Glupih li analogija. Eto ne treba se misliti svojom glavom i imati sopstvene principe nego se isključivo orjentisati po tome đe su četalji. Nema veze što su nekad bili u rektumu anglosaksonaca, danas gravitiraju ka pravoslavnoj braći Rusima, a sjutra ko zna gdje. U svijetu gdje su vječiti samo interesi, samo se somovi pecaju na tu udicu "za koga su četalji". Ko kad bi se tebi reklo, zar nisu Ameri odlikovali najvećeg četalja, kako možeš biti za njih? Gluposti. Jeftina igra sa emocijama za nestabilni racio. No, ima toga dosta, na žalost, pa vam prolazi.The 51st State wrote:nisam na tebe mislio niti sam ga nazvao cetnikom ali ako si se prepozno ok.rajv0sa wrote:Jebemu mater do kada ce ovaj bot vrijedjat sve okolo i nazivat cetnicima. Blizi si ti cetnicima sa fasistickim idejama nego bilo ko ovdje.The 51st State wrote:ne cudim se se nicemu osim kako neko iz bosne moze familiju bezrezervno podrzavati, ovaj mali pocetnik gore npr, zna se da je hafez i sa milosevicem bio raja, te da nas sirija zadugo nije priznala.
inace neoboriva je cinjenica da su cetalji listom za asada, sta cemo sad?
Sirija vol. 2
- Superhikk
#70901 Re: Sirija vol. 2
-
The 51st State
#70902 Re: Sirija vol. 2
trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
odlikovanje povuceno nakon rata, koliko znam.
p.s.
- ioannes
#70903 Re: Sirija vol. 2
ko globalnu politiku iz svoje "seoske" perspektive gleda, tome inteligencija nije na većem nivou
-
sarajevoxxxx
#70904 Re: Sirija vol. 2
Zločinci=zločinci. Kakve crne vehabijeDaysleepeR wrote:vehabije=četnici
A Insomnia neka te je sram i stid.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#70905 Re: Sirija vol. 2
http://www.imdb.com/title/tt0035729/
chetniks - fighting guerila (1943)
kad su cete bili saveznici i dobri ljudi
chetniks - fighting guerila (1943)
kad su cete bili saveznici i dobri ljudi
-
The 51st State
#70906 Re: Sirija vol. 2
ko gleda globalnu politiku iz internet sobe i na osnovu informacija dostupnih/isfabrikovanih po jutubu, taj nema inteligenciju uopste.ioannes wrote:ko globalnu politiku iz svoje "seoske" perspektive gleda, tome inteligencija nije na većem nivou
-
aratet
#70907 Re: Sirija vol. 2
Vecina Srba ce za Nikolu Teslu reci da je genije, a za Elvedina Pezica da je otpad.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
Sad bi ja trebao obrnuto jer su Srbi tako?
Bravo genije.
- Truba
#70908 Re: Sirija vol. 2
75% forumasa su desnicarski fasistirajv0sa wrote:Jebemu mater do kada ce ovaj bot vrijedjat sve okolo i nazivat cetnicima. Blizi si ti cetnicima sa fasistickim idejama nego bilo ko ovdje.The 51st State wrote:ne cudim se se nicemu osim kako neko iz bosne moze familiju bezrezervno podrzavati, ovaj mali pocetnik gore npr, zna se da je hafez i sa milosevicem bio raja, te da nas sirija zadugo nije priznala.
ali su uvjereni da je fasizam rezerviran samo za srbe i hrvate
pa se tjese da su bolji
ne govorim o zlocinima nego stavovima i izbornim rezultatima
-
The 51st State
#70909 Re: Sirija vol. 2
kakve veze ima politika sa ovom debilnom komparacijom?aratet wrote:Vecina Srba ce za Nikolu Teslu reci da je genije, a za Elvedina Pezica da je otpad.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
Bravo genije.
-
aratet
#70910 Re: Sirija vol. 2
U politici su sve komparacije debilne, a tvoja pogotovo.The 51st State wrote:kakve veze ima politika sa ovom debilnom komparacijom?aratet wrote:Vecina Srba ce za Nikolu Teslu reci da je genije, a za Elvedina Pezica da je otpad.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
Bravo genije.
