Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

no_sekirli

#70901 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Jebes ga, nemamo boljega. Stefana ni na mapi jos, Thiago isto tako.
Treba Trent malo u sredinu sa Endom u paru, vratio se nazad na beka, nije ovo formacija sa kraja prosle sezone.

I da ne zaboravimo, 2 tekme imamo crveni, treba to izdrzati. Mada, ispada da igramo bolje sa igracem manje :D
convict

#70902 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Konacno smo dohakali sudijskoj nepravdi - 3:3 skor kada smo imali 11 igraca, 3:0 sa igracem manje.
drug_profi

#70903 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

no_sekirli wrote: 27/08/2023 22:03 Ma ok je bio Endo. Prvi start u PL, protiv ona 3-4 mazdrmana. Nemojte tako.

Becker top topova i dalje.

Bio sam na nekom druzenju uz rijeku i gledao tekmu na tepefonu. U krugu od kilometar su svi znali kad je pao drugi :D
Ja bas hocu da kazem. Endo je bio taman prosjek ekipe, a ima olakotnih milion. Ne zna svima ni imena jos.

A drugo, "mađarska prevara" meni izgleda kao top transfer, uz naravno MekAlistera od kojeg se to i ocekuje.

Treca stvar, ako ove dvije tekme sa igracem manje, u kojima zabijamo golove, nisu statement ukakvom je mentalnom modu ekipa, i ako ovo nije sampionska igra, onda ga jebi...
Zlocin ce biti ako im se ne dovedu jos bar jedan vezni DM i jedan stoper.
Dakle ocigledno je da se ekipa napenalila za trofeje ove godine, ali ce im trebati sirine.
92 sata jos.

Ogroman pobjeda, ogroman boost.
A 4 su boda sa dva teška gostovanja.

I da samo dodam, cuko je izsašao u šetnju na poluvremenu, vratio se kući na rezultatu 1:1, čekao u kadi da ga operem sve do kraja utakmice.... Preživio dreku i sve ostalo na 1:2 (vjerovatno misli da mu je gazda otišao u tri lijepe)
Dobri moj drug, sve je istrpio. Zato je i dobio nagradu i veliko maženje.
HarunKovac

#70904 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Newcastle manager Howe on Alisson save.

Howe said: “The goalkeeper made one of the best saves I have seen in my life from Almiron.”
convict

#70905 Re: Liverpool FC

Post by convict »

@drug_profi Neka je samo cuko zadovoljan, ici ce i ekipi dobro.

Samo da ispravim, ima jos skoro 120 sati, rok je u petak navece u 23 po engleskom vremenu, iakl je tesko vjerovati da se bilo sta moze desiti do kraja.
drug_profi

#70906 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

convict wrote: 28/08/2023 00:20 @drug_profi Neka je samo cuko zadovoljan, ici ce i ekipi dobro.

Samo da ispravim, ima jos skoro 120 sati, rok je u petak navece u 23 po engleskom vremenu, iakl je tesko vjerovati da se bilo sta moze desiti do kraja.
Ma njegova sreca je i pola moje srece.
Druga polovica je sve ostalo, pa i Liverpul. Ali ove utakmice su statement rezultati EKIPE, a ne Klopa koji je vukao pogresne poteze mislim u sve tri tekme. Ovo danas je pobjeda uprkos njegovim greskama.
A svako zna koliko ja tog covjeka cijenim. Negdje je i on odlutao.
AmiĐa_Idriz

#70907 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pregledao sam snimak, i onako hladne glave dosta pozitivan zaključak iz više uglova:

