Zadnjih mozda 6 mjeseci sipam na BP-u u Nedjaricima a prije toga sam mozda godinu sipao na HIFI.Sad kad su poceli ovi minusi zadnja 2-3 ujutro sam jedva palio auto iako je benzin i otac kaze da je to sigurno zbog goriva i da ne sipam vise na BP-u jer su mu rekli da mi je gorivo jako lose i da ima sumpora i cega vec ne pa je zato jeftinije po 20 feninga u odnosu na konkurenciju.Isto tako cuo sam da iako je energopetrol skuplji da je gorivo kvalitetnije i da se predje vise kilometara sa tim gorivom a iskreno ja do sada nisam primjetio nikakvu razliku u voznji i kad sam sipao na hifi i na bpu.Pa cisto onako pitam koliko tu ima istine ,da li je lose gorivo razlog zasto se auto mucilo da upali ujutro,jest da je bas minus bio ali kako on rece da je gorivo kvalitetno i pravi benzin ne bi mu se to trebalo desavati.Nemam nekog iskustva do sada jer ne vozim dugo i nisam imao taj problem do sada,mozda jer prosla zima nije bila sa ovim minusima ispod 20.
"Kvalitet goriva na pumpama"?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Rossonero86
#701 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Pitanje za iskusnije
Zadnjih mozda 6 mjeseci sipam na BP-u u Nedjaricima a prije toga sam mozda godinu sipao na HIFI.Sad kad su poceli ovi minusi zadnja 2-3 ujutro sam jedva palio auto iako je benzin i otac kaze da je to sigurno zbog goriva i da ne sipam vise na BP-u jer su mu rekli da mi je gorivo jako lose i da ima sumpora i cega vec ne pa je zato jeftinije po 20 feninga u odnosu na konkurenciju.Isto tako cuo sam da iako je energopetrol skuplji da je gorivo kvalitetnije i da se predje vise kilometara sa tim gorivom a iskreno ja do sada nisam primjetio nikakvu razliku u voznji i kad sam sipao na hifi i na bpu.Pa cisto onako pitam koliko tu ima istine ,da li je lose gorivo razlog zasto se auto mucilo da upali ujutro,jest da je bas minus bio ali kako on rece da je gorivo kvalitetno i pravi benzin ne bi mu se to trebalo desavati.Nemam nekog iskustva do sada jer ne vozim dugo i nisam imao taj problem do sada,mozda jer prosla zima nije bila sa ovim minusima ispod 20.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#702 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ne znam kakav je sad benzin na BP, nisam sipao kod njih ima sigurno pola godine.
Sipao sam na onom BPP (za koji kazu da je ista firma), potrosio sam bar 6-7 rezervoara i nisam imao nikakvih problema.
Zadnji put sipao na onoj pumpi poslije Robota Rajlovac, prema Vogosci.
Prije toga na Brcko Gas u Lukavici.
Po meni, to za benzin su bombe. Necu da kupujem kod onih kod kojih je 25-30 kpf skuplje.
Sipao sam na onom BPP (za koji kazu da je ista firma), potrosio sam bar 6-7 rezervoara i nisam imao nikakvih problema.
Zadnji put sipao na onoj pumpi poslije Robota Rajlovac, prema Vogosci.
Prije toga na Brcko Gas u Lukavici.
Po meni, to za benzin su bombe. Necu da kupujem kod onih kod kojih je 25-30 kpf skuplje.
-
tempuser
#703 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Bitna je razlika izmedju toga kad ti ides vlastitim vozilom i kad ides rent-a-carom.direstraits0078 wrote:Vidi, ja kad krenem za sjever SE vlastitim vozilom, ne krecem s punim rezervoarom, jer znam da gorivo koje natocim na lokalnoj pumpi ne odgovara temperaturama od -30°C na kojima cu voziti hiljadu km dalje. I to je sva mudrost. Ako se radi o rentacar vozilu, normalno da cu se postarati da nalijem aditiv u rezervoar. To je isto kao da krenes na put s rentacar vozilom i upali ti se lampica za ulje, nakon sto si presao nekih milju-dvije kilometara, i sad ti ocekujes da u gepeku nadjes ulje odgovarajuce gradacije, ili ocekujes da se ulje samodopuni i samonalije u motor? Ne budi dijete, znas veoma dobro da si za sve sto se desi u tvom vozilu ti odgovoran, ako tako stoji u ugovoru koji si potpisao. A uglavnom stoji. Po tebi bi ti s iznajmljenim vozilom krenuo na put za koji vozilo nije pripremljeno (npr. s ljetnjim gumama krajem aprila mjeseca krenes negdje preko Alpi, a u medjuvremenu zapada snijeg) i onda kad zaglavis okrivis rentacar agenciju. Spusti se malo u realnost, nije sve kao u filmovima.tempuser wrote:direstraits0078 wrote:Ma svi su drugi krivi, ali ja kad planiram put, pa se desi sranje, niko mi nije kriv osim mene. Ni INA, koja je ispoštovala zakon, ni rentakar koji je natočio gorivo na INI. Boli neka stvar rentakar agenciju za vremensku prognozu. Njihovo je da ispoštuju zakon, a tvoje da misliš glavom.