To hocu da ti kazem, zivio.
- Superhikk
#70911 Re: Sirija vol. 2
A reci ti meni jesu li u Dejtonu tvoji Ameri stavili tvoja muda u ruke neprijateljskih elemenata države bih pa ih oni svako malo stežu i uvrću. A prije toga uveli embargo na oružje dok su ovi drugi imali armiju, mirno gledali godinama dok su te kasapili a zaustavili te kad si stao na noge i mogao ići naprijed? I sad ja trebam biti za njihove agende. Puca meni ovaj u gaćama i za Asada i za to za koga su četalji na drugom kraju svijeta. Problem je što se i tamo drugi igraju sa stvarima koje su unesrećili nas i što tamo raspiruju stvari koje će nas ovdje dohvatiti.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
-
The 51st State
#70912 Re: Sirija vol. 2
zivio i ti
, od neke tacke se mora krenuti, meni je bosna i obitavanje ovdje na prvom mjestu, pa se tako i ponasam prema svjetskim zbivanjima, mozda je debilno ili naivno ali barem nije pretenciozno.
-
The 51st State
#70913 Re: Sirija vol. 2
Fala im na zabrani leta, ako nista. faktor koji je omogucio, izmedju ostalih, da se dodje do dejtona ikako, vidis sta se u siriji desava kad rokaju avioni svakodnevno. Da su se ameri sami pitali ne bi embarga ni bilo (klintonova administracija), uostalom tako je iransko oruzje i pocelo dolaziti. Osim toga previse smo mali i nebitni da su ameri bas tako mogli odjebati supke engleze i francuze iz matematike, a i srbi su imali svoju kakvu takvu zaledjinu.Superhikk wrote:A reci ti meni jesu li u Dejtonu tvoji Ameri stavili tvoja muda u ruke neprijateljskih elemenata države bih pa ih oni svako malo stežu i uvrću. A prije toga uveli embargo na oružje dok su ovi drugi imali armiju, mirno gledali godinama dok su te kasapili a zaustavili te kad si stao na noge i mogao ići naprijed? I sad ja trebam biti za njihove agende. Puca meni ovaj u gaćama i za Asada i za to za koga su četalji na drugom kraju svijeta. Problem je što se i tamo drugi igraju sa stvarima koje su unesrećili nas i što tamo raspiruju stvari koje će nas ovdje dohvatiti.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
-
sarajevoxxxx
#70914 Re: Sirija vol. 2
HRW: Napad na selo El Džineh je vjerovatno nezakonit
http://www.qasioun.net/ar/news/show/619 ... 9%8A%D9%88
http://www.qasioun.net/ar/news/show/619 ... 9%8A%D9%88
- DaysleepeR
#70915 Re: Sirija vol. 2
pa nisu ni četnici kao organizacija već pripadnici organizacijesarajevoxxxx wrote:Zločinci=zločinci. Kakve crne vehabijeDaysleepeR wrote:vehabije=četniciGdje su to vehabije osuđene za genocid i zločine protiv čovječnosti.
A Insomnia neka te je sram i stid.
u pitanju je mentalitet
- Truba
#70916 Re: Sirija vol. 2
vehabije nisu desničari 
- Superhikk
#70917 Re: Sirija vol. 2
Aha, a sad su šupci Englezi i Francuzi u Siriji protiv Asada,isto kao što su bili protiv nas, ali ću ja svjetsku politiku da bistrim po tome đe su njihovi nekadašnji štićenici. Misli lokalno, djeluj globalnoThe 51st State wrote:Fala im na zabrani leta, ako nista. faktor koji je omogucio, izmedju ostalih, da se dodje do dejtona ikako, vidis sta se u siriji desava kad rokaju avioni svakodnevno. Da su se ameri sami pitali ne bi embarga ni bilo (klintonova administracija), uostalom tako je iransko oruzje i pocelo dolaziti. Osim toga previse smo mali i nebitni da su ameri bas tako mogli odjebati supke engleze i francuze iz matematike, a i srbi su imali svoju kakvu takvu zaledjinu.Superhikk wrote:A reci ti meni jesu li u Dejtonu tvoji Ameri stavili tvoja muda u ruke neprijateljskih elemenata države bih pa ih oni svako malo stežu i uvrću. A prije toga uveli embargo na oružje dok su ovi drugi imali armiju, mirno gledali godinama dok su te kasapili a zaustavili te kad si stao na noge i mogao ići naprijed? I sad ja trebam biti za njihove agende. Puca meni ovaj u gaćama i za Asada i za to za koga su četalji na drugom kraju svijeta. Problem je što se i tamo drugi igraju sa stvarima koje su unesrećili nas i što tamo raspiruju stvari koje će nas ovdje dohvatiti.The 51st State wrote:trte mrte, reci ti meni jesu li neprijateljski elementi drzave bih, olicenih u vidu srpskog nacionalizma manifestovanog vecinom kroz cetnistvo, listom na strani assada? i sad bi kao ja trebo biti na istoj strani? a o visokoj svjetskoj politici drviti iz zablje persepektive je cisto teoretisanje ili teska manipulacija.
