Izjasnjavanje na popisu

Locked
salihh

#726 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

odr0n wrote:
salihh wrote:
odr0n wrote:hebote pa ni svabe poslije hitlera nisu prestali biti njemci

Haha dobro poređenje :lol:, kako se samo urušavate ovim izvalama bošnjaci. :lol:
takve analogije su potrebne da cak i ti mozes razumjeti o cemu se radi... ali, to je vec tesko za shvatiti, zar ne?
Pa bolan termin Bošnjaka je sam po sebi ideološki :lol:, te sastavni dio diskriminatornog anti-demokratskog nacionalističkog uređenja vrha države, predsjedništva i skupštine.
i zato sto je termin bosnjaka (mada ne kontam, valjda termin bosnjak) sam po sebi ideoloski, ti nam donosis termin bosanac koji, po tebi nije ideoloski... :-)
reci ti meni iskreno, da li se ti stidis necega?
hercegovac_pravi

#727 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hercegovac_pravi »

odr0n wrote:
salihh wrote:

Haha dobro poređenje :lol:, kako se samo urušavate ovim izvalama bošnjaci. :lol:
takve analogije su potrebne da cak i ti mozes razumjeti o cemu se radi... ali, to je vec tesko za shvatiti, zar ne?
Pa bolan termin Bošnjaka je sam po sebi ideološki :lol:, te sastavni dio diskriminatornog anti-demokratskog nacionalističkog uređenja vrha države, predsjedništva i skupštine.
Pa ukineš Bošnjake i riješiš se svoje muke.. :dance:
odr0n

#728 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

hercegovac_pravi wrote:
odr0n wrote:
salihh wrote:
Pa ukineš Bošnjake i riješiš se svoje muke.. :dance:
Nisu jedini, tu su i Srbi i Hrvati, identične nacionalističke ideologije na pogrešnom mjestu i vremenu.
rookfash

#729 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rookfash »

odr0n wrote:
salihh wrote:

druze, iskreno ti preporucujem da za pocetak procitas makar "kratka povijest bosne" od noela malcoma, znaci covjek nije bosnjak tako da nema potrebe da prema njemu imas predrasuda. malo se inforimisi i o tome od kada datiraju ti nazivi, kako su se stanovnici bosne nazivali bosnjanima, pa bosnjacima, pa kako su stoljecima svi oni koji su zivjeli na tlu bosne sebe nazivali bosnjacima (razlicitih vjera), pa tako npr i ivan frano jukic govori o bosnjacima katolicima itd. onda procitaj o budjenju nacionalne svijesti na teritorijiama danasnje srbije i hrvatske, pa potom o au okupaciji bosne i prilikama tada, pa o aspiracijama da se pravoslavno i katolicko stanovnistvo bosne posrbi i pohrvati, pa o tome kako dolazi do shs-a pa jugosalvije, pa o tome kako se muslimansko stanovnistvo bosne treba osvijestiti da su i oni ustvari srbi i hrvati (pa se do 60tih godina proslog vijeka moj dedo i nije mogao drugacije izjasniti nego kao srbin il hrvat, a onda kasnije i neopredjeljen). onda pogledaj o tome kako (posto se pravoslavno i katolicko stanovnistvo bosne mahom primilo na te price, a muslimani manje) dolazi kod muslimanskog stanovnistva do novog nacionalnog preporoda (s mehmedom spahom), sto kulminira time da tito dozvoljava tom narodu da se izjasni kao Musliman, da bi se istorijsko ime Bosnjak vratilo u upotrebu 1990tih. Ova kratka hronologija objasnjava zasto je danas vecina Bosnjaka zapravo islamske vjere. E kad se malo informises onda dodji pa negiraj moje pravo da budem Bošnjak i nazivaj moje etničko opredjeljenje diskriminatorskim il kako si vec gore naveo. Sto se mene tice ova rasprava se zavrsava, a ti svakako imas pravo da se izjasnis kako god hoces, pa bujrum, budi Musliman, Bosanac, Srbin, Rom, Hrvat, Jevrej, sta god hoces, jer ovo je slobodna zemlja. Hajd zdravo.

edit: samo da dodam, da me se pogresno ne shvati. Ne mislim da je Bosna i Hercegovina eksluzivna drzava Bosnjaka. Ona jeste i treba da bude drzava svih naroda koji tu zive, svih gradjana kojoj god oni etniji osjecali da pripadaju.
Last edited by rookfash on 13/04/2013 00:58, edited 1 time in total.
salihh