Ma ja, ti bi mislio glavom pa bi prvo odvezao na servis da prospes 40 lit goriva i na rezervi dosao do BiH da naspes pun rezervoar dizela koji ne ledi.![]()
Ne palamudi bezveze, ti prvi, koji se nominalno razumijes u to, ne bi znao kakvo gorivo imao u autu kad ga iznajmis, a kako ce znati oni koje to ne interesuje! Svrha rentakara je da iznajmis i vozis, a ne da mislis na to kakvo je gorivo u rezervoaru, kakve su gume i imas li pratecu opremu.
Ovo sto se desilo moim rodjacima je isto kao kad bi iz rent-a-cara u drzavi gdje zimska oprema nije obaveza iznajmio auto i otputovao u drzavu gdje je obavezna, a ti tvrdio da je njena duznost, a ne rent-a-cara bila da montira zimske gume! Agencija je duzna da ti izda tehnicki isprava auto. Covjek iznajmio auto pun goriva koje je sipala agencija, postujuci apsolutno sve klauzule ugovora, poslije 300 cm auto nece da upali. Za sta je on odgovoran?????
Poslije svega se postavlja legitimno pitanje, da li si ti ikad iznajmio auto iz ren-a-cara i imao kvar????? Kakvo dosipanje aditiva, kakve gluposti valjas???? Da mu sunes i malo aditivna za poboljsanje rada motora, kilo ATF-a za dizne, chip tuning perhaps?
-
tempuser
#704 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Svaki veci distributer ima svoj proizvod, tj gorivo koje, osim sto zadovoljava zakonom propisane norme kvalitete, dodatno aditivira po svom receptu radi bolje kvalitete i performani. Kod nas je INA-e/EP-a Euroclass, Petrol Q Max, Gasprom G-Power, vani je to kod Shella W-power, Agipa Tech itd itd. Normalno je i ocekivano da su ta goriva skuplja kao i da mali distributeri i pojedinacne pumpe koji kupuju "gotova" goriva zbog povoljnije cijene kupuju ona manje kvalitetna, a koja zadovoljavaju zakonske minimume. Na to dodaj jos faktor "nasa posla".Rossonero86 wrote:Pitanje za iskusnije
Zadnjih mozda 6 mjeseci sipam na BP-u u Nedjaricima a prije toga sam mozda godinu sipao na HIFI.Sad kad su poceli ovi minusi zadnja 2-3 ujutro sam jedva palio auto iako je benzin i otac kaze da je to sigurno zbog goriva i da ne sipam vise na BP-u jer su mu rekli da mi je gorivo jako lose i da ima sumpora i cega vec ne pa je zato jeftinije po 20 feninga u odnosu na konkurenciju.Isto tako cuo sam da iako je energopetrol skuplji da je gorivo kvalitetnije i da se predje vise kilometara sa tim gorivom a iskreno ja do sada nisam primjetio nikakvu razliku u voznji i kad sam sipao na hifi i na bpu.Pa cisto onako pitam koliko tu ima istine ,da li je lose gorivo razlog zasto se auto mucilo da upali ujutro,jest da je bas minus bio ali kako on rece da je gorivo kvalitetno i pravi benzin ne bi mu se to trebalo desavati.Nemam nekog iskustva do sada jer ne vozim dugo i nisam imao taj problem do sada,mozda jer prosla zima nije bila sa ovim minusima ispod 20.![]()
Last edited by tempuser on 11/01/2017 14:12, edited 1 time in total.