@drug je iznad pisao o Kloppovim postavkama koje su nas kočile, i u suštini se slažem sa izuzetkom od jučer - jučerašnja tri boda su direktno i jedino zasluga Kloppa i co. Ok, ima tu i taj splet okolnosti sa Konateom, gdje se njegovim izostankom moralo vratiti na onaj klasični 433 sa Matipom za kojeg je jasno nemoguće pokrivati onoliki prostor poput Iboua i mislim da je to bilo sasvim korektno na terenu, Newcastle jeste trčao i pritiskao ali mislim da se ekipa sa tim nosila jako lijepo s obzirom jel na taj pritisak i čitav pritisak sa tribina. Eh, s obzirom da smo krenuli sa 433 a utakmicu poslije Kloppovim rokadama prilagodili 4231 (sa igračem manje, dakle 3231 ili 324 čak u pojedinim momentima), može se zaključiti da definitivno treba ako ne odustati, onda definitivno na stand-by ostaviti tranzicionu 3223 jer je odgovor jednostavan, nemamo potpun kadar za to. Kraj prošle sezone je priča za sebe, trebalo nam je neko osvježenje i za nas i za protivnike i našli smo ga. U toj 3223 nam je ključ svega u tom "boksu" sa tri vezna + Trent, i u biti znamo šta nam tu fali od veznog reda. Plus dodaj tome Robertsona koji ne može biti taj treći CB već i dalje ima krilne izlete dešava ti se da imaš dva kratera koja trebaju stizati dva stopera. Ne ide, puknuće u određenom momentu, a i ako ne pukne pući će mišić (Konate). Sinoć je i dalje bilo toga, ali ga je bilo dosta manje i bio je izazvan više individualnim greškama nego li sistemskim što je opet lakše probavljivo. Suma sumarum, po onome od sinoć, kako bi izvukli najbolje od Darwina, Maca, a i Diaza 4231 se čini najoptimalnijim rješenjem. Klopp je na pressu rekao da se i dalje traga za najboljim sistemom i nadam se da će ovo imati negdje u okviru te potrage.

Vratiću se opet malo na početak posta i Kloppovim reakcijama tokom utakmice i onako na prvu mi se izvođenje Diaza činilo šeprtljavom odlukom ali iz ovog repriznog ugla je zapravo vrlo logično; Diaz je neko ko jeste ofanzivno blago ali u onako datoj situaciji sa igračem manje Gakpov work rate i doprinos veznom redu je bio mnogo potrebniji iako je Cody bio dosta šeprtljav sinoć. Napadački jeste bio gubitak, ali je znao Klopp da ofanzivno šalje tešku artiljeriju u drugom pa je stoga bila logična ova njegova odluka. Kad sam već kod te izmjene, Gomeza moram pohvaliti, zaista je bio dobar sinoć, ali, meni njegove mogućnosti nikada nisu bile upitne, koliko kontinuitet. Protiv Ville već očekujem neki kritičan potez.

Šta mi se još dopalo o Kloppovim potezima jeste uvođenje Elliotta, gdje je imao jako sličnu rolu kao protiv Chelsea kada je ušao, kritikovan je bio zbog onih par izgubljenih lopti, ali sam i tada pisao da je u ofanzivnom smislu tu bilo dosta toga kvalitetnog. Mislim da je jako bilzu sa pronalaskom prave pozicije za njega, i vjerujem da bi on mogao dosta profitirati Alexisovim dolaskom, primjetim tu neku malu sličnost među njima gdje bi Harvey mogao pokupiti koji savjet.

Ono što se također može iznijeti kao cjelokupni zaključak ove tri utakmice jeste to da je ekipa karakterno i dalje na nivou, ne ljuljaju ih crveni kartoni, čak i ubace u neku brzinu više, a tome se možemo i moramo između ostalih i Szobi zahvaliti. Opet je jučer nadoknadio kilometre crvenog kartona, i preorao teren. Minusa u igri ima, ali nije to neko čudo jer mu se broj utakmica i dalje može prebrojati na prstima jedne ruke. Jako dobrog igrača imamo, i nadam se da ćemo ga gledati u onoj Leipzig roli gdje je pokrivao onaj bazen desetke, između dva pivota i prednje linije. Da, želim reći dovesti kršenog DM-a, tempo prepustiti Alexisu i onda svu slobodu svijeta prepustiti Szobi. Što nas dovodi do Enda, čija me je "brzina" u orbitu bacala sinoć. I ne mislim tu na samu brzinu trčanja koliko na žustrinu odluka. Ono što mi je pozitivno kod njega bilo, a vidio sam da ga kritikuju zbog toga jučer (ne ovdje na forumu već generalno) je ta, kako se voli reći, "alibi igra prvom do sebe". Zapravo, to i jeste potrebno kada se želi neutralisati presing protivnika kakav je bio na početku utakmice, i sa te strane je jako lijepo to odrađivao. Svejedno, starter nam je potreban, Endo je ok za rotacije i upadanje na teren kada zagusti, kao neki osnovni kotač ipak vjerujem da i Klopp vidi da on to nije.

