Ekskluzivno:Preliminarni rezultati...

Post Reply
car-x

Post by car-x »

komi wrote:
car-x wrote: ako sam ja dobro proucio onaj listic za clana predsjednistva i hrvati su komforno mogli glasati za mirnesa ajanovica.. ili mozda muhameda cengica..
:D:D:D prošli kondicional protiv perfekta :D:D:D
naravno da su mogli.. to sto im je ivo miro jovic drazi, to je njihov problem.. glasacko tijelo sdp-a je u komsicu prepoznalo pozitivca i glasalo za njega.. ne vidim zasto je on manje hrvat i prije svega bosaanac i covjek koji voli BiH od IJM..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

DobroJutroKolumbo wrote:
komi wrote:ja sam glasovao za komsica jer mi odgovara lijeva stranka unutar svih ovih desničarskofašistoidnoklerikalnih stranaka u kojima se ne zna ko pije a ko plaća...a zapravo su svi kriminalci lopovi i lažovi...

međutim PRAVDA je jedno a PRAVO druga kategorija

komšić je imao pravo da se kandiduje ali nije pravedno jer samo

PONAVLJAM

samo hrvatskog člana biraju građani tojest
samo za izbor hrvatskog člana vrijedi građanska opcija :D:D:D

ko je kriv

ONAJ ko je napravio/potpisao ovakav izborni zakon :roll:
upravo ja citavo vrijeme trubim o tome ali me niko ne razumije...

zamisli nepismenu baku iz širokog brijega koja nije makla od širokog i čuje da je izabran tamo neki koji ne poštuje volju lokalnog svećenika ili biskupa :D:D:D tamo neki komunjara koji joj je brata oca "proganjao"...

shvaćate kontekst???
car-x

Post by car-x »

komi wrote:zamisli nepismenu baku iz širokog brijega koja nije makla od širokog i čuje da je izabran tamo neki koji ne poštuje volju lokalnog svećenika ili biskupa :D:D:D tamo neki komunjara koji joj je brata oca "proganjao"...

shvaćate kontekst???
ako je iko proganjo brata oca onda je to udbas kojeg sada iimaju.. tako da mi se ta argumentacija ne cini efikasnom..
Truba

Post by Truba »

car-x wrote:
komi wrote:
car-x wrote: ako sam ja dobro proucio onaj listic za clana predsjednistva i hrvati su komforno mogli glasati za mirnesa ajanovica.. ili mozda muhameda cengica..
:D:D:D prošli kondicional protiv perfekta :D:D:D
naravno da su mogli.. to sto im je ivo miro jovic drazi, to je njihov problem.. glasacko tijelo sdp-a je u komsicu prepoznalo pozitivca i glasalo za njega.. ne vidim zasto je on manje hrvat i prije svega bosaanac i covjek koji voli BiH od IJM..
poptuno si upravu
vatra i voda

Post by vatra i voda »

manki wrote:ja sad ništ ne kontam,samo mi recite,jel pobijedio više Željko Komšić da idem slaviti?? :D
Nemoj zuriti , isrtosices se dzaba.Upravo kardinal Puljic i biskup Peric javljaju
da su sistematskim pretrazivanjima pronasli da Komsic nije krsten da nije nikad vidio Gospu i da kao takav nije pravi Hrvat i da ne moze predstavljati ugrozeni puk .
dashing

Post by dashing »

cojek wrote::D :D :D
Ja ne mogu vise izdurat: ja jesam bosnjak (jest da mrzim manje-vise sve ove nam partije, naročito nacionalističke), no moram si dati oduska: ZAISTA LIKUJEM STO SU "OVI" HRVATI OSTALI POSRANI I POPISANI!!!!
Onaj Medo kad nije popjenio, hahahhaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A i svi njegovi istomisljenici sa njim. :D :D :D

(Ovo jest zvanično misljenje nosioca ovog nicka :D )
svaka ti cast!!!! jedna onako divna patriotska izjava covjeka koji misli dobro bih-i! nemam rijeci :x
danas