-
direstraits0078
#705 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Prije bih rekao da ti valjas gluposti. Svoje frustracije ostavi za sebe.tempuser wrote:
Bitna je razlika izmedju toga kad ti ides vlastitim vozilom i kad ides rent-a-carom.![]()
Ovo sto se desilo moim rodjacima je isto kao kad bi iz rent-a-cara u drzavi gdje zimska oprema nije obaveza iznajmio auto i otputovao u drzavu gdje je obavezna, a ti tvrdio da je njena duznost, a ne rent-a-cara bila da montira zimske gume! Agencija je duzna da ti izda tehnicki isprava auto. Covjek iznajmio auto pun goriva koje je sipala agencija, postujuci apsolutno sve klauzule ugovora, poslije 300 cm auto nece da upali. Za sta je on odgovoran?????
Poslije svega se postavlja legitimno pitanje, da li si ti ikad iznajmio auto iz ren-a-cara i imao kvar????? Kakvo dosipanje aditiva, kakve gluposti valjas???? Da mu sunes i malo aditivna za poboljsanje rada motora, kilo ATF-a za dizne, chip tuning perhaps?
Agencija je duzna da izda ispravno vozilo za uslove u kojima ce se vozilo koristiti. Da se agenciji izjavilo da ce se vozilo koristiti na niskim temperaturama, agencija bi se postarala da isporuci vozilo s odgovarajucom specifikacijom (benzinca). S obzirom da sam vise puta iznajmljivao vozilo u vise razlicitih drzava, znam otprilike kako funkcionise procedura prilikom kvara ili greske na vozilu. Ako iznajmljujes vozilo u DE, i imas namjeru putovati negdje gdje temperature idu ispod -30°C, neces u DE naci gorivo koje ima CFPP ispod -22°C. To je standard, i to samo u hladnom periodu, 15/11-01/03. Dizel koji ces naci i natociti u SE ili NO, moze da ide do ispod -40°C (polarni dizel), ili ces morati da kupis aditiv na pumpi i nalijes u rezervoar s gorivom koje si nalio u DE, ako ne mislis negdje zaglaviti kao tvoji rodjaci.
Stvar je prosta, rentacar agencija je tu da ti isporuci vozilo, tvoje je da mislis glavom. Ako imas u serijskoj opremi ono sto dodje u glavi.
Evo, pa kupi rodjacima nek im se nadje kad slijedeci put zaborave da provjere prognozu:

-
tempuser
#706 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Lupetas napamet. Po klauzulama ugovora vozilom ne smijes prelaziti granicu, odnosno moras navesti u koje drzave ces ga voziti, sto automatski znaci da agencija ukoliko pristane na najam mora da ti isppruci pripremljen auto ili bar upozori na temp razliku i gorivo. Po tebi im nisu morali isporuciti ni auto sa zimskim gumama jer juznije od Knina u HR nema zimskih dionica na kojima je obavezna zimska oprema.direstraits0078 wrote:Prije bih rekao da ti valjas gluposti. Svoje frustracije ostavi za sebe.tempuser wrote:
Bitna je razlika izmedju toga kad ti ides vlastitim vozilom i kad ides rent-a-carom.![]()
Agencija je duzna da izda ispravno vozilo za uslove u kojima ce se vozilo koristiti. Da se agenciji izjavilo da ce se vozilo koristiti na niskim temperaturama, agencija bi se postarala da isporuci vozilo s odgovarajucom specifikacijom (benzinca). S obzirom da sam vise puta iznajmljivao vozilo u vise razlicitih drzava, znam otprilike kako funkcionise procedura prilikom kvara ili greske na vozilu. Ako iznajmljujes vozilo u DE, i imas namjeru putovati negdje gdje temperature idu ispod -30°C, neces u DE naci gorivo koje ima CFPP ispod -22°C. To je standard, i to samo u hladnom periodu, 15/11-01/03. Dizel koji ces naci i natociti u SE ili NO, moze da ide do ispod -40°C (polarni dizel), ili ces morati da kupis aditiv na pumpi i nalijes u rezervoar s gorivom koje si nalio u DE, ako ne mislis negdje zaglaviti kao tvoji rodjaci.
Stvar je prosta, rentacar agencija je tu da ti isporuci vozilo, tvoje je da mislis glavom. Ako imas u serijskoj opremi ono sto dodje u glavi.
