Ja ne gotivim Blakea... previše je igrao jednodimenzionalno i bezglavo. Ali kad je bio u formi mogao je otpuhati svakoga sa terena, sa izuzetkom Rogera.necko_hz wrote:Ja nikad nisam vidio da je neko odigrao ovakav meč, nijedan od njih dvojice nije izašao na teren sa nekim gameplanom ili jasnom taktikom. Riternirali su kao ludi, lopticu udarali isto tako, crtali po terenu, izlazili na mrežu, napadali, trčali za svakom lopticom, bukvalno odigrali su čitav meč u transu.![]()
Blakea jako poštujem, nakon one povrede koja ga je maltene mogla koštati života, vratio se i igrao onakav tenis. Da je bio bar malo pametniji i nije krenuo na Rogera otvorenog garda 2006 godine, možda bi na kraju i osvojio završni Masters.![]()
Federer i Rafa su u Miamiu odigrali vrhunski meč te godine, a ništa manje spektakularan nije bio i onaj iz Montreala između Nadala i Agassija. Mnogo vrhunskih mečeva je igrano tih godina, u periodu od 2000-2006 ih je bilo baš puno.
Jeste u Miamiu bio odličan meč, tad sam zagotivio Rafu prvi put. Odličan je meč bio i u Monte Carlu kada je Gasquet dobio Federera... Fed je izgubio samo par mečeva te godine, svaki put je bio fenomenalan meč.