Post by danas »

vatra i voda wrote:
manki wrote:ja sad ništ ne kontam,samo mi recite,jel pobijedio više Željko Komšić da idem slaviti?? :D
Nemoj zuriti , isrtosices se dzaba.Upravo kardinal Puljic i biskup Peric javljaju
da su sistematskim pretrazivanjima pronasli da Komsic nije krsten da nije nikad vidio Gospu i da kao takav nije pravi Hrvat i da ne moze predstavljati ugrozeni puk .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

oplaka' sviju mi.... :D
Truba

Post by Truba »

car-x wrote:
komi wrote:zamisli nepismenu baku iz širokog brijega koja nije makla od širokog i čuje da je izabran tamo neki koji ne poštuje volju lokalnog svećenika ili biskupa :D:D:D tamo neki komunjara koji joj je brata oca "proganjao"...

shvaćate kontekst???
ako je iko proganjo brata oca onda je to udbas kojeg sada iimaju.. tako da mi se ta argumentacija ne cini efikasnom..
tako se vraćamo na onu tezu o slabom pamćenju u naroda i na to da se isplati na vrijeme promijneniti uniformu... i da nije bitan program stranke nego laganje i priča o naciji i vjeri... to uvijek prolazi...
osim toga kažu da je Jovićevom sinu bilo ugodno u Torinu :D:D:D

na olimpijadi se brane nacionalni interesi :D:D:D
dashing

Post by dashing »

induendo wrote:Samo da izjavim sućut :D ovima što se pjene zato što je drug Željko Komšić postao član predsjedništva.Želim ovim putem da čestitam svojoj partiji a posebno drugu Željku Komšiću na dobrim izbornim rezultatima. :) Koliko SDP-a toliko i BiH. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
joj oni jos jedan drugog oslovljavaju sa drug... :lol:

ali najcrnje je to sto niste svjesni koliku ste medvedju uslugu ucinili nasoj bih izborom komsica! budemo vidjeli...ali nazalost svi cemo i nasa bih platiti cijenu licemjerstva druga zlatka! nikako mi nije jasno zasto on nije izasao na megdan silajdzicu!?!?!? hajde sdp-ovci odgovorite mi to, molim vas?
array

Post by array »

ero_sa_onog_svijeta wrote:
Da realnost!

Realno je da su pripadnici jednog naroda izabrali predsjednika kojeg su trebali izabrati pripadnici naroda.

Tipično preglasavanje.
Pa tako i treba da bude. Pa predsjednik predjednistva BH ce biti i Sribin i Hrvat pa zasto onda ja nebi imao pravo da ih biram? Oni ce i mene da predstavljaju po svijetu. Izborni zakon bi trebalo promojeniti tako da svako ima pravo da glasa za sva tri clana predsjednistva na nivou cijele BH a ne entiteta.
Al ako mislite da to vodi boljitku BiH mogu samo reći da GRIJEŠITE!

Čak što više!

Težnje za TREĆIM ENTITETOM ĆE PORASTI!

U to budite sigurno, jer ovakvo preglasavanje manjiskog konstitutivnog hrvatskog naroda vodi ISKLJUČIVO DESTABILIZACIJI BiH,.
Koliko se ja razumijem u HDZ-ov boljitak, kad su oni (a sa njima i SDA, SDS) imali najvece procente glasova na nivou cijele BH donijeli su rat. A poslije rata HDZ je postao organizovana mafija koja pljacka sve od reda ukljucujuci i Hrvate. Ako je tebi to "boljitak" jebi ga onda. Ti bi rebao biti najsretniji sto HDZ gubi vlast, Hrvati su najvise ispusili svih ovih godina upravo zato sto ih HDZ vodi u pogresnom pravcu.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

cojek wrote:A drugi stos je da je to supacka stranka, za koju bih mozda i sam navijao i glasao da nije onog naj-supka i narcisoidnog mamlaza na celu. Zapravo stranka tada i ne bi bila supacka. Da recimo samo stave malog Damira na čelo... prvi bi glasao za njih, a kolko znam i sva raja s kojom sam ovu temu načeo :(

quote/ STA MISLITE NA VARIJANTU DA SDP NA SLJEDECIM OPCIM IZBORIMA POSTAVI I BOSNJACKOG CLANA PREDSJEDNISTVA,TAKO BI NAM SE HRVATI MOGLI REVANZIRATI I GLASATI ZA BOSNJAKA PORED STO CE MO MI OPET ZA KOMSICA GLASATI I ETO POTPUNA DOMINACIJA GRADJANSTVA NA DRZAVNOM NIVOU quote//

