Gras all about
- drug_profi
#7326 Re: Gras all about
A evo ove turske trole je čak i Prag odabrao pored svoje Škode...
- Tvrtko II Kotromanić
#7327 Re: Gras all about
eto vidis da ne znam
po imenu su i skoda i solaris "zvucniji"
ali upuceniji svakako znaju bolje
nadam se da ce doci do iduce godine, koji god da su, samo da nije bkm
po imenu su i skoda i solaris "zvucniji"
ali upuceniji svakako znaju bolje
nadam se da ce doci do iduce godine, koji god da su, samo da nije bkm
- drug_profi
#7328 Re: Gras all about
BKM je otvorio oči i digao standarde.
Da se može imati civilizovan javni prevoz. I da bi to svaka odgovorna vlast morala održavati.
E sad vidjelo se da su loš partner i da se dalje ne može.
Svakako je odabir BKM bio uslvljen uslovima tendera kojeg je nadzirala strana banka.
Da se može imati civilizovan javni prevoz. I da bi to svaka odgovorna vlast morala održavati.
E sad vidjelo se da su loš partner i da se dalje ne može.
Svakako je odabir BKM bio uslvljen uslovima tendera kojeg je nadzirala strana banka.
- tramvajtrojka
#7329 Re: Gras all about
Kako je bozankaya prosla u pragu to nikom nije jasno osim starog dobrog ugradjivanja, jer je nerealno da imaju izbor od svoja tri karoserijska rješenja i izaberu turcinadrug_profi wrote: ↑05/02/2025 09:03 A evo ove turske trole je čak i Prag odabrao pored svoje Škode...
I ta bozankaya je smece najvece njihovi tramvaji koji su tusnuli rumunima i beogradu su smece neopjevano, znaci Beograd je platio te turske kanturine skuplje 400000 od nasih stadlera, a imali su ponudu od Stadlera za isti model kao kod nas i siemens avenio iz kragujevca al namjestili tender za Turke
sve skripi i uvija se plastika najocajnija, samo Solaris jer je on svemirski brod, dan dns se sjetimo kalema ko mu je onako najmiliji jer nas je doveo u svrsen cin sa bkmom
- van Basten
#7330 Re: Gras all about
Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.
-
Hakiz
#7331 Re: Gras all about
Da samo vidiš noćne vožnje.van Basten wrote: ↑05/02/2025 11:52 Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.
Nikada ne znaš hoće li voziti tramvaj. Pa ga čekaš na stanici, a onda vidiš da prođe autobus. Ne vozi tu noć tramvaj, zamijenili autobusom. A onda idi na autobusku stanicu pa se smrzavaj čekajući sljedeći.
Informacija o tome u 1, 2, 3 ujutro? Ma hajte, molim vas.
Stručnjaci.
-
HD_2015
#7332 Re: Gras all about
Ne sviđaju mi se novi tramvaji - uski su - teško je prolaziti u gužvi između sjedišta. Uvijek moram pritisnuti nekoga ili neko mene pritisne.
Sjedišta su loše postavljena i nema ih dovoljno.
U budućnosti će biti problem što se prozori ne mogu otvarati - kada se ventilacija zaprlja ili počne kvariti, biće veselo disati u takvim tramvajima.
Najveći prigovor je što nema tramvaja. Nikada ih nisam ovako dugo čekao.
U budućnosti će biti problem što se prozori ne mogu otvarati - kada se ventilacija zaprlja ili počne kvariti, biće veselo disati u takvim tramvajima.
- thekupus
#7333 Re: Gras all about
Obilježavanje godišnjice masakra na markalama, ali evo javićemo im da ukinu to da se ti više ne bi žaliovan Basten wrote: ↑05/02/2025 11:52 Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.
- tramvajtrojka
#7334 Re: Gras all about
thekupus wrote: ↑05/02/2025 12:28Obilježavanje godišnjice masakra na markalama, ali evo javićemo im da ukinu to da se ti više ne bi žaliovan Basten wrote: ↑05/02/2025 11:52 Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.

normala je dosla obavijest na aplikaciji
- insaneinthebrain
#7335 Re: Gras all about
ukinuti skroz tramvaje.vlada da da podsticaje za kupovinu novih auta. bolje svako sa svojim da ide gdje hoce, nema guzve, nema kasnjenja, klima radi grije hladi. svi sretniHD_2015 wrote: ↑05/02/2025 12:18 Ne sviđaju mi se novi tramvaji - uski su - teško je prolaziti u gužvi između sjedišta. Uvijek moram pritisnuti nekoga ili neko mene pritisne.
