jos ako bude 120 minuta i penali pa adrenalin to ce da bude lom
1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#702 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Da sam selektror održao bi kraći govor da se igrači opuste, pohvalio dosadašnji progres i učinak i da je danas velika stvar biti ovdje, kada se uzme u obzir da prije dvije godine stvari nisu išle u željenom smjeru. Mi smo dio današnje predstave u kojoj nećemo biti sporedna uloga, i bitno je ostaviti upečatljiv dojam. Naši ljudi u Bosni i Hercegovini su večeras budni zbog vas, dijaspora je u velikom broju večeras sa nama, zahvalni što ste im do sada uljepšali njihovu turobnu svakodnevnicu, i u redu je ako danas ne ostvarimo zacrtani cilj. Bosanci i Hercegovci će sigurno cijeniti i nagraditi vaš veliko zalaganje na terenu. Ne očekujem ništa manje od vas doli profesionalizam i borbenost na najvišem nivou, onako kako smo se dogovarali na treningu. Nadam se da ste se lijepo obukli za ovaj šou....Ok, to je to!!!! Mislim da nas naši ljudi čekaju vani, ovo je vaše vrijeme, i nemojte u glavi sebi stvarati pritisak, da nešto moramo po cijeni pretjeranih emiotivnih reakcija i gubitka kontrole nad sobom. Opustite se momci, sve će ovo akobogda biti dobro. Čekaju nas.... 
- Bosanski_kralj
#703 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Samo izdržati taj neki početni pritisak, sigurno će oni krenuti žestoko
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#704 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
5:2 za naske al u penalima
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#705 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ma ljudi, njemacka i holanzizozemska nisu prosli dalje, sta god bude bit ce, treba vjerovat i imati srece. Nismo nivoa njemacke al nisu ni ameri... mozemo sa njima ko sa kanadjanima, samo ne igrad suludo, napadacki, nemamo defanzivne vezne bar dvojicu da zacepljaju rupe po bokovima.
- Magarece_godine
#706 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Veceras Muharemovic igra utakmicu zivota. Cijena mu ide na 80+mil. Sutra ce svi veliki Europski klubovi traziti nacin kako da kupe desno krilo PSV-a. Leverkusen u naredna dva-tri dana hajruje 60 miliona. Slovan Liberec naredne sedmice inkasira 15 miliona. Nakon SP Murinho predstavlja desnog beka iz Benfice. Svasta ce se izdesavati samo pod uslovom da ostave SRCE NA TERENU! Mi koji zivimo za ovu reprezentaciju dozivjet cemo nesto sto nikad nismo. Necemo se znati nositi sa tim emocijama ... Sada je lijepo, ali sutra ce biti 10x ljepse ... Prvih 15tak minuta utakmice je kljucno, kako vrijeme bude odmicalo, bice lakse ... Sretno nam! Zivjela Bosna i Hercegovina

-
l33t
#707 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Da prorade Tabakovic i Demirovic (ili da ostane na klupi) a Jovo da zabijepici wrote: ↑01/07/2026 10:25 Ma ljudi, njemacka i holanzizozemska nisu prosli dalje, sta god bude bit ce, treba vjerovat i imati srece. Nismo nivoa njemacke al nisu ni ameri... mozemo sa njima ko sa kanadjanima, samo ne igrad suludo, napadacki, nemamo defanzivne vezne bar dvojicu da zacepljaju rupe po bokovima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#709 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ma kakvi, ja sam već nervozan
-
statixx
#710 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Daj ba chmoljo, pa zamsili koja je onda trema onoj djeci koja moraju igrati pred 70 000 navijača. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#711 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Lakse igrati nego gledati 
- Edin H.
- turbofolk
#713 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mene strah obuzeo čitajući kako i koliko su amerikanci nafurani, ali kako se utakmica bliži, strah lagano nestaje i sve više vjerujem u naš prolaz. ako ih dernemo bit će slavlje neviđeno, a poslije.. preuzimamo sve termine i stadione koje je domaćin birao za sebe 
-
Itsoktobealone
#714 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nadao sam se da će nas Pochetino i ekipa njihova podcijeniti ali vidim na presici da su ušli u ovo sve jako ozbiljno. Lakše bi nam bilo da jesu. Šteta. 
- drug_profi
#715 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nadam se samo da, bez obzira na rezultat, neće biti javnog ispoljavanja mržnje prema USA i njihovoj zastavi.
To se može očekivati od budala koje bi rado iskoristile priliku da nam mučki nanesu dodatnu štetu.
To se može očekivati od budala koje bi rado iskoristile priliku da nam mučki nanesu dodatnu štetu.
- drug_profi
#716 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pochetino može biti realan, ali ne znači da su svi igrači u timu takvi.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:34 Nadao sam se da će nas Pochetino i ekipa njihova podcijeniti ali vidim na presici da su ušli u ovo sve jako ozbiljno. Lakše bi nam bilo da jesu. Šteta.
-
Itsoktobealone
#717 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Jesi ti pratio ikad Pochetinove ekipe? Kako se odnosio prema strukturi i igračima? Ako je Pochetino realan, onda će i Balogun, Pulišić i ostatak ekipe biti realni. Nema između.drug_profi wrote: ↑01/07/2026 11:36Pochetino može biti realan, ali ne znači da su svi igrači u timu takvi.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:34 Nadao sam se da će nas Pochetino i ekipa njihova podcijeniti ali vidim na presici da su ušli u ovo sve jako ozbiljno. Lakše bi nam bilo da jesu. Šteta.
