Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
Škobo Habu

#7076 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

horkesh wrote: 04/09/2020 11:32
Zato što je Vuk, nakon faze gdje nije bilo drugog rješenja od otcjepljenja RS-a, sad ušao u fazu bratimljenja Srba i Bošnjaka i, čak, zagovara već neko vrijeme stvaranje zajedničke države. U tom kontekstu, ove priče kako pravoslavci čuvaju islamske svetinje se odlično uklapaju u taj projekt.
Meni je, pak, zanimljivo koliko je ovaj njegov portal anti-hrvatski.

Osovina Zirdum - Bačanović je nekad obećavala. :lol:

No, to je i Bektaš, te Bazdulj. Misaoni univerzum kojem kraja nema...
Leverage

#7077 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Leverage »

RunnerX wrote: 04/09/2020 11:59
sumirprimus wrote: 04/09/2020 08:36 treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat :lol:
Zato što je to teren na koji ne smiju otići, posebno ovi iz DF-a, a voditelj na TV Vijesti im nikada neće postaviti škakljiva pitanja. Ona emisija sinoć je napravljena s ciljem da ih predstavi kao spasioce Crne Gore, da ih idealizuje.

Obavezno pogledajte ovaj video ispod,

Nije ba ovako, ovo je nekad bilo, sad su to sve euroatlanci.
sumirprimus

#7078 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 08:36 treba biti iskren pa reci ljudi su sinoc pricali o promjeni vlasti i nijednom nije bilo spomena o srbovanju, i slicno..
e sad da li misle to sto govore nije ni bitno jer su politicari i nije im vjerovat :lol:
Zato što je to teren na koji ne smiju otići, posebno ovi iz DF-a, a voditelj na TV Vijesti im nikada neće postaviti škakljiva pitanja. Ona emisija sinoć je napravljena s ciljem da ih predstavi kao spasioce Crne Gore, da ih idealizuje.

nato i eu :lol: :-)
nepostojeca drzava kosovo.
"ko bio protiv rusije meso s njeg otpadalo" rece duhovni otac crnogorskih pravoslava amfihloije :lol: :lol: :lol: :odustajem: kakvi mracnjaci ,vampiri, zlotvori, licimuri, djuvegije :lol: :-)
Škobo Habu

#7079 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Škobo Habu »

dzakailibu wrote: 04/09/2020 11:46
Covjek bi da miri narode a posvadjan sa mamom. ej sa starom ne prica. to je lik nad likovima.
To je nebitno. Jedna od bitnijih stvari jeste da nikako ne konta kako je prevaziđen u svakom smislu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7080 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 12:08

nato i eu :lol: :-)
nepostojeca drzava kosovo.
"ko bio protiv rusije meso s njeg otpadalo" rece duhovni otac crnogorskih pravoslava amfihloije :lol: :lol: :lol: :odustajem: kakvi mracnjaci ,vampiri, zlotvori, licimuri, djuvegije :lol: :-)
pa ti očigledno mrziš sve srpsko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RunnerX

#7081 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

Tako da ovo iznad uvijek morate imati u glavi kada komentarišete ovu situaciju u Crnoj Gori. Njihov problem je naš problem, nekad davno su naši roditelji gledali šta se dešava u komšiluku i govorili 'ma neće kod nas', malo su se zajebali, a mi ne smijemo napraviti istu grešku.
Duka Dizel II

#7082 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Challenger_ wrote: 04/09/2020 11:58 Crnogorski SDP se ograđuje od teze o Milovih "40 mandata":
"Naša 2 mandata su rezultat časnog i iskrenog pregnuća svakog našeg člana i simpatizera, oni nijesu proizvod bilo kakvih pritisaka, ucjena ili nečasnih radnji i zato ne dozvoljavamo bilo kome da svojata izborni rezultat SDP-a. Aktuelna vlast je na izborima dobila 38 mandata i niti jedan više, a mandati SDP-a će, kao i uvijek u ovih trideset godina našeg političkog trajanja, biti isključivo za dobro i progres države Crne Gore, njenih vitalnih nacionalnih interesa, ali i protiv bezakonja, nepravde i pohare narodne imovine.
Vijesti.me
Kao što sam i najavio pre par stranica 8)
Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 08:35
Prvi će recimo ovi iz SDP-a podržati izbor vrhovnog državnog tužioca, jer oni vire iz bulje Briselu.
Milo olako računa na sve koalicione partije, kad pominje 40 mandata.

