Sirija vol. 2

Locked
Superhikk

#70901 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

The 51st State wrote:
rajv0sa wrote:
The 51st State wrote:ne cudim se se nicemu osim kako neko iz bosne moze familiju bezrezervno podrzavati, ovaj mali pocetnik gore npr, zna se da je hafez i sa milosevicem bio raja, te da nas sirija zadugo nije priznala.
Jebemu mater do kada ce ovaj bot vrijedjat sve okolo i nazivat cetnicima. Blizi si ti cetnicima sa fasistickim idejama nego bilo ko ovdje.
nisam na tebe mislio niti sam ga nazvao cetnikom ali ako si se prepozno ok.
inace neoboriva je cinjenica da su cetalji listom za asada, sta cemo sad?
Glupih li analogija. Eto ne treba se misliti svojom glavom i imati sopstvene principe nego se isključivo orjentisati po tome đe su četalji. Nema veze što su nekad bili u rektumu anglosaksonaca, danas gravitiraju ka pravoslavnoj braći Rusima, a sjutra ko zna gdje. U svijetu gdje su vječiti samo interesi, samo se somovi pecaju na tu udicu "za koga su četalji". Ko kad bi se tebi reklo, zar nisu Ameri odlikovali najvećeg četalja, kako možeš biti za njih? Gluposti. Jeftina igra sa emocijama za nestabilni racio. No, ima toga dosta, na žalost, pa vam prolazi.
The 51st State

#70902 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
odlikovanje povuceno nakon rata, koliko znam.
ioannes

#70903 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ko globalnu politiku iz svoje "seoske" perspektive gleda, tome inteligencija nije na većem nivou
sarajevoxxxx

#70904 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

DaysleepeR wrote:vehabije=četnici
Zločinci=zločinci. Kakve crne vehabije :-) Gdje su to vehabije osuđene za genocid i zločine protiv čovječnosti.

A Insomnia neka te je sram i stid.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#70905 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

http://www.imdb.com/title/tt0035729/

chetniks - fighting guerila (1943)

kad su cete bili saveznici i dobri ljudi :lol:
The 51st State

#70906 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

ioannes wrote:ko globalnu politiku iz svoje "seoske" perspektive gleda, tome inteligencija nije na većem nivou
ko gleda globalnu politiku iz internet sobe i na osnovu informacija dostupnih/isfabrikovanih po jutubu, taj nema inteligenciju uopste.
aratet

#70907 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
Vecina Srba ce za Nikolu Teslu reci da je genije, a za Elvedina Pezica da je otpad.
Sad bi ja trebao obrnuto jer su Srbi tako?

Bravo genije. :izet:
Truba

#70908 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

rajv0sa wrote:
The 51st State wrote:ne cudim se se nicemu osim kako neko iz bosne moze familiju bezrezervno podrzavati, ovaj mali pocetnik gore npr, zna se da je hafez i sa milosevicem bio raja, te da nas sirija zadugo nije priznala.
Jebemu mater do kada ce ovaj bot vrijedjat sve okolo i nazivat cetnicima. Blizi si ti cetnicima sa fasistickim idejama nego bilo ko ovdje.
75% forumasa su desnicarski fasisti
ali su uvjereni da je fasizam rezerviran samo za srbe i hrvate
pa se tjese da su bolji

ne govorim o zlocinima nego stavovima i izbornim rezultatima
The 51st State

#70909 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

aratet wrote:
The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
Vecina Srba ce za Nikolu Teslu reci da je genije, a za Elvedina Pezica da je otpad.

kakve veze ima politika sa ovom debilnom komparacijom?
aratet

#70910 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

The 51st State wrote:
aratet wrote:
p.s.

kakve veze ima politika sa ovom debilnom komparacijom?
U politici su sve komparacije debilne, a tvoja pogotovo.
To hocu da ti kazem, zivio. :thumbup:
Superhikk

#70911 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

p.s.
A reci ti meni jesu li u Dejtonu tvoji Ameri stavili tvoja muda u ruke neprijateljskih elemenata države bih pa ih oni svako malo stežu i uvrću. A prije toga uveli embargo na oružje dok su ovi drugi imali armiju, mirno gledali godinama dok su te kasapili a zaustavili te kad si stao na noge i mogao ići naprijed? I sad ja trebam biti za njihove agende. Puca meni ovaj u gaćama i za Asada i za to za koga su četalji na drugom kraju svijeta. Problem je što se i tamo drugi igraju sa stvarima koje su unesrećili nas i što tamo raspiruju stvari koje će nas ovdje dohvatiti.
The 51st State

#70912 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

zivio i ti :thumbup: , od neke tacke se mora krenuti, meni je bosna i obitavanje ovdje na prvom mjestu, pa se tako i ponasam prema svjetskim zbivanjima, mozda je debilno ili naivno ali barem nije pretenciozno.
The 51st State

