FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jufka developer

#7026 Re: FK Zeljeznicar

Post by jufka developer »

Image

koja sreca!
Charuga
Globalni moderator

#7027 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Manijaci dolaze, a gdje će biti smješteni - ne znamo!

U srijedu od 16.30 sati na stadionu Tušanj igraće se derbi starih rivala Slobode i Željezničara. Utakmica od velikog značanja za Slobodu, koja se bori za opstanak, i Željezničar, koji je sve bliži novoj titulu prvaka BiH.
S tim u vezi najavljen je dolazak sarajevskih navijača, popularnih "Manijaka", koji će u Tuzlu stići u velikom broju. Treba reći kako u minulim utakmicama "Hordama zla" i "Ultrasima" nije omogućen ulazak na stadion Tušanj, jer se nisu propisno najavili.
"Nas su prošle srijede kontaktirali iz tabora Željezničara. Znamo da navijači dolaze, ali ne znamo gdje ćemo ih smjestiti. Sutra ujutro imamo sastanak u MUP-u TK, kada ćemo donijeti i konačnu odluku. Vidjećemo da li se "Manijaci" mogu smestiti na dio sjeverne tribine, koji je nedavno izgrađen", kaže sekretar Slobode Ekrem Ibrić.
Treba reći kako je stadion Tušanj u izgradnji i da je na njemu veoma teško organizovati utakmice na koje dolaze gostujući navijači.
elSaik

#7028 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

1, 2, 3 - ŽELjO ŠAMPION! 8-)

Gledao sam juče moguće protivnike u Ligi Prvaka i, brate, ima svega, od C. Zvezde, Dinama, RB Salzburga pa do naki New Saintsa i Sheriffa. :-) Baš te može potrefiti da igraš 4 tekme protiv teških levata, ili da te odmah neki jači sasiječe u prvom dvomeču. :-)
RedBlueArmy

#7029 Re: FK Zeljeznicar

Post by RedBlueArmy »

gdje gledaš te "šešire", čuda...?

btw, ne zezaj se po pitanju Sheriffa, (Kazakhstan ako se ne varam), vole oni da iznenađuju, posebno im odgovara naš stil igre. :-) Srbijanska liga nikad slabija u poslijeratnom periodu, lakše bi pala jedna C. Zvezda nego Sheriff, vjeruj...
JThomas

#7030 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

pa sheriff je izbacio slaviju prag iz lige šampiona, pa je ona izbacila zvezdu. i moldavija je, a ne kazahstan.

samo ne prenagljujmo, korak po korak.
elSaik

#7031 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

RedBlueArmy wrote:gdje gledaš te "šešire", čuda...?

btw, ne zezaj se po pitanju Sheriffa, (Kazakhstan ako se ne varam), vole oni da iznenađuju, posebno im odgovara naš stil igre. :-) Srbijanska liga nikad slabija u poslijeratnom periodu, lakše bi pala jedna C. Zvezda nego Sheriff, vjeruj...
Imaš ovdje sve fino... http://en.wikipedia.org/wiki/2010%E2%80 ... ing_rounds

A pod Sheriff sam mislio na onaj S. Tiraspol iz Moldavije. Kazahstanski će predstavnik biti Aktobe. A njih je upravo Sheriff prije dvije sezone izbacio u 1. krugu kvalifikacija za LP, 1-0, 0-4. :)
Charuga
Globalni moderator

#7032 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image

Sljedeca stanica je stadion Tušanj! Srijeda, 21.04. u 16:30!
Charuga
Globalni moderator

#7033 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

udrch

#7034 Re: FK Zeljeznicar

Post by udrch »

Plavih_11 wrote:Image

Bogami će biti teško protiv Slobode..gori im pod nogama, a teško ih je na trčanje dobiti, mlada ekipa..
Šibicar

#7035 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

udrch wrote:

Bogami će biti teško protiv Slobode..gori im pod nogama, a teško ih je na trčanje dobiti, mlada ekipa..
Nema šanse da nam mogu parirati u fizičkoj spremi :wink: ,jedino čega je mene strah je to što su oni prava krkanska ekipa,i učiniće sve da dodju do bodova,ne birajući sredstva,time najviše mislim na pregrubu igru,iako i mi imamo damu i znamo uzvratiti,a nadam se i da će ih sudija odma na startu ohladiti sa nekoliko kartona,te im ukazati na činjenicu da fudbal nije igra u kojoj se pika broj slomljenih ekstremiteta,već lijepi potezi,akcije i golovi. :)

Volim Te Željo!
ultima_palabra

#7036 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

Šibicar wrote:
udrch wrote:

