Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ripicipi

#726 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Luke Perry wrote:a jel istina da nece prodavati svinjetinu?
Aha :(
Kazu zabranjen ulaz svim zivotinjama osim kurbanima :D
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 18:05, edited 1 time in total.
muha_sa

#727 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by muha_sa »

Luke Perry wrote:a jel istina da nece prodavati svinjetinu?
istina ziva--more bit bidne i da je neka patka--ko ce im ga znat vise :D veceras otvorenje pa cemo vidjet :D
tech10

#728 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by tech10 »

Eno svinjetine u Dverima u srcu Bas Carsije, prvo jelo na jelovniku.
Blaka

#729 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

Po Kuranu je jedino svinjetina zabranjena, nigdje ne piše da je alkohol zabranjen, neki mi neko pokaže taj ajet gdje piše da se ne smije piti, ima nešto u smislu da ima i dobrih i loših strana i to je to. Što se tiče kladionica, ni na jednom mjestu u Kuranu ne piše da se zabranjeno kladiti u kladionicama, i kako ovi mogu da zabranjuju nešto što ne piše u toj svetoj knjizi, ili možda izmišljaju neki novi islam!

p.s U Kuranu stoji da je zabranjeno krasti, a s obzirom kako je nastao taj tržni centar, pravi vjernici ( ne konvertiti) BI TREBALI DA IZBJEGAVAJU POSJETU TOJ GRAĐEVINI AKO ŽELE U ĐENET!
zonbirile

#730 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zonbirile »

dobrovoljac wrote:Jedan domuz samo za zonbirile-a

Image
--------------------------------------------------------------------------------------------
primitivac jedan,zato i branim princip slobode izbora,a ti niti znaš zašto ti je krmetina zabranjena,ni ništa o svinjama.Zahvali se moderaciji koja vidi riječ,a ne vidi ovoliku sliku.
Ripicipi

#731 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Neki nisu svjesni da je svinja inteligentnija od njih :oops:
straggler

#732 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Blaka wrote:Po Kuranu je jedino svinjetina zabranjena, nigdje ne piše da je alkohol zabranjen, neki mi neko pokaže taj ajet gdje piše da se ne smije piti, ima nešto u smislu da ima i dobrih i loših strana i to je to. Što se tiče kladionica, ni na jednom mjestu u Kuranu ne piše da se zabranjeno kladiti u kladionicama, i kako ovi mogu da zabranjuju nešto što ne piše u toj svetoj knjizi, ili možda izmišljaju neki novi islam!

p.s U Kuranu stoji da je zabranjeno krasti, a s obzirom kako je nastao taj tržni centar, pravi vjernici ( ne konvertiti) BI TREBALI DA IZBJEGAVAJU POSJETU TOJ GRAĐEVINI AKO ŽELE U ĐENET!
Hahahahahaha... :-) :-) :lol: :lol: Joj što se ismijah majko moja... Ova je danas najjača... Što bi se reklo, kratak govor - al' sažet. :lol: Niđe veze...
Babsy

#733 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Babsy »

muha_sa wrote:hajd, nek se ne pise o danu grada--nek se ne pise o oslobodjenju Sarajeva--nek se ne pise o pocetku agresije--nek se ne pise o golobradim momcima koji su u patikama skocili da brane grad i drzavu.
nek se ne pise o lopovlucima--nek se ne pise o zelenim povrsinama kojih je sve manje i manje--treba zgradu uglavit-jebo park.
more problema bitnijih od nekakvog trgovackog centra i sta ce se i da li ce se u njemu nesto sluzit il ne sluzit :-)
Zgradu ili džamiju? :ciglane:
Jebeš djecu i zelenilo, nek se loptaju u mektebu, a prije mekteba u vrtiću će se učiti.. pa onda i u osnovnoj, pa onda.. a evo sad imaju i igraonice u BBI centru.. ko će im ga znati. <3

*_*
muha_sa

#734 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by muha_sa »

Babsy --slazem se .
dvije zgrade :D Gradacacka--CH.Vila.
straggler

#735 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Oho, krenusmo od tržnog centra i zabrani prodaje i konzumiranja alkohola, a udarismo zauzvrat po džamijama... :shock: A da se nije malo pretjeralo možda?
zgembo_sa

#736 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zgembo_sa »

Blaka wrote:Po Kuranu je jedino svinjetina zabranjena, nigdje ne piše da je alkohol zabranjen, neki mi neko pokaže taj ajet gdje piše da se ne smije piti, ima nešto u smislu da ima i dobrih i loših strana i to je to. Što se tiče kladionica, ni na jednom mjestu u Kuranu ne piše da se zabranjeno kladiti u kladionicama, i kako ovi mogu da zabranjuju nešto što ne piše u toj svetoj knjizi, ili možda izmišljaju neki novi islam!

hahaha evo novog kandidata za biser foruma haha :D
Nije mi samo jasno otkud ovim islamofobima ideja da mogu muslimanima tumaciti njihove vjerske propise :lol:

P.S. Kaze se enet, valjda bi to trebao znati kad si vec takav strucnjak za tumacenje Islamskih vjerskih propisa :D
Last edited by zgembo_sa on 06/04/2009 18:32, edited 1 time in total.
Babsy

