Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Duka Dizel II

#7101 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 12:51
Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 12:48
horkesh wrote: 04/09/2020 12:38

Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

S te strane, ova posljednja dešavanja samo ukazuju kakvu su grešku napravili u Bosni '92. Da su Bošnjacima ponudili minimum minimuma - bukvalno, samo fizičku opstojnost - ne bi se Bošnjak nikad puške latio.
Jel to baš tako bilo?
e ovo je zanimljivo, sas ti nama pricat i kako je kod nas bilo jel to? :D
Pa bilo je to i kod nas. Ista smo država bili, jel?
sumirprimus

#7102 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

ne. kad je poceo rat. to sto vi niste nikad htjeli priznat da smo mi druga drzava. DRZAVA pa ni dan danas jer svojim postupcima minirate sve da bi bili normalna drzava...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7103 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by JoseMujica »

Point. wrote: 04/09/2020 12:53 Džaba Dritanu sto fakulteta kad je glup ko kurac. Samo glup ko kurac čovjek, odnosno nečovjek, može u bilo kakvu koaliciju sa četnicima i zlim popovima.
iz ugla prosječnog, građanskog crnogorca Milo je zlo s kojim su dobro upoznati tako da u ovom slučaju za sve ostalo vlada potpuno sljepilo i od drveta se ne vidi šuma

jebga nadoće kad se izgubi u šumi :sad:
Duka Dizel II

#7104 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

JoseMujica wrote: 04/09/2020 12:58
Point. wrote: 04/09/2020 12:53 Džaba Dritanu sto fakulteta kad je glup ko kurac. Samo glup ko kurac čovjek, odnosno nečovjek, može u bilo kakvu koaliciju sa četnicima i zlim popovima.
iz ugla prosječnog, građanskog crnogorca Milo je zlo s kojim su dobro upoznati tako da u ovom slučaju za sve ostalo vlada potpuno sljepilo i od drveta se ne vidi šuma
Još 30 godina vlasti za gospodina Mila Djukanovića, dok Anderej Nikolaidis, Dragan Bursać i Reuf Bajrović ne poseku šumu i opasnost ne prodje.
sumirprimus

#7105 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

nista onda ponudi kakvo bolje stivo iz mordora :D
Kikibombona

#7106 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 12:08
RunnerX wrote: 04/09/2020 11:59
sumirprimus wrote: 04/09/2020 08:36 treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat :lol:
Zato što je to teren na koji ne smiju otići, posebno ovi iz DF-a, a voditelj na TV Vijesti im nikada neće postaviti škakljiva pitanja. Ona emisija sinoć je napravljena s ciljem da ih predstavi kao spasioce Crne Gore, da ih idealizuje.

Obavezno pogledajte ovaj video ispod,

nato i eu :lol: :-)
nepostojeca drzava kosovo.
"ko bio protiv rusije meso s njeg otpadalo" rece duhovni otac crnogorskih pravoslava amfihloije :lol: :lol: :lol: :odustajem: kakvi mracnjaci ,vampiri, zlotvori, licimuri, djuvegije :lol: :-)
To je rekao otac crnogorske nacije, Petar I Petrović Njegoš. :D I Srbi i Crnogorci dozivljaju Petra kao oca nacije. Amfilohije njegovu izjavu redovno citira da potkaci Mila. :D

Cuvena kletva Petra Cetinjskog :run: :D

Image
sumirprimus

#7107 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

spc je izvor zla davno receno pa nek se ljute kolko hoce, mogu s bagdadijem pod ruku
palermo

#7108 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by palermo »

Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike
. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

S te strane, ova posljednja dešavanja samo ukazuju kakvu su grešku napravili u Bosni '92. Da su Bošnjacima ponudili minimum minimuma - bukvalno, samo fizičku opstojnost - ne bi se Bošnjak nikad puške latio.

Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

Vidjet ćemo kako će završiti.
Apsolutno griješiš. Možda smo mi Srbima bliži po shvaćanju,kulturi.....ali oni Hrvate poštuju i uvijek, ali uvijek će izabrati njih za saveznike. Ili barem do vremena dok mi kod njih ne zadobijemo respekt i poštovanje.

