tvioje nije da mi kontrolises srce jesam li vjernik ili licemjer, nego daj ti nama dokaze za svoje tvrdnje a manje price trc mrc kvrcgringo1 wrote:Cackalice ides li doktoru, imas li karton u domu zdravlja...????cackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Da te testiramo koliki si vjernik...A koliki licemjer...
Odgovor prihvacam samo sa DA/NE...
Ne-religijski dokazi postojanja Boga
-
cackalica83
#726 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
-
cackalica83
#727 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Obskurni wrote:Maloprije mene a i sebe praviš budalom sa multiverzumima u Kur Anu a prije toga znaš i sam o cemu ti ljudi trabunjaju. To što je tebi dokaz je baš simpaticno za procitaticackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Samo navlacis i lupetaš, na kraju ce ispasti da je Muhamed i točak izmislio i objasnio postulate elektromagnetizma.
kad se naucnici i Kuran sloze onda je za ateiste trabunjanjeMaloprije mene a i sebe praviš budalom sa multiverzumima u Kur Anu a prije toga znaš i sam o cemu ti ljudi trabunjaju
ma meni je jarane jos simpaticnije vidjeti kako naucnici idu u Korak sa Kuranom, iako je Kuran ispred nauke i civiliziacije a nuacnici to tek otkriju nakon 1400 godina.To što je tebi dokaz je baš simpaticno za procitati
kuran kaze ima 7 univerzuma , nuacnici pricaju o teorijama kako je moguce da postoji vise univerzuma (ali samo nagadjaju ovdje koliko ih moze biti) ali zajednicka stvar Kuranu i naucnicima je "ima ih vise".Samo navlacis i lupetaš,
-
cackalica83
#728 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Maxxtro wrote:I?!? Hoces da kazes da Bog u vrijeme objave nije predvidio koji ce se kalendar koristiti u islamskom svijetu, niti da se na tim prostorima koristio lunarni kalendar cak i u vrijeme objave?cackalica83 wrote: islamski kalendar je dosao tek poslije Kurana, zar se ne zapitas otkud bas 365 puta da se spominje?
Sto ce samo reci da biras potpuno proizvoljni kriterij ne bi li nastimao rezultat u svoju korist. Prvo, tvoja prvobitna tvrdnja da nabraja sve instance rijeci "dan" u singularu je pogresna i to si prvobitno pokusao prikriti. Drugo, kao sto rekoh proizvoljno se izostavljaju instance sa zamjenicama kao sufiksima, kao npr "taj dan" , ali recimo alif u akuzativu se broji (ne znam bas potpuno sta ovo znaci jer ne znam amatiku arapskog ali ovo nadjoh na netu). Sve ovo, kao i cinjenica da se radi o brojci 365, a ne 354 upucuje na to da se namjerno stima rezultat i trazi nesto sto bi odavalo privid cuda, te da nema nikakve objektivne metode analiziranja. Svaki razuman, naucno obrazovan covjek bi ovo u startu odbacio.cackalica83 wrote: znam dobro sta je uzeto u obzir a sta ne
evo vidi sam
365 ................ ywm, .................... day samo ovo je uzeto u obzir
5 ................ ywm-kum ............. your day
5 ................ ywm-hum ............. their day
3 ................ ywm-ayn .............. two days
27 ................ ayyaam ................ days
70 ................ ywm-ezen ............ that day ovo nije uzeto u obzir
-----------------------------------------------------
475 (19x25)
nebitno je jeli Bog sta planirao po pitanju hidzretskog kalendara, rijec u jednini YWm =dan je 365 otkud bas 365 otkud svih mogucih cifri, pa vjerovatno zato sto svih koristimo gregorijanski kalendar po cijelom svijetu, skoro sve drzave pisu 2013 godina a dok drugi kalendari su dosli na druga mjesta, jer lakse se orijantisati ako svi koristimo jedan kalendar. ti meni kaze, ej jarane ja rodjen 1976, a ja kazem , ma ja sam ti rodjen 1389 hidzretske godine, hoces li znati koliko imam godina. uostalo nebitno je ova prica oko kalendara , jedna stavr je cinjenica YWM u jednini se spominje 365 puta svidjelo se to nekome ili ne, ali ko ne vidi korelaciju izmedju ovog broja i dana u godini onda nemamo sta pricatiI?!? Hoces da kazes da Bog u vrijeme objave nije predvidio koji ce se kalendar koristiti u islamskom svijetu, niti da se na tim prostorima koristio lunarni kalendar cak i u vrijeme objave?
Kakvi ba kriteriji YWM-EZEN je jedan rijec, ”taj dan” je jedna rijec u arapskom i nije cista forma Dan.cackalica83 wrote:)Sto ce samo reci da biras potpuno proizvoljni kriterij ne bi li nastimao rezultat u svoju korist. Prvo, tvoja prvobitna tvrdnja da nabraja sve instance rijeci "dan" u singularu je pogresna i to si prvobitno pokusao prikriti. Drugo, kao sto rekoh proizvoljno se izostavljaju instance sa zamjenicama kao sufiksima, kao npr "taj dan" , ali recimo alif u akuzativu se broji (ne znam bas potpuno sta ovo znaci jer ne znam amatiku arapskog ali ovo nadjoh na netu). Sve ovo, kao i cinjenica da se radi o brojci 365, a ne 354 upucuje na to da se namjerno stima rezultat i trazi nesto sto bi odavalo privid cuda, te da nema nikakve objektivne metode analiziranja. Svaki razuman, naucno obrazovan covjek bi ovo u startu odbacio.znam dobro sta je uzeto u obzir a sta ne
evo vidi sam
365 ................ ywm, .................... day samo ovo je uzeto u obzir
5 ................ ywm-kum ............. your day
5 ................ ywm-hum ............. their day
3 ................ ywm-ayn .............. two days
27 ................ ayyaam ................ days
70 ................ ywm-ezen ............ that day ovo nije uzeto u obzir
-----------------------------------------------------
475 (19x25)
Isto ka okad bi ti ja rekao Danju, ”danju je toplo” it is hot at day, znaci danju =at day ti bi uzeo u obzir kad je danju nije cista forma Dan. Razumijes li mes ad.