Tako da je ovaj prijedlog dobar, ali za takvu istorijsku ulogu ni pod razno ne dolazi ovaj supak i njegova stranka. Pa vidjestel ga samo sinoc :( :-x
[/quote]

Daj ba čojek.... SDP i Zlaja idu u paketu, ako ti ne valja jedno ne valja ni drugo... Evo, ja NISAM SDP-ovac, glas'o sam za Bošnju u Prokletništvo, za par desnih kandidata tu i tamo, i Zlatka lično u Parlament... Znaš zašto? Zato što je, jebiga, na toj listi bio ubejdljivo najbolji. Za Beriza Belkića on je JFK. I zato je moj desničarski glas otiš'o njemu... Jer hoću jaku i sposobnu BiH, Zlaja u Parlamentu korak je u tom pravcu.

Uostalom, za šta najčešće optužujemo Z. Laguma? Za to da je staljinista (naravno, al' i Jerg Hajder je hitlerovac, a George Bush glupan, pa šta?), za to da je narcis (i Haris je, pa šta?), da je arogantan (taman toliko da i Ashdownu kaže, paša, odmori se: pravi sarajevski jalijaš, zar ne)... A pogledaj KO je najviše pljuvao po njemu: gomila propalica iz SDU, "pravi socijaldemokrati" koji su koalirali (kopulirali) sa klaunsko-fašistoidnom autobus-strankom Ajanovića i Alispahića? A tzv. "krnji SDP" jači nego ikad... E jebi ga.
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

samo se vi veselite.
I ja čestitam Komšiću i SDP-u na ovakvom načinu ulaska u predsjedništvo.
Čestitam također i bošnjacima koji su birali hrvatskog člana za predsjedništvo.

Također se nadam da su bošnjaci u FBiH otvorili oči hrvatima.

Vjerovatno će im se druge političke stranke sa hrv. predznakom uskoro biti zahvalni jer će sad u BiH HRVATI SHVATITI ZNAČAJ TREĆEG ENTITETA, ODNOSNO da im je to možda jedini način da ostvvare svoja prava, pravo na jednakopravnost i konstitutivnost.
Apos

Post by Apos »

DobroJutroKolumbo wrote:...treba sacekati koje ce stranke ciniti vecinsku vlast pa onda pricati...a troclano predsjednistvo sluzi za manekenisanje...( obicna simbolika )ko donosi zakone taj je tata u BiH i ko upravlja budzetom i lovom, itd...A mene je strah ovih iz RS sto ce ciniti veliku vecinu...time i glavne pozicije...
Mene nije. Boj se prijatelja on ti može zabiti nož u leđa, a neprijatelja drži na nišanu.
Teufik iz Los Angelesa

Post by Teufik iz Los Angelesa »

TEKBIIIIIIIIIIIIIIR :D :D :D :D :D
mala-i

Post by mala-i »

ero_sa_onog_svijeta wrote:samo se vi veselite.

