SDP

tramvajtrojka

#72751 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 23/10/2025 22:56
"SB" KUCA NA VRATA ZABORAVLJENIH “ASOVA”: Kako je Damir Hadžić, bivši državni ministar i zvijezda nekadašnje afere "Reket", dobio otkaz u kompaniji u kojoj je bio šef?
drugovi, jel će biti epilog ovoga da mi se stari drug Nole vraća u politiku :lol:
Mujice sta ti imas bivsih i sadasnjih jarana u politici nauzubillah bi covjek pomislio da si i ti pri vlasti il u drzavnim kabinetima :mrgreen:
sumirprimus

#72752 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Sdp nije sto je bio.
I ovo kazem ko dugogodisnji glasac.
Ne ko ovi sad prevrtaneri ili cengici :P
vee-jay

#72753 Re: SDP

Post by vee-jay »

sumirprimus wrote: 24/10/2025 20:58 Sdp nije sto je bio.
kada se pogleda tvoje misljenje po nekim temama -- neko bi rekao da je dobro sto ti SDP vise nije blizak
vise si ti za HDZa :D
sumirprimus

#72754 Re: SDP

Post by sumirprimus »

vee-jay wrote: 24/10/2025 21:06
kada se pogleda tvoje misljenje po nekim temama -- neko bi rekao da je dobro sto ti SDP vise nije blizak
Jok ti mi reci. Sloboda govora i pravo na misljenje. inace se moze vratiti na jednoumlje.
Sigurno buducnost sdp.a nije u becirovicu, cengicu, Benjamina, Helezu I slicnim. S njima krenes od diploma , stranih jezika, stručnosti, iskustva, pogleda i razmišljanja

Ništa oni sa socijaldemokratijom nemaju I ne samo oni.
I jbo vas hdz vise, jedini vam izgovor u kontrarguemntqciji.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#72755 Re: SDP

Post by JoseMujica »

tramvajtrojka wrote: 24/10/2025 20:40
JoseMujica wrote: 23/10/2025 22:56
"SB" KUCA NA VRATA ZABORAVLJENIH “ASOVA”: Kako je Damir Hadžić, bivši državni ministar i zvijezda nekadašnje afere "Reket", dobio otkaz u kompaniji u kojoj je bio šef?
drugovi, jel će biti epilog ovoga da mi se stari drug Nole vraća u politiku :lol:
Mujice sta ti imas bivsih i sadasnjih jarana u politici nauzubillah bi covjek pomislio da si i ti pri vlasti il u drzavnim kabinetima :mrgreen:
Nole mi je drug iz studentskih dana

evo me ko Broj Jedan :lol:
vee-jay

#72756 Re: SDP

Post by vee-jay »

sumirprimus wrote: 24/10/2025 21:25
Jok ti mi reci. Sloboda govora i pravo na misljenje. inace se moze vratiti na jednoumlje.
Sigurno buducnost sdp.a nije u becirovicu, cengicu, Benjamina, Helezu I slicnim. S njima krenes od diploma , stranih jezika, stručnosti, iskustva, pogleda i razmišljanja

sorry, vise si ti za Likud
- sloboda govora -
:D
JoseMujica

#72757 Re: SDP

Post by JoseMujica »

pošten SDPovac = pošten SDAovac = oksimoron

braća po hapačini ne mogu skupa ne iz "ideoloških" razloga, već što se ne mogu dogovoriti ko će šta klepit
Better Man

#72758 Re: SDP

Post by Better Man »

Budućnost SDP-a je u istinskim ljevičarima i socijaldemokratama, a ne ovim lažnim, koji su to samo na papiru. Svoje pravo lice ovi lažni socijaldemokrati i ljevičari su pokazali kod spomenika Cacinim žrtvama.
Moenx

#72759 Re: SDP

Post by Moenx »