Da ti malo pojasnim situaciju oposto vidim ne baratas sa pravim cinjenicama
365 Dan
5 Tvojdan, jednarijec
5 Njihovdan, jednarijec
3 Dvadana (nesto poput Dvojica kod nas), jednarijec
27 Dani, jednarijec
70 Tajdan, jednarijec
Znaci ti bi ove rijeci Tvojdan, tajdan uzeo u obzir kad nije cista forma za rijec Dan?
Last edited by cackalica83 on 10/04/2013 09:19, edited 1 time in total.
- Obskurni
#729 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ima ih beskonacno i predstavili su ih onim brojem sa puno puno nula. Nemaš pojma o cemu pricas i da se išta poklapa bilo bi super, ovako samo izmišljaš za sebe i svoje argumente. Ostavi se komplikovanijih tema koje pokušavaš dokazati na sebi svojstven nacin. To što ti sabereš 2 i 2 i podudari se da dobiješ četvrtu je važno koliko i zadnja strana dnevnog nam avaza. Ako ti je toliko stalo do vjere bolej da se posvetiš ovako nego da tražiš o tome kako je Muhamed objasnio M teoriju o kojoj pojma nemaš a i još štošta drugo.
-
5 0 5
#730 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
prijatelju, da si pogledao onaj video koji sam ti ostavio prije par dana, puno toga bi ti bilo jasnije.
-
cackalica83
#731 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Maxxtro
sad cu ti objasniti kako grijesis po pitanju oko uzimanja rijeci dan u brojenju u Kuranu
Posto arapska rijeci YWMEZEN je jedan rijec, isto kao sto je Djurdjevdan, a na negleskom St george's day
sad ja prevodim knjigu i pisem Day and drugom mjestu uzimam day iz rijeci St george's day i to dvoje sklopim i kazem tebi vidis da nisi dobro proracunao
razumijes li me junace
vidis da se rijeci Dan dva puta spominju a ne jedno kao sto ti kazes
sad cu ti objasniti kako grijesis po pitanju oko uzimanja rijeci dan u brojenju u Kuranu
Posto arapska rijeci YWMEZEN je jedan rijec, isto kao sto je Djurdjevdan, a na negleskom St george's day
sad ja prevodim knjigu i pisem Day and drugom mjestu uzimam day iz rijeci St george's day i to dvoje sklopim i kazem tebi vidis da nisi dobro proracunao
-
cackalica83
#732 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Obskurni wrote:Ima ih beskonacno i predstavili su ih onim brojem sa puno puno nula. Nemaš pojma o cemu pricas i da se išta poklapa bilo bi super, ovako samo izmišljaš za sebe i svoje argumente. Ostavi se komplikovanijih tema koje pokušavaš dokazati na sebi svojstven nacin. To što ti sabereš 2 i 2 i podudari se da dobiješ četvrtu je važno koliko i zadnja strana dnevnog nam avaza. Ako ti je toliko stalo do vjere bolej da se posvetiš ovako nego da tražiš o tome kako je Muhamed objasnio M teoriju o kojoj pojma nemaš a i još štošta drugo.
odakle znas koliko ih ima? to neznaju ni naucnici koliko ih ima pa kako onda, jesu li oni izmjerili koliko ih ima, nisu, oni samo kazu da postoji mogucnost da ih ima vise, i to je nama bitno sad a to njihovo nagadjanje koliko ih ima je samo teoretisanje.Ima ih beskonacno i predstavili su ih onim brojem sa puno puno nula
Ako ti je toliko stalo do vjere bolej da se posvetiš ovako nego da tražiš o tome kako je Muhamed objasnio M teoriju o kojoj pojma nemaš a i još štošta drugo
Muhamemd nije dosao da objasnjava M teorije nego da izvede covjecanstvo na put spasa, iz tame i svjetlo. sta mislis hoce li prica o M teoriji ucintii da alkholicar se odvikne od alkohola?
-
cackalica83
#733 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
nije tacno, kad mi neko donese jasne dokaze da prihvatim onda da nisam upravuBušman wrote:Ne valja ti premisaObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovakone mozes mu pokazati, jer cackalica nikad nece prihvatiti da nije upravu. On nije ovdje zbog diskusije, kao ni vecina njemu slicnih.
-
cackalica83
#734 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
neznam sta je radio, ali nas je Muhammed obavijesti da je bio u praznini, nije bilo nista oko njega, ni iznad ni ispod.motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Ako budes usao u Raj imat ces mogucnost to ga pitati pitanje a i ja bio ga pitao pitanje sta je radio dok nije svijet stvorio.
-
cackalica83
#735 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
motol wrote:Ali evo jos jednu stvar sam primjetio citanjem ove teme (a procitao sam skoro sve). Cackalica i jos nekoliko njegovih istomisljenika konstantno pripisuju sva otkirca Kuranu. Ok, sve je to Kuran otkrio i sve to u njimu pise, a zasto nam onda cackalice ne prozboris koju o buducnosti tj. sta ce biti otkriveno za par godina ili do koje ce se tvrdnje doci kada sve to pise u Kuranu ili si mozda dosao do zakljucka da je vec sve otkriveno, a kada se opet nesto novo otkrije gle cuda eto ga opet u Kuranu.
BTW. da mi ne skrenes s teme cackalice hocu da mi das odgovor na moj prethodni post kada procitas...
pa mogu sad jednu temu otvoriti o onome sto islam(kuran i hadis) govori da ce se desiti u buducnosti a mi to vec sad gledamo, cak sta vise vidio sam prije nekolike sedmice stvar koja se tacno i precizno obistinila kao predznak sudnjeg dana ono sto je Muhammed rekaoa zasto nam onda cackalice ne prozboris koju o buducnosti tj. sta ce biti otkriveno za par godina ili do koje ce se tvrdnje doci kada sve to pise u Kuranu ili si mozda dosao do zakljucka da je vec sve otkriveno, a kada se opet nesto novo otkrije gle cuda eto ga opet u Kuranu.
Govor obuce i predmeta kao predznak Sudnjeg dana
Muhammed je rekao:
„To je jedan od predznaka Sudnjeg dana, i uskoro će doći vrijeme da će čovjek izići iz svoje kuće. pa prije nego se vrati kući, njegova obuća i njegov bič će ga obavijestiti o tome šta su njegovi ukućani poslije njega uradili." (Ahmed)