#70913 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Superhikk wrote:
p.s.
A reci ti meni jesu li u Dejtonu tvoji Ameri stavili tvoja muda u ruke neprijateljskih elemenata države bih pa ih oni svako malo stežu i uvrću. A prije toga uveli embargo na oružje dok su ovi drugi imali armiju, mirno gledali godinama dok su te kasapili a zaustavili te kad si stao na noge i mogao ići naprijed? I sad ja trebam biti za njihove agende. Puca meni ovaj u gaćama i za Asada i za to za koga su četalji na drugom kraju svijeta. Problem je što se i tamo drugi igraju sa stvarima koje su unesrećili nas i što tamo raspiruju stvari koje će nas ovdje dohvatiti.
Fala im na zabrani leta, ako nista. faktor koji je omogucio, izmedju ostalih, da se dodje do dejtona ikako, vidis sta se u siriji desava kad rokaju avioni svakodnevno. Da su se ameri sami pitali ne bi embarga ni bilo (klintonova administracija), uostalom tako je iransko oruzje i pocelo dolaziti. Osim toga previse smo mali i nebitni da su ameri bas tako mogli odjebati supke engleze i francuze iz matematike, a i srbi su imali svoju kakvu takvu zaledjinu.
sarajevoxxxx

#70914 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

HRW: Napad na selo El Džineh je vjerovatno nezakonit

http://www.qasioun.net/ar/news/show/619 ... 9%8A%D9%88
DaysleepeR

#70915 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

sarajevoxxxx wrote:
DaysleepeR wrote:vehabije=četnici
Zločinci=zločinci. Kakve crne vehabije :-) Gdje su to vehabije osuđene za genocid i zločine protiv čovječnosti.

A Insomnia neka te je sram i stid.
pa nisu ni četnici kao organizacija već pripadnici organizacije

u pitanju je mentalitet
Truba

#70916 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

vehabije nisu desničari :mrgreen:
Superhikk

#70917 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

The 51st State wrote:
Superhikk wrote:
p.s.
Fala im na zabrani leta, ako nista. faktor koji je omogucio, izmedju ostalih, da se dodje do dejtona ikako, vidis sta se u siriji desava kad rokaju avioni svakodnevno. Da su se ameri sami pitali ne bi embarga ni bilo (klintonova administracija), uostalom tako je iransko oruzje i pocelo dolaziti. Osim toga previse smo mali i nebitni da su ameri bas tako mogli odjebati supke engleze i francuze iz matematike, a i srbi su imali svoju kakvu takvu zaledjinu.
Aha, a sad su šupci Englezi i Francuzi u Siriji protiv Asada,isto kao što su bili protiv nas, ali ću ja svjetsku politiku da bistrim po tome đe su njihovi nekadašnji štićenici. Misli lokalno, djeluj globalno :lol: Principi na kojima se zametnula ova diskusija su šuplji i ne drže ti vodu ako gledaš malo dalje od preko plota.
aratet

#70918 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

Black swan wrote:vehabije nisu desničari :mrgreen:
Ljevicari su, kosmopolite.
Fudo387

#70919 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

aratet wrote:
Dobro sad, nema potrebe za dvosmislenim porukama.
Vama je svaki musliman=vehabija, ili ti, legitimna meta.
Tu i tamo pojavi se vama neki simpatican balija, uglavom to bude onaj koji opet dnevno pobije najvise drugih balija, tipa Asad i slicni. Ne znam koji klinac glumatate tu neku finocu kad je i najvecem bolidu jasno iz kakvog backgrounda dolazite.
Truba

#70920 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

aratet wrote:
nisam desnicar

glasao sam za alijansu za promjene :lol:
dječak sa šibicama

#70921 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

#ISIS leader Abu Bakr Bagdadi might be captured by Russian&Syrian co-operation acc. Sputnik Arabic
DaysleepeR

#70922 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Fudo387 wrote:
aratet wrote:
Dobro sad, nema potrebe za dvosmislenim porukama.
Vama je svaki musliman=vehabija, ili ti, legitimna meta.
Tu i tamo pojavi se vama neki simpatican balija, uglavom to bude onaj koji opet dnevno pobije najvise drugih balija, tipa Asad i slicni. Ne znam koji klinac glumatate tu neku finocu kad je i najvecem bolidu jasno iz kakvog backgrounda dolazite.
ta priča da svako ko je anti vehabijski nastrojen automatski četnik je u prvom redu četnička po svojoj isključivosti

98% bošnjaka smisliti vehabije ne može, niti imaju bilo šta zajedničko sa onim kako prosječan bošnjo voli da živi

stoga odjaši sa to pričom, ja sam rekao četnici=vehabije, a ja četnik moj haveru nisam
Fudo387

#70923 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
Citaj, umlati ga, sto je sigurno sigurno je.
Ovo sa Sirijom je win win situacija za vas, ko god zagine, taman.
DaysleepeR

#70924 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Fudo387 wrote:Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
to je isto četnička priča, i ne znam koji to "nas"
Fudo387

#70925 Re: Sirija vol. 2

Post by Fudo387 »

DaysleepeR wrote:
Fudo387 wrote:Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
to je isto četnička priča, i ne znam koji to "nas"
Cuj kojih to nas?
Pa svakog ko u tom ludom ratu podrzava neku od strana za koje ne znas koja je ludja od ludje.
Svaki dan mrtvih more, niko ne preza od zlocina sekunde, otkidaju se glave k'o u filmovima, i sad tu sebi kao nadjes nekog borca za pravednu stvar?
Asada?
Nusru?
Ojebem ti sunce.
Locked