Gras all about
- Ned071
#701 Re: Gras all about
Pomijesao si mene i grasovce s pestera i bjelasnice...
- trambusek88
#702 Re: Gras all about
Ostavi Bjelašnicu i Bjelašničane na miru!
- vješalica
#703 Re: Gras all about
Pester,Bjelasnica su Pariz za ove nobl posljeratne formate.
- saraf_osmica
-
Jokericious
#705 Re: Gras all about
Dobri su grasovci. Bore se za svoja prava. Tako i treba. Mi se ne mozemo dzukela rijesiti koliko smo pasivni.
A i puste me uvijek bez karte. Sve pohvale.
-
Jokericious
#706 Re: Gras all about
Bore se za sebe. Ko nama brani da radimo isto sto i oni?
-
Jokericious
#707 Re: Gras all about
Ne bi nas vladajuci jebali u mozak kao sto sada rade.
- saraf_osmica
#708 Re: Gras all about
Ma ja neka ljudi rade džaba. Ustvari, neka oni plaćaju to što rade. Bosanska logika. Ako ja nemam neka niko nema, ako ja ne radim neka niko ne radi.r3d3 wrote:ma ja, samo je pitanje da li se bore za pravdu ili krivdu. Kad počiste ispred svojih vrata, smanje plate....... Imat će moju podršku.Jokericious wrote:Dobri su grasovci. Bore se za svoja prava. Tako i treba. Mi se ne mozemo dzukela rijesiti koliko smo pasivni.
- saraf_osmica
#709 Re: Gras all about
Taj "šofer" u godini primi 3-4 plate. Haj to rastegni cijelu godinu. Niko ih ne pita kad su platu zadnju primili, što ne mogu knjižice da ovjere, ne uplaćuje im se socijalno a svi bi htjeli najnovija vozila i to još da ne plate kartu. E pa šipak.r3d3 wrote:nemreš tražit da šofer ima veću platu od vss i to nazvati pravdom.
- homega
#710 Re: Gras all about
Nije pravda ako se plate dijele prema obrazovnoj strukturi, a ne prema uslovima i rezultatima rada, prema produktivnosti, već upravo suprotno.r3d3 wrote:nemreš tražit da šofer ima veću platu od vss i to nazvati pravdom.
Nažalost, mi smo naslijedili, iz ranije države, jedan loš sistem vrednovanja zanimanja, stručne spreme i obrazovanja, u kojem smo mu davali prednost u odnosu na produktivnost.
Bilo bi me sramota da sjedim u šefovskoj poziciji i primam duplo veću platu od mog kolege u firmi, koji svojim učinkom zarađuje i svoju i moju platu, neovisno što sam VSS u odnosu na njegovo SSS ili čak i niže.
- vješalica
#711 Re: Gras all about
Logika ti je ozbiljno narusenar3d3 wrote:nemreš tražit da šofer ima veću platu od vss i to nazvati pravdom.
To sto ti imas ko vss manju platu od nekog vozaca
Treba onda po toj logici ahodno tvojoj njemu dati duplo manju od tvoje da se smire crvi
I kad to tako uradimo onda bi bilo lijepo da sjednes za volan i vozas
Uostalom to sto mnogi imaju bilo koju strucnu spremu nimalo i nikako ne znaci da su sposobni za rad
Ljudi godinama rade pa se ne nauce poslu
Danas su neki ljudi ocito na silu zavrsili i skuckali diplomu nisu ni svjesni sta je posao,produktivnost,obaveze savjesnost i sve ostalo na radnom.mjestu
Nikome diploma i zavrsena skola to nije dala,samo ovdje izgleda jeste,ppgotovo iz ovog obbrazovnog sistema
Last edited by vješalica on 10/08/2014 12:42, edited 1 time in total.
- vješalica
#712 Re: Gras all about
Jbg treba onom u rudniku dati 300km svakako lupa krampomhomega wrote:Nije pravda ako se plate dijele prema obrazovnoj strukturi, a ne prema uslovima i rezultatima rada, prema produktivnosti, već upravo suprotno.r3d3 wrote:nemreš tražit da šofer ima veću platu od vss i to nazvati pravdom.
Nažalost, mi smo naslijedili, iz ranije države, jedan loš sistem vrednovanja zanimanja, stručne spreme i obrazovanja, u kojem smo mu davali prednost u odnosu na produktivnost.