- thekupus
#7336 Re: Gras all about
Evo javili su da se sklone ovi što obilježavaju godišnjicu masakra, pušteni su tramvaji opet, nadamo se da si sretanvan Basten wrote: ↑05/02/2025 11:52 Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.
-
neki
#7337 Re: Gras all about
Bozankaya pored Temišvara i Bukurešta gdje su već isporučeni, ugovorila navodno tramvaje i sa talijanskim Napuljem...tramvajtrojka wrote: ↑05/02/2025 11:41Kako je bozankaya prosla u pragu to nikom nije jasno osim starog dobrog ugradjivanja, jer je nerealno da imaju izbor od svoja tri karoserijska rješenja i izaberu turcinadrug_profi wrote: ↑05/02/2025 09:03 A evo ove turske trole je čak i Prag odabrao pored svoje Škode...
I ta bozankaya je smece najvece njihovi tramvaji koji su tusnuli rumunima i beogradu su smece neopjevano, znaci Beograd je platio te turske kanturine skuplje 400000 od nasih stadlera, a imali su ponudu od Stadlera za isti model kao kod nas i siemens avenio iz kragujevca al namjestili tender za Turke
sve skripi i uvija se plastika najocajnija, samo Solaris jer je on svemirski brod, dan dns se sjetimo kalema ko mu je onako najmiliji jer nas je doveo u svrsen cin sa bkmom
NIje to loše s obzirom da su nov proizvođač i da u EU imaju jaku konkurenciju i zahtjevne tendere.
Npr, Končar, i pored maltene stoljetne tradicije proizvodnje, za dvadeset godina prijavljivanja na sve moguće tendere po svijetu, svoje tramvaje je uspio uvaliti samo Lijepaji
-
Hakiz
#7338 Re: Gras all about
Došla. U podne dana kada se to dešava. Nedaobog da je obaviještena javnost dan ranije ili barem rano ujutro.tramvajtrojka wrote: ↑05/02/2025 12:30thekupus wrote: ↑05/02/2025 12:28Obilježavanje godišnjice masakra na markalama, ali evo javićemo im da ukinu to da se ti više ne bi žaliovan Basten wrote: ↑05/02/2025 11:52 Evo opet tramvaji okreću na šestici. Tačno se čovjek ne može pouzdati u njih, sžaba sva ulaganja.
normala je dosla obavijest na aplikaciji
- thekupus
#7339 Re: Gras all about
Baš, evo prvi put ikad se to obilježava, kako su mogli očekivati da neko zna tako jedan nebitan datum za grad Sarajevo i njegove ljude?Hakiz wrote: ↑05/02/2025 14:25Došla. U podne dana kada se to dešava. Nedaobog da je obaviještena javnost dan ranije ili barem rano ujutro.
Inače, da znaš i da se 31. decembra na 1. januar obilježava nova godina, isto neće biti tramvaja, pa da te ne iznenadi.
-
logsa
#7340 Re: Gras all about
Slazem se najbolje da vratimo SDA i da postave novog Jusufranića da opljacka GRAS i da nam bakir od kuma zavrsi jedno 20 raspalih tramvaja iz Turske.HD_2015 wrote: ↑05/02/2025 12:18 Ne sviđaju mi se novi tramvaji - uski su - teško je prolaziti u gužvi između sjedišta. Uvijek moram pritisnuti nekoga ili neko mene pritisne.
-
BadBoy
#7341 Re: Gras all about
Ja sam fakat sretan što smo nabavili i BKM jer je broj vozila ključan, ali realno je BKM smeće veliko i to se odmah vidjeloz a posebno sad nakon par godina eksploatacije.tramvajtrojka wrote: ↑05/02/2025 11:41Kako je bozankaya prosla u pragu to nikom nije jasno osim starog dobrog ugradjivanja, jer je nerealno da imaju izbor od svoja tri karoserijska rješenja i izaberu turcinadrug_profi wrote: ↑05/02/2025 09:03 A evo ove turske trole je čak i Prag odabrao pored svoje Škode...
Unutra sve tandrce klepece, onaj displej je od prvog dana lohotan i samo čekam kad će mi pasti na glavu... Odavno već ne rade najave stanica niti displeji, a na ponekim trolama ne radi ni vanjski displej za liniju... Onda im je i elektronika karinaška, ljude baca kad god krene ili stane.
I to je se ok, stvarno, glavno mi je da ih ima i dovoljnom broju, ali definitivno ih treba zaobilaziti u širokom luku u narednim nabavkama.
Stadler tramvaj je i dalje svemirski brod.
