_BataZiv_0809 wrote:belfy wrote:vala, nasa, i ti nekada ko Malesia Airlanes ofulas u okean... niko nece naci veze tvog posta sa trenutcanom pricom...zadugo.
bata, ja ne nastupam ovde darvinisticki, nego logicki. i ti u okean da se sa nasom druzis? sto se izbora tice, nije bas da ga ni mi imamo. ne znas sutra da li ce te pujdo pojesti na ulici. jel to onda njegov ili tvoj izbor?
Pa darvinizam je logican, tako da nemas frke
A to sto se tice pujde, hm izabrao si taj dan da ides pjeske, umjesto tramvajem, lupam. Dakle opet snosis posljedicu svog izbora. Zivotinja je od postanka predodredjena da bude zaklana i pojedena (ako govorimo o domacim zivotinjama cijim se mesom hranimo), tako da je tu situacija neuporediva.
Darvinizam je vjerovatno slucajno pogresno skrojen pojam, cesto koristen od strane kreacionista i sam po sebi je negativisticki percipiran, tacnije, u sustini zaista netacan. Danasnja
Moderna sinteza u evoluciji jedino sto ima s Darwinom jeste prirodna selekcija i to je sve!
Danas se
darvinizam vise veze za Hitlera nego za biologiju, s pravom jer su ga nacisti pogresno tumacili, kao i kreacionisti danas.
Ako vec zelite etiketirati fenomen koji pokusavate onda je to
sociobilogija koju je skovao Edward O. Wilson, legenda struke, takodjer jako kritikovan ali meni sasvim OK, ali nedovoljno objasnjen fenomen, iz ugla nauke, s razlogom.