Evo kako Jomashop to računa za Njemačku... ako budeš naručivao probaj ovaj discount code NSV50
Moderator: anex

Ako mogu pitati sta te privuklo ovom modelu, jesi li ga vidio\probao uzivo prije narucivanja? Nisam ga nikad vidio uzivo, nego kontam da ima nesto zbog cega je cijena takva kakva jeste...
Nisam ga vidio uživo. Vec dugo zelim dressy sat sa preferabilno bijelom podlogom, a volim uz to minimalizam pa se poklopilo. Gledao sam mnogo recenzija i sve govore da je to možda i najbolji sat u tom cjenovnom rangu, mala debljina, lagan, tačnost kazu odstupa oko 1s na dan. Jeste lutrija to sto ga nisam vidio uzivo i to sto sat nije jeftin, ali svjestan sam.
Ok, sad tek vidim da je unutra Mido verzija ETA 2892, to je sjajan mehanizam, vjerujem da ce te sluziti dugo i bez problema, jos ako ga budes nosio u rotaciji sa drugim satovima eto nesto i za unuke hehehehortodont wrote: ↑16/01/2023 14:19Nisam ga vidio uživo. Vec dugo zelim dressy sat sa preferabilno bijelom podlogom, a volim uz to minimalizam pa se poklopilo. Gledao sam mnogo recenzija i sve govore da je to možda i najbolji sat u tom cjenovnom rangu, mala debljina, lagan, tačnost kazu odstupa oko 1s na dan. Jeste lutrija to sto ga nisam vidio uzivo, ali isao sam na to.
Mido mi je inače odavno zapao za oko, koliko sam razumio zaista idu korak dalje i da su za tražene cijene odlicni.
Sinn mi je oduvijek želja (104 i 556), ovaj prvi je 400 eura skuplji od Mide, a drugi je prevelik za moju ruku pa je to otpalo. Ovo mi je prva ozbiljnija investicija u sat pa eto, vidjet cemo.
Mehanizam je ako sam razumio modificirana ETA, Automatic Mido 1192 (base ETA 2892A2). Mozda vi koji se bolje razumijete mozete reci da li je to kvalitetan mehanizam..

Potpuno se slažem, ja sam u svojoj fazi "željenja" ronilačkog sata sa dvije krunice gdje se bezel koji se nalazi ispod stakla okreće krunicom odlučio da kupim mido all face, imao sam ga oko 2 godine i prodao za 220 a kupio za 650E, ugrubo cifre ali 2/3 sam bio donji i to tri mjeseca ga prodavao. Sreća pa ne uzeh longines legend diver. Sa druge strane, ovo ne mora biti i nečije drugo iskustvo. Znam da je bio jako jako tačan i konsistentan u mjerenju vremena. Ako sat priraste posjedovaocu, a stvarno su dobri kvalitetom, to može biti i jedno višedecenijsko prijateljstvo, nadam se da će to bit slučaj i kod gosp koji se bavi zubimapepermint31 wrote: ↑16/01/2023 19:41 Mido radi odlične satove a mislim da su u top 5 proizvođača što se tiče chronometer certifikacije gdje imaju dosta satova što je garant kvalitete. Jedina loša stvar je da na prodaji brzo gube cijenu i kad uzmeš nov ne vrijedi prodavati.

izgleda super,iako su mi švicarci draži baci link.Bullet Tooth Tony wrote: ↑25/01/2023 19:29 Sta mislite o ovim seiko modovima... Meni su izglefom super
![]()
ap i pp za sirotinju
Ali su sad recimo pale...dzale wrote: ↑01/02/2023 00:50 Možda fulam topic, ali kontam ako ću gdje naći nekoga ko mi može na ovo dati odgovor, onda je to ovdje.
Zanima me postoje li modeli satova kojima cijena gotovo da sigurno skače vremenom? Prijatelj mi je govorio da je recimo tokom korone cijena određenih modela drastično skočila, te je mogao dobro zaraditi ko je prije pandemije kupio neki od tih modela.
Šta mislite, da li je pametno investirati 15-20 hiljada KM (i da li je to uopšte dovoljno) u model za koji se prognozira gotovo sigurno povećanje cijene (ima li takvih modela prije svega?).
Članak koji me zainteresovao za čitavu ovu priču:
https://www.dontdiewondering.com/luxury ... -and-gold/
Fakat se ne razumijem nikako u tržište satova, možda je ovo sve nerealna priča, zato se i javljam ovdje, da me neko demantuje u startu ako od ovoga nema ništa. Hvala unaprijed
Upavo tako.Bullet Tooth Tony wrote: ↑01/02/2023 09:26Ali su sad recimo pale...dzale wrote: ↑01/02/2023 00:50 Možda fulam topic, ali kontam ako ću gdje naći nekoga ko mi može na ovo dati odgovor, onda je to ovdje.
Zanima me postoje li modeli satova kojima cijena gotovo da sigurno skače vremenom? Prijatelj mi je govorio da je recimo tokom korone cijena određenih modela drastično skočila, te je mogao dobro zaraditi ko je prije pandemije kupio neki od tih modela.
Šta mislite, da li je pametno investirati 15-20 hiljada KM (i da li je to uopšte dovoljno) u model za koji se prognozira gotovo sigurno povećanje cijene (ima li takvih modela prije svega?).
Članak koji me zainteresovao za čitavu ovu priču:
https://www.dontdiewondering.com/luxury ... -and-gold/
Fakat se ne razumijem nikako u tržište satova, možda je ovo sve nerealna priča, zato se i javljam ovdje, da me neko demantuje u startu ako od ovoga nema ništa. Hvala unaprijed
Moze se zaraditi na Rolex Daytoni recimo ako je kupis u radnji a prodas po trzisnoj... A u radnji je danas neces kupiti zato je i cijena ta koja jeste
Ali ja cu te demantovati i reci da ot toga nema nista jer
Ne poznajes ni trziste ni proizvod...
Cifra za investiranje ti je mala ( osim ako ne nadjes na buvljaku neku legit omegu pa sad nesto preprodas)
Nisi (mozda jesi) spreman da sve izgubis a da te to ne takne u zivotu...