Ja prvi do prije 3 dana nisam znao da je gorivo u HR do -15, a vjerovatno ni ti, pa sad preturamo po internetu i glumimo strucnjake i gadjamo se podacima iz DE. Da ti ponovim, covjek pomorac, zena profesorica, ne razumiju se u auta nit ih interesuju, iznajmili auto pun goriva koje je sipala agencija, postujuci apsolutno sve klauzule ugovora, poslije 300 km auto nece da upali. Ljudi pojma nisu imali sta je uzrok., Na sta su oni trebali misliti svojom glavom i za sta je on odgovoran????? Spusti se malo na zemlju, dozvoli mogucnost da svjet ne pocinje i ne zavrsava s tobom i da nemaju svi tu raskos znanja i predznanja o autima i gorivima. Dupe moje bi ti znao sta ne smijes unijeti u avion da ti ljudi na svakom check in-u ne nacrtaju. Stvar je prosta, ljudi na aerodromu su tu da ti cekiraju kartu i preuzmu prtljag, a tvoje je da mislis glavom! To je tvoja logika!
-
direstraits0078
#707 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Avioni, kamioni, camci i brodovi.
Nalupeta ti svega.
Zakljucujemo da je rentacar agencija kriva kad ne upalis svjetla prilikom ulaska u drzavu gdje je obavezno paljenje svjetala 24h, pa popusis kaznu.
I da je avionska kompanija i aerodrom kriv jer ti ne citas sta pise na znakovima, i ne raspitas se prije pakovanja kofera kolike su dimenzije kofera, pa kad ti rebne cifru za dodatni prtljag, onda places na salteru i govoris ljubaznoj sluzbenici da lupeta. Mogu misliti kako bi prosao kad bi s takvim nastupom krenuo da objasnjavas na aerodromu kako svi lupetaju, a ti si pametan, zajedno sa svim uzvicnicima i usklicnicima.
Jest eto duznost agencije da te upozori da na sjeveru SveCke temperature znaju ici ispod -35°C.
Koga briga covjece, ne prati ovaj iz agencije prognozu, ako tebe ne interesuje, ne interesuje ni njih. Kad tebi stane auto, to je prvenstveno tvoj problem, onaj u rentakar agenciji sjedi u toploj kancelariji i boli ga neka stvar sto ti ne mislis glavom.
I da, lijepo ti vec napisah, svoje frustracije ostavi sebi. Koliko god da uzvicnika otipkas, to ne mijenja nista na stvari, ne pojacava snagu argumenta. Samo pokazuje koliko si frustriran, a zbog cega, vjeruj mi da me ne interesuje.
Nalupeta ti svega.
Zakljucujemo da je rentacar agencija kriva kad ne upalis svjetla prilikom ulaska u drzavu gdje je obavezno paljenje svjetala 24h, pa popusis kaznu.
Jest eto duznost agencije da te upozori da na sjeveru SveCke temperature znaju ici ispod -35°C.
I da, lijepo ti vec napisah, svoje frustracije ostavi sebi. Koliko god da uzvicnika otipkas, to ne mijenja nista na stvari, ne pojacava snagu argumenta. Samo pokazuje koliko si frustriran, a zbog cega, vjeruj mi da me ne interesuje.
-
tempuser
#708 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Pa upravo se o znakovima i upozorenjim radi. Na ulasku u svaku drzavu imas tablu sa nacionalnim ogranicenjima kao i za rezim svjetala (ukljucujuci i nase prkno od drzave). Sve sto dalje nabrajas je napisano i nacrtano bar 100 x prije nego dodjes do aviona da ne moras iscitavati IATA knjizurine.direstraits0078 wrote:Avioni, kamioni, camci i brodovi.![]()
Nalupeta ti svega.![]()
Zakljucujemo da je rentacar agencija kriva kad ne upalis svjetla prilikom ulaska u drzavu gdje je obavezno paljenje svjetala 24h, pa popusis kaznu.I da je avionska kompanija i aerodrom kriv jer ti ne citas sta pise na znakovima, i ne raspitas se prije pakovanja kofera kolike su dimenzije kofera, pa kad ti rebne cifru za dodatni prtljag, onda places na salteru i govoris ljubaznoj sluzbenici da lupeta. Mogu misliti kako bi prosao kad bi s takvim nastupom krenuo da objasnjavas na aerodromu kako svi lupetaju, a ti si pametan, zajedno sa svim uzvicnicima i usklicnicima.
