Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Stanje nam i jeste takvo bas zbog ovakvih sto daju 8-9 maraka za cetvrt kile maslaca. Kad mogu toliko mogu i 12 pa ce moci i 15. I cvaja nije skupa bitno je da ga ima.
pepeljara wrote: ↑19/06/2022 12:19
Pa isti taj Meggle u Njemackoj je 2.99 bio juce na akciji., prekrizeno 3.49€
eee znas li ti koliki je put od Njemačke do Škutorlenda gdje je distributer Megglea za BiH
Meggle, Posušjewww.meggle.ba/tvrtka/
(Datum osnivanja: 14.7.1998.)
ukupni prihodi
90 miliona KM, u 2019.g.
93 miliona KM, u 2018.g.
fabrika im mlijeka u Bihaću i sva logika upućuje da je tamo trebao biti i sjediste distributera
kao slucaj Dukata u Gradačcu gdje imaju mljekaru
ali jok škutorski tuđmanovci prigrabili distribuciju kao i svih ostalih 90% uvoznih roba u BIH
pa prvo je ušao meggle u posusje pa tek u bihacu haj sto pravis nove nickove nego si i nepismen svaka kompanija ima pravo da ulazi kako hoce na neko tržište
kažem ti banKuline dzabe ti pravis nickove svaki treci dan kad te ubi zloba
Mudohan1 wrote: ↑19/06/2022 13:34
nepismen samo mozes biti ti
i Dukat je ranije imao distributera u Škutorlendu, ali kad su preuzeli mljekaru u Gradačcu, logično je bilo da su onda tu smjestili i distributivni centar
koja milina sad na Dukatovom jogurtu koji se plasira u cijeli exyu regioni vidjeti da je proizveden u BiH
i kakve to veze ima i sa cim kad je uvoznik iz moje države al jah ti i tuzlu ne smatras bosnom jer u njoj SDP vlada
i ovaj dukatov jogurt pored jogurta zenicke mljekare, smajica , padjenija pogotovo ispada smijesan a ti nastavi praviti sarene tabele semafora od koga sta treba i ne treba uzimati
najvece poskupljenje cijena imamo jer najveci bošnjački privrednici bingo , hifa i as grupa ( dabogda im se klasovo brasno ucrvalo u skladistima) su odlucili dici cijene toliko da su lancanom reakcijom sve digli
dječak sa šibicama wrote: ↑19/06/2022 13:34
Vrijeme je za neki dobri stari bojkot nekoga ili necega
Ovaj milkosov maslac je nekakav cudan, kao da se mrvi, a maslac.
Upravo to za maslac ne lici na normalan.
Milkosovi proizvodi su inace loseg kvaliteta.
sta reci vise o firmi koji onakav kefir uspije zeznuti u zadnjih godinu dana ni nalik kao prije a tek o kvaliteti ostalih proizvoda da ne spominjem ne zna se ko ima goru kontrolu kvaliteta oni il poljorad travnik
radije lurpak uzmem jer znam da necu proizvod cim ga otvorim morati baciti u kantu a kvalitetan haos jer mi je drazi vlastiti dzep od kvazi patriotizma preko mojih ledja
Last edited by tramvajtrojka on 19/06/2022 13:58, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑30/05/2022 06:51
Realna cijena ćevapa na Baščaršiji trebala bi biti 17-20 KM u sezoni. Van sezone spustiti na 15.
Sve je poskupilo, a to je ipak turistička atrakcija. Šteta je da se turisti ne ogule, kad su već došli ovdje da troše pare. Njima je to 8-10 eura, to je normalna cijena ćevapa u njihovim zemljama.
Što se tiče domaće raje, i oni će se vremenom naviknuti...možda će u početku malo rondati, ali brzo će ih to proći...navikla je raja da se po njoj piša kako je kome ćeif
Rodbina iz dojčlanda više ne ljetuje po Hrvatskoj, sad je Cipar atrakcija jer je jeftiniji. Ima za sve rješenje.
