Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Laplace wrote: ↑18/09/2023 13:54
Šta bi bilo da je naišla hitna?
Pa šta misliš šta bi bilo da je naišla hitna?
Sid the sloth wrote: ↑18/09/2023 14:55
Ma samo nek se trci, ljudi pisu gluposti, ne mogu u kafanu i odma se hitne hvataju.
Meni iskreno nije jasno zasto se bas trci kroz centar grada, meni samom bi draze bilo trcati negdje gdje nije asfalt iz kojeg isijava toplota. Pretpostavljam da je organizatorima puno lakse "prodati" utrku kroz centar grada.
Ma da samo znaš koliko se trči u prirodi i u dijelovima grada gdje nema saobraćaja ili se vozi u određenom periodu. Stojčevac, Skakavac, Vilsonovo, Igman, Trebević, itd.
Logovan wrote: ↑18/09/2023 17:29
Utrka na Vilsonovom? Šok i nevjerica. Znači sad su problem utrke i na Vilsonovom.
Problem je u tome sto poprecne ulice kojima auta prolaze, nije se moglo saobracati. Kuzis?
Ja kužim, kužiš li ti da je to malo vremena za čekanje? Znači da izbacimo Vilsonovo iz grupe savršenih lokacija za trkače?
Više je problem u vama, nego u utrkama i raznim drugim događajima koji dovode do blokade saobraćaja. Uh, joj mene, pardon, pa nisu problem drugi događaji, problem su samo utrke. Sve drugo može.
Da se jos nadovezem. Samo u sarajevu je tragedija kad se trci. Prosle sedmice trcao ramski half. Ljudi 19km magistrale blokirali prema tomislavgradu. Nigdje auto nije svirnulo nit je ko kome jebo mater. Ljudi iz kuca izasli dodaju nam vodu, navijaju, snimaju mobitelima. Ne znam ima li rama 10k stanovnika vise je "navijaca" i pozitivne atmosfere bilo nego u sarajevu. Kiseljak, travnik, gorazde gdje god odes pozitivna atmosfera. Jasno je meni da su to manje sredine i da im je draze da se nesta dogadja nego sto je slucaj u sarajevu.
Samo u sarajevu sam cuo da iz auta psuju trkacima.
Neko vec napisa, u Sarajevu je problem sto nemas propisne zaobilaznice pa je tesko preusmjeriti saobracaj.
Gradska uprava i policija bi se trebali pobrinuti da se u svakom momentu zna kako postupiti u slucaju neke kriticne situacije, kuda hitna da prolazi, itd.
Trcanje privlaci dosta raje/rekreativaca i samim time je dobro za grad iz perspektive turizma pa nema bas smisla ni prozivanje "zasto se trci kroz grad".
Npr gorazde je tako malo da je bukvalno cijeli grad bio blokiran. Obje obale drine, kud se odvija tranzit, sve zatvoreno bilo.
Problem je u tome sto poprecne ulice kojima auta prolaze, nije se moglo saobracati. Kuzis?
Ja kužim, kužiš li ti da je to malo vremena za čekanje? Znači da izbacimo Vilsonovo iz grupe savršenih lokacija za trkače?
Više je problem u vama, nego u utrkama i raznim drugim događajima koji dovode do blokade saobraćaja. Uh, joj mene, pardon, pa nisu problem drugi događaji, problem su samo utrke. Sve drugo može.
Potpuna obustava nije malo vremena?
Cuj problem u nama ,hajde ako ti tako mislis neka bude.
Svako malo jal gej parada ili trka i blokiran grad.Ašćare traže da se desi sranje ili zabrana pa da bi kojekakve organizacije graknule o kršenju ljudskih prava...
Da se jos nadovezem. Samo u sarajevu je tragedija kad se trci. Prosle sedmice trcao ramski half. Ljudi 19km magistrale blokirali prema tomislavgradu. Nigdje auto nije svirnulo nit je ko kome jebo mater. Ljudi iz kuca izasli dodaju nam vodu, navijaju, snimaju mobitelima. Ne znam ima li rama 10k stanovnika vise je "navijaca" i pozitivne atmosfere bilo nego u sarajevu. Kiseljak, travnik, gorazde gdje god odes pozitivna atmosfera. Jasno je meni da su to manje sredine i da im je draze da se nesta dogadja nego sto je slucaj u sarajevu.
Samo u sarajevu sam cuo da iz auta psuju trkacima.
Neko vec napisa, u Sarajevu je problem sto nemas propisne zaobilaznice pa je tesko preusmjeriti saobracaj.
Gradska uprava i policija bi se trebali pobrinuti da se u svakom momentu zna kako postupiti u slucaju neke kriticne situacije, kuda hitna da prolazi, itd.
Trcanje privlaci dosta raje/rekreativaca i samim time je dobro za grad iz perspektive turizma pa nema bas smisla ni prozivanje "zasto se trci kroz grad".
Ja sam spominjao slučaj iz Doboja, gdje postoji obilaznica ali je zbog loše organizacije bila blokirana.
Nismo mi protiv sporta nego protiv loše organizacije.
I da, ne voze ljudi nedjeljom samo zato da bi pili kafu ili dudlali crijevo. Neki rade od ponedjeljka do subote pa im je nedjelja jedini dan kad mogu obaviti neke poslove u gradu (nabaviti materijal za kući ili neki dio za auto itsl.). Nekima je nedjelja radni dan.
Ne bi me kod ovakvih likova cudilo i da sami sebe upucaju tj dogovore Jer kakav je to krimos a da nemas barem jednu prostrijelnu ranu Sace carsija da bruji kako je zajeban
Gledali smo prvo onog idiota, koji još mrtav ladan čeka da ga neko ukopa, sada ovog željnog pažnje i da herosjki padne u živom prenosu. Nadam se da ovo društvo nije baš toliko moralno oronulo pa da gledamo nečije silovanje na tiktoku.