Jer nema 20-30% svjetske nafte.
A nema odakle ni Amerika ni Rusija da pokrije toliku količinu.
One smiješne priče sa naftnim terminalima ne treba ni spominjati
Ta početna pozicija i plan je bio tako šupalj, da ni dijete od 15 godina u to nije vjerovalo. Čuj da 10ak ili 20ak hiljada Kurda uz nešto mosadovih špijuna sruše vlast u državi od 90 miliona. Ma niđe veze.JovicSA wrote: ↑08/04/2026 12:40S obzirom da je početna pozicija Epstein koalicije bila da će za dva-tri dana malo bombarodvanja ovi njihovi kojima su dostavili oružije preuzeti vlast sve ovo se može smatrati kao taktička pobjeda Irana jer ništa od početnih ciljeva cionisti i pedofili nisu ostvarili. Slično kao partizani na sutjesci, Nijemci odnijeli pobjedu jer pobili masu partizana ali taktička pobjeda je partizanska jer Nijemci nisu ostvarili plan uništenja partizana, zarobljavanja Tita i štaba, isto tako danas i Iran. Infrastruktura će se obnoviti, za 4-5 godina siguran sam 80% će sve biti sređeno, barem što se tiče civilne infrastrukture, pogotovo ovo oko nafte.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:20 Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.
Interesantni komentari totalno.
Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.
Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.
Pobjednik je onaj ko je pokrenuo agresiju Rusije na UKR i ovi posljednju agresiju ISRUSA na IRAN. Ista kuhinja, isti igrači. Razjebaše EU. Sve ostalo su priče za malu djecu.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:58Ta početna pozicija i plan je bio tako šupalj, da ni dijete od 15 godina u to nije vjerovalo. Čuj da 10ak ili 20ak hiljada Kurda uz nešto mosadovih špijuna sruše vlast u državi od 90 miliona. Ma niđe veze.JovicSA wrote: ↑08/04/2026 12:40S obzirom da je početna pozicija Epstein koalicije bila da će za dva-tri dana malo bombarodvanja ovi njihovi kojima su dostavili oružije preuzeti vlast sve ovo se može smatrati kao taktička pobjeda Irana jer ništa od početnih ciljeva cionisti i pedofili nisu ostvarili. Slično kao partizani na sutjesci, Nijemci odnijeli pobjedu jer pobili masu partizana ali taktička pobjeda je partizanska jer Nijemci nisu ostvarili plan uništenja partizana, zarobljavanja Tita i štaba, isto tako danas i Iran. Infrastruktura će se obnoviti, za 4-5 godina siguran sam 80% će sve biti sređeno, barem što se tiče civilne infrastrukture, pogotovo ovo oko nafte.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:20 Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.
Iran pristane na prekid vatre, iako je rekao da neće, Kramp pristane da Iran kontrolira moreuz, iako je rekao da mora biti slobodna plovidba.
Jedina igra je i dalje na burzama, ovo okolo su samo dimne bombe da sakriju indekse.
Ja uopće ne tvrdim da je US-Izrael koalicija pobijedila, daleko od toga. Ali tvrdim da Iran sigurno nije pobijedio. Taktička pobjeda u kojoj ti je srušen dobar postotak insfrastrukure od koje si živio, po meni, i nije baš neka pobjeda.
Znam samo da smo mi poraženi, jer su nam sjebali ekonomije i egzistenciju. Tko je pobijedio, neka se bave neki analitičari za 50 godina, ili da odmah pitamo neki LLM model![]()
a ko bi tacno taj bio ?Zlocin&Kazna wrote: ↑08/04/2026 13:02Pobjednik je onaj ko je pokrenuo agresiju Rusije na UKR i ovi posljednju agresiju ISRUSA na IRAN. Ista kuhinja, isti igrači. Razjebaše EU. Sve ostalo su priče za malu djecu.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:58Ta početna pozicija i plan je bio tako šupalj, da ni dijete od 15 godina u to nije vjerovalo. Čuj da 10ak ili 20ak hiljada Kurda uz nešto mosadovih špijuna sruše vlast u državi od 90 miliona. Ma niđe veze.JovicSA wrote: ↑08/04/2026 12:40
S obzirom da je početna pozicija Epstein koalicije bila da će za dva-tri dana malo bombarodvanja ovi njihovi kojima su dostavili oružije preuzeti vlast sve ovo se može smatrati kao taktička pobjeda Irana jer ništa od početnih ciljeva cionisti i pedofili nisu ostvarili. Slično kao partizani na sutjesci, Nijemci odnijeli pobjedu jer pobili masu partizana ali taktička pobjeda je partizanska jer Nijemci nisu ostvarili plan uništenja partizana, zarobljavanja Tita i štaba, isto tako danas i Iran. Infrastruktura će se obnoviti, za 4-5 godina siguran sam 80% će sve biti sređeno, barem što se tiče civilne infrastrukture, pogotovo ovo oko nafte.
