Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Manual

#7276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Manual »

stranacc wrote: 20/06/2020 02:43
Manual wrote: 20/06/2020 02:41 Ja ovih alijinih bojovnika sto se javljaju
Ponos je biti Alijin bojovnik.
Jedino su alijini bojovnici bili ljudi.
Ostali fasisti , jal slucajni prolaznici :bih:
To alijini bojovnici i sad su ljudi ali nemaju hljeba da jedu, eno ih po opstinama vade papire da makar imaju prima nja 250 mjesecno..
Manual

#7277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Manual »

Alija ih sa kovaca poguro za po 250
MUNAFIK

#7278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Konakovic vrlo razborito vrlo jasno postavlja stvari na svoje mjesto... Nema u BIH politicara koji je sposoban kao on...

Iskreno stoji iza svojih stavova i vrlo razborito razdvaja bitne od trenutno nebitnih tema...

Koliko ga napadaju sa svih strana jasno je da ga se sve više boje...

A_A_AKCIJA

#7279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

stranacc wrote: 20/06/2020 02:17
stranacc wrote: 01/06/2020 00:57
agent_zero wrote: 01/06/2020 00:47 Dino, ako čitaš, svaka čast za nastup u Centralnom dnevniku!

Sa SDA ološem samo oštro i "u meso". Nadam se samo da će se sa riječi preći i na djela!
Dino , ako citash nadam se da si svjestan da je ovo pocetak tvoga kraja.
Neke stvari su jasnije...
Pocetak tvoga kraja.
Ne zaboravi i silajdzic je nekad bio ti..
Pa ga sebija lijeci na kraju
:mrgreen: :mrgreen:

Mozes misliti doso kod sebije da se lijeci....
Dali je donio zavoje :run:
Dali se priblizava dan kad ce adzija :mrgreen: dino kod prve dame ...podhrastove :kiss:
Evo prilike da proba i ove nove akulumatore iz kine :D
:mrgreen: slušaj, neki dan čitam, nakav lik u NYC fasovo koronu, zaglavio 3 dana bolnice.

Dobio čestitku od 104.000 dolara računa za liječenje. Dobro se ti pazi kome šta želiš, trenutno u tvom kraju korona divlja. Da ne budeš morao opet na food stamps i lawn mowing poslije prva dva posla.

Naravno, ako preživiš :mrgreen:
Idemedosumom

#7280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Idemedosumom »

Nodi bez suzdržavanja cipelari ovaj naš politički neđaset. Nadam se da će ovi nastupi donijeti i rezultate na izborima.
Kikibombona

#7281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

A_A_AKCIJA wrote: 20/06/2020 00:30Ali hajmo malo ući u genezu svega toga, pa da vidimo koliko je dobar taj naš rezultat, u odnosu na to kakve su nam karte podijeljene, sa kakvim smo resusrima ušli u igru i kakve su nam sudije i saveznici.
Radi ovog 'ALI', sto je tako tipicno za nas, ne mozemo naprijed. Uvijek trazimo opravdanja i izgovore za nerjesene probleme.

...

Neko treba javiti Bosnjacima da ih ima preko 50% i da trebaju trasirati put drzave. Neko im treba reci da preuzmu odgovornost, da napuste mazohisticki kult zrtve. Vecinski narod ne smije biti zrtva. Neko im treba reci da moraju biti proaktivni, nuditi rjesenja, jacati temelje drzave, jacati jedinstvo naroda, a ne nastupati iz defanizve.

...

Etnicki i vjerski motivisana hajka na pro-BiH Srbe i Hrvate je najgori moguci udar na temelje drzave. Ako borci ABiH, poput Srdjana Mandica i Igora Stojanovica dobijaju etikete cetnika, da li je normalna BiH moguca!!??? Ako ne prihvatas jednog Srbina koji je bio sa tobom u rovu, kako ces prihvatiti onaj milion koji je pucao na tebe?

...

Bosnjacka intelektualna, vjerska i politicka elita podstice netrepeljivost prema politicki angazovanim Srbima i Hrvatima. Sve to se prenosi na narod. Tako imamo slucaj da vecina Bosnjaka smatra da Srdjan i Igor trebaju ici u Banjaluku po glasove. To sto su oni za Srbe u Banjaluci izdajnici i neprijatelji, gori od svakog bosnjackog nacionaliste - to nikoga ne zanima.