I nikakvu grešku oni nisu napravili 92.....ta nuđeno je Bošnjacima da ne bude rata ovdje......samo je trebalo pristati da ne budeš politički narod i da budeš dio velike Srbije.

I zaista ne vidim ništa novo ni zanimljivo u ovom kako ti zoveš eksperimentu u Crnoj gori gdje čuvaju islamske svetinje. Pa nisu se 92 ni u Novom pazaru u zrak dizale džamije....zašto bi se to radilo kad nisu bili nikakav politički faktor.

Jedino čime sam ja impresioniran je kako se uvijek uspjeva Bošnjacima prodati magla.
llull

#7109 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

https://www.vijesti.me/kolumne/466187/n ... montenegro
U najkraćem, "sprovođenje svih međunarodno preuzetih obaveza" trebalo bi da znači:

- Nema ni pomena od ranije obećavanog referenduma o ujedinjenju sa Srbijom. Ali ne zato što nikad nije ni mogao dobiti više od 20 posto podrške. Niti zbog toga što nas Srbija neće i što slavljenje nove 1918. u njenim medijima i na ulicama treba samo da zabašuri priznavanje susjedne države Kosovo. Nego zato što smo već iskusili da ujedinjenje sa deset puta brojnijom i većom državom nije izvodljivo bez opšteg građanskog rata u Crnoj Gori, možda i šire.

- Zabranjeno je slavljenje ratnih zločinaca, ne samo Draže koji je opjevavan danima, nego i Radovana i Ratka i svih ostalih koji su privremeno ostali u njegovoj sjenci. Ali ne samo zbog "međunarodnih obaveza", nego zato što Crnoj Gori i svima u njoj nema budućnosti ako se konačno ne stavi javna tačka na to da oni - jesu ratni zločinci.

- Bitke za Kosovo su završene, ali ne samo one iz 1389. i 1999, nego i ove ulične. Kosovo je naša susjedna država, nezavisna, suverena i demokratska koliko i sve ostale na Zapadnom Balkanu.

- Republika Srpska za sve učesnike u novoj vlasti, ali i sve koji su glasali za nju ili protiv nje, ostaje ono što je postala u Dejtonu - jedan od entiteta države Bosne i Hercegovine. Crna Gora je u prošlom vijeku dva puta krvavo platila snove o nekakvim prisajedinjenjima i ujedinjenjima, treći pokušaj bi je - sahranio.
Dobar text
General War

#7110 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

dr_Evil wrote: 04/09/2020 12:53
sumirprimus wrote: 04/09/2020 12:51

Jel to baš tako bilo?
e ovo je zanimljivo, sas ti nama pricat i kako je kod nas bilo jel to? :D
Nije horkesh daleko od istine, Alija nije imao podrsku u narodu za rat, i da cetnici nisu poceli raditi genocid jos 92 Bosnjaci bi sami skinuli Aliju sa vlasti. Onog trena kada je krenuo Prijedor, Foca, Kozarac, Bijeljina, svaka vrsta price je zavrsena.
:lol: :-)
Nisu Bosnjaci ni glasali za Aliju da bude na vlasti.
General War

#7111 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Jel se ovo jos forumske demokrate ne mire sa demoKracijom u Crnoj Gori?
horkesh

#7112 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

Jel to baš tako bilo?
Koje, šta?
Kikibombona

#7113 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 13:07 spc je izvor zla davno receno pa nek se ljute kolko hoce, mogu s bagdadijem pod ruku
Petar I Petrović Njegos nije bio clan SPC, bio je osnivač moderne Crne Gore, duhovni i svjetovni vladar Crne Gore.

Radi se o tome da je pravoslavlje militantno. Ovdje se radi neke korektnosti izbjegava reci istina: religija je toksicna.
Duka Dizel II

#7114 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

horkesh wrote: 04/09/2020 13:18

Jel to baš tako bilo?
Koje, šta?
Da Bošnjacima nije ponudjena ni opstojnost.