![]()
Jest eto duznost agencije da te upozori da na sjeveru SveCke temperature znaju ici ispod -35°C.Koga briga covjece, ne prati ovaj iz agencije prognozu, ako tebe ne interesuje, ne interesuje ni njih. Kad tebi stane auto, to je prvenstveno tvoj problem, onaj u rentakar agenciji sjedi u toploj kancelariji i boli ga neka stvar sto ti ne mislis glavom.
Nije duznost agencije da te upozori da je temp u SWE -35, al gdje je upozorenje ili info da gorivo koje si dobio u autu mrzne na -15 kako bi znao da ti treba aditiv? Po tebi je covjek prije puta treba iscitati zakon o kvaliteti goriva u HR.
U Dubrovniku nije obavezna zimska oprema, ako ih boli neka stvar sto se nisi raspitao hoce li biti snijega u BiH i sto ti ne mislis glavom, otkud zimske gume na autu? Ne palamudi ziv bio...
-
direstraits0078
#709 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jedini koji ovdje palamudi si ti. To sto ne moze da ti stane ispod frizure da nisu u agenciji duzni da prate vremensku prognozu, i to sto ti ne prihvatas tu cinjenicu i sto o tome vec neko vrijeme palamudis na forumu, samo pokazuje tvoju frustraciju. Iz ovoga mozes eventualno izvuci pouku kako ti u svojoj agenciji treba da se ponasas prema klijentima, ali dabogda.tempuser wrote:Pa upravo se o znakovima i upozorenjim radi. Na ulasku u svaku drzavu imas tablu sa nacionalnim ogranicenjima kao i za rezim svjetala (ukljucujuci i nase prkno od drzave). Sve sto dalje nabrajas je napisano i nacrtano bar 100 x prije nego dodjes do aviona.direstraits0078 wrote:Avioni, kamioni, camci i brodovi.![]()
Nalupeta ti svega.![]()
Zakljucujemo da je rentacar agencija kriva kad ne upalis svjetla prilikom ulaska u drzavu gdje je obavezno paljenje svjetala 24h, pa popusis kaznu.I da je avionska kompanija i aerodrom kriv jer ti ne citas sta pise na znakovima, i ne raspitas se prije pakovanja kofera kolike su dimenzije kofera, pa kad ti rebne cifru za dodatni prtljag, onda places na salteru i govoris ljubaznoj sluzbenici da lupeta. Mogu misliti kako bi prosao kad bi s takvim nastupom krenuo da objasnjavas na aerodromu kako svi lupetaju, a ti si pametan, zajedno sa svim uzvicnicima i usklicnicima.
![]()
Jest eto duznost agencije da te upozori da na sjeveru SveCke temperature znaju ici ispod -35°C.Koga briga covjece, ne prati ovaj iz agencije prognozu, ako tebe ne interesuje, ne interesuje ni njih. Kad tebi stane auto, to je prvenstveno tvoj problem, onaj u rentakar agenciji sjedi u toploj kancelariji i boli ga neka stvar sto ti ne mislis glavom.
Nije duznost agencije da te upozori da je temp u SWE -35, al gdje je upozorenje ili info o gorivu koje si dobio u autu kako bi znao da ti treba aditiv?
Ne palamudi ziv bio...
Da ponovim, ostavi ziv bio svoje frustracije za sebe, izadji na zrak, uradi nesto pametno.
-
tempuser
#710 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Dobro nefrustrurani sturcnjace koji ne palamudi, odgovori na jednostavno pitanje:direstraits0078 wrote:
Jedini koji ovdje palamudi si ti. To sto ne moze da ti stane ispod frizure da nisu u agenciji duzni da prate vremensku prognozu, i to sto ti ne prihvatas tu cinjenicu i sto o tome vec neko vrijeme palamudis na forumu, samo pokazuje tvoju frustraciju. Iz ovoga mozes eventualno izvuci pouku kako ti u svojoj agenciji treba da se ponasas prema klijentima, ali dabogda.![]()
Da ponovim, ostavi ziv bio svoje frustracije za sebe, izadji na zrak, uradi nesto pametno.
Iznajmim dizel auto u ZG i krecem u BiH, znam da je prognoza -20, a kako cu znati da gorivo koje su mi dali u autu mrzne na -15 i da mi treba aditiv?