- trambusek88
#7342 Re: Gras all about
Prednji i bočni displej radi kod svih osim kod 55 kod kojeg pola displeja ne radi. Zadnji je već problematičniji, a kod nekih nije nikad ni bio ispravan.
Displeji su inače ruskog proizvođača. Iskra iz Ufe.
Kod 54 je bila crkla konzola za displej i on je duže vrijeme radio sa ugašenim displejima ali je napravljen.
Bolje bi bilo da su došli Škoda ili Solaris, ili 2 u 1 Škoda-Solaris 27tr, ali dobro je da su nakon 1987 konačno nabavljeni novi trolejbusi pa kakvi god da su dobri su u odnosu na dosadašnje stanje.
Dobro je što je sada vozni park skoro potpuno niskopodan
Velika stvar je autonomija koja se do sad već x puta pokazala kao pun pogodak. Recimo ovih dana prema Jezeru trolejbusi voze autonomno, zbog radova pretpostavljam na elektrovučnoj podstanici i kontakt mreži u sklopu revitalizacije Vogošće.
Jeste da je u početku obećavano produžavanje autobuskih linija, ali mislim da je to više ostavljeno kao mogućnost u budućnosti.
Displeji su inače ruskog proizvođača. Iskra iz Ufe.
Kod 54 je bila crkla konzola za displej i on je duže vrijeme radio sa ugašenim displejima ali je napravljen.
Bolje bi bilo da su došli Škoda ili Solaris, ili 2 u 1 Škoda-Solaris 27tr, ali dobro je da su nakon 1987 konačno nabavljeni novi trolejbusi pa kakvi god da su dobri su u odnosu na dosadašnje stanje.
Dobro je što je sada vozni park skoro potpuno niskopodan
Velika stvar je autonomija koja se do sad već x puta pokazala kao pun pogodak. Recimo ovih dana prema Jezeru trolejbusi voze autonomno, zbog radova pretpostavljam na elektrovučnoj podstanici i kontakt mreži u sklopu revitalizacije Vogošće.
Jeste da je u početku obećavano produžavanje autobuskih linija, ali mislim da je to više ostavljeno kao mogućnost u budućnosti.
-
HD_2015
#7343 Re: Gras all about
Zanimljivo.logsa wrote: ↑05/02/2025 14:45Slazem se najbolje da vratimo SDA i da postave novog Jusufranića da opljacka GRAS i da nam bakir od kuma zavrsi jedno 20 raspalih tramvaja iz Turske.HD_2015 wrote: ↑05/02/2025 12:18 Ne sviđaju mi se novi tramvaji - uski su - teško je prolaziti u gužvi između sjedišta. Uvijek moram pritisnuti nekoga ili neko mene pritisne.
Ja ipak mislim da je bolje da nabave još tramvaja.
- kabal1337
#7344 Re: Gras all about
Pa dobra je i trola zna se potrefit cesto nema je po pola sata i onda dvije dodju, jedna za drugom
Nadam se da biti vise vozila
Nadam se jednog dana da ce na svakoj stanici biti prikaz vozila gdje se nalaze. To bi svima valjalo
Nadam se da biti vise vozila
Nadam se jednog dana da ce na svakoj stanici biti prikaz vozila gdje se nalaze. To bi svima valjalo
-
arnelau
#7345 Re: Gras all about
Pozdrav svima, je li vec na forumu ima korisnika ove nove aplikacije javni prijevoz da je kupio mjesecni kupon na taj nacin? Zanima me da li tu vrstu elektr. Karte priznaju oba prevoznika ili ima problema? Planiram kupit slj. mjesec ako prizna i centro
-
Hakiz
#7346 Re: Gras all about
Sinoć, opet, propao noćni prevoz tramvajem.
- trambusek88
#7347 Re: Gras all about
U početku će vjerovatno doći do razočarenja, jer sad npr. u špici autobus ide svako 10 minuta, a van špice 15
Mislim da trenutno GRAS može ubaciti 10 trolejbusa na Vogošću jer ima starih trola u rezervi, međutim pitanje je kako će se prerasporediti linije 105 i 106. Vjerovatno će iz Vogošće biti dobar interval, ali u pravcu Vogošće će se sigurno dešavati da odu dvije trole u kratkom intervalu pa da 20 minuta nema.
Stvari bi se trebale popraviti kad dođe 10 novih trolejbusa.
- trambusek88
-
Hakiz
#7349 Re: Gras all about
Pa, svaku noć bacati grah, hoće li voziti ili neće.
-
noviclan
#7350 Re: Gras all about
Jbg jel' gratis ili nije