A Muhamed Filipović kaže da im je ponudjeno svašta.
sumirprimus

#7115 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote: 04/09/2020 13:19
sumirprimus wrote: 04/09/2020 13:07 spc je izvor zla davno receno pa nek se ljute kolko hoce, mogu s bagdadijem pod ruku
Petar I Petrović Njegos nije bio clan SPC, bio je osnivač moderne Crne Gore, duhovni i svjetovni vladar Crne Gore.

Radi se o tome da je pravoslavlje militantno. Ovdje se radi neke korektnosti izbjegava reci istina: religija je toksicna.
cova vladika bio... sveti mitroplit... :D
General War

#7116 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

palermo wrote: 04/09/2020 13:10
Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike
. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

Apsolutno griješiš. Možda smo mi Srbima bliži po shvaćanju,kulturi.....ali oni Hrvate poštuju i uvijek, ali uvijek će izabrati njih za saveznike. Ili barem do vremena dok mi kod njih ne zadobijemo respekt i poštovanje.

I nikakvu grešku oni nisu napravili 92.....ta nuđeno je Bošnjacima da ne bude rata ovdje......samo je trebalo pristati da ne budeš politički narod i da budeš dio velike Srbije.

I zaista ne vidim ništa novo ni zanimljivo u ovom kako ti zoveš eksperimentu u Crnoj gori gdje čuvaju islamske svetinje. Pa nisu se 92 ni u Novom pazaru u zrak dizale džamije....zašto bi se to radilo kad nisu bili nikakav politički faktor.

Jedino čime sam ja impresioniran je kako se uvijek uspjeva Bošnjacima prodati magla.
Evo sad su Bosnjaci sa svojim strankama bas postali politicki narod, vise zavisi politika u crnoj gori od bosnjacke manjine nego u bosni kao konstitutivnih.
horkesh

#7117 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

A čuj, napisao sam da je moguće da griješim i da je ovo vrlo subjektivni stav. Ne mislim na prihvatanje Karadžićevih ucjena "ili nestanak". Srbi su tada, prosto, bili spremni na rat, željeli su rat i jedino što je moglo spriječiti rat je apsolutno pokoravanje Bošnjaka, u svakom smislu. Ali, da su tada rekli "ovo je Republika Srpska, vi budite Bošnjaci, mi ćemo vas paziti kao malo vode na dlanu..." Mislim da bi štošta bilo drukčije. Opet, ovo je samo ŠBBKBB.
palermo wrote: 04/09/2020 13:10I zaista ne vidim ništa novo ni zanimljivo u ovom kako ti zoveš eksperimentu u Crnoj gori gdje čuvaju islamske svetinje. Pa nisu se 92 ni u Novom pazaru u zrak dizale džamije....zašto bi se to radilo kad nisu bili nikakav politički faktor.

Nisu se dizale džamije u zrak, ali jesu bili hapšeni viđeniji Bošnjaci, gradovima u Sandžaku su neprestano tunjali četnici, Bošnjaci su masovno otpuštani, žigosani i diskriminisani... Na kraju, tu su i Štrpci. Nije baš bilo toliko bezazleno biti Bošnjak u SR Jugoslaviji, čak i kad nisu bili politički faktor.

Definitivno drukčije nego je danas u Crnoj Gori. Nešto ne mogu da zamislim čak ni umivene četnike da 1992. godine bilo gdje čuvaju džamije i poručuju Bošnjacima "brat je mio, koje vjere bio".

Naravno, moguće je da je sve to kratkog daha i da će za par godina, kad preuzmu samostalnu vlast, vratiti se starim tekovinama. Vidjet ćemo. Uraditi nećemo ništa osim trubiti po gradu i slati beskorisna saopštenja :roll:
Duka Dizel II

#7118 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Kikibombona wrote: 04/09/2020 13:19

A daj Kiki, smanji doživljaj i ne provaljuj se.
Kakve moderne Crne Gore u prvoj polovini XIX veka?

To je tad bila još uvek mala teokratska tvorevina, koja je u Otomanskom okruženju svoju opstojnost dugovala samo svom nepristupačnom kršu, ratničkom mentalitetu, crkvi i Rusiji koja ih je spašavala da ne pomru od gladi.