Better Man wrote: 27/10/2025 08:36

Budućnost SDP-a je u istinskim ljevičarima i socijaldemokratama, a ne ovim lažnim, koji su to samo na papiru. Svoje pravo lice ovi lažni socijaldemokrati i ljevičari su pokazali kod spomenika Cacinim žrtvama.
Nema od toga nista
Crni oblaci su se nadvili nad bosnjackom i bosanskom politikom
Nema tu vise poletne ideologije ni ideologije SDA kojoj sam ja nekad vise naklonjen ni ideologije SDP
Sve je iznevjereno
I.nemamo se kome vratiti
I nije problem sto SDA satelit mediji nobinari udaraju na vlast i SDP nego kako i s kojim razlogom udaraju
Zale se sto je neko hapsio pa treba hapsiti samo ne neduznog Novalica
Opet Niksic je ovakvim ponasanjem i potkupljivanjem policije sto i nije tezsk posao jer policija je slaba prema nagradama i toj nekoj finansijskoj dobiti uposljavanjima porodice i slicno, kazem Niksic je time pokazao svoju sustinu
drug_profi

#72760 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ideali su za budale. Kakva ljevica/desnica.
Svi ljudi zele isto, posao, pravdu i red.
Kad se to postigne, onda se eventualno moze nijansirati u desno ili lijevo.

A danasnja ljevica globalno je jako zastranila i bavi se ubleharenjem.
O desnici da ne pričam, nema je nigdje da nije zastranila do šovinizma...
dr_Evil

#72761 Re: SDP

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 27/10/2025 09:02 Ideali su za budale. Kakva ljevica/desnica.

Budala sam priznajem, a ljudi su budale. ZIvi tip u prikolici, a glasa za milijardera jer misli da ce mu osigurati blagostanje.

Ne moze se prvo postici pa onda nijansirati. Nigdje se nista nije pomaknulo dok burzuji se nisu prepali za svoje glave, ili makar za svoj novac. Svijet kakav danas zivimo je zaostavstina francuske i boljsevicke revolucije.
HelaS

#72762 Re: SDP

Post by HelaS »

Ogromno je puno tvojih postova na ovom forumu, na raznim temama, koji zaslužuju "like". Tako i ovaj :thumbup:

Tačno ti se može uočiti taj jedan urbani diskurs, jedan način razmišljanja spram države i društva neopterećen njihovim predznacima, samo ljudski..
Moenx

#72763 Re: SDP

Post by Moenx »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:07

Budala sam priznajem, a ljudi su budale. ZIvi tip u prikolici, a glasa za milijardera jer misli da ce mu osigurati blagostanje.

Ne moze se prvo postici pa onda nijansirati. Nigdje se nista nije pomaknulo dok burzuji se nisu prepali za svoje glave, ili makar za svoj novac. Svijet kakav danas zivimo je zaostavstina francuske i boljsevicke revolucije.
U pravu ste skrenuli ste temu na pravi kolosijek
drug_profi

#72764 Re: SDP

Post by drug_profi »

dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:07 Ne moze se prvo postici pa onda nijansirati. Nigdje se nista nije pomaknulo dok burzuji se nisu prepali za svoje glave, ili makar za svoj novac. Svijet kakav danas zivimo je zaostavstina francuske i boljsevicke revolucije.
Danas svuda vlada demokratija. Nema više silnika koji uzurpiraju svu moć.
Dakle borba je u parlamentima. Idejama. Ne idologijom. Već zdravim razumom.
Evo uzmimo ovu zabranu trgovine nedjeljom.
Neko će reći ljevičarska ideja u intersu radnika. NIJE!
I to zdrav razum govori, ali ublehaši misle da su nešto uradili korisno.
dr_Evil

#72765 Re: SDP

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 27/10/2025 09:53
dr_Evil wrote: 27/10/2025 09:07 Ne moze se prvo postici pa onda nijansirati. Nigdje se nista nije pomaknulo dok burzuji se nisu prepali za svoje glave, ili makar za svoj novac. Svijet kakav danas zivimo je zaostavstina francuske i boljsevicke revolucije.
Danas svuda vlada demokratija. Nema više silnika koji uzurpiraju svu moć.
Dakle borba je u parlamentima. Idejama. Ne idologijom. Već zdravim razumom.
Evo uzmimo ovu zabranu trgovine nedjeljom.
Neko će reći ljevičarska ideja u intersu radnika. NIJE!
I to zdrav razum govori, ali ublehaši misle da su nešto uradili korisno.
To je samo nedostatak emaptije rekao bih kad je u pitanju vase protivljenje slobodnom danu radnicke klase.