Ja cu ponoviti jos jednom
Skoro je bio intervju od strane mljekara odmkoga meggle i milkos uzimaju mlijeko (n1 intervju bio). Kaze covjek zadnjih 8 godina se cijena otkupna se nije mijenjala. Odakle onda da maslac i sve ostalo sooci 30-50%. Da su pametni mljekari bi zaustavili prodaju
Maks
Redovno kupujem i Poljoradove i Milkosove proizvode i meni su dobri. Ne kupujem sve, ali npr. Milkosov kefir i Poljorad kajmak su godinama isti, meni odlični. Royal puter mi je isto vrlo dobar, ništa slabiji od uvoznih.
Sve troje mi je i trenutno u frižideru.
Prije pola sata iz Binga "Otoka"--megle maslac hanuma kupila--250gr 8,5 kmova
I to je puno jer je rok trajanja do 19.09.2022. što znaci da je proizveden kad je u istom tom Bingu bio 4,5 marke.
Ovaj 6,5 maraka
Nista strasno mi nonstop koristimo puter sa po nekoliko mjeseci isteklim rokom.
Na akciji se vise kupi pa u zamrzivac. I mimo korone i rata u Ukraini.
Taj rok trajanja je normalan, koliko sam ja primjetio obicno je 2-3 mjeseca ili manje.
Nema veze bio na akcija ili ne.
Ulje po 12 mjeseci.
Uh, prasa sa suhim mesom pa salata od prase. U mene mi hanuma isto kao da hoce da zivim
100 godina.
Last edited by topcam on 19/06/2022 15:03, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/06/2022 13:34
Vrijeme je za neki dobri stari bojkot nekoga ili necega
ja odavno bojkotujem robe koje distribiuiraju ili proizvode prosrpsko-hrvatski separatisti u BIH
a reklamirao si na forumu modrica ulje i reklamiras hteronet kroz haloo
pa haj da ti je prvi nick dileja nego 200ti pa da ne zna covjek sta si sve reklamirao
al dosljedan si po pitanju nicka prvi i na ovom forumu ti je bio ban Kulin vidim i na pticici ti je isti
a sto se tice poskupljenja zna li neko gdje se u Sarajevu moze uzeti dobra suhovina a da je iole normalna cijena ovo po trznim centrima i nekim mesarama kao da prodaju suseni biftek
Prije pola sata iz Binga "Otoka"--megle maslac hanuma kupila--250gr 8,5 kmova
I to je puno jer je rok trajanja do 19.09.2022. što znaci da je proizveden kad je u istom tom Bingu bio 4,5 marke.
Ovaj 6,5 maraka
Nista strasno mi nonstop koristimo puter sa po nekoliko mjeseci isteklim rokom.
Na akciji se vise kupi pa u zamrzivac. I mimo korone i rata u Ukraini.
Taj rok trajanja je normalan, koliko sam ja primjetio obicno je 2-3 mjeseca ili manje.
Nema veze bio na akcija ili ne.
Ulje po 12 mjeseci.
Uh, prasa sa suhim mesom pa salata od prase. U mene mi hanuma isto kao da hoce da zivim
100 godina.
daj slikaj bogati dio gdje je deklaracija na tom Megleu
da bas vidimo odakle se uvozi
semsasuljakovic wrote: ↑19/06/2022 12:01
Kupiti 250 g Meggle maslaca za 9,5 KM umjesto 7 KM za 500 g turskog Icim maslaca graniči sa ludošću.
Sad joj procitah o juvo--pita gdje ima kupit taj maslac daj sliku da idem ja kupit i da joj onaj megleov u usta strpam
Neka ljudi ohanite, posvađat' će se Muha sa Raskom radi putera ....nije vala čemu ovaj turski, ima neki šmek
Bajerlandov ili zbregov sam u četvrtak kupila u Merkatoru oko 5.60 za 250 gr.
Bojkot mu nema smisla, jer sa takvim kontraverznim uvjerenjem danas sutra može do smrti izgadnjeti nekoga od članova porodice. Zašto, samo zbog vlastite taštine!
Sad joj procitah o juvo--pita gdje ima kupit taj maslac daj sliku da idem ja kupit i da joj onaj megleov u usta strpam
Neka ljudi ohanite, posvađat' će se Muha sa Raskom radi putera ....nije vala čemu ovaj turski, ima neki šmek
Eno je od onog njemackog pravi hurmašice, kaže da ništa ne valja
Eno je od onog njemackog pravi hurmašice, kaže da ništa ne valja
Jedi ih nazor i govori hoću još, što su plahe...samo smiri situaciju