Nisam @BHF-u za Trentov bezobrazluk pisao, pa da i to spomenem. Mislio sam na ono njegovo lagano džogiranje i totalno odustajanje od trenutne situacije, recimo kada se uopšte ne trudi braniti svoj prostor. Razumijem da mu nije bilo jednostavno jučer - crveni mu je visio maltene od prve minute, ali mi je svejedno falila ta njegova iskra. To me jako nervira jer znam koliko može i koliko je sposoban, pa je malo iritantno gledati hlađenje tih mogućnosti. Želim ja bezobraznog Trenta, ali ne mlitavog, već bezobraznog fakina kao onog koji se pojavio protiv Arsenala nakon onog koškanja sa Xhakom. Eh, tog želim.

Alisson :kakoste: o njemu je svaki komentar suvišan.

Kao i o Darwinu, sve je ovo proces :wink:

Jako bitna pobjeda, ali i pobjeda koja govori da ima jako puno posla, kako na treningu, tako i van njega. Pobjeda na kojoj će, nadam se, dizati nove temelje.

Image
BHF_Manijak

#70908 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma jedan pravi DMC, jedan igrac ebvo da kazem za prvog sastava, da ne kazem da bude svjetska klasa, bi rijesio 30% ovih trneutnih Liverpoolovih problema. Jos jedan stoper bi jos 30% rijesio i to je to.

Svi vide da treba taj jedan DMC, ne mogu da vjerujem da na jebenom trzistu bar neko SOLIDAN nema, eto ne mora biti kalibar Makelelea, Vieiere, Mascherana, Cambiassa, Mattheusa, ali daj bar nekog SOLIDNOG da pokrije poziciju!
convict

#70909 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Je li se sta pisalo za ovog Kamaru iz A. Ville?
BHF_Manijak

#70910 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ne daju ga ispod nerazumne cifre. Logicno, ne da sad niko igraca 3 dana do kraja roka, moraju ljudi zamjene trazit. Prebolili bi jedino da igraca preplatis nekih 20-30 miliona, tipa vrijedi 50-60, ti im ponudis 90.
Zoooka

#70911 Re: Liverpool FC

Post by Zoooka »

Koliko god Liverpoolu treba zadnji vezni, stoper im je potrebniji jedno 20 puta prije.
HarunKovac

#70912 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Ima li ikakvih transfer news, hocel se dovodit iko do kraja?
convict

#70913 Re: Liverpool FC

Post by convict »

Zoooka wrote: 28/08/2023 15:01 Koliko god Liverpoolu treba zadnji vezni, stoper im je potrebniji jedno 20 puta prije.
Treba i CB, ali je potreban DM koji ce biti starter, a CB je dovoljan neki koji ce biti solidna treca opcija.

Nego, sta bi sa silnim informacijama da Salah ide u Arabiju? Naglo se usutise nakon utakmice. Nimalo providno.
Zoooka

#70914 Re: Liverpool FC

Post by Zoooka »

convict wrote: 28/08/2023 15:12
Zoooka wrote: 28/08/2023 15:01 Koliko god Liverpoolu treba zadnji vezni, stoper im je potrebniji jedno 20 puta prije.
Treba i CB, ali je potreban DM koji ce biti starter, a CB je dovoljan neki koji ce biti solidna treca opcija.

