Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

TheMule

#726 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by TheMule »

PM72 wrote:Onda je po tebi streljanje 5-6 000 srebreničana "dozvoljeno" jer bio je rat? Jer su bili pripadnici 28 divizije...ostalo 2000 su postreljali "usput" jer su bili civili i maoljetnici.

Moj stav je jasan.Te rezerviste nisu trebali ni zarobljavati nego su ih trebali poubijati čim su izlazili iz pokvarenog transportera.Sve bi bilo OK.Ovako su ih vodali ko mečke i pobili ko pse.E to već ne ide.To je ratni zločin i neka odgovara onaj koji ih je pobio.Vikić je kriv koliko i ja nego je vlastima cilj da sve zaslužne i one podignutog čela i čistog obraza ponize i satjeraju u ćošak da bi nam Bakir mogao srati o otporu a Zvizdić o organizaciji Armije.
Pa nije isto jer su Srebrenicani vec bili predani UN-u, demilitarizovana zona, i nisu ni pruzali otpor. Sta mislis da je onaj Ramo sto je dozivo sina, puco po cetnicima? Srebrenica je bila ono sto je Mladic reko, osveta Turcima, i plus etnicko ciscenje teritorije u istom stilu ko i ostali gradici koji su pali, ili im je ona beba stara 2 dana isto bila u 28. diviziji? Mislim, pohvatiti neku nenaoruzanu djecu od 14 godina i ove u trasnporteru, nigdje tu ne mozes povuci paralelu.

Konvencija u Zenevi (sto se tice ovog slucaja) je napisana poslije Prvog svjetskog rata nakon tog iskustva i onog iz ratova iz 1800ih, dakle imas citave divizije okruzene neprijateljem u nekom gradu ili brdu, komandiri ili politicari se dogovore, i onda se predaju. Tada im ne mozes nista. Ako si ulovljen u nekoj akciji kao sam ili dio male grupe, onda si prepusten milosti ili nemilosti neprijatelja, i tako se uvijek i primjenjuje.

Evo nekidan su Britinaci oslobodili krivice dvojicu, i sad ce pomilovati jos treceg marinca koji je uzeo nekog Talibanskog ranjenika i puco u njega iz pistolja. I to samo sto su ulovljeni na kameri, inace se nista ne bi ni znalo. Niko od tih "civilizovanih" zemalja ne benda to ni 5%, jos su Britanci u tudjoj zemlji a ne vice verza!
PM72

#727 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Mješaš babe i žabe ali helem neise.Ako je Srebrenica bila demilitarizovana zona koji je idiot naredio komandi 28 divizije da vrši diverzantske napade van enklave? Ja znam koji ali znaš li ti? Četnici su jedva čekali razlog da ih dokusure.Od 8000 pobijenih srebreničana bar se 5000 vodilo kao pripadnici 28 divizije iako nisu imali ni čizama ni puške.

Zarobljenik je zarobljenik,nema tu specijalnih uslova.Svako vojno lice koje se tokom vojnog sukoba preda suprotonoj strani mora biti zaštićeno međunarodnom konvencijom,bio on zarobljen u transporteru JNA na Dobrinji ili u nekoj šumi iznad Srebrenice. Kao da bi neko do škorpiona ikad odgovarao da nije neki njihov budalaš upalio kameru da snimi živiljavanje da bi se kasnije hvalio.
Us and them

#728 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Us and them »

Na papiru su u sklopu 28. Divizije postojale 280. brigada, 281. brigada, 282. brigada, 283. brigada, 284. brigada, pa ti sad računaj koliko ljudi je bilo zavedeno kao vojnici. A imali su naoružanja i municije više nego neki na slobodnim teritorijama, tako da...Uostalom, svakako su se oni najbolje opremljeni grupisali i išli na čelu kolone i uz gubitke u borbi probili se na slobodnu teritoriju, dok su za njima išli oni slabo ili nikako naoružani i ti su se uglavnom i predavali i bili streljani jer je kolona valjda na Udrču razbijena granatiranjem.