-
direstraits0078
#711 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Pa mozda da upitas nekoga? Na pumpi? Izguglas na netu? Pitas nekoga iz publike? Ne mislis da si najpametniji na svijetu? Ili zoves BiHAMK kad nece da upali. I to sve bez frustracija. Bez obzira sto je BiHAMKov telefon blokiran.tempuser wrote:Dobro nefrustrurani sturcnjace koji ne palamudi, odgovori na jednostavno pitanje:direstraits0078 wrote:
Jedini koji ovdje palamudi si ti. To sto ne moze da ti stane ispod frizure da nisu u agenciji duzni da prate vremensku prognozu, i to sto ti ne prihvatas tu cinjenicu i sto o tome vec neko vrijeme palamudis na forumu, samo pokazuje tvoju frustraciju. Iz ovoga mozes eventualno izvuci pouku kako ti u svojoj agenciji treba da se ponasas prema klijentima, ali dabogda.![]()
Iznajmim dizel auto u ZG i krecem u BiH, znam da je prognoza -20, a kako cu znati da gorivo koje imam mrzne na -15 i da mi treba aditiv?
BTW, i u HR imaju problema s gorivom, iako su im temperature nesto vise. I smijesno je ocekivati od rentacar agencije da se brine o tebi, gorivu na pumpi, EN standardu itd. Njima je glavna briga da maznu lovu, znas to valjda i sam.
-
mirzet87sa
#712 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
opet telecha glava.. nauchili ga ko malog da govorii muuuuuu dalje od toga ne zeli da zna
-
tempuser
#713 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Palamudis, a ne odgovaras, znaci ne mogu da znam treba li mi aditiv... Toliko o tvom misljenju svojom glavom. Aj zdravo!direstraits0078 wrote:Pa mozda da upitas nekoga? Na pumpi? Izguglas na netu? Pitas nekoga iz publike? Ne mislis da si najpametniji na svijetu? Ili zoves BiHAMK kad nece da upali. I to sve bez frustracija. Bez obzira sto je BiHAMKov telefon blokiran.tempuser wrote:Dobro nefrustrurani sturcnjace koji ne palamudi, odgovori na jednostavno pitanje:direstraits0078 wrote:
Iznajmim dizel auto u ZG i krecem u BiH, znam da je prognoza -20, a kako cu znati da gorivo koje imam mrzne na -15 i da mi treba aditiv?Svi bi da budu bezbrizni, da auto uvijek pali, a da pritom njihove pametne glavice ne mucnu ni malkice. Ako neces misliti vlastitom glavom, a onda plati. Cashom, vremenom, protivuslugom. I zovi jarana, BiHAMK, vodovod i kanalizaciju, Ahmeda Đipu na kucni ili koga vec.
BTW, i u HR imaju problema s gorivom, iako su im temperature nesto vise. I smijesno je ocekivati od rentacar agencije da se brine o tebi, gorivu na pumpi, EN standardu itd. Njima je glavna briga da maznu lovu, znas to valjda i sam.
-
tempuser
#714 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jest da te usi malo hebu al fin si ti...mirzet87sa wrote:opet telecha glava.. nauchili ga ko malog da govorii muuuuuu dalje od toga ne zeli da zna
image upload no resize- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#715 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Je li to fakat BIHAMK raskinuo sa Petrolom?
Ja u nedjelju sipao regularno.
Ja u nedjelju sipao regularno.
-
direstraits0078
#716 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ako ti ne mozes da znas treba li ti aditiv, kako ce znati onaj u rentacar agenciji? Ja bih predlozio da se malo mucne glavom, ako ima nesto u njoj. Npr. da se zapitas hoce li ti diesel moci upaliti na ispod -20°C. Ako nista drugo. Ili unajmis benzinca.tempuser wrote:
Palamudis, a ne odgovaras, znaci ne mogu da znam treba li mi aditiv... Toliko o tvom misljenju svojom glavom. Aj zdravo!
I ovdje se povlacim iz ove diskusije, jer s ovima iznad nije moguce diskutovati i argumentovati, sudeci po ovim gore ilustracijama, tu se upotrebljava druga vrsta komunikacije, a trenutno nisam raspolozen za takvo nesto.