Ako je Srdjanu i Igoru mjesto u Banjaluci, iako su Sarajlije, onda BiH nema nikakve sanse.

...

Rezultati bosnjacke politike u jednom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=J47ZeXPc4js&t=3s
madner

#7282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Kikibombona wrote: 20/06/2020 00:17
madner wrote: 19/06/2020 22:14 Cudicka je opasna jer je mozda kompromitovana od strane SBBa.

SDP ako napravi ovaj autogol moze komotno staviti kljuc u bravu, na 95% puta se okrenuti i razjebati stvar bez ikakvog dobitka kako bi SDA ostala na vlasti, bilo bi jasno da su najveci id svih satelita.
Izemdju NiP i NS nema nikakvih problema. Pricu sa Cudickom su izmislili SDA i SBB mediji.

SDP je nagazna mina. Plase se da bi im NiP mogao uzeti znacajan broj glasova, a mnogim SDP-eovcima je vaznija njihova guzica od rusenja SDA. Samo se nadati da su takvi likovi u SDP-eu manjina.
Cisto sumnjam.

To nema nikakvog smisla, jer su opozicija. Da su se prodali kao DF onda bi imalo smisla, ovako ni ta teorija nema pokrica. Skupa ce biti stolica, pojedinacno samo tapsanje po glavi.
high_volume

#7283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

madner wrote: 20/06/2020 08:07
Kikibombona wrote: 20/06/2020 00:17
madner wrote: 19/06/2020 22:14 Cudicka je opasna jer je mozda kompromitovana od strane SBBa.

SDP ako napravi ovaj autogol moze komotno staviti kljuc u bravu, na 95% puta se okrenuti i razjebati stvar bez ikakvog dobitka kako bi SDA ostala na vlasti, bilo bi jasno da su najveci id svih satelita.
Izemdju NiP i NS nema nikakvih problema. Pricu sa Cudickom su izmislili SDA i SBB mediji.

SDP je nagazna mina. Plase se da bi im NiP mogao uzeti znacajan broj glasova, a mnogim SDP-eovcima je vaznija njihova guzica od rusenja SDA. Samo se nadati da su takvi likovi u SDP-eu manjina.
Cisto sumnjam.

To nema nikakvog smisla, jer su opozicija. Da su se prodali kao DF onda bi imalo smisla, ovako ni ta teorija nema pokrica. Skupa ce biti stolica, pojedinacno samo tapsanje po glavi.
Lupetaš @madnere, kao i obično, i spinuješ. Proizvodiš aferu tamo gdje je nema. S kojim ciljem?
armin071

#7284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by armin071 »

Ali Alija Nametak fašista :shock: Pa moj Igore u koju li si ti školu išao u Sarajevu?? Ako ovako nastave ubjediće nas da je 300000 pobješnjelih talibana iz Sarajeva držalo u okruženju “srpsku nejač” okolo Sarajeva. I kifla kapa dole što ne pordžavaš promovisanje pederluka i nemorala. Jest da će te to u današnjem naopakom svijetu koštati dosta međunarodne pordške ali bolje i tako nego kao ovi dvolični mali zeleni koji bi se jebali u šu..k samo da ostanu na vlasti.
high_volume

#7285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by high_volume »

armin071 wrote: 20/06/2020 08:51 Ali Alija Nametak fašista :shock: Pa moj Igore u koju li si ti školu išao u Sarajevu?? Ako ovako nastave ubjediće nas da je 300000 pobješnjelih talibana iz Sarajeva držalo u okruženju “srpsku nejač” okolo Sarajeva. I kifla kapa dole što ne pordžavaš promovisanje pederluka i nemorala. Jest da će te to u današnjem naopakom svijetu koštati dosta međunarodne pordške ali bolje i tako nego kao ovi dvolični mali zeleni koji bi se jebali u šu..k samo da ostanu na vlasti.
Konaković nije nigdje spomenuo "nemoral", ne izmišljaj.