ovdje mozete da vidite kako su napravili obucu koja govori
Radije odgajati psa nego dijete
Poslanik Muhammed kaze: "Doci ce vrijeme u kojem ce covjeku biti draze da odgaja psa nego dijete...." taberani i hakim

a vidi staistrazivanja kazu:
Psi imaju prednost nad Djecom
Dogs take a lead over children
By Harmony Haveman
Friday, March 5, 2004 Posted: 1121 GMT ( 7:21 PM HKT)
http://edition.cnn.com/2004/WORLD/europ ... index.html
Zasto ljudi biraju prije pse nego djecu
Why are people choosing pets over kids?
March 5th, 2011, 6:00 am
http://themomblog.blog.ocregister.com/2 ... ids/80001/
"...Flexcin International, Inc., a company that makes natural supplements for humans and pets, saying that according to its recent survey, more Americans are electing to house dogs over kids."
Podizanje nebodera u Mekki
Mekka je u doba Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, imala sasvim mali broj stanovnika i sitnih građevina, a Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, je kazao da će doći vrijeme kada će se graditi ogromni objekti koji će nadmašivati planine Mekke.
Ibn Šejbe bilježi od Ja'le ibn 'Ataa koji prenosi od svoga oca da je rekao: "Držao sam uzda od jahalice Abdullaha ibn Amra kada je rekao: "Kakvi ćete vi biti kada porušite Kabu, ne ostavljajući ni kamen na kamenu?" Rekli smo: "A mi u Islamu?" Pa je potvrdio: "A vi u Islamu!"
"I potom šta?" - upitali smo, pa je odgovorio: "Potom će se izgraditi ljepša nego je bila, pa kada vidite da se u Mekki kopaju kanali (Bilježe Ibn Šejbe i El-Ezreki u Akhbaru Mekke, predaja je dobra i ima mnoge lance prenosilaca), i vidite građevine koje nadvisuju vrhove planina, znajte da vam se Čas sasvim približio." (Ovako navodi Ibn el-Esir i Ibn Menzur)
Kanali su ustvari tuneli koji se prave ispod zemlje i planina, kao i ogromne cijevi kojima se usmjerava tok Zemzema.
Izvor: "Kraj svijeta"
Autor: Dr. Muhammad Abdurrahman Al-Arifi

