nepass1 wrote: ↑04/02/2025 15:57
Naslovnica wrote: ↑04/02/2025 15:47
nepass1 wrote: ↑04/02/2025 15:43
Moze, samo sto imas tipove kojima je hrana samo da se odrze na zivotu i tipove koji stenju ko da se guze kad jedu.
Ti vjerovatno spadaš u tu prvu grupu, obzirom na tvoje deklarisano cicijašenje u vezi hrane (sjećam se milk-shakea, a bilo ih je još).
Mislim da nisi relevantan da daješ savjete u vezi mršanja jer nemaš problem s tim.
Spadam, nemam hranu koja me odusevljava, nemam kolac koji kad dotakne jezik svrsavam. Jedem uvjek dok ne osjetim sitost i tu stajem sa jelom. Nema mi smisla da tri sata nesta pravim i pojedem za tri minute. Jedem koliko mi treba da funkcionisem.
Odem kod punca i punice od kad progledaju to je namisljanje sta cemo jesti. Sac, rostilj, meso ili pita ispod saca, grah iz onog lonca nad vatrom. Dorucak maslenica. Jel bruka kupiti kolac ili da se ipak pravi. Majke mi ljetos zovu pitaju reko meni pet kifli i argetu samo me ne smarajte oko jela.
Ako ti nemaš neku hranu koja te oduševljava, ako jedeš samo da bi se održao na životu, nema o čemu da pričamo, pogotovu ne da daješ savjete kako je lako biti mršav i da su debeli ljudi krivi zato što su debeli. Da je lako biti mršav i u liniji svako bi bio mršav i u liniji.
Iskreno, ja sam ljubomoran na takve ljude kao ti, volio bih i ja da mogu tako kroz život sa hranom ali ne može.
Ja uživam u jelu od kada znam za sebe.
Neko uživa u dobrim autima, neko u sportu, neko u dobrom filmu, ja u dobrom jelu.