Samo ne vidim kakve to ima veze sa ovim zločinom za koji se tereti Vikić i u vezi kojeg bi se svi trebali složiti da odgovorni trebaju odgovarati ali da to zasigurno nije jedan od simbola odbrane Sarajeva Dragan Vikić.
PM72

#729 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Na papiru su u sklopu 28. Divizije postojale 280. brigada, 281. brigada, 282. brigada, 283. brigada, 284. brigada, pa ti sad računaj koliko ljudi je bilo zavedeno kao vojnici. A imali su naoružanja i municije više nego neki na slobodnim teritorijama
Tobe jarabi - tobe estagfirullah.
Us and them

#730 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Us and them »

PM72 wrote:
Na papiru su u sklopu 28. Divizije postojale 280. brigada, 281. brigada, 282. brigada, 283. brigada, 284. brigada, pa ti sad računaj koliko ljudi je bilo zavedeno kao vojnici. A imali su naoružanja i municije više nego neki na slobodnim teritorijama
Tobe jarabi - tobe estagfirullah.
Pa i ti si kad si vidio Rasimov dokument šta se sve poslalo helikopterima za Srebrenicu napisao da su imali "više protivoklopnih sredstava nego čitav 1. Korpus"
TheMule

#731 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by TheMule »

PM72 wrote:Mješaš babe i žabe ali helem neise.Ako je Srebrenica bila demilitarizovana zona koji je idiot naredio komandi 28 divizije da vrši diverzantske napade van enklave? Ja znam koji ali znaš li ti? Četnici su jedva čekali razlog da ih dokusure.Od 8000 pobijenih srebreničana bar se 5000 vodilo kao pripadnici 28 divizije iako nisu imali ni čizama ni puške.

Zarobljenik je zarobljenik,nema tu specijalnih uslova.Svako vojno lice koje se tokom vojnog sukoba preda suprotonoj strani mora biti zaštićeno međunarodnom konvencijom,bio on zarobljen u transporteru JNA na Dobrinji ili u nekoj šumi iznad Srebrenice. Kao da bi neko do škorpiona ikad odgovarao da nije neki njihov budalaš upalio kameru da snimi živiljavanje da bi se kasnije hvalio.

Ma i nisu izvrsavali diverzantske napade 95. ba to je srpski "bullshit".

Kadrovi su se izvlacili na skolovanje, nije bilo ofanziva, UN punktovi i kontrola i sve to; a da se branilo cetnici ni tad je nebi uzeli ko sto nisu ni od 92-94.
BHCluster

#732 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

PM72 wrote:Mješaš babe i žabe ali helem neise.Ako je Srebrenica bila demilitarizovana zona koji je idiot naredio komandi 28 divizije da vrši diverzantske napade van enklave? Ja znam koji ali znaš li ti? Četnici su jedva čekali razlog da ih dokusure.Od 8000 pobijenih srebreničana bar se 5000 vodilo kao pripadnici 28 divizije iako nisu imali ni čizama ni puške.

Imas li kopiju te naredbe?
Dozer

#733 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Dozer »

pirpa wrote:
TheMule wrote:Nije Vikic budala da po stare dane dobije metak u celo zbog neke cetnicke gamadi i hirova ovih njihovih nepostenih politicara iz rs-a. nemogu mu nista, boli ga ku*ac..
Što se tiče tvog pitanja, ko su BALIJE, Balije su ljudi bez časti i vjere,, ljudi koji bi prodali i rođenu majku za sopstveni interes a da ne spominjem da bi prodali čitavu državu da bi zaštitili sopstvenu guzicu. ljudi koji se predstavljaju kao 'naši' a ustvari su samo 'svoji'. ljudi koji su u ratu zarađivali na mrtvim i ranjenim borcima ABiH, ljudi koji su otpakivali dječije božićne paketiće koje su slala djeca Evrope djeci u BiH, ne bi li slučajno našli koju devizu...
Opisa ti haman kompletnu ratnu garnituru SDA :D
A, i poratnu... :D
pirpa

#734 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

to im je nepisani plan i program stranke... :mrgreen:
PM72

#735 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

BHCluster wrote:

Nemam ali znam ko ima,ovaj iz okoline Tuzle što se loži na Rasima. :wink:
Us and them

#736 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Us and them »

Nije nikakva tajnu za tu diverzantsku akciju ali ona ne može nikako biti povod za napad na enklave kad je "direktiva 7" kojom je donesena odluka o napadu na Srebrenicu i Žepu donesena u martu 1995. godine, nekoliko mjeseci prije te akcije.