Rekao je da ne podržava promociju LGBT zajednice paradom, ali podržava njihova prava.
Styling

#7286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

drug_profi wrote: 20/06/2020 00:41 Vidi nešto. Ja se nisam žalio ni kukao. Ja sam odavde. Ja znam ove ljude i ovaj grad. Ja imam pedigre u ovom gradu.
Ja samo skrećem pažnju, između ostalog i tebi, da se ne uljuljkujete da je ovdje isto jal bio B ili H ili S, i da je dovoljno sto niste (nismo) isti kao oni anamo.
Opet napominjem, ne zalim se, ne pravim zrtvu od sebe, samo hocu da ste svjesni toga da bi se protiv toga mogli i boriti.
Jer nije ugrozavanje tek kad ti neko opsuje mater ustasku, vec je dovoljno i kad te znacajno pogleda. Osjetis da nisi doborodosao. Na svom asfaltu, na kojem si prohodao.
I kad se pojave bljuvotine u medijima po patriotama pogresnog imena, a ne desi se nista sto ocekujes da se desi vec pocne relativiziranje i zatasakvanje umjesto krivicnih prijava.
Znas li sta je sljedece? Sljedece je nesto jos gore, jer se polako navikavate na tu paradigmu.

A ovo sto se meni obracas u vezi dvostrukih kriterija, ne znam zasto? Kada sam ja negirao antifasisticku prirodu nase borbe?
I nakon svega kroz sta je prosao, ovaj grad je i dalje najtolerantniji i najotvoreniji grad u regiji. Npr. Banja Luka je relativno dobro prosla u ratu, ali tamo na prste jedne ruke mozes izbrojati Bosnjake koji tamo zive, a pogotovo koji rade. Nije Istocno Sarajevo postalo mali grad zato sto im je Dodik doveo investitore vec zato sto ogroman broj tih ljudi radi u Sarajevu, i to ne samo u drzavnim institucijama, nego u mnogim medjunarodinim institucijama, privatnim firmama i javnim kantonalnim preduzecima.
Ne mozes ni ocekivati da ti svaki stanovnik ovog grada padne u zagrljaj kad sazna da nisi Bosnjak, jer svako ima svoju tragediju i istoriju koju nosi, ali ti sigurno nece staviti do znanja da nisi dobro dosao. I dok se jedan dio drzave pretvara u etnicki cistu zonu, dok u Sirokom Bosnjak nema sansi sa zaigra fudbal u istoimenom klubu, dok se recimo i u Zenici nekada pokazuje otvorena netrpeljivost prema glavnom gradu, od Sarajeva svi ocekuju da sve ljude prihvati i zaboravi na istoriju. Sarajevo to veoma uspjesno radi. I nastavice da radi.
I na kraju, ko se stvarno ne osjeca dobrodoslim u Sarajevu, ovde naravno ne mislim na tebe nego generalno na sve one koji zive tu, slobodan je da ide tamo gdje ce se osjecati komotnije.
Prpa.ba

#7287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 19/06/2020 23:40 Zasto? Pa i Vucic je ostao lojalan i dobrostiv prema socijalstima. Ja vec vidim Nerku kao bosnjackog Dacica.... :D
Bas sam se pitao gdje si, posebno zadnjih dana kada se javno pocela potencirati tvoja teza od prije skoro godinu dana o Dini kao bosnjackom Vucicu. :mrgreen:

Jesi li i dalje zabrinut, da znam bazdariti svoja ocekivanja od sljedecih izbora. Hoce li radikalni islamofasisti pobijediti, ili ce ipak koalicija hrabrih SDA, SBB, DF, SPID, SD, dijelova SDP-a i NS-a, a ujedinjena protiv sandzaklija, vehabija i ustasa smoci snage izboriti se protiv NiP-a? :mrgreen:

EDIT: vidio sam iz medija da je potpisan neki sporazum o Mostaru, nadam se da ste lokalci svi jednako zadovoljni dogovorom. U detalje nisam ulazio jer je van moje jurisdikcije.. :mrgreen:
The 51st State

#7288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

Zvijezda je rodjena sto bi rekli u holivudu, svidja mi se sto je sviju potkacio osim nase stranke, doduse njih i nema zasto. Samopouzdanje i rjesenost zaista imponuje. Partneri neka obuzdaju ego i mogla bi ovo biti jaka prica i za neki malo duzi period.
JThomas

#7289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

najvažnije je uništiti odgovorne satelite. sda je na zadnjim izborima u kantonu sarajevo imala 24,80% glasova, samo sa ašćare zaposlenim ona ne može puno lošije. ali se može uništiti satelite i dokinuti "sistem" gdje se sa 30ak posto glasova dobija 90ak posto realne vlasti.
Industrialyzer

#7290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Industrialyzer »

Zna li se ko je Konakovica ucio javnim nastupima? Doveo ih je do savrsenstva, privlaci lijeve i desne, iskreno govori i radi ono sto ostali obecavaju. Nakoj njegovih izjava o Fahri i Komsicu bi me bilo stid podrzati jjednog od njih, pa bas ih roditeljski preslusa.

