SDA-All about

zlajaBHF

#73551 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Sve dok je ovo alternativa SDA, za iste nema zime :bih:

Amerika nikad nije krila da vise zeli u vlasti stranke koje su vise spremne na kompromis, i naravno da im je Trojka + Radoncic najbolja opcija.

Hvala bogu, odlucuje narod, a narod ZNA :thumbup:
Styling

#73552 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Prpa.ba wrote: 09/06/2022 19:07 Teska situacija za patriotice. Dje Bake, smije li se kandidovati? :mrgreen:
Ceka da se Sebija odluci hoce li ona. :run:
Nebozemlja

#73553 Re: SDA-All about

Post by Nebozemlja »

zlajaBHF wrote: 09/06/2022 19:09 Sve dok je ovo alternativa SDA, za iste nema zime :bih:

Amerika nikad nije krila da vise zeli u vlasti stranke koje su vise spremne na kompromis, i naravno da im je Trojka + Radoncic najbolja opcija.

Beskompromisni Bake :lol: :lol: :lol:
tramvajtrojka

#73554 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 09/06/2022 19:09 Sve dok je ovo alternativa SDA, za iste nema zime :bih:

evo ti prilike da pobijes mene od neki dan kad sam te upitao sta je SDA uradila u borbi protiv korupcije i posebno americku ambasadu da im dokazes koliko grijese :mrgreen: :mrgreen:

ti i dalje ne shvacas za koga navijas kad ti ovako klempe puca drzava zbog koje i dan dns imas drzavu i koja ti je najveći prijatelj znas da je nesto trulo u državi danskoj :run: :run: :run:

il hoces da razjebemo odnose sa USA pa da nemamo vise drzave sve zbog SDA marifetluka :roll: :roll:
mirza_15

#73555 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

orbita12 wrote: 09/06/2022 18:48 Znam ja dobro šta sam rekao , ja nisam uopšte govorio o tome da li je ženi mjesto u politici po islamu , već da ona koja je stvarno prihvatila vjere neće svoje duhovno kvariti politikom
Valjda imam pravo na svoje mišljenje a da me neće nazvati zatucanim

Svakako odesmo van teme pa neću više na ovu temu
Imaš ti više promašaja od jednog. Od premise da je politika prljav posao što ne mora biti, do teze da se oni koji se izjašnjavaju kao vjernici ne bi trebali baviti politikom. Prvo, niko od nas nije jednodimenzionalna osoba. Recimo i taj vjernik ima posao, vozi se gradskim prevozom, djeca mu idu u školu... Možda navija za neki klub, ima neko formalno obrazovanje (inžinjer, doktor, majstor...). Kao takav itekako ima pravo da se bavi politikom i utiče na stanje u društvu u kojem živi. Ja mislim da se svi trebaju baviti politikom barem pasivno jer bavili se oni njom ili ne ona će se sigurno baviti njima.
orbita12

#73556 Re: SDA-All about

Post by orbita12 »

Sve ste upravu
Login77777

#73557 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 09/06/2022 19:13

evo ti prilike da pobijes mene od neki dan kad sam te upitao sta je SDA uradila u borbi protiv korupcije i posebno americku ambasadu da im dokazes koliko grijese :mrgreen: :mrgreen:

ti i dalje ne shvacas za koga navijas kad ti ovako klempe puca drzava zbog koje i dan dns imas drzavu i koja ti je najveći prijatelj znas da je nesto trulo u državi danskoj :run: :run: :run:

il hoces da razjebemo odnose sa USA pa da nemamo vise drzave sve zbog SDA marifetluka :roll: :roll:
Sta zna hambasada. Kao oni nam napravili drzavu. To nam je bOkir na prvoj liniji obezbjedio drzavu. Sa Asimom i Osmicom. :mrgreen:
mirza_15

#73558 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Evo izgleda ni na dnevniku Hayata nema vijesti iz hameričke hambasade :lol:

Doduše, nisam pažljivo slušao. Moguće da mi je promaklo :mrgreen:
Login77777

#73559 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

mirza_15 wrote: 09/06/2022 19:19 Evo izgleda ni na dnevniku Hayata nema vijesti iz hameričke hambasade :lol:

Osmica cenzuru napravio. :mrgreen:
tramvajtrojka

#73560 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

mirza_15 wrote: 09/06/2022 19:19 Evo izgleda ni na dnevniku Hayata nema vijesti iz hameričke hambasade :lol:

pa vidio si sigurno naslovnicu hayata sto sam maloprije objavio kao paralelna stvarnost kako se nagovorila sda tk i bakir ugostio neke turke :lol: :lol: :lol: :lol: ev jos nista nisu objavili :mrgreen:

u sta se pretvorio onakav hayat tuga ocam :( :roll:
zlajaBHF

#73561 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Hoces da kazes da trebamo glasati za koga nam kaze Amerika? :-)

Ovo nije prvi put da Ameri imaju svog favorita. Nikad im nije bio favorit stranka koja je najmanje spremna na kompromis. Oni su i ranije podrzavali SDP, sada Trojku. Nista novo.

Zasto bi razjebali odnose sa USA? Ne razumijem....

Amerima je u cilju da se drzava ne raspadne, i da ostanu granice kao sto jesu, a unutrasnje uredjenje ih ne zanima. Mi da sutra pristanemo na 3. entitet, Ameri bi jedva docekali....Svi zadovoljni, i idemo dalje.

Mi se moramo sami izboriti za bolju drzavu, jer ti to jiko sa strane nece donjeti.

Trojka je spremna na kompromise, sto se tice Izbornog zakona, doma naroda, entitetskog glasanja, drzavne imovine, i zarto su najpozeljniji partner HDZ-u i ovima iz RS-a !

Ali.....Narod ZNA ;-)
Login77777

#73562 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

sveCka znO, sdO… 🇸🇪
tramvajtrojka

#73563 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zlajaBHF wrote: 09/06/2022 19:23

Ovo nije prvi put da Ameri imaju svog favorita. Nikad im nije bio favorit stranka koja je najmanje spremna na kompromis. Oni su i ranije podrzavali SDP, sada Trojku. Nista novo.

Amerima je u cilju da se drzava ne raspadne, i da ostanu granice kao sto jesu, a unutrasnje uredjenje ih ne zanima. Mi da sutra pristanemo na 3. entitet, Ameri bi jedva docekali....Svi zadovoljni, i idemo dalje.

Mi se moramo sami izboriti za bolju drzavu, jer ti to jiko sa strane nece donjeti.

Trojka je spremna na kompromise, sto se tice Izbornog zakona, doma naroda, entitetskog glasanja, drzavne imovine, i zarto su najpozeljniji partner HDZ-u i ovima iz RS-a !

Ali.....Narod ZNA ;-)
jel to hoces da kazes da americka ambasada grijesi i da nije SDA koruptivna stranka bome to su ozbiljne rijeci makar dolazile i od tebe :zoka:

malo je licemjerno da SDA kmeci amerima help baznia help help kad ih nazigu covic i dodik i ti isto ovdje govoris sto nam naši americki partneri ne pomognu a sad pises da bi ameri vjedva docekali raspad i podjeli drzave nema logike al nikako
Znaci spremni ste zrtvovati strateskog i jedinog partnera na svjetskoj sceni zbog SDA golemo bome golemo :run: :run: spremni ste dati drzavu cetnicima i ujkama da sacuvate SDA jer je to jedini put koji ce se desiti ako odjebete amere

Image

znaci ovo je put kojim idete dobro da se zna znaci glas za SDA od sada znaci unistavanje odnosa sa USA i raspad drzave :run: :run:
mirza_15

#73564 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

tramvajtrojka wrote: 09/06/2022 19:21

pa vidio si sigurno naslovnicu hayata sto sam maloprije objavio kao paralelna stvarnost kako se nagovorila sda tk i bakir ugostio neke turke :lol: :lol: :lol: :lol: ev jos nista nisu objavili :mrgreen:

Meni je onaj prilog sa otvaranja zgrade memorijala u Srebrenici od jučer pravo dno. Baš se potrudili da izbjegnu glavnog finansijera i onoga ko je otvorio zgradu. I slikom i tonom. :mrgreen: Hajde što oni favorizuju jednu političku stranku. Ni prvi ni posljednji koji su politički obojeni. Ali da to barem rade suptilno, pametnije. Ovo je baš onako otvoreno da je nekada presmješno šta rade.
mirza_15

#73565 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Je li Zahiragić lajkao ovaj komentar lika koji se krije iza profila izmišljene Vildane :mrgreen:
tramvajtrojka

#73566 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

mirza_15 wrote: 09/06/2022 19:34
tramvajtrojka wrote: 09/06/2022 19:21

Meni je onaj prilog sa otvaranja zgrade memorijala u Srebrenici od jučer pravo dno. Baš se potrudili da izbjegnu glavnog finansijera i onoga ko je otvorio zgradu. I slikom i tonom. :mrgreen: Hajde što oni favorizuju jednu političku stranku. Ni prvi ni posljednji koji su politički obojeni. Ali da to barem rade suptilno, pametnije. Ovo je baš onako otvoreno da je nekada presmješno šta rade.
tek sad se vidi dokle nas je njihova politika dovela koliko ovoga nismo bili svjesni u prošlosti, kad sad ovako moraju fingirati portal tv postaju bukvalno sjeverna Koreja

a tek rusenje odnosa sa USA majke mi ima li iko normalan u toj stranci da kaze stanimo ljudi znamo li sta radimo i sa kim rusimo odnose , jesmo li svjesni sta to znaci za drzavu ako nemamo zastitu USA il su im toliko njihove guzice bitne po ko zna koji put :run:

Image

niko ove debile nije bolje opisao od bbbb crtanog i kako dogovaraju "državotvornu politiku" :run: :run:
Prpa.ba

#73567 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

:lol: :lol: :lol:

Sad ce Filip sa STAVovima da uredi "Jer ga postuju u Washingtonu" u "Jer je predriblao Washington".

Bossona

#73568 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

:thumbup:
SABOTER TUŽBE I SPASILAC SRBIJE SAMO POTVRĐUJE DA VEĆIH SRBA BOSNA NIJE IMALA OD IZETBEGOVIĆA

Samo je Alija bio veći Srbin od Bakira jer bez njegovog antiustavnog potpisa kojim je ukinuo Ustav RBIH ne bi ostvarili svoj višestoljetni san zapadno od Drine koji Bakir čuva u amanetu svoga oca. Saboter revizije tužbe i spasioc svoje države porijekla Bakir Izetbegović je potvrdio da Srbi nemaju većeg brata Srbina od Bakira i porodice izetbegovića koju nam je SANU podvalila devedesetih godina skupa sa Alijinom mladomuslimanskom SDA sektom koja 32 giodine radi za svoje prekrdriniske gazde i ličnosektaške interese trgujući državom i narodom koju su izdali i prodali.
"Ako Srbi i Rs nece u NATO, onda se neće ni ići u NATO".
Bakir Izetbegović
01.11.19 - U intervju datom za čentitetsku Karadžićevu RTVRS

NAROD ZNA KO JE I ŠTA JE KRIMOMAFIJAŠKA SDA IZ MNOŠTVO PRIMJERA POPUT OVOG!