imas isto ovaj video koji jos govori o predznacima sudnjeg dana sto se obistinjuju
Last edited by cackalica83 on 10/04/2013 10:00, edited 1 time in total.
- respo
#736 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
cackalice ti meni nikako da odgovoris na pitanja
jesu li sokrat aristotel i drustvo bili glupi ljudi?
-
cackalica83
#737 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
nisu, a hoces da kazes da je Muhamemd kopirao znanje od njih?respo wrote:cackalice ti meni nikako da odgovoris na pitanja
- jasko_ba
#738 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Mene strah!
-
cackalica83
#739 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Allah kaze u Kuranu:
18. Zar oni čekaju da im Smak svijeta iznenada dođe, a već su predznaci njegovi tu? A šta će im koristiti opomena kad im on dođe? (Sura Muhammed)
Jos malo o istinitosti govora Muhammeda i dokaz njegovog poslanstva
Allahov Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, rekao: "Nastupice pred kraj Svijeta/dunjaluka propadanje u zemlju, bacanje (padanje) kamenja sa nebesa i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske.
- A kad ce to biti o Allahov Poslanice ?- upitase.
- Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on."
....propadanje u zemlju,
Guatemala

Njemacka

Kina
'
Amerika
...bacanje (padanje) kamenja sa nebesa
i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske
catman

lizardman

...Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on

18. Zar oni čekaju da im Smak svijeta iznenada dođe, a već su predznaci njegovi tu? A šta će im koristiti opomena kad im on dođe? (Sura Muhammed)
Jos malo o istinitosti govora Muhammeda i dokaz njegovog poslanstva
Allahov Poslanik, salllallahu alejhi ve sellem, rekao: "Nastupice pred kraj Svijeta/dunjaluka propadanje u zemlju, bacanje (padanje) kamenja sa nebesa i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske.
- A kad ce to biti o Allahov Poslanice ?- upitase.
- Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on."
....propadanje u zemlju,
Guatemala

Njemacka

Kina
'Amerika
...bacanje (padanje) kamenja sa nebesa
i pretvaranje ljudskih likova u zivotinjske
catman

lizardman

...Kada se pojave muzicki instrumenti i pjevacice - odgovori on

-
cackalica83
#740 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Poslanik a.s rekao je:U znake probližavanja Sudnjeg dana spada da muškarci oponašaju žene a žene oponašaju muškarce. (Ebu Neim u djelu"El Hilje") od Huzejfa a idrugi biljeze
a kako to izgleda danas
Musko kao zena

Zena kao musko

Poslanik sallallahu alejhi ve sellem uporedio je slušanje muzičkih instrumenata sa bludom i pijenje vina kada je kazao :"Zaista će neki ljudi iz mog ummeta piti (alkohol)vino,nazivajući ga imenima koja nisu prava,a iznad glava im svirka muzičkim instrumentima i pjevačice..."
razna imena na alkoholima i vinima

a iznad glava im svirka muzičkim instrumentima i pjevačice

ima toga jos puno alöi za sad dosta, ako koga interesuje mogu ja istancati jos ovih primjera.
a kako to izgleda danas
Musko kao zena

Zena kao musko

Poslanik sallallahu alejhi ve sellem uporedio je slušanje muzičkih instrumenata sa bludom i pijenje vina kada je kazao :"Zaista će neki ljudi iz mog ummeta piti (alkohol)vino,nazivajući ga imenima koja nisu prava,a iznad glava im svirka muzičkim instrumentima i pjevačice..."
razna imena na alkoholima i vinima

a iznad glava im svirka muzičkim instrumentima i pjevačice

ima toga jos puno alöi za sad dosta, ako koga interesuje mogu ja istancati jos ovih primjera.
- jasko_ba
- jasko_ba
#742 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Cackalice, kako ovaj potrpa sve to u jedan brodic, de nam jedan dokaz