Ja uopće ne tvrdim da je US-Izrael koalicija pobijedila, daleko od toga. Ali tvrdim da Iran sigurno nije pobijedio. Taktička pobjeda u kojoj ti je srušen dobar postotak insfrastrukure od koje si živio, po meni, i nije baš neka pobjeda.
Znam samo da smo mi poraženi, jer su nam sjebali ekonomije i egzistenciju. Tko je pobijedio, neka se bave neki analitičari za 50 godina, ili da odmah pitamo neki LLM model![]()
Hajahahadječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 13:01 10. tacaka je propaganda Teherana, kao mi postavljamo uvjete.
Nisu oni napali pa da postavljaju uvjete. Dogovorit ce se, naci na pola puta, ja tebi ti meni. Ali Iran je u goroj poziciji jer njima bombe padaju na glavu. Logicno morat ce vise popustiti.
Ako iko ista popusti, ovo je 2 sedmice primirja, nista vise. Ko zna sta slijedi.
Komedija...no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:45Naravno da ništa tačno nisi predvidio, to nisam samo ja primijetio, samo ti možeš tvrditi suprotno. Kao i uvijek.Dozer wrote: ↑08/04/2026 12:33Umjesto palamuda, bolje da procitas te postove.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:06
Ako nisi spomenuo N bombu, kao vjerojatnu u minimalno 20 postova, onda nisi nikako, sad eto rekao da neće baciti. Svašta forum trpi, isto kao i politika.
Od prvog puta kada sam spomenuo, jasno je receno da je to zadnja opcija za USA da izadju kao pobjednik, iako ne bi to bili u realnosti, ali bi je proglasili.
I odmah sam rekao da ce mi biti drago ako ne budem u pravu za to.
Za sve ostalo sam, ako me sjecanje dobro sluzi, tacno predvidio. Od toga da IZ-US ne mogu Iranu nista i da ce polomiti i zube i proteze, preko toga da ce ih Iran dobro nagrditi raketama, da ce se Nato dobro poljuljati, mozda i raspasti, da ce ici prijetnje Nato partnerima, da ce petrodolar grohnuti (jos nije, ali hoce), da ce US$ grohnuti, pa do pjesadijskog pokusaja koji ce takodjer biti promasaj i masakr (za ovo jos nemamo nikakvih potpunih info, ali po svoj prilici se tu desilo nesto krupno s ona 2 C-130. Isplivace.).
I prije neki dan rekoh da ce se USA na kraju povuci, a mediji ce odraditi nepostojecu "pobjedu", kao i da ce na kraju Izrael ostati sam. Ovo zadnje se nece desiti sad, ali na kraju hoce.
Niti je bilo N bombi, niti je bilo iskrcavanje na otok, niti je bilo krvi do koljena i poginulih hiljada vojnika iz 82.pukovnije, niti je uništen petro dolar, niti je...nastavi niz.
A ti sad vodi vari i vodi ladi, koliko god puta hoćeš. Voda će opet ostati voda.