Danas su na internetu dostupni mnogi zvanični dokumenti VRS(npr. na stanici Međunarodnog suda pravde) i ono što mene čudi što zaista komanda VRS u naredbama svojim jedinicama prije napada uvijek piše da je cilj "odsjeći Srebrenicu od Žepe" te svesti enklavu Srebrenica samo na gradsku zonu.

Čini se da su zaista tek nakon što su napali i bili iznenađeni slabim otporom i od UN - a pa i same 28. Divizije odlučili iskoristiti trenutak i zauzeti i sami grad...

Ali to nema veze sa Vikićem, ja bi volio da se i o njegovoj jedinici više piše o ratnom putu nego o tome kako im je komadant optužen za ratni zločin. Čudno da nemaju ni temu na ovom forumu.
Edin H.

#737 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Edin H. »

TheMule wrote: Evo nekidan su Britinaci oslobodili krivice dvojicu, i sad ce pomilovati jos treceg marinca koji je uzeo nekog Talibanskog ranjenika i puco u njega iz pistolja. I to samo sto su ulovljeni na kameri, inace se nista ne bi ni znalo. Niko od tih "civilizovanih" zemalja ne benda to ni 5%, jos su Britanci u tudjoj zemlji a ne vice verza!
Koga ce bolan pomilovati?

Marinac je osudjen i lezao za ubistvo ranjenog talibanskog borca.

Nakon velike kampanje u desnicarskim medijima tipa Daily Mail (to su poput ovih sto su bili Caci na dzenazi) presuda ubistva sa predumisljajem je promjenjena u ubistvo bez predumisljaja, zbog umanjene odgovornosti posljedica izuzetnog stresa pod kojim se nalazio i problema sa mentalnim zdravljem.

Inace smanjili su mu presudu na sedam godina zatvora, s tim kao sto i svi ostali moze sluziti ostatak kazne kuci nakon odsluzene pola kazne i mora se povinovati restrikcijama koje mu nametnu, npr. ne smije izaci iz kuce uvece. Ukoliko nesto zabrlja salju ga nazad u muriju.
TheMule

#738 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by TheMule »

Edin H. wrote:
TheMule wrote: Evo nekidan su Britinaci oslobodili krivice dvojicu, i sad ce pomilovati jos treceg marinca koji je uzeo nekog Talibanskog ranjenika i puco u njega iz pistolja. I to samo sto su ulovljeni na kameri, inace se nista ne bi ni znalo. Niko od tih "civilizovanih" zemalja ne benda to ni 5%, jos su Britanci u tudjoj zemlji a ne vice verza!

Nakon velike kampanje u desnicarskim medijima tipa Daily Mail (to su poput ovih sto su bili Caci na dzenazi) presuda ubistva sa predumisljajem je promjenjena u ubistvo bez predumisljaja, zbog umanjene odgovornosti posljedica izuzetnog stresa pod kojim se nalazio i problema sa mentalnim zdravljem.

Inace smanjili su mu presudu na sedam godina zatvora, s tim kao sto i svi ostali moze sluziti ostatak kazne kuci nakon odsluzene pola kazne i mora se povinovati restrikcijama koje mu nametnu, npr. ne smije izaci iz kuce uvece. Ukoliko nesto zabrlja salju ga nazad u muriju.
:lol:
i ti ne mozes citati izmedju redova? cuj stres, pa kakav je stres bio nama u Sarajevu haaha.

I cuj odrezali mu kaznu da moze izaci nakon 3 godine, -I GLE CUDA! -on vece lezi 3 godine nakon sto su ga uhvatili da je snimio sve. Da nije snimio, dobio bi 3 dana rezanja krompira :lol: I deder mi reci, jesul' mu oduzeli vozacku na par mjeseci, hocel morati vozom ici?

E vidi mene sto i ja lupetam, ovaj ako predje cestu na crvenom, odma ce ga slati nazad sigurno. Uvjeren sam u ovo. 100%.
BHCluster

#739 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

PM72 wrote:
BHCluster wrote:

Nemam ali znam ko ima,ovaj iz okoline Tuzle što se loži na Rasima. :wink:
De nek postavi.
Edin H.

#740 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Edin H. »

TheMule wrote:
Edin H. wrote:

i ti ne mozes citati izmedju redova? cuj stres, pa kakav je stres bio nama u Sarajevu haaha.