Bilo bi me sramota da sjedim u šefovskoj poziciji i primam duplo veću platu od mog kolege u firmi, koji svojim učinkom zarađuje i svoju i moju platu, neovisno što sam VSS u odnosu na njegovo SSS ili čak i niže.
I najgore je sto ljudi koji rade godinama sa bilo kojim nivoom strucne spreme,kvalitetno i savjesno,budu dovedeni u situaciju da neki smrljo koji ne zna papira uzeti u ruku iscu istu platu bez da vidis efekte njegovog rada i sve ostalo
Fuj
- vješalica
#713 Re: Gras all about
Klonirani balavac meni se tako ne obracaj sa svojim mizernim istupima ogranicenosti i neznanjar3d3 wrote:vaša pohlepa vas je i dobrim dijelom dovela tu gdje jeste.
Bezobrazno visokim platama izgrizli ste granu na kojoj sjedite.
Sa takvim poput tebe se i ne razgovara
Kad vec tvrdis da neki tamo radnici sebi place odreduju,odredi je i ti kod svog gazde naravno ako si u prilici i ako smijes
Fuj
- homega
#714 Re: Gras all about
Odlično nogiranje forumskih šupčića, bravovješalica wrote:Klonirani balavac meni se tako ne obracaj sa svojim mizernim istupima ogranicenosti i neznanjar3d3 wrote:vaša pohlepa vas je i dobrim dijelom dovela tu gdje jeste.
Kad vec tvrdis da neki tamo radnici sebi place odreduju,odredi je i ti kod svog gazde naravno ako si u prilici i ako smijes
Fuj
-
Jokericious
#715 Re: Gras all about
Ima tu istine. Ali neka se i ostali onda bune sto imaju manje od njih. A ne da kukaju sto se oni zale.r3d3 wrote:vaša pohlepa vas je i dobrim dijelom dovela tu gdje jeste.
-
The Realist
#716 Re: Gras all about
To mora imati neku povezanost. Ljudi se duze skoluju, vise trose i kasnije krenu zaradjivati, naravno da moraju imati veci koeficijent.homega wrote:Nije pravda ako se plate dijele prema obrazovnoj strukturi, a ne prema uslovima i rezultatima rada, prema produktivnosti, već upravo suprotno.r3d3 wrote:nemreš tražit da šofer ima veću platu od vss i to nazvati pravdom.
Sta je to produktivnost? Moze neko i dva puta vise raditi, direktno vise zaradjivati, a onaj koji samo sjedi u kancelariji, ali sve to organizira da zaradjuje vise, a i logicno je da je tako. Nisu ljudi svjesni koliko je neke stvari teako raditi i koliko treba znanja.
Naravno, postoje stimulacije, bonusi, provjere ucinka, ali ipak strucna sprema mora imati svoju ulogu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#717 Re: Gras all about
r3d3 nije ti niko kriv sto radis za sicu,ako ti je mala plata trazi bolji posao,ne moras biti zavidan nekima koji imaju platu iole pristojnu ,iako bi se o tome dalo raspravljati jer je recimo 1200 maraka nikakva plata danas (ako racunamo da ta plata hrani troclanu ili cetveroclanu porodicu).u firmama kakva je gras visina plate je odredjena prema bodovima,radni staz,uslovi rada i sl,nemoj zaboraviti da je recimo vozac autobusa odgovoran za 50 ljudi koje vozi u autobusu,da mora trpiti svakakve komentare i ispade pojedinaca koji nece da plate kartu...ima tu svega..i samo da na pomenem da ne radim u grasu niti ih branim ,samo treba malo biti objektivan...
- homega
#718 Re: Gras all about
Da ne obrišeš svoju kućnu kulturu. Prijavljena jer3d3 wrote:sprčena kokoško sa ćaćom svojim tako razgovaraj. Nije ni čudo što vas svi mrze.vješalica wrote:Klonirani balavac meni se tako ne obracaj sa svojim mizernim istupima ogranicenosti i neznanjar3d3 wrote:vaša pohlepa vas je i dobrim dijelom dovela tu gdje jeste.