Tokom prošlogodišnjeg bombardovanja Irana pozivali su protestante u Iranu da sruše vlast. Prije samih ovogodišnjih napada Trump i Netanjahu su pozivali Irance da sruše vlast, suosjećali sa narodom Irana i hvalili proteste kao izraz podrške Trumpu i onommazlumu Pehlevaniju kako li se zove jebaji ga. Govorili su "samo što nije" smjena vlasti i cijeli Iran čeka Trumpa. Ne, nikakvi Kurdi, Kurdi tek kasnije dolaze u opciju kao mogućnost za snage kopnenog napada, u toj fazi Kurde nisu spominjali već baš protestante kojima kako su i sami priznali dostavljali oružije. Pobjede u ratovima vrlo često nisu crno-bijele pa tako ni u ovom ratu za koji ne znamo da li je samo primirje ili će biti dugotrajan prekid rata. Dakle činjenica je da cionisti i Trump režim nije ostvario zacrtane početne ciljeve. Nije srušen režim, nisu uzeli obogačeni uranijum, nisu umanjili sposobnost Irana razvoja raketa i raketnog programa. Iranu je polupano sve živo ali tako je to u ratu. Izraelu je dosta toga također polupano plus unazađene rafinerije i infrastruktura u regionu za 30 godina. Novi fakt na terenu je da Hormuz kontrolišu Iranci a prije napada nisu. Dakle čista taktička pobjeda Irana. Pedofili i cionisti su pobili i srušili mnogo i tu su neprikosnoveni, priznajem.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:58Ta početna pozicija i plan je bio tako šupalj, da ni dijete od 15 godina u to nije vjerovalo. Čuj da 10ak ili 20ak hiljada Kurda uz nešto mosadovih špijuna sruše vlast u državi od 90 miliona. Ma niđe veze.JovicSA wrote: ↑08/04/2026 12:40S obzirom da je početna pozicija Epstein koalicije bila da će za dva-tri dana malo bombarodvanja ovi njihovi kojima su dostavili oružije preuzeti vlast sve ovo se može smatrati kao taktička pobjeda Irana jer ništa od početnih ciljeva cionisti i pedofili nisu ostvarili. Slično kao partizani na sutjesci, Nijemci odnijeli pobjedu jer pobili masu partizana ali taktička pobjeda je partizanska jer Nijemci nisu ostvarili plan uništenja partizana, zarobljavanja Tita i štaba, isto tako danas i Iran. Infrastruktura će se obnoviti, za 4-5 godina siguran sam 80% će sve biti sređeno, barem što se tiče civilne infrastrukture, pogotovo ovo oko nafte.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:20 Kad bi čovjek samo čitao ovu temu, ispade Iran pobjednik u drugoj epizodi direktnog rata u kojem im je uništeno infrastrukture u vrijednosti barem 200-300 milijardi, a US gubitnik u kojem su izgubili par letjelica, nešto radara i druge vojne opreme u razvaljenim bazama (koje su pretpostavljam platile zemlje domaćini tih baza u svakom slučaju), dok u Americi nije uništen ni ventil za vodu po pola cola.
Da, samo ovo po meni još nije sasvim gotovo ali pozdravljam prekid vatre. Jebo rat.Leopard_SA wrote: ↑08/04/2026 12:58 10 tacaka koje je predstavio Iran nedavno ce biti temelj za mirovne pregovore izmedju SAD-a i Irana
Pa solidan rezultat za drzavu koja je izgubila rat prvi dan![]()
ko ih bre zavadi4L0n3 wrote: ↑08/04/2026 13:03a ko bi tacno taj bio ?Zlocin&Kazna wrote: ↑08/04/2026 13:02Pobjednik je onaj ko je pokrenuo agresiju Rusije na UKR i ovi posljednju agresiju ISRUSA na IRAN. Ista kuhinja, isti igrači. Razjebaše EU. Sve ostalo su priče za malu djecu.no_sekirli wrote: ↑08/04/2026 12:58
Ta početna pozicija i plan je bio tako šupalj, da ni dijete od 15 godina u to nije vjerovalo. Čuj da 10ak ili 20ak hiljada Kurda uz nešto mosadovih špijuna sruše vlast u državi od 90 miliona. Ma niđe veze.
Jos penal imaju jer su presli rijeku Litani, zar ne?sumirprimus wrote: ↑08/04/2026 12:14 Vodiš 3 0, napolju gori zemlja vruće, sudija svira tajm aut da se ekipe osvjeze.
Nije loše za ove sto vode. Osim lamala koji je nezadovoljan jer on nije zabio.
Publika navija za underdoga standarno, jer se igra svjetsko u golfskom zalivu![]()
P.s kina, Pakistan i posebno indija ytandardno operisani od fudbala![]()
Ja sam danas ovjerio i predao zahtjev u opštini za pristup hanumi koja je btw zaboravila šta znači smilovati se pa moram službenim putem tako da...
Da li isto vazi i za Ukrajinu?dječak sa šibicama wrote: ↑08/04/2026 13:01 10. tacaka je propaganda Teherana, kao mi postavljamo uvjete.
Nisu oni napali pa da postavljaju uvjete. Dogovorit ce se, naci na pola puta, ja tebi ti meni. Ali Iran je u goroj poziciji jer njima bombe padaju na glavu. Logicno morat ce vise popustiti.
Ako iko ista popusti, ovo je 2 sedmice primirja, nista vise. Ko zna sta slijedi.