I cuj odrezali mu kaznu da moze izaci nakon 3 godine, -I GLE CUDA! -on vece lezi 3 godine nakon sto su ga uhvatili da je snimio sve. Da nije snimio, dobio bi 3 dana rezanja krompira :lol: I deder mi reci, jesul' mu oduzeli vozacku na par mjeseci, hocel morati vozom ici?

E vidi mene sto i ja lupetam, ovaj ako predje cestu na crvenom, odma ce ga slati nazad sigurno. Uvjeren sam u ovo. 100%.
Sedam godina nije dovoljna, ali nije ni mala kazna s obzirom na okolnosti, koja ukljucuje i taj stres. To su takozvane mitigating circumstances iliti olaksavajuce okolnosti, a to bi naravno trebalo uzeti u obzir i za zlocine koji su pocinjeni u Sarajevu. To naravno balansiras nasuprot kriminalnog djela koje je pocinjeno. Veliki je pritisak desnicara bio da se ovaj marinac pusti, ali se to nije desilo. Ako predje cestu na crvenom nece naravno morati nazad u zatvor, jer to u Engleskoj nije krivicno djelo, ali hoce ako ga npr. uhvate da vozi pod utjecajem alkohola, sto u Engleskoj jeste krivicno, a kod nas prekrsajno djelo. Ti naravno ne govoris o tome da je neko od njegovih suboraca podjelio taj snimak sa vlastima, jer je ubio covjeka, premda se radi o neprijatelju, pripadniku Talibana, koji nisu bas skloni postovanju Zenevske ili bilo kojih drugih konvencija. Kod nas i dan danas vlada zakon sutnje na svim stranama za zlocinjene koji su pocinjeni, a vecina ljudi cak i smatra da je to ispravno. I naravno da bi ga osudili i bez snimka ako je neko spreman bio da svjedoci i ako postoji dovoljno dokaza.
Gojeni H

#741 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:
TheMule wrote:
Edin H. wrote:

Sedam godina nije dovoljna, ali nije ni mala kazna s obzirom na okolnosti, koja ukljucuje i taj stres. To su takozvane mitigating circumstances iliti olaksavajuce okolnosti, a to bi naravno trebalo uzeti u obzir i za zlocine koji su pocinjeni u Sarajevu. To naravno balansiras nasuprot kriminalnog djela koje je pocinjeno. Veliki je pritisak desnicara bio da se ovaj marinac pusti, ali se to nije desilo. Ako predje cestu na crvenom nece naravno morati nazad u zatvor, jer to u Engleskoj nije krivicno djelo, ali hoce ako ga npr. uhvate da vozi pod utjecajem alkohola, sto u Engleskoj jeste krivicno, a kod nas prekrsajno djelo. Ti naravno ne govoris o tome da je neko od njegovih suboraca podjelio taj snimak sa vlastima, jer je ubio covjeka, premda se radi o neprijatelju, pripadniku Talibana, koji nisu bas skloni postovanju Zenevske ili bilo kojih drugih konvencija. Kod nas i dan danas vlada zakon sutnje na svim stranama za zlocinjene koji su pocinjeni, a vecina ljudi cak i smatra da je to ispravno. I naravno da bi ga osudili i bez snimka ako je neko spreman bio da svjedoci i ako postoji dovoljno dokaza.
Uopste nije tema, izvini, ali idealiziras Anglo-Saksonce, dok svoj narod ili njegovo rezonovanje, ljude koji su se branili od agresije, svodis na nivo srpsko-hrvatskog barbarskog nacina razmisljanja.

Anglo-saksonci i sa jedne i druge strane Atlantika beru sitnu buraniju, a i to u izuzetnim okolnostima da bi odrzali koncept morala u drustvu. Znamo ko je, kako, i na koliko osudjen za koji incident u Vijetnamu ... a oko 2 miliona ljudi nema.
Za Abu Graib osudjeni neki likovi, a niko se ni pocesao nije za stvaranje klime "njih" i "nas", koju nije mogao napraviti ni vojnik ni pukovnik.
2005. god. su britanski vojnici (SAS-ovci), koji su izgledali i bili obuceni kao Arapi, ubili civila na jugu Iraka. Iracani ih zatvore, britanska vojska izvrsi napad na zatvor i oslobodi ih. Da li je neko dogovarao? - Nije. Hoce li neko odgovarati za sve sto je britanska vojska radila u Basri? - Nece.
Da li ce Bus i Bler ikada odgovarati za agresiju na nezavisnu drzavu? - Nece. Zasto? Zato sto postoji presutna saglasnost u sudsko-politickim krugovima SAD-a i UK-a da se predsjednici i generali ne smiju brinuti za njihov "legalni status" i da im se mora omoguciti "sloboda u odlucivanju" pogotovo kada su u pitanju "nacionalni interesi".

