor za manipulaciju nad buducim generacijama. Okretanje glave nece poboljsati imidz tvoje religije. Moras shvatiti da prosjecan covjek na Zapadu nema vremena ni interesovanja da se detaljnije bavi istrazivanjem necije religije i da je zbog toga u situaciji da sudi na osnovu njene primjene tj. njenog ucinka na neko drustvo. Cinjenica da je islam nekada imao pozitivan ucinak nije od velikog znacaja, jer njega interesuje kako on odgovara danasnjim potrebama i izazovima, odnosno kako se prilagodio.
-
Lopov-eliminator
#7424 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Opet se ovaj dječak javio. Neka je tebi ovaj sa slike simbol ateizma, kako ti neće biti kad su i tebe (kao i neke ti kolege ovdje) stariji filovali mržnjom od rođenja. Ti si samo još jedna žrtva jedne bolesne mrzilačke ideologije sebičnosti u kojoj prioritet imaju pripadnici tvoje vjere, a onim drugima ako šta ostane. A vidim da ti se u ovim mrzilačkim orgijama pridružio i @skupljač_željeza.S4mpion wrote:Sibir si zaboravio šeferaoul duke wrote:Tako je @Mohamad.. Ocekujte sada 2000 godina apsolutne tiranije, zaglupljivanja, paljenja na lomaci, kamenovanja, itd. itd..Mohamad Sissoko wrote: Moglo se davno pretpostavit da će kad tad Dawkinsova retorika i njemu sličnih rezultirati ovakvim nasiljem, al mnogi se pravili "pametni".
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7425 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Bravo!5 0 5 wrote:ja cu prvi osuditi i zlocinca i "ideologiju" koja ga je inspirisala na ovako gnusni zlocin. ako je u ateizmu (ili u nekim ateistickim knjigama) nasao inspiraciju, osudjujem i takvu literaturu.Towelie wrote:Gde su dezurni ateisti da osude teroristicki cin napravljen u ime njihove ideologije? Ako ne osudite, razumecu da podrzavate ateisticki terorizam.