-
tempuser
#717 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Ne razumijem pitanje, to je isto kao da me pitas kako ce ona u turistickog agenciji znati treba li mi viza za aranzman koji mi nudi, ako ja ne znam?! Tako valjda sto ide u opis posla...direstraits0078 wrote:Ako ti ne mozes da znas treba li ti aditiv, kako ce znati onaj u rentacar agenciji? Ja bih predlozio da se malo mucne glavom, ako ima nesto u njoj. Npr. da se zapitas hoce li ti diesel moci upaliti na ispod -20°C. Ako nista drugo. Ili unajmis benzinca.tempuser wrote:
Palamudis, a ne odgovaras, znaci ne mogu da znam treba li mi aditiv... Toliko o tvom misljenju svojom glavom. Aj zdravo!
I ovdje se povlacim iz ove diskusije, jer s ovima iznad nije moguce diskutovati i argumentovati, sudeci po ovim gore ilustracijama, tu se upotrebljava druga vrsta komunikacije, a trenutno nisam raspolozen za takvo nesto.
Na kraju krajeva, mucnuo glavom, moj dizel star 10 god sa 200k km na satu pali na -25 pali pa ne znam zasto ne 3 god star dizel sa 30k km na sati ne bi na -20.
-
direstraits0078
#718 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Nemam pojma, da nije do goriva?

-
mirzet87sa
#719 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Jel istina da su te, umjesto po guzi, roditelji sibali po glavi..
- amar1994
-
djes_ba
#721 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Da pohvalimo petrol otes trese auto ko tramvaj koliko vode ima
na moju reklamaciju kažu uzmu uzorak mog goriva njihovog goriva onda ako je sve oko tj ako gorivo ispunjava standarde neke e onda ja plaćam analize
Znaci napunim pun rezervoar i prave me budalom možda je do auta
..uglavnom najlakse je otići do inspekcije da oni uzmh uzorak iz auta pa da se vidi do koga je ali fakat neam sad vremena se ganjati
U suštini zbog sistema najlakse promijeniti pumpu,nažalost
na moju reklamaciju kažu uzmu uzorak mog goriva njihovog goriva onda ako je sve oko tj ako gorivo ispunjava standarde neke e onda ja plaćam analize
Znaci napunim pun rezervoar i prave me budalom možda je do auta
..uglavnom najlakse je otići do inspekcije da oni uzmh uzorak iz auta pa da se vidi do koga je ali fakat neam sad vremena se ganjati
U suštini zbog sistema najlakse promijeniti pumpu,nažalost
-
zekoslav85
#722 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
i sta rekoste gdje je dobar dizel ovih dana ?
nabavio sam skodu fabiu 1.9 SDI pa reko da se pocastim jednim punjenjem do vrha
koju pumpu da izbjegavam kazu ima BP u halilovicima dobar ovo ono sve mahalske price kad se okupe oko auta pa reko da ja vas pitam bolje mi je... koju oznaku da sipam ? i koju oznaku mi preporucujete? 10 ili 50 ? jer ova bivsa vlasnica sipala sve zivo i gdje je stigla haos bio od malog servisa filtera i svega haos
uglavnom veliki nisam jos odradio to cu za par dana...pa cemo vidjet kakvo je tu stanje...
nabavio sam skodu fabiu 1.9 SDI pa reko da se pocastim jednim punjenjem do vrha
- amar1994
#723 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
mozes u njega sta god hoces , trafo ulje , loz biraj
dobro je na svim poznatijim
dobro je na svim poznatijim
-
Naslovnica
#724 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
U SDI ti ide i ložuka bez problema.zekoslav85 wrote:i sta rekoste gdje je dobar dizel ovih dana ?
nabavio sam skodu fabiu 1.9 SDI pa reko da se pocastim jednim punjenjem do vrhakoju pumpu da izbjegavam kazu ima BP u halilovicima dobar ovo ono sve mahalske price kad se okupe oko auta pa reko da ja vas pitam bolje mi je... koju oznaku da sipam ? i koju oznaku mi preporucujete? 10 ili 50 ? jer ova bivsa vlasnica sipala sve zivo i gdje je stigla haos bio od malog servisa filtera i svega haos
![]()
![]()
uglavnom veliki nisam jos odradio to cu za par dana...pa cemo vidjet kakvo je tu stanje...
- sagosen
#725 Re: "Kvalitet goriva na pumpama"?
Gdje se sipa dizel ovih dana