Sto se nas tice, mislim da se za Grabovicu, npr. skoro sve zna. To sto tuzialstvo ne radi svoj posao, a sud jos manje, dajuci neke smijesne kazne pociniocima nije "zakon stunje", vec klasicna balijska drustvena neodgovornost i lijenost.

Elem, ne slusaj ti mene ... ti si sad Londoner, i boli te kufer. Sta 's razbijat glavu time sta je istina a sta ne, sta je pravedno a sta ne. Ha ja.
PM72

#742 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Za subotu najavljuju iz Lukavice i sa Pala dolazak delegacije da polože cvijeće na mjestu "stradanja"...prave cirkus sličan onom iz Dobrovoljačke.
TheMule

#743 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by TheMule »

Gojeni H wrote:
Edin H. wrote: Sedam godina nije dovoljna, ali nije ni mala kazna s obzirom na okolnosti, koja ukljucuje i taj stres. To su takozvane mitigating circumstances iliti olaksavajuce okolnosti, a to bi naravno trebalo uzeti u obzir i za zlocine koji su pocinjeni u Sarajevu. To naravno balansiras nasuprot kriminalnog djela koje je pocinjeno. Veliki je pritisak desnicara bio da se ovaj marinac pusti, ali se to nije desilo. Ako predje cestu na crvenom nece naravno morati nazad u zatvor, jer to u Engleskoj nije krivicno djelo, ali hoce ako ga npr. uhvate da vozi pod utjecajem alkohola, sto u Engleskoj jeste krivicno, a kod nas prekrsajno djelo. Ti naravno ne govoris o tome da je neko od njegovih suboraca podjelio taj snimak sa vlastima, jer je ubio covjeka, premda se radi o neprijatelju, pripadniku Talibana, koji nisu bas skloni postovanju Zenevske ili bilo kojih drugih konvencija. Kod nas i dan danas vlada zakon sutnje na svim stranama za zlocinjene koji su pocinjeni, a vecina ljudi cak i smatra da je to ispravno. I naravno da bi ga osudili i bez snimka ako je neko spreman bio da svjedoci i ako postoji dovoljno dokaza.
Uopste nije tema, izvini, ali idealiziras Anglo-Saksonce, dok svoj narod ili njegovo rezonovanje, ljude koji su se branili od agresije, svodis na nivo srpsko-hrvatskog barbarskog nacina razmisljanja.

Anglo-saksonci i sa jedne i druge strane Atlantika beru sitnu buraniju, a i to u izuzetnim okolnostima da bi odrzali koncept morala u drustvu. Znamo ko je, kako, i na koliko osudjen za koji incident u Vijetnamu ... a oko 2 miliona ljudi nema.
Za Abu Graib osudjeni neki likovi, a niko se ni pocesao nije za stvaranje klime "njih" i "nas", koju nije mogao napraviti ni vojnik ni pukovnik.
2005. god. su britanski vojnici (SAS-ovci), koji su izgledali i bili obuceni kao Arapi, ubili civila na jugu Iraka. Iracani ih zatvore, britanska vojska izvrsi napad na zatvor i oslobodi ih. Da li je neko dogovarao? - Nije. Hoce li neko odgovarati za sve sto je britanska vojska radila u Basri? - Nece.
Da li ce Bus i Bler ikada odgovarati za agresiju na nezavisnu drzavu? - Nece. Zasto? Zato sto postoji presutna saglasnost u sudsko-politickim krugovima SAD-a i UK-a da se predsjednici i generali ne smiju brinuti za njihov "legalni status" i da im se mora omoguciti "sloboda u odlucivanju" pogotovo kada su u pitanju "nacionalni interesi".

Sto se nas tice, mislim da se za Grabovicu, npr. skoro sve zna. To sto tuzialstvo ne radi svoj posao, a sud jos manje, dajuci neke smijesne kazne pociniocima nije "zakon stunje", vec klasicna balijska drustvena neodgovornost i lijenost.