Nego, sta bi sa silnim informacijama da Salah ide u Arabiju? Naglo se usutise nakon utakmice. Nimalo providno.
CB ti je potrebniji za startera od DM. Ako hoćeš titulu trebaš boljeg igrača od Konatea i trebaš boljeg igrača od Robertsona za tog lijevog stopera
AmiĐa_Idriz

#70915 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

HarunKovac wrote: 28/08/2023 15:08 Ima li ikakvih transfer news, hocel se dovodit iko do kraja?
Nema, zadnje bitno je Ornsteinovo pisanje da još nisu završili. Nakon čitavog cirkusa sa Caicedom i Laviom jasno mi je da nema više nikakvih public vijesti. I Endo je odjednom iz paštete ispao.
Osmi Socrates

#70916 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ne može Robertson igrati stopera. Ne može mu ni Trent igrati u ovakvoj formaciji. Klopp ima problem sa tvrdoglavošću. On sa ovim igračkim kadrom ne može pritiskati odbrane, a sumnjam da može i održavati presudni posjed lopte.

Robertson i Trent mogu igrati ako su tri stopera kojima je to prirodna uloga pozadi.

3-5-2

Ili 4-2-3-1. S tim što ova podrazumijeva da mu Mac Allister igra jednog defanzivnog veznog, što možda i nije najlošija odluka koju može donijeti. Ne mora značiti da ne bi nikako bio opasnost po protivnički gol, ako drugi defanzivni vezni uništava protivničku sredinu. Oslobodi Mađara da radi šta hoće kao ofanzivni vezni.

Obje formacije poništavaju klasičnu ulogu krila, kakvu je on navikao koristiti.
Koja su dva napadača u 3-5-2? Darwin i Salah. Ostali neka čekaju na šansu.

Treća mogućnost mu je da igra 3-4-3. Ali, onda je brojčano nadjačan u sredini. Ne vjerujem da ijedan od bekova može igrati tu formaciju.
BHF_Manijak

#70917 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gledam malo statistiku od Dominika, nije to toliko lose ofanzivno, pasovi, kreirane sanse i to, ali prilican broj izgubljenih duela upada u oci.
BHF_Manijak

#70918 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Sto se Salaha tice, navodno su spremni poslati ponudu ca. 129 miliona funti, 85 mil odmah, 44 kroz bonuse naknadno.
Osmi Socrates

#70919 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Mađar definitivno treba igrati što bliže golu. Nije on prirodno stvoren za krvoproliće u sredini terena.
drug_profi

#70920 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

BHF_Manijak wrote: 28/08/2023 15:52 Sto se Salaha tice, navodno su spremni poslati ponudu ca. 129 miliona funti, 85 mil odmah, 44 kroz bonuse naknadno.
Samo 150 odmah bi bilo prihvatljivo.
Sta je sa Mbapeom, jel dostupan? :mrgreen:
BHF_Manijak

#70921 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Osmi Socrates wrote: 28/08/2023 15:55 Mađar definitivno treba igrati što bliže golu. Nije on prirodno stvoren za krvoproliće u sredini terena.
Ma lakse bi i njemu bilo da ima kakvu radilicu iza sebe, ovako uvijek mu je u podsvijesti da mora cuvati ledja. Tako da s pravim zadnjim veznim i Alexisom kao nekim polivalentnim veznjakom vise bi i Dominik dosao do izrazaja siguran sam, kad bi mu dao potpunu slobodu.
AmiĐa_Idriz

#70922 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne dam Salaha ni za kornjaču :faraon:
vaučer

#70923 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Odmah im lijepo reći, možete dogodine za 150 miliona funti - ako ne uleti PSG, onda i više.
Iako bih mu ja radije produžio ugovor, nek gonja rekorde još koju godinu.
AmiĐa_Idriz

#70924 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

@BHF_Manijak čestitke :D
AmiĐa_Idriz

#70925 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kaže L'equipe da se Rennes interesuje za Matipa. Interesantno...
Spoiler
Show
AmiĐa_Idriz wrote: 21/08/2023 14:24 RMC piše kako se interesujemo za Theatea. Molim te Bože.
Post Reply