#730 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

odr0n wrote:
Image

Ne možeš preko činjenice, ovu sliku treba uokviriti da svakome bude jasno kada pokuša termin Bošnjaka podmetnuti kao zamjenu za termin Bosanaca i Hercegovaca u cilju dobijanja na većini/brojnosti, ne može i tačka.
ja sam siguran da ti nisi bio punoljetan kada se na ovom listicu zaokruzivalo ZA (po stavovoma ti sumnjam da si bio i u planu)...
bosnjastvo se, shvati to, ne podmece nikome... nije bosnjastvo nikakva prevara da se podmetne nekome... bosnjaci su autohtoni narod bosne i, kao sto i vidis, uprkos dugotrajnim i raznovrsnim pokusajima da ih se istrijebi, jos uvijek postoje i zive...
odr0n

#731 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

salihh wrote:
odr0n wrote:
salihh wrote:
i zato sto je termin bosnjaka (mada ne kontam, valjda termin bosnjak) sam po sebi ideoloski, ti nam donosis termin bosanac koji, po tebi nije ideoloski... :-)
Stidim se trenutne diskriminacije na osnovu koje je temeljena čitava podjela države, predsjedništva, skupštine i naroda, a vi Bošnjaci, Srbi, Hrvati sa svojim nacionalističkim ideologijama ste glavni mehanizam.
hevi metalac

#732 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote: Pa ukineš Bošnjake i riješiš se svoje muke.. :dance:
haha prije ce bit da ne mozete Bosance ukinuti :thumbup:
Bodkin

#733 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bodkin »

salihh wrote:svako normalan zna i razumije da vrijedi bosnjak = bosanac...

ehhh
vrijedi al u kur** 8-)
hevi metalac

#734 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

rookfash wrote:
odr0n wrote:
salihh wrote:
druze, iskreno ti preporucujem da za pocetak procitas makar "kratka povijest bosne" od noela malcoma, znaci covjek nije bosnjak tako da nema potrebe da prema njemu imas predrasuda. malo se inforimisi i o tome od kada datiraju ti nazivi, kako su se stanovnici bosne nazivali bosnjanima, pa bosnjacima, pa kako su stoljecima svi oni koji su zivjeli na tlu bosne sebe nazivali bosnjacima (razlicitih vjera), pa tako npr i ivan frano jukic govori o bosnjacima katolicima itd. onda procitaj o budjenju nacionalne svijesti na teritorijiama danasnje srbije i hrvatske, pa potom o au okupaciji bosne i prilikama tada, pa o aspiracijama da se pravoslavno i katolicko stanovnistvo bosne posrbi i pohrvati, pa o tome kako dolazi do shs-a pa jugosalvije, pa o tome kako se muslimansko stanovnistvo bosne treba osvijestiti da su i oni ustvari srbi i hrvati (pa se do 60tih godina proslog vijeka moj dedo i nije mogao drugacije izjasniti nego kao srbin il hrvat, a onda kasnije i neopredjeljen). onda pogledaj o tome kako (posto se pravoslavno i katolicko stanovnistvo bosne mahom primilo na te price, a muslimani manje) dolazi kod muslimanskog stanovnistva do novog nacionalnog preporoda (s mehmedom spahom), sto kulminira time da tito dozvoljava tom narodu da se izjasni kao Musliman, da bi se istorijsko ime Bosnjak vratilo u upotrebu 1990tih. Ova kratka hronologija objasnjava zasto je danas vecina Bosnjaka zapravo islamske vjere. E kad se malo informises onda dodji pa negiraj moje pravo da budem Bošnjak i nazivaj moje etničko opredjeljenje diskriminatorskim il kako si vec gore naveo. Sto se mene tice ova rasprava se zavrsava, a ti svakako imas pravo da se izjasnis kako god hoces, pa bujrum, budi Musliman, Bosanac, Srbin, Rom, Hrvat, Jevrej, sta god hoces, jer ovo je slobodna zemlja. Hajd zdravo.
koji haos, pa Jukic nije zivio u 21. vijeku gdje je Bosnjak=Musliman (mada je originalno Bosnjak=Bosanac ali hajd). da jeste zivio bio bi Bosanac
ali ne kontas ti to...
salihh