NA ČELU MAFIJAŠKE DRUŽINE MALIH HIDROELEKTRANA NA RIJEKAMA KOJE SU DRŽAVNO VLASNIŠTVO ALIJIN SDA MAFIJAŠ EDHEM BIČAKČIĆ KOJI JE KAO NEKADAŠNJI PREMIJER FEDERACIJE KREIRAO ZAKONE ZA SEBE I SVOJE KRIMOSE.
Image

RIJEKE NA RASPRODAJU: Bičakčić i Selman duboko involvirani u gradnju mini HE, BiH prijeti ekocid! (VIDEO)

Sa svakim računom za utrošenu struju plaćamo naknade za obnovljivu energiju koje idu u poticaje za male hidroelektrane u privatnom vlasništvu. Država privatnim vlasnicima mHE garantuje otkup SVE proizvedene struje tokom prvih 12-15 godina poslovanja, i to po privilegovanoj cijeni
Istraživački tim Inforadara
“Ne vraćajte se i ne maltretirajte ni nas, ni sebe! Ovdje stoji 20 momaka koji su potpisali da su spremni svoj život dati za rijeku. Za pola sata ćemo okupiti 200 ljudi da blokiraju prolaz mašinama!”, poručio je prije neki dan investitorima (JP Elektroprivreda BiH) Sead Hakalović, predsjednik Koordinacionog odbora za zaštitu Neretvice.
Više od stotinu ljudi je to jutro blokiralo prolaz preko mosta u mjestu Parsovići, opština Konjic, jer je najavljen dolazak mašina i početak radova na izgradnji male hidroelektrane, čiji je investitor JP Elektroprivreda BiH dd Sarajevo.
ULOGA EDHEMA BIČAKČIĆA
Nakon što se mašine nisu pojavile, okupljeni građani su se razišli. Ipak, pola sata nakon prestanka blokade u Parsovićima se pojavio Edhem Bičakčić, nekadašnji premijer Federacije BiH, dugogodišnji direktor JP Elektroprivreda BiH.

Foto: Edhem Bičakčić na čelu holdinga “Bičakčić doo”
Bivši političar zbog kojeg je visoki predstavnik čak dva puta posezao bonske ovlasti (2001. i 2003. godine), donoseći odluku kojom ga zbog korupcije “smjenjuje sa sadašnje dužnosti i isključuje iz svakog daljeg angažovanja u poslovanju JP ‘Elektroprivreda BiH’”, u Parsovićima se pojavio kao konsultant investitora – naravno Elektroprivrede BiH – za projekat mHE na Neretvici, ali i kao – što je vrlo značajno o cijeloj priči – vlasnik firme zadužene za nabavku mašinske opreme za gradnju mHE.
Mještani su zaustavili Bičakčića, iznijeli svoje stavove i poručili mu da se ne vraća. Iako je u početku poricao povezanost s projektom, Bičakčić je na kraju priznao da njegova firma Bičakčić doo ima ugovor sa Elektroprivedom BiH o nabavci mašinske opreme, o čemu govori i ovaj video-prilog.
Inače, holding Bičakčić d.o.o. na čijem je čelu veoma uspješno posluje nudeći kompletnu tehnologiju i ponude u izgradnji mHE po principu “ključ u ruke”.
U periodu od 2008. do 2010., kada su bile intenzivirane pripreme projekata za gradnju 15 malih hidroelektrana na Neretvici, Bičakčić je bio i predsjednik Nadzornog odbora Elektroprivrede i vlasnik kompanije koja se već zahuktala u izgradnji malih hidroelektrana.
Upravo tada gradnja mHE postaje jedan od prioreiteta za EP BiH. Inače, elektroprivrede u većinskom državnom vlasništvu u BiH se ne bave ovim “sitnim” projektima.
“Početak izgradnje dva postrojenja za proizvodnju električne energije na rijeci Neretvici u Konjicu je dugo i pomno pripreman projekat za proizvodnju zelene energije i doprinos smanjenju emisija zagađujućih čestica. Elektroprivreda BiH uložila je višemilionska sredstava u izradu projektne dokumentacije, rješavanje strogih okolinskih zahtjeva, realizaciju programa eksproprijacije i otkup zemljišta, istražne radove, administrativne troškove kao i troškove dobijanja svih neophodnih i danas pravosnažnih dozvola za realizaciju građenja”, stoji, između ostalog, u saopštenju Elektroprivrede BiH koje je uslijedilo nakon blokade mosta u Prasovićima.
Navode da “nisu upoznati” sa bilo kakvim odlukama Općinskog vijeća Konjic o obustavi gradnje mHE na Neretvici te od nadležnih organa “očekuju osiguranje pristupa gradilištu”. Ipak, zakazana je sjednica Opštinskog vijeće Konjic gdje je najavljena rasprava na temu gradnje mHE na Neretvici.
NA NERETVICI PLANIRANO ČAK 15 MHE
Anes Podić, iz udruženja Eko akcija, očekuje da će vijećnici ispraviti greške koje su načinili raniji sazivi kada su neoprezno izdavali odobrenja za izgradnju malih hidroelektrana na Neretvici i drugim rijekama na teritoriji opštine Konjic.
“Nadamo se da su vijećnici bili u prilici da obiđu suho korito Kraljuščice i da razgovaraju sa tamošnjim stanovnicima i da shvate kako izgleda život pored suhog korita rijeke. Ako je neznanje moglo biti isprika za ranije sazive, vijećnici koji budu donosili odluku na tematskoj sjednici sada imaju sve informacije i veliku odgovornost da donesu odluku koja će biti u interesu stanovnika opštine i budućih generacija”, rekao je Podić za InfoRadar.