#737 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Babsy »

straggler wrote:Oho, krenusmo od tržnog centra i zabrani prodaje i konzumiranja alkohola, a udarismo zauzvrat po džamijama... :shock: A da se nije malo pretjeralo možda?
BBI centar ima igraonicu za djecu, ne?
straggler

#738 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Babsy wrote:]

Zgradu ili džamiju? :ciglane:
Jebeš djecu i zelenilo, nek se loptaju u mektebu, a prije mekteba u vrtiću će se učiti.. pa onda i u osnovnoj, pa onda.. a evo sad imaju i igraonice u BBI centru.. ko će im ga znati. <3
*_*
Niđe veze... :? 'Uguraš' nešto na silu i onda se k'o šatro čudiš.... 8) Šta ima 'ne kontam'.... :skoljka:
HAVANA

#739 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

Kljuć,kljuć molim vas. :sax:
Blaka

#740 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

zgembo_sa wrote:

Nije mi samo jasno otkud ovim islamofobima ideja da mogu muslimanima tumaciti njihove vjerske propise :lol:

P.S. Kaze se enet, valjda bi to trebao znati kad si vec takav strucnjak za tumacenje Islamskih vjerskih propisa :D
Pa ideja je ta što su neki islamofobi čitali Kuran, a neki vjernici očito nemaju pojma šta tamo piše. Fino sam napisao da mi se pokažu ajeti gdje je to zabranjeno klađenje i konzumiranje alkohola? Ako je sve tvoje znanje u bukvalnom ispravljanju mekoga đ, onda si ti "mnogo" jak musliman :lol:
Ripicipi

#741 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

zgembo_sa wrote:

A znas li ti uopste pravi razlog zasto je svinjetina zabranjena muslimanima???
Babsy

#742 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Babsy »

Niđe veze, baš kao i alcohol 0%. :skoljka:
Blaka

#743 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

potres_mozga wrote:
zgembo_sa wrote:

A znas li ti uopste pravi razlog zasto je svinjetina zabranjena muslimanima???
Zato što od svih životinja ima najviše sličnosti sa ljudskim genima, to je glavni razlog!
Vozdra raja :-)

#744 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Vozdra raja :-) »

dobrovoljac wrote:Jedan domuz samo za zonbirile-a

Image
:-?

Al ti ukusno izgleda jelde.... bil je sad na razanj? Samo pazi da ti sta ne ostane ne pojedeno, iznutrica, rep, dobro se najedi masnoce...
Luke Perry

#745 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

pusti. covjek slaninar. zna da nije zdravo ali se inati.
Blaka

#746 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

Pa "vozdra rajo", nemoj nam prepričavati svoja iskustva, ima onih koji ne konzumiraju!
straggler

#747 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by straggler »

Blaka wrote: Pa ideja je ta što su neki islamofobi čitali Kuran, a neki vjernici očito nemaju pojma šta tamo piše. Fino sam napisao da mi se pokažu ajeti gdje je to zabranjeno klađenje i konzumiranje alkohola? Ako je sve tvoje znanje u bukvalnom ispravljanju mekoga đ, onda si ti "mnogo" jak musliman :lol:
'Čitali' - i to je sve... Halo ba, ne prosipaj se bez veze, očito da bi da pričaš o nečemu o čemu fakat blage veze nemaš, već mlatiš praznu slamu. :shock: Nego ti lijepo uleti podforum Religija i postavi temu pa možda se nađe neka dobra duša da ti to pojasni da više ne lutaš. 8-) Ovdje je to debeo offtopic...
Ripicipi

#748 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ripicipi »

Blaka wrote:
potres_mozga wrote:
Blaka wrote:
Zato što od svih životinja ima najviše sličnosti sa ljudskim genima, to je glavni razlog!
Pitanje je bilo upuceno @zgembi ;)

Ne mogu da vjerujem da svi "upuceni" vjernici ne znaju pravi razlog zabrane konzumiranja svinjetine... :roll:
Zar vam mora ateista govoriti zasto je svinjetina zabranjena :-)

Zabranjena je cisto iz zdravstvenih razloga, masnoca i to, a ne zbog "gena" i slicnih gluposti...
Last edited by Ripicipi on 06/04/2009 18:56, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#749 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Vozdra raja :-) »

Blaka wrote:Pa "vozdra rajo", nemoj nam prepričavati svoja iskustva, ima onih koji ne konzumiraju!
:roll:
otkrila si me... :roll: :roll:
Blaka

#750 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Blaka »

straggler wrote:
Blaka wrote: Pa ideja je ta što su neki islamofobi čitali Kuran, a neki vjernici očito nemaju pojma šta tamo piše. Fino sam napisao da mi se pokažu ajeti gdje je to zabranjeno klađenje i konzumiranje alkohola? Ako je sve tvoje znanje u bukvalnom ispravljanju mekoga đ, onda si ti "mnogo" jak musliman :lol:
'Čitali' - i to je sve... Halo ba, ne prosipaj se bez veze, očito da bi da pričaš o nečemu o čemu fakat blage veze nemaš, već mlatiš praznu slamu. :shock: Nego ti lijepo uleti podforum Religija i postavi temu pa možda se nađe neka dobra duša da ti to pojasni da više ne lutaš. 8-) Ovdje je to debeo offtopic...
A što mi ti ne bi pojasnio, pošto si izgleda veliki stručnjak za islam?

Ili nisi dobra duša, ali onda nećeš u đ(dž)enet :evil:
Locked