Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dustaban wrote:Dva dana nigdje religionara... NOKAUTIRANI.
Vala ne znam kako se vise imaju obraza i javljati nakon ovakvih cinjenicno fatalnih udaraca...
Taman sam htjela danas da ti odgovorim na pitanje /ova 2 dana zaista nisam stigla/ ali s obzirom na ovaj tvoj post, reći ću samo:
Hvala ti što si me podsjetio zbog čega si mi na blok listi
šatirana_ljubičica wrote:Pitanje za ateiste: kako želite biti sahranjeni?
Bez obaveza i troškova,neka me zagrnu zemljom,bez tuge za mnom,bez naricanja,plača nazor,
bez ljudskog pretvaranja,licimjerja ljudi sa kojima vjerovatno nikada neću progovoriti,
od njih ne tražim oprosta nikakvoga,jer razloga za to i nemam.
A i bez onoga brzopletog hodže najprije,koji ionako sa sahranom žuri,a koji prije svega misli na kovertu,
a manje na mene,i nikako usput da se zapita,je li meni imalo hladno dole.
Tišina na kraju,i osama,su ono što mi jedino preostaje...
Kremacija i to je to.
I da se nijedan vjerski krpelj, ovaj hocu reci sluzbenik ne okoristi mojom smrcu.
Naravno, sve dijelova sto moze da se iskoristi, doniram prije kremiranja.
Vala ne znam kako se vise imaju obraza i javljati nakon ovakvih cinjenicno fatalnih udaraca...
Taman sam htjela danas da ti odgovorim na pitanje /ova 2 dana zaista nisam stigla/ ali s obzirom na ovaj tvoj post, reći ću samo:
S obzirom da sam na blok listi ja sam sasvim zadovoljan intenzitetom nase komunikacije. Sta bi tek bilo da me odblokiras?!
S obzirom da sam na blok listi ja sam sasvim zadovoljan intenzitetom nase komunikacije. Sta bi tek bilo da me odblokiras?!
S4mpion wrote:
Poprilično je nebulozno nečija naučna dostignuća vezati uz njegovu seksualnu orijentaciju i religijsko opredjeljenje. Jeftino poprilično.
Toliko te isprovocirala slika? Nemoj mi ti pricati sta se treba vezati uz sta bogati... Prezvakali smo to po hiljadu puta...
S4mpion wrote:
Poprilično je nebulozno nečija naučna dostignuća vezati uz njegovu seksualnu orijentaciju i religijsko opredjeljenje. Jeftino poprilično.
Toliko te isprovocirala slika? Nemoj mi ti pricati sta se treba vezati uz sta bogati... Prezvakali smo to po hiljadu puta...
Preporučujem da naučiš nešto o Alanu Turingu, možda uvidiš da on nije samo gay i ateista kako ti pokušavaš uprošteno da ga predstaviš. Pročitaj njegovu biografiju makar, možda stekneš malo poštovanja prema njemu.
I da, pozdravili su te Faradey, Amper, Pascal, Bernoulli.
Edouard wrote:
Vjera odvojena od religija objave bila bi ili deizam, ili donekle panteizam, ili nekakva vjera slična onoj kod primitivnih prirodnih religija.
Svaki vjernik kao ti koji ima obraza da pravi poredjenje njegove religije sa drugom koju naziva 'primitivna prirodna religija', ili nije posten vjernik (tolerancija, moj dragi hriscanine) ili je ignorant.
Ja mislim da si ipak ovo drugo.
...Šta bi to bilo nepošteno nazivati neke religije primitivnima? Pa tako ih razvrstava i fenomenologija religije. Šta bih trebao reći da su sve religije jednako vrijedne i istinite da bih onda po tebi bio tolerantan i dobar kršćanin... da su jednako dobre i istinite objavljene religije i one poput animizma, fetišizma, totemizma sa šamanima, vračevima...........
Naravno da je tvoja religija jedina i najbolja. Ostale zaboravimo jer su ih primjenjivali primitivci. Na primjer pagani kao sto su bili Perzijanci, Grci, Rimljani, Egipcani... Sve papak do papka.