Podić: Očekujem da će vijećnici OV Konjic ispraviti grešku
Bitno je ovdje naglasiti da na Neretvici i njenim pritokama Elektroprivreda BiH (EP BiH) namjerava graditi čak 15 malih hidroeleketrana. Prema opisu projekta, čak 34 kilometra vodenih tokova završilo bi u cijevima, uz izgradnju pet kilometara dodatnih pristupnih puteva.
Federalno i kantonalno ministarstvo okoliša dozvole su izdali u periodu od 2011. do 2013. godine na osnovu površno urađenih studija utjecaja na okoliš, koje je radila domaća konsultantska kompanija u 2009. godini. EP BiH se za pomoć oko finansiranja obraća Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Kvalitet okolišnih dozvola nije zadovoljio standarde EBRD-a, tako da EBRD angažuje međunarodnu konsultantsku kompaniju za izradu dodatne studije za ocjenu utjecaja gradnje na okoliš i stanovništvo.
“Nakon što je studija potvrdila prisustvo kritično ugroženih vodenih organizama u dolini Neretvice, čiji bi opstanak bio ugrožen izgradnjom malih hidroelektrana, EBRD se 2017. godine povlači iz projekta – tako u praksi izgleda primjena istinskih evropskih standarda. No, i pored novih saznanja o pogubnom utjecaju gradnje MHE na živi svijet, okolišne dozvole ostaju na snazi. Kao i obično, sve je podređeno interesu investitora”, navodi Podić.
Nakon strašnih slika suhog korita sa obližnje Kraljuščice, što je posljedica rada dvije male hidroelektrane koje su s radom počele 2016. godine, stanovnicima Neretvice je jasno da ukoliko se i na Neretvici izgrade male hidroelektrane – oni ostaju bez rijeke. Odlučni su da to spriječe.

Zanimljivi su napori Elektroprivrede BiH za uništavanjem korita rijeka te borbu sa stanovništvom, posebno ako se zna da BiH proizvodi daleko više električne energije nego što potroši. U 2019. prozvedeno ukupno 16.074 GWh električne energije, potrošeno je 12.033 GWh, u isto vrijeme 104 male hidroelektrane proizvedeno je 498 GWh (što je svega 3,1% od ukupno proizvedene električne energije).
Ipak, sa svakim računom za utrošenu struju plaćamo naknade za obnovljivu energiju koje idu u poticaje za male hidroelektrane u privatnom vlasništvu. Država privatnim vlasnicima mHE garantuje otkup SVE proizvedene struje tokom prvih 12-15 godina poslovanja, i to po privilegovanoj cijeni.
INVESTITORI SELMAN, BRAJKOVIĆ, JERLAGIĆ, TELETOVIĆ
Inače, u BiH je do sada izgrađeno 106 malih hidroelektrana, u raznim fazama planiranja, pripreme, izgradnje je još barem 339, a investitori se nadaju da će ih na kraju biti – 600. Dug je spisak investitora i vlasnika malih elektrana, a po udjelu neka se izdvajaju.
Salko Selman, jedan od uticajnih članova SDA, bivši premijer SBK i nekadašnji direktor Razvojne banke FBiH, iako zvanično vlasnik dvije mHE Dolac 1 i Dolac 2, povezuje se sa čak trećinom mHE u Srednjebosanskom kantonu koji uzima najveći udio po izgrađenim malim elektranama.