Vjerovatno će im se druge političke stranke sa hrv. predznakom uskoro biti zahvalni jer će sad u BiH HRVATI SHVATITI ZNAČAJ TREĆEG ENTITETA, ODNOSNO da im je to možda jedini način da ostvvare svoja prava, pravo na jednakopravnost i konstitutivnost.
evo mog omiljenog lika/nicka...njega sam čekala...
kako je glasao p(r)olog ovoga puta?
nineac

Post by nineac »

Ma ja najbolje da "svako za svog" glasa i dalje i zivimo u ovom sranju od drzave. Dobro je da je zeljko izabran da se konacno jednom prekine takvo glasanje. Bosna je gradjanska drzava i svako za svakog moze glasat. Trebao se opet Ivo Miro izabrat da nas sramoti i krade.
Pihvatit ce svi zeljku, vidjet ce te, polako!
dashing

Post by dashing »

cojek wrote:Dragi hrvati, ili mozda bolje BH rimokatolici, vi nikako da uhavizate jednu prostu stvar. :? :? :? Vi jeste konstitutivan narod u BiH no u isto vrijeme vi ste manjina. Dakle rekoh: Manjina. Da li ste kad razmisljali o tome sta to znaci, pa vjerovatno da ne mozete (demokratski) nadglasati bosnjake kojih ima skoro pa pola sveukupnog stanovnistva (vas ima kolko se sjecam, kad se nategne, nekih 17%). I sta bi sad vi?!! Da vam se pika ko i njima?! Ja nemam nista protiv vas, no imam protiv vaseg neshvatanja bh-realnosti u kojoj zivite. :-? :-x

Mozda da se ujedinite sa srbima, čak mozda napravite neku novu naciju (kad se moze stvoriti RS, sto ne bi mogla i jedna nacija), nazvati je nebosnjaci, ili nemuslimani, ili nesto tako, i onda kroz RS praviti ravnopravan broj. Ha ja, tamam cete tada stvoriti drugu polovinu, tada ravnopravnu. Pa ako vas bosnjaci ne gotive mozda srbiNI hoce... a i morate se nekako dovijat, morate probat, jer vako ste od sad pa nadalje i ubuduce, u ovakvoj konstalaciji - totalno donji. Ili pak mozda da se odsad zavodite ko bosnjaci - ako ih ne mozes pobijediti pridruzi im se :D

Da realnost!

Realno je da su pripadnici jednog naroda izabrali predsjednika kojeg su trebali izabrati pripadnici naroda.

Tipično preglasavanje.

Al ako mislite da to vodi boljitku BiH mogu samo reći da GRIJEŠITE!

Čak što više!

Težnje za TREĆIM ENTITETOM ĆE PORASTI!

U to budite sigurno, jer ovakvo preglasavanje manjiskog konstitutivnog hrvatskog naroda vodi ISKLJUČIVO DESTABILIZACIJI BiH,.
ero - djelomicno se slazem sa tvojim razmisljanjem i nimalo mi se ne svidja ovakav rasplet dogadjaja iako sam bosnjakinja.

medjutim, vratite malo film unazad i promislite da li je HDZ-ova politika u zadnjih 15 godina imalo kriva za trenutacni polozaj hrvatskog naroda u bih. je li kriva sto se broj hrvata sa predratnih 780,000 sveo na manje od 400,000? je li kriva sto su vjekovna ognjista hrvata u posavini (derventa, modrica, brod, samac, doboj) izdana, napustena i nista nije uradjeno, apsolutno nista, da se taj narod vrati? je li politika ohrabrivala naseljavanja vukoj....na nekadasnje RSK bosanskim hrvatima? e sada nazalost bh hrvati placaju cijenu te katastrofalne politike. naravno, ovi licemjeri iz sdp-a - moras ih shvatit to im je bio jedini nacin da se docepaju stolice na vrhu drzave...
Truba

Post by Truba »

nineac wrote: Pihvatit ce svi zeljku, vidjet ce te, polako!

ŽELJKA

:(
Ko je Kriv?

Post by Ko je Kriv? »

komi wrote:
nineac wrote: Pihvatit ce svi zeljku, vidjet ce te, polako!