Ne vlada demokratija nazalost, vladaju lobiji, novac, burzuji, parlament se prilagodjava njima, oni su ti koji se biraju, i koji odlucuju ko ce biti izabran. Ako mi uspijemo i da odaberemo jednu isturenu licnost, protiv te iste licnosti imamo sistem stvoren na novcu koji ce raditi protiv interesa. Imamo samo prava koliko se izborimo za ista, a pored novca strah je jedini faktor koji moze nadvladati.
drug_profi

#72766 Re: SDP

Post by drug_profi »

Care imaš biračko pravo. Što ne znaš da ga koristiš u svom interesu to je tvoj problem.
Dakle izabereš nekog ko će da zastupa tvoje interese ili razmišlja u smijeru koji je tebi važan.

Ovo oko nedelje je ubleha jer nije to slobodan dan radničke klase. To je fiksiran slobodan dan trgovcima I to ne svim. Slobodan dan su već imali.
To je zabrana rada malim porodičnim biznisima. To je ugrožavanje radnih mjesta i urušavanje pozicije radnika u pregovrima sa poslodavcem.

Ali salonci to ne kontaju. O tome smo na rečenoj temi već sve rekli i nema potrebe da se ponavljamo.
GungodessMissFortune

#72767 Re: SDP

Post by GungodessMissFortune »

drug_profi wrote: 27/10/2025 09:02 A danasnja ljevica globalno je jako zastranila i bavi se ubleharenjem.
Ponovio sam jedno 1000 puta ali nije na odmet još 1000.

Problem današnje ljevice (pogotovo u BiH, tu je najočiglednije) je što igra po pravilima desnice, jednostavno se pogubila.

A desnica se nalazi tačno tamo gdje želi, ko bubreg u loju, ali ništa nije vječno.
dr_Evil

#72768 Re: SDP

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 27/10/2025 10:10 Care imaš biračko pravo. Što ne znaš da ga koristiš u svom interesu to je tvoj problem.
Dakle izabereš nekog ko će da zastupa tvoje interese ili razmišlja u smijeru koji je tebi važan.

Ovo oko nedelje je ubleha jer nije to slobodan dan radničke klase. To je fiksiran slobodan dan trgovcima I to ne svim. Slobodan dan su već imali.
To je zabrana rada malim porodičnim biznisima. To je ugrožavanje radnih mjesta i urušavanje pozicije radnika u pregovrima sa poslodavcem.

Ali salonci to ne kontaju. O tome smo na rečenoj temi već sve rekli i nema potrebe da se ponavljamo.
Imam biracko pravo, kakve mi koristi kad neko ulozi par miliona minimum u kampanju da promovira kandidata u svoju korist, i jos ga predstavi sirokim narodnim masama kao jedinu opciju bez koje im slijedi put u ambis. I sve to pod uslovom da pricamo o regularnim izborima bez kradja. Care, ne drzimo ja i ti najvece medijske kuce, nego zna se ko. Ne mozemo ja i ti platiti ankete, nego zna se ko, i opet kazem, ako uspijemo da proguramo "jedan covEk" sto bi rekao Kesic, ovaj sistem hobotnice je vec zauzeo sva ostala mjesta i onemogucio bilo kakvu reformu.

Dakle, da se ne lazemo, okacite macku o rep te price, novac je taj koji podmazuje mehanizam da bi se kotacici okretali.

Ja sam apsolutno za reformu nedjelje, svi mali porodicni biznisi gdje vlasnik radi, sa osiguranim clanovima familije, da bude otvoren, to nema veze sa radnickim pravima. Jedina sljedeca reforma sto se tice radnika moze biti zabrana 40 sati na 6 dana ;).
drug_profi

#72769 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja ti ponavljam rečenicu, a ti je razumij kako želiš:
Imaš biračko pravo i samo si ti kriv kako ćeš da ga iskoristiš.