Zato Petar Cetinjski kune najstrašnije Crnogorce koji se okrenu protiv Rusije na bilo koji način.

Crna Gora, izvorno...to je pravoslavna crkva.
Škobo Habu

#7119 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

General War wrote: 04/09/2020 13:18 Jel se ovo jos forumske demokrate ne mire sa demoKracijom u Crnoj Gori?
Neko traži poništenje izbornih rezultata?
horkesh

#7120 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 13:23
horkesh wrote: 04/09/2020 13:18

Jel to baš tako bilo?
Koje, šta?
Da Bošnjacima nije ponudjena ni opstojnost.

A Muhamed Filipović kaže da im je ponudjeno svašta.
Čitao sam nekoliko različitih izvora o tim ponudama. Milošević jeste nudio svašta, ali haj'mo malo biti realni - ko je Miloševiću, Karadžića da ne spominjem, mogao vjerovati? Bili su spremni svašta ponuditi da ne bude referenduma u BiH, ali, znajući o kakvim se osobama radi(lo)... A referendum je bio one time opportunity. Bosna i Hercegovina je dobila i rok od Badinterove komisije, bilo je tad - ili nikad.

Karadžić je 1991. godine, ako se dobro sjećam, izjavljivao da "naravno da nema šanse da Srbi pretenduju na muslimanski Višegrad". Jedan od primjera.

U svakom slučaju, govorim više o aktivnostima nakon početka rata i nakon proglašenja RS-a.
Last edited by horkesh on 04/09/2020 13:33, edited 1 time in total.
sumirprimus

#7121 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

ko mi ovde uzbudjeni rezultatima, a cetalji provodili kristalne noci po rs.u srbij ii cg.u povodom trezultata izbora , malo kae proslavili :lol: :oops:
llull

#7122 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by llull »

Samo da ne zarate u narednih 15 dana da se ja dokopam Dhermi-ja i Albanije, malo okupam i vratim majci u Bosnu ...
Pa posle neka se kolju do mile volje.
Škobo Habu

#7123 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

Zašto je onda Milošević '93 godine u Pazar slao vojsku i policiju ako Bošnjaci nisu bili nikakav faktor???
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7124 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by JoseMujica »

Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 13:04
JoseMujica wrote: 04/09/2020 12:58
Još 30 godina vlasti za gospodina Mila Djukanovića, dok Anderej Nikolaidis, Dragan Bursać i Reuf Bajrović ne poseku šumu i opasnost ne prodje.
ti još uvijek ne kontaš kakvu ste civilizacijsku propast doživjeli? :roll:

Čovječe u 21. vijeku vama popovi kroje politiku i državu... pa to je dugoročno, mentalno, civilizacijski poraz gori i od gubitka Krajine i Bosne i Dubrovnika i Kosova zajedno, jer to su materijalni gubici. Vi ste izgubili i uništili intelektualni sloj Srbije koji je mogao producirati nešto novo.

Time ste izgubili znanje i zakucavate se mentalno u mračno srednjovjekovlje....1389-ta je tu, verglate u njoj i pitanje je uopće da li ćete ikada dobaciti do Nove 1390-te......Ameriku, Australiju i ostale nepoznate kontinente vam otkrivaju samo izbjeglice koje bježe iz tog ludila glavom bez obzira....članstvo u EU je vjerovatno koliko i slanje Srba na Mars.

A da se ne lažemo nisu ništa bolji ni ovi oko vas jer sve su to u kulturnom i političkom smislu spojene posude
palermo

#7125 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by palermo »

Škobo Habu wrote: 04/09/2020 13:35

Zašto je onda Milošević '93 godine u Pazar slao vojsku i policiju ako Bošnjaci nisu bili nikakav faktor???
U Srbiji nisu bili faktor.

A što je Milošević slao vojsku i policiju, ko će ga znati...dodvoravao se radikalnim Srbima, plašio sndžačke Bošnjake.....pokazivao silu.....šta znam..

al nije zar da ,mi hoćeš reći da jesu bili faktor...politički faktor...? (naravno govorimo o Bošnjacima u Srbiji)
Post Reply