p.s.
-
aratet
#70918 Re: Sirija vol. 2
Ljevicari su, kosmopolite.Black swan wrote:vehabije nisu desničari
-
Fudo387
#70919 Re: Sirija vol. 2
Dobro sad, nema potrebe za dvosmislenim porukama.aratet wrote:Ljevicari su, kosmopolite.Black swan wrote:vehabije nisu desničari
Vama je svaki musliman=vehabija, ili ti, legitimna meta.
Tu i tamo pojavi se vama neki simpatican balija, uglavom to bude onaj koji opet dnevno pobije najvise drugih balija, tipa Asad i slicni. Ne znam koji klinac glumatate tu neku finocu kad je i najvecem bolidu jasno iz kakvog backgrounda dolazite.
- Truba
#70920 Re: Sirija vol. 2
nisam desnicararatet wrote:Ljevicari su, kosmopolite.Black swan wrote:vehabije nisu desničari
glasao sam za alijansu za promjene
-
dječak sa šibicama
#70921 Re: Sirija vol. 2
#ISIS leader Abu Bakr Bagdadi might be captured by Russian&Syrian co-operation acc. Sputnik Arabic
- DaysleepeR
#70922 Re: Sirija vol. 2
ta priča da svako ko je anti vehabijski nastrojen automatski četnik je u prvom redu četnička po svojoj isključivostiFudo387 wrote:Dobro sad, nema potrebe za dvosmislenim porukama.aratet wrote:Ljevicari su, kosmopolite.Black swan wrote:vehabije nisu desničari
Vama je svaki musliman=vehabija, ili ti, legitimna meta.
Tu i tamo pojavi se vama neki simpatican balija, uglavom to bude onaj koji opet dnevno pobije najvise drugih balija, tipa Asad i slicni. Ne znam koji klinac glumatate tu neku finocu kad je i najvecem bolidu jasno iz kakvog backgrounda dolazite.
98% bošnjaka smisliti vehabije ne može, niti imaju bilo šta zajedničko sa onim kako prosječan bošnjo voli da živi
stoga odjaši sa to pričom, ja sam rekao četnici=vehabije, a ja četnik moj haveru nisam
-
Fudo387
#70923 Re: Sirija vol. 2
Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
Citaj, umlati ga, sto je sigurno sigurno je.
Ovo sa Sirijom je win win situacija za vas, ko god zagine, taman.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
- DaysleepeR
#70924 Re: Sirija vol. 2
to je isto četnička priča, i ne znam koji to "nas"Fudo387 wrote:Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
-
Fudo387
#70925 Re: Sirija vol. 2
Cuj kojih to nas?DaysleepeR wrote:to je isto četnička priča, i ne znam koji to "nas"Fudo387 wrote:Nemaju Bosnjaci nikakve veze sa vehabijama ali ih vi tako vidite taman kad bi se svi na glavu okrenuli, djaba.
Kako se zoves?
Mustafa.
Aha, vehabija.
Pa svakog ko u tom ludom ratu podrzava neku od strana za koje ne znas koja je ludja od ludje.
Svaki dan mrtvih more, niko ne preza od zlocina sekunde, otkidaju se glave k'o u filmovima, i sad tu sebi kao nadjes nekog borca za pravednu stvar?
Asada?
Nusru?
Ojebem ti sunce.