Selman je osnivač firme Mini Wat. Zanimljivo je da banke finansiraju projekte izgradnje mHE, posebno prednjači Razvojna banka RS.
O vlasniku Tibre Tihomiru Brajkoviću se manje više sve zna. Osuđen je za utaju poreza ali to nije spriječilo da dobije dozvolu za korištenje prirodnog bogastva i milionske poticaje za proizvodnju struje. Vlasnik je tri mHE u BiH, a planira ih sagraditi još šest. Nakon što je zatvorsku kaznu zamijenio za novčanu, platio je oko 2,7 miliona maraka i nastavio biznis u koji su uključene Vlada Federacije i Vlada RS.
Mjesec nakon presude Vlada FBiH mu je odobrila gradnju mHE Begov han na rijeci Bosni. Za tri male hidroelektrane koje je izgradio u RS, godišnje ostvaruje poticaje u iznosu od 3,9 miliona maraka, pisao je CIN nedavno.
Struju koju proizvedu male hidroelektrane braće Brajković u narednih 15 godina po istoj cijeni će kupovati Elektroprivreda RS-a, bez obzira na stanje na tržištu. Garantovana cijena otkupa je za 120 posto veća od cijene struje na tržištu.

Uz to, Brajkovići dobijaju i poticaj koji finansiraju građani plaćanjem naknade za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora. Za četiri godine su dobili 15,5 miliona KM za 158 miliona kilovata struje iz MHE. Ova količina struje je bila dovoljna da osvijetli 8.404 domaćinstva u Republici Srpskoj za isti period.
Nadalje, Amer Jerlagić, nekadašnji direktor Elektroprivrede i lider Stranke za BiH, vlasnik je mHE na Kozici. I on ima firmu za proizvodnju hidroelektrične energije SHPP iz Sarajeva, kao i proslavljeni košarkaš Miza Teletović i brojni drugi.

Investitori pri tome prešućuju da su iznosi koncesionih naknada simbolični, obično se kreću u rasponu od 1 do 3% od ukupnog prihoda kojeg ostvari mala hidroelektrana. Ugovori se potpisuju na 30, a u zadnje vrijeme in a 50 godina.
Nakon što je rasprodana državna imovina brojnih preduzeća, na način da su napunjeni nečiji džepovi a vrijedna materijalna imovina otišla u bescjenje, na red su došla prirodna bogastva.
Iako nam je priroda podarila brojnim rijekama i jezerima, pohlepa i neznanje bi nas ubrzo mogli ostaviti bez vode. Uprkos protivljenjima lokalnih zajednica male hidroelektrane u BiH niču kao gljive poslije kiše.
Vlasti opravdanje za takvo ponašanje nalaze u preporuci EU za obnovljivim izvorima energije. Energetska zajednica nametnula je da se do 2020. godine 40% od ukupno potrošene energije mora proizvesti iz obnovljivih izvora. Istovremeno, za zemlje članice EU propisane su daleko manje ambiciozni i ekonomski lakše podnošljivi ciljevi – svega 20% od ukupno potrošene energije.
https://inforadar.ba/rijeke-na-rasproda ... cid-video/

Janjicar

#73569 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

Od kako je foruma prognozira se gubitak SDA :lol: i svaki put " ovi su presudni izbori" :lol:

Sve analitičar do analitičara :lol:
zlajaBHF

#73570 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

tramvajtrojka wrote: 09/06/2022 19:33
zlajaBHF wrote: 09/06/2022 19:23

Ali.....Narod ZNA ;-)
jel to hoces da kazes da americka ambasada grijesi i da nije SDA koruptivna stranka bome to su ozbiljne rijeci makar dolazile i od tebe :zoka:

malo je licemjerno da SDA kmeci amerima help baznia help help kad ih nazigu covic i dodik i ti isto ovdje govoris sto nam naši americki partneri ne pomognu a sad pises da bi ameri vjedva docekali raspad i podjeli drzave nema logike al nikako
Znaci spremni ste zrtvovati strateskog i jedinog partnera na svjetskoj sceni zbog SDA golemo bome golemo :run: :run: spremni ste dati drzavu cetnicima i ujkama da sacuvate SDA jer je to jedini put koji ce se desiti ako odjebete amere

znaci ovo je put kojim idete dobro da se zna znaci glas za SDA od sada znaci unistavanje odnosa sa USA i raspad drzave :run: :run:
Moram te pitat da li znas citati, jer ne mogu da vjerujem da nisi razumio sta sam napisao.

Nisam ja rekao da bi Amerika jedva docekala raspad, nego sam rekao suprotno :lol:
Amerika ne zeli promjene granica, i tome se protivi! Jeli trebam jos jednom ovo napisati?

Amerikancima nije bitno unutrasnje uredjenje. Da li ce imati Bosnjaci prava u Prijedoru ili ne.....itd itd

SDA ili probosanski blok nikad nije kmecio help baznia, nego je pozivao medjunarodnu zajednicu da uradi ono na sta se OBAVEZALA !
U ratu nismo govorili help baznia, nego samo da nam ukinu embargo. To sto ti pricas je prica koja dolazi iz Zagreba i Beograda....i nije nista drugo nego manipuliranje.

O kakvom ti zrtvovanju pricas, to me zanima? Jesi li na drogama?
zlajaBHF

#73571 Re: SDA-All about

Post by zlajaBHF »

Zagreb i Beograd mrze SDA, a nekad su mrzili Harisa Silajdzica..... Razlog je zasto sto ne zele prodati drzavu.

Sad su nasli potencijalnog partnera u Trojci, i nade polazu u njih. Medjutim nas narod nije glup, kada o politici pricamo.
Ubjedjen sam da ce Trojka dozivjeti poraz, kada pricamo o parlamentarnim izborima. :bih:
Login77777

#73572 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

zlajaBHF wrote: 09/06/2022 19:51 Zagreb i Beograd mrze SDA, a nekad su mrzili Harisa Silajdzica..... Razlog je zasto sto ne zele prodati drzavu.

Sad su nasli potencijalnog partnera u Trojci, i nade polazu u njih. Medjutim nas narod nije glup, kada o politici pricamo.
Ubjedjen sam da ce Trojka dozivjeti poraz, kada pricamo o parlamentarnim izborima. :bih:
I ovaj pita drugog forumasa jel na drogama.
Last edited by Login77777 on 09/06/2022 19:56, edited 1 time in total.
Login77777

#73573 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Sad mog da pEvaju sa svojim koalicionim partnerom. :mrgreen:
https://m.youtube.com/watch?v=7odmVmpYcIs
tramvajtrojka

#73574 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 09/06/2022 19:55 Sad mog da pEvaju sa svojim koalicionim partnerom. :mrgreen:
Image

Za SDA se diše to nam u srcu piše
💚💚💚💚💚 :mrgreen:
Login77777

#73575 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 09/06/2022 20:05
Login77777 wrote: 09/06/2022 19:55 Sad mog da pEvaju sa svojim koalicionim partnerom. :mrgreen:
Image

Za SDA se diše to nam u srcu piše
💚💚💚💚💚 :mrgreen:
To je stih za glasace. Za vrh stranke je „za kantonalni budzet se dise to nam u srcu pise“.
:lol:
Post Reply