#735 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

odr0n wrote:
salihh wrote:
odr0n wrote:
Stidim se trenutne diskriminacije na osnovu koje je temeljena čitava podjela države, predsjedništva, skupštine i naroda, a vi Bošnjaci, Srbi, Hrvati sa svojim nacionalističkim ideologijama ste glavni mehanizam.
vidim da si ipak mlad...
evo, pristajem... pozivam sve bosnjake da se od sutra i nadalje i ubuduce izjasnjavamo bosancima...
od sutra, kako nam tvrde "fina gradska raja" vise nece biti diskriminacije na osnovu koje je temeljena citava podjela drzave...
moze li ovako?
salihh

#736 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

Bodkin wrote:
salihh wrote:svako normalan zna i razumije da vrijedi bosnjak = bosanac...

ehhh
vrijedi al u kur** 8-)
cak i tamo... ali se bojim da ni ti ne razumijes...
hevi metalac

#737 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

nemam ja nikakvog postovanja za nacionalni pokret gdje ti hodze na hudbama govore sta trebas raditi i kako se izjasnjavati :(
rookfash

#738 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rookfash »

hevi metalac wrote: koji haos, pa Jukic nije zivio u 21. vijeku gdje je Bosnjak=Musliman (mada je originalno Bosnjak=Bosanac ali hajd). da jeste zivio bio bi Bosanac
ali ne kontas ti to...
gore je par ljudi napisalo da su bosnjaci agnostici/ateisti tak oda i u 21. vijeku nije Bosnjak = musliman.

Ovo u zagradi je tačno, Bosnjak=Bosanac, svaki Bošnjak koji zivi u Bosni ili je iz Bosne je Bosanac, dok u obrnutom smjeru ne mora biti tačno, svaki Bosanac ne mora biti Bošnjak. I može li iko konačno objasniti koja je razlika izmedju pojam Bosanac i Bošnjak (naravno u etničkom smislu) osim toga da je fatmir alispahic Bošnjak pa ja to necu da budem, a posto necu da budem ni srbin, ni hrvat, ni rom, bicu bosanac?
Last edited by rookfash on 13/04/2013 01:06, edited 1 time in total.
salihh

#739 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

hevi metalac wrote:nemam ja nikakvog postovanja za nacionalni pokret gdje ti hodze na hudbama govore sta trebas raditi i kako se izjasnjavati :(
da, to je to...
hercegovac_pravi

#740 Re: Izjasnjavanje na popisu

hevi metalac wrote:
hercegovac_pravi wrote: Pa ukineš Bošnjake i riješiš se svoje muke.. :dance:
haha prije ce bit da ne mozete Bosance ukinuti :thumbup:
Pa zašto bi ukidali "bosance" kad i ne postoje ? :-)
odr0n

#741 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

salihh wrote:
odr0n wrote:
salihh wrote:
vidim da si ipak mlad...
evo, pristajem... pozivam sve bosnjake da se od sutra i nadalje i ubuduce izjasnjavamo bosancima...
od sutra, kako nam tvrde "fina gradska raja" vise nece biti diskriminacije na osnovu koje je temeljena citava podjela drzave...
moze li ovako?
Ako nemaš adekvatnu repliku i ne poznaješ funkcionisanje predsjedništva, presudu Sejdić-Finci, te ostale kontroverze poput nacionalističkih ideologija i tvorevina koje su sastavni dio najbitnijih segmenata ove države i društva, zamolio bih te da ne lupetaš dalje.
Last edited by odr0n on 13/04/2013 01:07, edited 1 time in total.
hevi metalac

#742 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote: Pa zašto bi ukidali "bosance" kad i ne postoje ? :-)
ma ja jedino ti postojis
hevi metalac

#743 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

salihh wrote:
hevi metalac wrote:nemam ja nikakvog postovanja za nacionalni pokret gdje ti hodze na hudbama govore sta trebas raditi i kako se izjasnjavati :(
da, to je to...
normalno da jeste. kome Ceric kroji politiku ja ga zalim
salihh

#744 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

odr0n wrote:
salihh wrote:....
vidim da si ipak mlad...
moze li ovako?
Ako nemaš adekvatnu repliku i ne poznaješ funkcionisanje predsjedništva, presudu Sejdić-Finci, te ostale kontroverze poput nacionalističkih ideologija i tvorevina koje su sastavni dio najbitnijih segmenata ove države i društva, zamolio bih te da ne lupetaš dalje.
dakle ja se slozim s tobom i ti mi kazes da lupetam... nije mi jasno ko ovdje sada lupeta...
naravno, kultura komunikacije ti je na nivou nekoga ko nije bio ni u planu kada se zaokruzovalo ZA
salihh