-
gringo1
#743 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ocekivano...cackalica83 wrote:tvioje nije da mi kontrolises srce jesam li vjernik ili licemjer, nego daj ti nama dokaze za svoje tvrdnje a manje price trc mrc kvrc
Nadam se da si uspio razviti imunitet na ovogodisnju extremno jaku gripu, kao sto si na racionalno misljenje...
Ne znam sta ja to tvrdim? Inace u ovoj raspravi si ti koji nesto tvrdi pa valjda je red da to i dokazes nekim nepristrasno izvedenim dokazom...Sve sto pejstas ovda dolazi iz teoloske kuhinje gdje se radi suprotno od prakse naucne zajednice...
Vi imate neku tvrdnju u kuranu i onda trazite dokaze koji idu u prilog toj tvrdnji...Vrlo jednostavan zadatak jer citav svijet vam je fond ma sta se desilo a vama se to uklapa, vi to jednostavno predstavite kao dokaz kuranskoj tvrdnji...Mogu samo zamisliti gomilu dokaza za djela brace Grimm "nategnutih" teoloskom metodom....
Bilo bi zaista lijepo da se pocnes drzati teme i popustis kopiranje sa islam foruma...
-
cackalica83
#744 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
mislis na Nuha kad je pravio brod i ubacio zivotinje.jasko_ba wrote:Cackalice, kako ovaj potrpa sve to u jedan brodic, de nam jedan dokaz![]()
Prvo islam kaze da je Nuh sagradio brod i potrpao samo lokane zivotinje, kao krave, kokosi, konje, deve itd a ne slonove, zirafe i kojekakva zuda kako to bibijski zvuci. druga stvar, taj potpo je bio lokalni a ne svjetski razmjera.
treca stvar, evo tog broda vjerovatno
'Noah's Ark' found in Turkey

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... urkey.html
cak imas i video kad ulaze istrazivaci u taj broj
- respo
#745 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
nije od njih al od slicnih je vrlo mogucecackalica83 wrote:nisu, a hoces da kazes da je Muhamemd kopirao znanje od njih?respo wrote:cackalice ti meni nikako da odgovoris na pitanja
jer u kuranu ne pise nista o filozofiji nego o astrologiji genetici kao sto kazes i slicno
e to je itekako mogao kopirati od egipcana recimo astrologiju i da ne nabrajam dalje
-
cackalica83
#746 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
pa ja to kopiram sa od svojih prijasnjih postova sa drugih forumima, jeli to zabranjeno kopirati samog sebegringo1 wrote: Bilo bi zaista lijepo da se pocnes drzati teme i popustis kopiranje sa islam foruma...
- respo
#747 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
sta nije vise potpuni potop pa je sada lokalni potop nisu sve zivotinje nego samo domace
a onda puknes 5 citata iz kurana i slikovito kao dokazes
kao oblacenja muskaraca u zene se tek sada pojavilo?
a sta je bilo u srednjem vijeku?
instrumenata nije ranije bilo?
i kao slusalice postadose negativna stvar?
a onda puknes 5 citata iz kurana i slikovito kao dokazes
kao oblacenja muskaraca u zene se tek sada pojavilo?
a sta je bilo u srednjem vijeku?
instrumenata nije ranije bilo?
i kao slusalice postadose negativna stvar?
- jasko_ba
#748 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Kome sad vjerovati, biblija ili kuran?respo wrote:sta nije vise potpuni potop pa je sada lokalni potop nisu sve zivotinje nego samo domace
-
gringo1
#749 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
Ovo gore sto si nalijepio je individulana stvar i stvar licnog izbora, niko njih nije natjerao na mjenjanje pol-a, ljude je to cinilo sretnim i priustili su sebi srecu...Sta tu ima lose?????
E ovo su predznaci sudnjeg dana, ove zene nisu imale mogucnost izbora...

-
5 0 5
#750 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga
nije ti ovo predznak sudnjeg dana. ovo ti je dio lokalnog folklora puno starijeg od islama. sad, druga je stvar sto se neki nisu puno odmakli od tog vremena.gringo1 wrote:Ovo gore sto si nalijepio je individulana stvar i stvar licnog izbora, niko njih nije natjerao na mjenjanje pol-a, ljude je to cinilo sretnim i priustili su sebi srecu...Sta tu ima lose?????