Elem, ne slusaj ti mene ... ti si sad Londoner, i boli te kufer. Sta 's razbijat glavu time sta je istina a sta ne, sta je pravedno a sta ne. Ha ja.
Upravo ovo zelim reci. Mi trazimo neku ekstremnu pravdu, kao da zivimo u nekoj utopiji, i imamo neku idealniziranu sliku kako to ostatak svijeta radi. Pa Delic je dobio 3 godine i sad nosi titulu "ratnog kriminalca" samo zato sto su neki arapi van njegove kontrole napravili neko sranje, a on ko biva nije uradio sve sto se moglo da do tog ne dodje. A ovaj gore ulovljen na snimku, i njemu isto 3 godine. Pa vanredno stanje, pa stres, pa mentalno zaosto, ma nije mu mama tepala, pa vaspitacica u vrticu ga nije odgojila, pa hiljadu izgovora.

I cuj desnicari natjerali da se pravda promjeni. Ja sve mislio da zenevska konvencija se postuje do maksimuma, a pravda jaka ko celik, kad vidi ono, ona se selektivno primjenjuje. Jesil' vojnik ili oficir, jesil u NATO-u ili nisi, jesil Balkanac ili nisi, koje religije, kolko para za odvjetnika, i koliki je politicki pritisak, sve se to dobro proracuna, i onda stigne pravda nakon tih kalkulacija, istina je ono sto kazu, pravda je spora, samo na malo drugaciji nacin nego sto se misli!
pirpa

#744 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

Dozer wrote:
pirpa wrote:
Što se tiče tvog pitanja, ko su BALIJE, Balije su ljudi bez časti i vjere,, ljudi koji bi prodali i rođenu majku za sopstveni interes a da ne spominjem da bi prodali čitavu državu da bi zaštitili sopstvenu guzicu. ljudi koji se predstavljaju kao 'naši' a ustvari su samo 'svoji'. ljudi koji su u ratu zarađivali na mrtvim i ranjenim borcima ABiH, ljudi koji su otpakivali dječije božićne paketiće koje su slala djeca Evrope djeci u BiH, ne bi li slučajno našli koju devizu...
Opisa ti haman kompletnu ratnu garnituru SDA :D
A, i poratnu... :D
:mrgreen:

Referent u Službi za finansije općine Novi Grad Sarajevo prisvojio 65.000 KM od mrtvih korisnika invalidnina

http://www.avaz.ba/clanak/288147/refere ... w7gHd.dpuf
KENJAC

#745 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Nedavno procitah da je zatrazeno izrucenje Nedzada Herende iz Holandije. Poslije toga , tajac. Zna li ko sta ?
... Ili ce opet bit "pojeo vuk magarca" ?
pirpa

#746 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

Izdata je crvena interpolova potjernica...

http://www.avaz.ba/clanak/290714/karkin ... ende-u-bih

http://www.avaz.ba/clanak/290516/herend ... ucenje-bih

kako god bilo... saznati cemo, da li je Herenda pod protekcijom ICTY.a

a za sve ostalo... tu je Mr Mirsad Kebo... :mrgreen:

Pogledaj makar dio od 12:40 ako nemas vremena da pogledas citav clip.:oops:

KENJAC

#747 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

Jebo te snijeg sa planina, sta je ovo ?
:shock: :shock: :shock:
pirpa

#748 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

ping-pong sa mokrim carapama. :mrgreen:

smrdim/vijest/pravni-ping ... vor-247145
KENJAC

#749 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by KENJAC »

..... i , ima'l šta novo ? Jel uhapšen krivac za sve ratne i poratne zločine ?
Koje je godiste Herenda ? Jel mogo bit u Dalasu kad je Zaklina muza izgubila ?
pirpa

#750 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

28.09.2005
Vikićev Specijalac o Ponorima Rata

Rat je skupa lekcija. Mnogo naučiš ali i previše platiš. Ovaj blog je posvećen Odredu specijalne Policije RMUP "Bosna" (poznatijim kao "Vikićevi specijalci ") herojstvu bosanskog borca i mojim kolegama -Vikićevim specijalcima....

https://www.scribd.com/document/3346196 ... orima-Rata
Post Reply