ŽELJKA

:(

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
kobe_sa

Post by kobe_sa »

PONOVO EXLUZIVA iz staba SDP :

Oni priznaju da ce najvjerovatnije 1 stranka u federaciji biti SBIH , a oni se bore za 2 odnosno 3 poziciju , zasad su u prednosti nad SDA

Nemozete da vjerujete koliko je Komsic osvojio glasova , NEVJEROVATNO ,
ono sto su rekli iz HDZ je smjesno :-D
dobio je vise nego svi kandidati zajedno
u TK je dobio tu negdje blizu kao i Haris sto je fakat iznenadjenje :-)
ali SDP nije u tom trendu kao Zeljko , doduse nije ni SBiH kao Haris , ali
SbIH je pobjednik izbora u federaciji .

O RS je sve receno tamo Dodik ima APSOLUTNU moc i vlast tako da moze sve zakone SAM donositi

neznam ali prema prvim procjenama najvise je izgubila SDS , 60% pada , pa onda SDA oko 40-50% u odnosu na izbore 2002
Nista bez rahmetlije 8-) ipak SDA ce se raspast na frakcije slicno kao i HDZ
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

ero_sa_onog_svijeta wrote:samo se vi veselite.

Ne vesele se ljudi zato sto su zajebali Hrvate, vec zato sto su zajebali HDZ, a ako mislis da HDZ, onakav kakav je (odnosno kakvi su jer ih sad ima vise :D ) treba i moze da predstavlja Hrvate i zastupa njihove interese, mislim da grijesis. Po mom misljenju najbolji nacin da Hrvati zastite svoja prava je, upravo radi malog birackog tijela, da se priklone gradjanskoj opciji.

I samo iskreno reci, po cemu je to bolji I.M.Jovic od Komsica ? Ili ti samo smeta sto su uz Komsica stali svi, i Hrvati, i Bosnjaci i Srbi... Valjda ga to diskvalifikuje kao Hrvata...

A treci entitet necu ni da komentarisem, predizborna preseravanja poput referenduma i ustavnih promjena...
danas

Post by danas »

dashing wrote:joj oni jos jedan drugog oslovljavaju sa drug... :lol:
pa to je da se distanciraju od ove gamadi koja jedni druge oslovljavaju sa gospodine... 8-)
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

induendo wrote:
dashing wrote:
induendo wrote:Samo da izjavim sućut :D ovima što se pjene zato što je drug Željko Komšić postao član predsjedništva.Želim ovim putem da čestitam svojoj partiji a posebno drugu Željku Komšiću na dobrim izbornim rezultatima. :) Koliko SDP-a toliko i BiH. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
joj oni jos jedan drugog oslovljavaju sa drug... :lol:

ali najcrnje je to sto niste svjesni koliku ste medvedju uslugu ucinili nasoj bih izborom komsica! budemo vidjeli...ali nazalost svi cemo i nasa bih platiti cijenu licemjerstva druga zlatka! nikako mi nije jasno zasto on nije izasao na megdan silajdzicu!?!?!? hajde sdp-ovci odgovorite mi to, molim vas?
Vjerujem da ti koja si u dijaspori :oops: nisi upoznata sa činjenicom da je SPD multietnička stranka. :oops: I ne vidim kakvu ćeš to ti cijenu platiti? :-) I kakva je to medvjeđa usluga u pitanju? :-) :-) :-)
Ukoliko se sjećaš SDP je kandidovao druga Jozu Križanovića pa druga Aliju Behmena pa sada druga Željku Komšića.Znači SDP nije jednonacionalna partija koja mora isključivo kandidovati bošnjačkog člana predsjedništva. :oops: Još jednom čestitke drugu Komšiću. :)
prvo im pojasni pojam "multietncnost"
Cestitam svima koji su glasali za Zeljku Komsica,i time dali bogdu nade,da u ovoj nasoj drzavi jos uvjek postoje ljudi koji ,druge ljude vrijednjuju po prici a ne po imenu :thumbup:
Saian

Post by Saian »

e ljudi ko je pobijedio ja iz onih vijesti vako gladan nista ne skontah, moze li neko ukratko za lijen mozak :D :D :D
Ko je Kriv?

Post by Ko je Kriv? »

KOALICIJA SDP&SNSD NA DRZAVNOM NIVOU/RAZINI :?
Post Reply