Svidja mi se Senadova podrska, indirektna ovom novom valu politicara, obecava stvarno. Mozda se i prikljucim NiPu :mrgreen:
Styling

#7291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Industrialyzer wrote: 20/06/2020 10:38 Zna li se ko je Konakovica ucio javnim nastupima? Doveo ih je do savrsenstva, privlaci lijeve i desne, iskreno govori i radi ono sto ostali obecavaju. Nakoj njegovih izjava o Fahri i Komsicu bi me bilo stid podrzati jjednog od njih, pa bas ih roditeljski preslusa.

Svidja mi se Senadova podrska, indirektna ovom novom valu politicara, obecava stvarno. Mozda se i prikljucim NiPu :mrgreen:
Zena mu je majstor za te stvari.
Bazinga1234

#7292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bazinga1234 »

JThomas wrote: 20/06/2020 10:32 najvažnije je uništiti odgovorne satelite. sda je na zadnjim izborima u kantonu sarajevo imala 24,80% glasova, samo sa ašćare zaposlenim ona ne može puno lošije. ali se može uništiti satelite i dokinuti "sistem" gdje se sa 30ak posto glasova dobija 90ak posto realne vlasti.
BOSS je neuništiv :mrgreen:
JThomas

#7293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

:roll: :lol: ako si zaražen sjedni sa bakirom, sa fahrom...
video

#7294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Bazinga1234 wrote: 20/06/2020 10:52
JThomas wrote: 20/06/2020 10:32 najvažnije je uništiti odgovorne satelite. sda je na zadnjim izborima u kantonu sarajevo imala 24,80% glasova, samo sa ašćare zaposlenim ona ne može puno lošije. ali se može uništiti satelite i dokinuti "sistem" gdje se sa 30ak posto glasova dobija 90ak posto realne vlasti.
BOSS je neuništiv :mrgreen:
Ma za takve je lijek sud i tuzilastvo. Kupuju glasove, laHko je to dokazivo.
A generalno, za takve krvopije koji su "tas na vagi" rijesenje je dici cenzus na 5%
Akibh

#7295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Akibh »

Industrialyzer wrote: 20/06/2020 10:38
Svidja mi se Senadova podrska, indirektna ovom novom valu politicara
Joj, nisu novi nego najnoviji :lol:
Ukratko, lobotomija
Prpa.ba

#7296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Zaboravio si napisati "bando lopovska". :mrgreen:
Kikibombona

#7297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Industrialyzer wrote: 20/06/2020 10:38 Zna li se ko je Konakovica ucio javnim nastupima? Doveo ih je do savrsenstva, privlaci lijeve i desne, iskreno govori i radi ono sto ostali obecavaju. Nakoj njegovih izjava o Fahri i Komsicu bi me bilo stid podrzati jjednog od njih, pa bas ih roditeljski preslusa.

Ovo kod Senada je bilo zestoko. Definitivno najbolji Dinin nastup, iako se debelo ne slazem sa njim vezano za Busuladzica.

I to je njegova snaga, da govori ono sa cime se ne slazes a ne isprovocira negativnu reakciju. :thumbup: :D

Lik stvarno brzo razmislja, ima fenomenalnu verbalnu inteligenciju. :thumbup:

...

Stojanovic je povukao rucnu. Ovo mu je bilo skroz bezveze, ali eto, valjda se predje preko toga...

https://www.youtube.com/watch?v=Z4Va2esoxvw
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 20/06/2020 11:13 Zaboravio si napisati "bando lopovska". :mrgreen:
I neku pravosnažnu presudu
SmokingMan

#7299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SmokingMan »

Retoriku je ispeglao uz stručni nahdzor mentora Sebije i Baketa, zar nije dovoljno što iskustvo stećeno sa njima dobro koristi u javnim nastupima. Iako ni on ne spada u red onih kojima bi dao svoj glas, rado ga slušam dok onako podrugljivim tonom proziva svoje mentore i one koji ih i dalje služe.

Mentat Dankan Ajdaho protiv kuće Korino. :D
video

#7300 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Post Reply