Nema šanse da nam mogu parirati u fizičkoj spremi :wink: ,jedino čega je mene strah je to što su oni prava krkanska ekipa,i učiniće sve da dodju do bodova,ne birajući sredstva,time najviše mislim na pregrubu igru,iako i mi imamo damu i znamo uzvratiti,a nadam se i da će ih sudija odma na startu ohladiti sa nekoliko kartona,te im ukazati na činjenicu da fudbal nije igra u kojoj se pika broj slomljenih ekstremiteta,već lijepi potezi,akcije i golovi. :)

Volim Te Željo!
Paziti na prekide, znamo se opustiti nekada, oni imaju visoke igrače. Sve zavisi od suđenja, ako bude regularno, možemo do boda ili tri
veljaca

#7037 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

Stvarno je sve bilo u subotu protiv Borca - SUPER .......

Koreografija i navijaci za 10 ....
Tifa i Grbavica za 10 ....
Igra i pobjeda za 10 ....

IDE VLAK, IDE VLAK, IDE VLAK A U NJEMU MANIJAK !!!!!
elSaik

#7038 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ne gori ba Slobodi pod nogama. Ne samo da imaju poslije nas dvije tekme kući nego još poslije toga gostuju Modriči. Oni su sigurni. ;-) Laktaši i Modriča ispadaju, bez dvojbe. ;-)
ponovofriendly

#7039 Re: FK Zeljeznicar

Post by ponovofriendly »

Ne znam samo kako Skoro i Varesanovic kontaju da se ukljuce u borbu za titulu jer imaju pravo teske utakmice gdje je velika vjerovatnoca da ce biti nerijeseno na kosevu sa Zrinjskim, Sirokim, Borcem. Od ova tri jedan moze da bude pobjeda, jedan remi i jedan poraz a vec sada zaostaju 9 bodova. Mogao bi Zeljo otici malo na odmor do Antalije da otvore sezonu tamo pa se vratit kad se ostali uozbilje i pristanu da igraju fudbala na dva gola a ne viktorije samo pred njihovim golovima....
costacurta

#7040 Re: FK Zeljeznicar

Post by costacurta »

jedino čega je mene strah je to što su oni prava krkanska ekipa
Vidim da dosta Vas gleda upravo ovako na igru Slobode. Moje pitanje je sta se to u ovim nasim podnebljima podrazumijeva pod "krkanskom ekipom"? Ili npr. sta se podrazumijeva pod, citiram: učiniće sve da dodju do bodova,ne birajući sredstva,time najviše mislim na pregrubu igru ?!
Ako je tacna ona statistika sa stranice fsbih Zeljo je u ovoj sezoni skupio 63 zuta i 3 crvena kartona dok Sloboda ima 64 zuta i 0 crvenih.
Moje pitanje je: Koja to ekipa u "Premier ligi:shock:" nije krkanska i koja ekipa ne bira sredstva da dodje do bodova?!
Zeljo?!
Mozda DA ali onaj Zeljo sto je igrao protiv New Castle-a, ovo danas je :shock: :? :lol: :lol:!! :run:
simonese

#7041 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

costacurta wrote:
jedino čega je mene strah je to što su oni prava krkanska ekipa
Vidim da dosta Vas gleda upravo ovako na igru Slobode. Moje pitanje je sta se to u ovim nasim podnebljima podrazumijeva pod "krkanskom ekipom"? Ili npr. sta se podrazumijeva pod, citiram: učiniće sve da dodju do bodova,ne birajući sredstva,time najviše mislim na pregrubu igru ?!
Ako je tacna ona statistika sa stranice fsbih Zeljo je u ovoj sezoni skupio 63 zuta i 3 crvena kartona dok Sloboda ima 64 zuta i 0 crvenih.
Moje pitanje je: Koja to ekipa u "Premier ligi:shock:" nije krkanska i koja ekipa ne bira sredstva da dodje do bodova?!
Zeljo?!
Mozda DA ali onaj Zeljo sto je igrao protiv New Castle-a, ovo danas je :shock: :? :lol: :lol:!! :run:
da,ovo danas je prejako za ovu ligu :D
lit3ro

#7042 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

elSaik wrote:1, 2, 3 - ŽELjO ŠAMPION! 8-)