Fuj
- saraf_osmica
#719 Re: Gras all about
Logika dotičnog. Ako ja nemam neka nema niko. To što živi na grbači roditelja i društva nikom ništa. Nije da nema posla, posla ima i biće samo što neće da traže. Lakše je sjediti u Vatri i ostalim p..... materinama, kukati, plakati i govoriti da nema posla a ništa ne činiti da se nađe posao.bitanga_sa_otesa wrote:r3d3 nije ti niko kriv sto radis za sicu,ako ti je mala plata trazi bolji posao,ne moras biti zavidan nekima koji imaju platu iole pristojnu ,iako bi se o tome dalo raspravljati jer je recimo 1200 maraka nikakva plata danas (ako racunamo da ta plata hrani troclanu ili cetveroclanu porodicu).u firmama kakva je gras visina plate je odredjena prema bodovima,radni staz,uslovi rada i sl,nemoj zaboraviti da je recimo vozac autobusa odgovoran za 50 ljudi koje vozi u autobusu,da mora trpiti svakakve komentare i ispade pojedinaca koji nece da plate kartu...ima tu svega..i samo da na pomenem da ne radim u grasu niti ih branim ,samo treba malo biti objektivan...
- vješalica
#720 Re: Gras all about
Mah ovakve najvise bode sto ima neko cifru,a kad bi im ponudili iste uslove rada i sve isto ko kod tamo nekih vozaca u grasu naravno do podne bi radili i poslije kukali i govorili kako im nije dobro
I sa ovakvim osobama tj.lelemudima kao gore se ne razgovara jer to nije nikad potegnulo posla za canju,ne ciijeni ni bilo sta drugo,a luxuz bi htjeli do marsa samo nek kapa
svi bi glumili velikog napoleona
I sa ovakvim osobama tj.lelemudima kao gore se ne razgovara jer to nije nikad potegnulo posla za canju,ne ciijeni ni bilo sta drugo,a luxuz bi htjeli do marsa samo nek kapa
- saraf_osmica
#721 Re: Gras all about
Frustrirani kompleksaši koji su jučer otkrili mehanizam dr**nja i sad su niko ko oni. Sve znaju u sve se razumiju (na forumu iza nicka naravno) a u stvarnom zivotu su.... bolje da ne lajem ionako sam se previše izlajao danas.vješalica wrote:Mah ovakve najvise bode sto ima neko cifru,a kad bi im ponudili iste uslove rada i sve isto ko kod tamo nekih vozaca u grasu naravno do podne bi radili i poslije kukali i govorili kako im nije dobro
- trambusek88
#722 Re: Gras all about
Joj ko da su radnici sami sebi nabili platu.
- ultima_palabra
#723 Re: Gras all about
I grasovci otkrili internet 
- trambusek88
#724 Re: Gras all about
Nije bio štrajk, ali tražili su 2006 godine da im se plata poveća za oko 100 KM, jer su tada bile male plate u GRAS-u, ali desilo se da su im ovi povećali haman duplo.r3d3 wrote:niste li svojevremeno i zbog toga štrajkali?trambusek88 wrote:Joj ko da su radnici sami sebi nabili platu.
Uostalom, ako su vam ih silom nametnuli, pa sko vam brani da se odreknete 20% npr.
Ko bi se bunio te 2006, 2007, 2008, 2009...? Možda bi ti rekao, previše je meni tolika plata? Bi moj *BEEEP* pogotovo ako bi se kreditno zadužio. Bolio bi te tuki što firma propada samo nek je plata redovna.
U ostalom ljudi su dobrovoljno pristali na smanjenje plate za 10% pod uslovom da i vlada svoj dio uradi. Nedavno su se oglasili da su spremni i na još 10% nižu platu, ali samo da se rješe goruća pitanja. (sistematizacija, penzionisanje, zdravstveno, nabavka vozila, što u svim zemljama nabavljaju vlasnici preduzeća u našem slučaju kanton itd...)
Eto ni ta "ogromna" plata više nije redovna, 3 su zaostale ako sam dobro upoznat.
- ultima_palabra
#725 Re: Gras all about
Jel se bunio neko što je broj radnika uduplan u odnosu na stanje od prije 10 godina? Sindikat?
U isto vrijeme se broj ispravnih vozila drastično smanjio.
U isto vrijeme se broj ispravnih vozila drastično smanjio.