SDP će slušati šta im kažu briselske tehnokrate.
I oni su bili opozicija u prethodnom periodu, jer im je stranka pocepana i formirao se uhljebski SD koji je koalirao sa DPS-om.
________
Nego, zna li se kako je prošla ova noć u Pljevljima? Da li je bilo napada na imovinu i grafita?
Evo i ja čekam da vidim ima li šta.

Čuli smo od Krivokapića da je bio kod načelnika policije u Pljevlja i da je policija već privela četiri osumnjičena, uzela im izjave i pustila kućama.
O tome javnost nije obaveštena.
Neka imena su se provlačila društvenim mrežama, a Krivokapić nije hteo da pominje imena...već mu je bitnije ko im je naredio to da urade.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7083 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

Ako ne bude krvavih momenata, broj opozicionih mandata će se samo osipati. Ama jasno je to svakom osim tokmaku Reufu i onima koji puše njegove ublehe.
Duka Dizel II

#7084 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

JoseMujica wrote: 04/09/2020 12:06 srpski nacionalizam je svojim sljepilom prije svega uništio Srbiju, a jebe i druge đe god imaju nekog upliva.

pogledajte i uporedite samo bazične ekonomske parametre Srbije (daleko najveće države po broju stanovnika u regiji) sa ostalim državama, od GDP-a pa do prosječne plate.
Ajd ti uporedi
dr_Evil

#7085 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 12:24
JoseMujica wrote: 04/09/2020 12:06 srpski nacionalizam je svojim sljepilom prije svega uništio Srbiju, a jebe i druge đe god imaju nekog upliva.

pogledajte i uporedite samo bazične ekonomske parametre Srbije (daleko najveće države po broju stanovnika u regiji) sa ostalim državama, od GDP-a pa do prosječne plate.
Ajd ti uporedi
Sve je to umalo, ali ne zaboravite da su Hrvatska a pogotovo Bosna potpuno unistene poslije rata. Dok srbiju su strateski gadjali, nista posebno. Ostalo sve je kriminal i korupcija.
Duka Dizel II

#7086 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

dr_Evil wrote: 04/09/2020 12:26

Ajd ti uporedi
Sve je to umalo, ali ne zaboravite da su Hrvatska a pogotovo Bosna potpuno unistene poslije rata. Dok srbiju su strateski gadjali, nista posebno. Ostalo sve je kriminal i korupcija.
Zaboravljaš da je Srbija do 2000-te godine imala totalne ekonomske sankcije, pored toga što je "strateški gadjana 1999-te.
dr_Evil

#7087 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 12:33

Ajd ti uporedi
Zaboravljaš da je Srbija do 2000-te godine imala totalne ekonomske sankcije, pored toga što je "strateški gadjana 1999-te.
Mislis ono kad je poslovala sa svima pod sankcijama, prodavnice prazne a pijace pune. Mi nismo imali sankcije, ali bili smo okruzeni sa svih strana i imali logore, jel se to racuna kao plus?
horkesh

#7088 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Škobo Habu wrote: 04/09/2020 12:06
Zato što je Vuk, nakon faze gdje nije bilo drugog rješenja od otcjepljenja RS-a, sad ušao u fazu bratimljenja Srba i Bošnjaka i, čak, zagovara već neko vrijeme stvaranje zajedničke države. U tom kontekstu, ove priče kako pravoslavci čuvaju islamske svetinje se odlično uklapaju u taj projekt.

Na Poskoku i Dnevniku se već dugo otvoreno propagira udruživanje Srba i Hrvata "u borbi protiv velikobošnjaštva". Kako reče jedan njihov štovaoc, "dok je Srba i Hrvata, u Bosni neće biti kalifata".

Bh. Hrvati su, generalno govoreći, potpuno spremni zaboraviti Briševo i Posavinu jer sa RS-om dijele istu filozofiju - BiH sastavljena od tri nacionalne teritorije gdje se poštuje pravilo "čija je zemlja, toga je i vjera". U zadnje vrijeme stalno tepaju "Srpska", 9. januar je, kako nam reče Grubeša onomad, potpuno legalan... Da ne ulazimo u razloge, ali, da, bh. Hrvati su izrazito spremni za suživot sa Srbima po principu "ovo naše, to je vaše, šta je bilo - bilo je".

Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

S te strane, ova posljednja dešavanja samo ukazuju kakvu su grešku napravili u Bosni '92. Da su Bošnjacima ponudili minimum minimuma - bukvalno, samo fizičku opstojnost - ne bi se Bošnjak nikad puške latio.

Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

Vidjet ćemo kako će završiti.
dr_Evil

#7089 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

horkesh wrote: 04/09/2020 12:38
Škobo Habu wrote: 04/09/2020 12:06

Na Poskoku i Dnevniku se već dugo otvoreno propagira udruživanje Srba i Hrvata "u borbi protiv velikobošnjaštva". Kako reče jedan njihov štovaoc, "dok je Srba i Hrvata, u Bosni neće biti kalifata".

Bh. Hrvati su, generalno govoreći, potpuno spremni zaboraviti Briševo i Posavinu jer sa RS-om dijele istu filozofiju - BiH sastavljena od tri nacionalne teritorije gdje se poštuje pravilo "čija je zemlja, toga je i vjera". U zadnje vrijeme stalno tepaju "Srpska", 9. januar je, kako nam reče Grubeša onomad, potpuno legalan... Da ne ulazimo u razloge, ali, da, bh. Hrvati su izrazito spremni za suživot sa Srbima po principu "ovo naše, to je vaše, šta je bilo - bilo je".

Srbi bi, prilično sam siguran, uvijek radije odabrali Bošnjake nego Hrvate za buduće saveznike. Naravno, generaliziram (ne odnosi se samo na bh. Srbe), moguće je da i griješim, ali ja sam takvog dojma.

S te strane, ova posljednja dešavanja samo ukazuju kakvu su grešku napravili u Bosni '92. Da su Bošnjacima ponudili minimum minimuma - bukvalno, samo fizičku opstojnost - ne bi se Bošnjak nikad puške latio.

Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

Glupost, imali smo sporazum crno na bijelo, zasto ga je Alija odbio ne znam, ali garantujem da bi za 10 godina bosna ko CG samo isetala iz Juge.
horkesh

#7090 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

Ajd ti uporedi
Ne baš. Sankcije su uvedene 1992. godine i ukinute odmah poslije Dejtona, s tim što su određene sankcije ostale do negdje kraja 1996.

Ponovo su uvedene 1998. godine, ali samo od EU i SAD-a, ne od UN-a.

Bosanac koji bi posjetio Beograd, recimo, 2001. godine je bio nešto poput današnjeg Britanca ili Nijemca u Hrvatskoj. Pun k'o brod, a sve jeftino.

Elem, nastavite.
Duka Dizel II

#7091 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

dr_Evil wrote: 04/09/2020 12:35

Mislis ono kad je poslovala sa svima pod sankcijama, prodavnice prazne a pijace pune. Mi nismo imali sankcije, ali bili smo okruzeni sa svih strana i imali logore, jel se to racuna kao plus?
Ne vidim uopšte poentu polemike.
20-25 godina je prošlo od tad.
horkesh

#7092 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by horkesh »

dr_Evil wrote: 04/09/2020 12:41
Glupost, imali smo sporazum crno na bijelo, zasto ga je Alija odbio ne znam, ali garantujem da bi za 10 godina bosna ko CG samo isetala iz Juge.
O čemu pričaš, Kutiljerovom sporazumu?

De bolan. Crno na bijelo :lol:

Karadžićeva patka da ispadne kooperativan, a ustvari mu je jedini cilj bio da se prihvati da se Bosna mora dijeliti. Imaš njegove izjave iz tog perioda, nemoj da to moramo opet tabiriti. Mislim, mogu ja.

Ne bi ni Crna Gora "samo odšetala" da prije toga nisu bili ratovi u Hrvatskoj, Bosni i, konačno, Kosovu. Kosovo se nikad ne bi otcijepilo da nije bilo rata u BiH. Nikad.
RunnerX

#7093 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by RunnerX »

horkesh wrote: 04/09/2020 12:38 Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

Nema to veze ni sa svijetom, u ovom trenutku je to samo zbog Abazovića, da ne pogriješe pred njim.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#7094 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Challenger_ »

horkesh wrote: 04/09/2020 12:38Zato mi je zanimljiv ovaj eksperiment u Crnoj Gori gdje Srbi čuvaju islamske svetinje. Neka je to samo deklarativno, neka je to jer ne smiju da pogriješe pred svijetom - opet je nešto novo. Promjena paradigme.

To je to. Lucidno zapažanje u okeanu priglupih upisa. Bravo Horkeš!
dr_Evil

#7095 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

horkesh wrote: 04/09/2020 12:43
dr_Evil wrote: 04/09/2020 12:41
O čemu pričaš, Kutiljerovom sporazumu?