To se odnosi i na tebe i na mene i ne sve druge.

Ako je idiokratija zavladala onda se bori protiv nje, ali ne možeš nikome zabraniti da bude glup. Jebiga, to je mana demokratije. Mišljenje i glupog i pametnog isto vrijede.

Ja sam stava da bi danas najprosperitetniji sistem bio ustavna monarhija gdje vladar ima određene i zakonodavne i izvršne ovlasti gdje se parlament i kruna međusobno kontrolišu.
Ili benevolentna diktatura tipa Kine, SFRJ, etc. sa određenim manama koje su teško premostive, da ih ne nabrajam. Znamo ih.

Demokratije moraju da se reformišu da anuliraju uticaje širenja dezinformacija i lažnih proroka sa društvenih mreža.
Da li nekim testom inteligencije ili opšteg znanja, ne znam... nešto mora ili dati AI da vodi svijet.
JoseMujica

#72770 Re: SDP

Post by JoseMujica »

i jedni i drugi su dosljednji samo u kleptomaniji...ideologija tu služi samo da sakrije pljačku
drug_profi

#72771 Re: SDP

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 27/10/2025 10:58

i jedni i drugi su dosljednji samo u kleptomaniji...ideologija tu služi samo da sakrije pljačku
Slažem se, ali čak i tu poturaju pogrešne prioritete.
JoseMujica

#72772 Re: SDP

Post by JoseMujica »

Image

treNerko je fakat dobar čovjek i zaslužuje našu podršku

ps

ovako su se nekad Kifla i jedan mlađahni gačanin utrkivali ko će Seki vruću pitu donijeti....gladne oči pretvore insana u primata...po kratkom postupku
Škobo Habu

#72773 Re: SDP

Post by Škobo Habu »

Srpski i hrvatski mediji pišu kako je Memsudin Pamuk, major OS BiH, angažovan u Komandi Savezničkih snaga za Evropu, u Monsu, Belgija, izgubio dozvolu za pristup tajnim podacima.

Tokom provjera je utvrđeno da oficir nije imao završenu srednju školu!

Helez ga predložio, Bećirović ga imenovao na poziciju, i to, baš kao u slučaju Munjić, po rođačkoj liniji, jer je povezan sa Goranom Behmenom, Bećirevićevim savjetnikom.

Pa ovo se nije dešavalo ni u doba kada je Alija slao Hadžu Efendića u diplomatiju.
Better Man

#72774 Re: SDP

Post by Better Man »

Škobo Habu wrote: 29/10/2025 08:48 Srpski i hrvatski mediji pišu kako je Memsudin Pamuk, major OS BiH, angažovan u Komandi Savezničkih snaga za Evropu, u Monsu, Belgija, izgubio dozvolu za pristup tajnim podacima.

Tokom provjera je utvrđeno da oficir nije imao završenu srednju školu!

Helez ga predložio, Bećirović ga imenovao na poziciju, i to, baš kao u slučaju Munjić, po rođačkoj liniji, jer je povezan sa Goranom Behmenom, Bećirevićevim savjetnikom.

Pa ovo se nije dešavalo ni u doba kada je Alija slao Hadžu Efendića u diplomatiju.
Bivšim savjetnikom. Lik je vrlo kratko bio na toj poziciji savjetnika. ne znam jeli tupavo mjesec dana proveo na poziciji savjetnika.
drug_profi

#72775 Re: SDP

Post by drug_profi »

A levata brate mili.
Može on biti izvrstan major, kao da su inače oficiri neki veliki intelektualci...
Major je bio rang magistra struke. Ne znam kako se sada dobijaju ti činovi. Mislim da je i to degradirano totalno.

Ali zar nisi mogao diplomu srednje škole iz Širokog ili Ilijaša nabaviti? Pa stvarno levati...
Post Reply