Gledao sam juče moguće protivnike u Ligi Prvaka i, brate, ima svega, od C. Zvezde, Dinama, RB Salzburga pa do naki New Saintsa i Sheriffa. :-) Baš te može potrefiti da igraš 4 tekme protiv teških levata, ili da te odmah neki jači sasiječe u prvom dvomeču. :-)
Taj Sheriff nije nimalo ekipa za potcjenjivanje a ni ti kako ih ti zoves NEW SAINTSI il ti ga TNS ( poznatije tako kladionicarima ), ekipa koja je godinama u vrhu svog drzavnog prvenstva, koji su dosta stabilni sto se tice igrackog kadra, i dosta jaki sto se tice novca...Uglavnom ko god da dodje sigurno je da nece biti lagano :), al prvo treba privesti ovo nase prvenstvo kraju, pa cemo onda razmisljati o tim protivnicima :) i valjda nam VIZE nece trebati :D :P
al_akhisari

#7043 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

...nisam ni sanjao da ce se zeljo vec ove sezone boriti za titulu...ovo dosada je vec ( za mene ) odlican posao i veliki rezultat ( uzevsi u obzir sve ono sto je prethodilo )...ipak, sad kad smo stigli do vrela, bilo bi lijepo da se napijemo vodice... :thumbup:

...sto se slobode tice, neka bude sto biti mora...smatram da zeljo trenutno ima ekipu koja moze doci iz tuzle neporazena...ipak, ako se dogodi poraz ( a prekid serije mora se dogoditi ), ja necu biti plaho tuzan...uz ovu ekipu treba ostati i dati podrsku... :thumbup:
emilliano

#7044 Re: FK Zeljeznicar

Post by emilliano »

Image

IDE VLAK, IDE VLAK, IDE VLAK A U NJEMU MANIJAK !!!
Tvrtko II Kotromanić

#7045 Re: FK Zeljeznicar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

al_akhisari wrote:...nisam ni sanjao da ce se zeljo vec ove sezone boriti za titulu...ovo dosada je vec ( za mene ) odlican posao i veliki rezultat ( uzevsi u obzir sve ono sto je prethodilo )...ipak, sad kad smo stigli do vrela, bilo bi lijepo da se napijemo vodice... :thumbup:

...sto se slobode tice, neka bude sto biti mora...smatram da zeljo trenutno ima ekipu koja moze doci iz tuzle neporazena...ipak, ako se dogodi poraz ( a prekid serije mora se dogoditi ), ja necu biti plaho tuzan...uz ovu ekipu treba ostati i dati podrsku... :thumbup:
slazem se u potpunosti
ja sam bio (do prije mjesec dana) zadovoljan i plasmanom u evropu, smatrao sam da je to dovoljno za ovu sezonu, a tek slijedece da jurisamo na titulu, al, ko sto ti kazes, kad vec imamo priliku, zasto da ne ?! :) :thumbup:
BSn

#7046 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Ove sezone je Uprava obecala Evropu. Sta ce tek biti ako slijedece obecaju titulu?! :D
Petit_Beurre

#7047 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Kada jedan tim koji je godinama tavorio u sredini tabele očajne Premijer lige BiH, za nešto više od polusezone dogura do ubjedljivo najbolje ekipe onda je to stvarno fenomen. Kako samo pametni i sposobni ljudi mogu napraviti čudo to je nevjerovatno.
Od Amara, Dine, Memića, Žuje, Brkovića ,Bakira i ostalih ljudi u klubu, svima treba skinuti kapu na ovome svemu.
Duša da ti od sreće zapjeva. Kako smo krenuli i kojim tempom napredujem, bez lažne skromnosti koja me nikad nije krasila ja sam ubjeđen, prosto ne mogu a da ne vjerujem da ćemo za 2-3 godine igrati grupnu fazu nekog Evropskog natjecanja, i to je stvar koju niko ne može oporeći.
Impossible is nothing! :thumbup: :dance:
ciacco

#7048 Re: FK Zeljeznicar

Post by ciacco »

BSn wrote:Ove sezone je Uprava obecala Evropu. Sta ce tek biti ako slijedece obecaju titulu?! :D
eeemmm protutnjat cemo Ligom prvaka :mrgreen:
Erzsebet

#7049 Re: FK Zeljeznicar

Post by Erzsebet »

Ako naprave plan razvoja, ako ne budu dirali Amara u narednim godinama i ako se on ne bude miješao u finansije, ne gine nam grupna faza Lige šampiona. Jedino se bojim da on ne ode negdje bolje.
Pokerboy11

#7050 Re: FK Zeljeznicar

Post by Pokerboy11 »

Erzsebet wrote:Ako naprave plan razvoja, ako ne budu dirali Amara u narednim godinama i ako se on ne bude miješao u finansije, ne gine nam grupna faza Lige šampiona. Jedino se bojim da on ne ode negdje bolje.
Ma bice tu AMAR !!!!!!!!! Makar ga vezali :mrgreen: Svi znamo sta se desilo kad su ga odbacili :idea: :!:
Post Reply