De bolan. Crno na bijelo :lol:

Karadžićeva patka da ispadne kooperativan, a ustvari mu je jedini cilj bio da se prihvati da se Bosna mora dijeliti. Imaš njegove izjave iz tog perioda, nemoj da to moramo opet tabiriti. Mislim, mogu ja.
Mozemo i moramo, ne govorim o sporazumima stranaca nego o FIlipovic Milosevic. Nego treba svi da posteno kazemo da je Tudjman Aliju prevezao zednog preko vode. Komplet rat i cetnicke armade na nas prebacio, dok se tamo 3 godine metak nije opalio.
Duka Dizel II

#7096 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Duka Dizel II »

Jel to baš tako bilo?
dr_Evil

#7097 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

Da ponovimo kako je pricao rahmetli Did

Gostujući na televiziji N1 prije tri godine izjavio je da je u BiH počeo rat pošto su Bošnjaci “samo jednim telefonskim pozivom odbili dogovor sa Srbima.”

Tada je dogovoren teritorijalni integritet BiH, ali je, tvrdi, neko iz SDA telefonirao i odbio dogovor sa Srbima, rekao je Filipović. Filipović je objasnio da se to dogodilo u trenutku kada je on otišao da sa Slobodanom Miloševićem pregovara o tome kako da se rat izbjegne.

“Nalazili smo se u situaciji kada je počeo rat između Srba i Hrvata i postojala je opasnost da budemo uvučeni u rat. To je najviše odgovaralo Hrvatima jer bi se težište prenijelo na BiH. Tada sam zahtjevao od Izetbegovića da učinimo nešto da osiguramo da BiH ne bude uvučena u rat. Kazao sam da je glavni zadatak vodstva jedne države jeste da očuva mir i izbjegne rat, pogotovo ako on za nas ne znači ništa. Mi nikada nismo inicirali rat. On se složio s tim i ja sam pitao zašto ne pregovara sa Srbima, a on je kazao da oni njemu ne vjeruju i da bi bilo bolje da ja pregovaram sa Adilom Zulfikarpašićem. Nikola Koljević, Momčilo Krajišnik i Radovan Karadžić su nam rekli da ništa ne mogu riješiti bez Miloševića i onda smo otišli kod njega. Milošević je prihvatio sve zahtjeve koje smo postavili, a to su apsolutno teritorijalno jedinstvo i integritet BiH, da BiH ne može i neće biti uvučena u rat i treće da Srbija otvori mogućnost uspostavljanja mira sa Hrvatskom.”

Filipović je rekao da je bilo dogovoreno da države da predsjednik države bude Bošnjak, komadant armije da bude Bošnjak i da BiH bude jedinstvena armijska oblast, odnosno da svi iz BiH služe armiju i BiH i nigdje drugo.

“Taj dogovor je propao zato što je neko iz SDA telefonirao tu veče kada je Adil Zulfikarpašić s Koljevićem radio na dogovoru na koji je pristao Alija Izetbegović. Rečeno je da SDA ne prihvata nikakav dogovor sa Srbima. Ne samo taj prijedlog, već nikakav sporazum,” prisjetio se Filipović.

Dodao je da mu Alija Izetbegović nikada nije želio reći ko je tada nazvao da ”minira” dogovor.

“Da nije bilo tog poziva, rat je mogao biti izbjegnut”,jasan je bio Filipović.
sumirprimus

#7098 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by sumirprimus »

Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 12:48

Jel to baš tako bilo?
e ovo je zanimljivo, sas ti nama pricat i kako je kod nas bilo jel to? :D
dr_Evil

#7099 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 04/09/2020 12:51
Duka Dizel II wrote: 04/09/2020 12:48

Jel to baš tako bilo?
e ovo je zanimljivo, sas ti nama pricat i kako je kod nas bilo jel to? :D
Nije horkesh daleko od istine, Alija nije imao podrsku u narodu za rat, i da cetnici nisu poceli raditi genocid jos 92 Bosnjaci bi sami skinuli Aliju sa vlasti. Onog trena kada je krenuo Prijedor, Foca, Kozarac, Bijeljina, svaka vrsta price je zavrsena.
Point.

#7100 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Point. »

Džaba Dritanu sto fakulteta kad je glup ko kurac. Samo glup ko kurac čovjek, odnosno nečovjek, može u bilo kakvu koaliciju sa četnicima i zlim popovima.
Post Reply