#745 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

hevi metalac wrote:
salihh wrote:
da, to je to...
normalno da jeste. kome Ceric kroji politiku ja ga zalim
ok, jasno mi je...
hercegovac_pravi

#746 Re: Izjasnjavanje na popisu

hevi metalac wrote:
ma ja jedino ti postojis
Odgovor ti je zasnovan na neoborivim argumentima :) DakleM kako ukinuti nešto što ne postoji ? Možda si želio reći da vam nećemo dozvoliti da budete "bosanci" ? Ako se radi o tome onda si u pravu. Moći ćete postati "bosanci" tek onda kad u Grudama i Čitluku i Banja Luci i Kalinovniku budete imali barem po 100-tinjak pristalica vaše sekte. Do tada, žao mi je, neće vam biti dozvoljeno da od naroda pravite nekakvu geografsku grupaciju.
odr0n

#747 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

salihh wrote:
odr0n wrote:
vidim da si ipak mlad...
moze li ovako?
dakle ja se slozim s tobom i ti mi kazes da lupetam... nije mi jasno ko ovdje sada lupeta...
naravno, kultura komunikacije ti je na nivou nekoga ko nije bio ni u planu kada se zaokruzovalo ZA
I opet ti ponavljam da ne lupetaš i za ovo zadnje rečeno, kao i za sve ostale izrečene gluposti i tu si fulio, povuci se iz argumentovane diskusije jer ad hominem atacima samo dublje toneš još i na osobnom nivou.
salihh

#748 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by salihh »

odr0n wrote:
salihh wrote:...

I opet ti ponavljam da ne lupetaš i za ovo zadnje rečeno, kao i za sve ostale izrečene gluposti i tu si fulio, povuci se iz argumentovane diskusije jer ad hominem atacima samo dublje toneš.
iskreno, s tobom i ne mogu...
rookfash

#749 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rookfash »

salihh wrote:
odr0n wrote:
vidim da si ipak mlad...
moze li ovako?
pusti ba sta se ubjedjujemo, bosnjaci nisu cool, oni su muslimani, nose brade i hoce dzamahiriju, svi odreda hoce da zabrane pivu, svi odreda hoce da zamotaju zene u feredze, bosnjaci su nazadni, oni ne uce skole i ne idu na fakultete samo idu u dzamiju i slusaju sta ce hodza reci sta treba raditi, jer bosanjci nemaju svoj mozak da misle, oni samo slusaju hodze. bosnjaci ne znaju ni zabavit se, ni ne izlaze po kafanama, ni klubovima ni partijima, oni ne govore strane jezike i ne znaju reci ofis, vec idu u neke kancelarije, bosnjaci nisu cool, za razliku od bosanaca, bosanci su svi od reda otvorenih shvatanja, nisu konzerve, oni su proevropski, znaju da upale svjetlo na šalter oni ne pale svijece, znaju za tv i ves masinu, oni imaju ljubavi za sve, oni su tolerantni, oni idu po partijima, lajkuju cool stvari po facebooku, šprehaju strane jezike i zbog nazadnih bošnjaka moraju da žive u ovakvom okruzenju ove nekul vukojebine.
Last edited by rookfash on 13/04/2013 01:19, edited 1 time in total.
hevi metalac

#750 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by hevi metalac »

hercegovac_pravi wrote:
hevi metalac wrote:
ma ja jedino ti postojis
Odgovor ti je zasnovan na neoborivim argumentima :) DakleM kako ukinuti nešto što ne postoji ?
nikako sto ce vam kampanja :lol: probajte logikom da ne postoji nista osim tebe
hercegovac_pravi wrote: Možda si želio reći da vam nećemo dozvoliti da budete "bosanci" ? Ako se radi o tome onda si u pravu. Moći ćete postati "bosanci" tek onda kad u Grudama i Čitluku i Banja Luci i Kalinovniku budete imali barem po 100-tinjak pristalica vaše sekte. Do tada, žao mi je, neće vam biti dozvoljeno da od naroda pravite nekakvu geografsku grupaciju.
sto bolan, znao sam si protiv, ali sta da ucinmo sa svoje strane da prosiris vidike i dozvolis nam slobodno izjasnjavanje?
Locked