- Edin H.
#718 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nadam se da će Barbarez prije utakmice izvrjeđati njihov igrače poput Ćirinog: “Je.. te Batistuta!”: 
- DaysleepeR
#719 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ma ljudi, biće teško, preteško.
Imaćemo 2-3 šanse total na utakmici, ako ih ne iskoristimo, to je bilo to za ovo svjetsko.
Imaćemo 2-3 šanse total na utakmici, ako ih ne iskoristimo, to je bilo to za ovo svjetsko.
- drug_profi
#720 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Amerikanci za sve imaju kompleks veće vrijednosti kojeg teško zatomljavaju.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:38Jesi ti pratio ikad Pochetinove ekipe? Kako se odnosio prema strukturi i igračima? Ako je Pochetino realan, onda će i Balogun, Pulišić i ostatak ekipe biti realni. Nema između.drug_profi wrote: ↑01/07/2026 11:36Pochetino može biti realan, ali ne znači da su svi igrači u timu takvi.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:34 Nadao sam se da će nas Pochetino i ekipa njihova podcijeniti ali vidim na presici da su ušli u ovo sve jako ozbiljno. Lakše bi nam bilo da jesu. Šteta.
Odgojeni su da su supersila u svemu. Ne može jedan Pochetino njih ubijediti da jedna mala smiješna BiH njima jeste revnopravna i da ih može ugroziti.
Možda oni prihvate riječi trenera i ponašaju se profesionalno na terenu, ali njima u glavi je osjećaj "lako ćemo" kad izađu na teren.
- Edin H.
#721 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Je’l Demirović?DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:42 Ma ljudi, biće teško, preteško.
- zenny
#722 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ne bih smio kucu staviti, ali 100 KM bih na ovo...
svjestan sam da bi sve osim gubljenja utakmice bilo ogromno, ali znali smo iznenaditi i vece ekipe od USA, doduse u nekin ljepsim vremenima.
imam osjecaj da je barbarez svjestan da kvalitetom i uigranoscu nismo blizu njima i da ce se morsti odluciti na neko kockanje i faktore iznenadjenja.
obzirom da je ocigledno da ce ovi upregnut od prve minute na ofanzivu, mislim da ce barbarez totalni pustiti njima da vladaju i umore se, a mi full odbrana - tu ce iskoristiti ovo sranje od pauze za hidrataciju, resetovat sve na fabricke i ici na faktor iznenadjenja sa normalnom igrom uz nadu da ce se i usa malo pogubiti prelaskom na odbranu odjednom. popizdit cemo prvih 20 minuta gledajuci utakmicu, ali ako se izdrzi ta navala svasta moze biti...
da idemo rogovima s njima pa ko uspije, nemamo bas neke sanse sa ovom omladinom. samo iznenadjenja i izvuci mac iz ovoga sto imamo u svakom pojedincu, a kojih ima ako se uprave kvalitetno
svjestan sam da bi sve osim gubljenja utakmice bilo ogromno, ali znali smo iznenaditi i vece ekipe od USA, doduse u nekin ljepsim vremenima.
imam osjecaj da je barbarez svjestan da kvalitetom i uigranoscu nismo blizu njima i da ce se morsti odluciti na neko kockanje i faktore iznenadjenja.
obzirom da je ocigledno da ce ovi upregnut od prve minute na ofanzivu, mislim da ce barbarez totalni pustiti njima da vladaju i umore se, a mi full odbrana - tu ce iskoristiti ovo sranje od pauze za hidrataciju, resetovat sve na fabricke i ici na faktor iznenadjenja sa normalnom igrom uz nadu da ce se i usa malo pogubiti prelaskom na odbranu odjednom. popizdit cemo prvih 20 minuta gledajuci utakmicu, ali ako se izdrzi ta navala svasta moze biti...
da idemo rogovima s njima pa ko uspije, nemamo bas neke sanse sa ovom omladinom. samo iznenadjenja i izvuci mac iz ovoga sto imamo u svakom pojedincu, a kojih ima ako se uprave kvalitetno
- DaysleepeR
#723 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Amerikanci su vodeći u svijetu po studioznom pristupu sportu.drug_profi wrote: ↑01/07/2026 11:43Amerikanci za sve imaju kompleks veće vrijednosti kojeg teško zatomljavaju.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:38Jesi ti pratio ikad Pochetinove ekipe? Kako se odnosio prema strukturi i igračima? Ako je Pochetino realan, onda će i Balogun, Pulišić i ostatak ekipe biti realni. Nema između.drug_profi wrote: ↑01/07/2026 11:36
Pochetino može biti realan, ali ne znači da su svi igrači u timu takvi.
Odgojeni su da su supersila u svemu. Ne može jedan Pochetino njih ubijediti da jedna mala smiješna BiH njima jeste revnopravna i da ih može ugroziti.
Možda oni prihvate riječi trenera i ponašaju se profesionalno na terenu, ali njima u glavi je osjećaj "lako ćemo" kad izađu na teren.
Oni se godinama pripremaju da naprave rezultat u fudbalu.
Znaju sve o nama u dušu.
- konoplja
#724 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Tako je . Ljudi mjesaju americke navijace i sportiste.DaysleepeR wrote: ↑01/07/2026 11:56Amerikanci su vodeći u svijetu po studioznom pristupu sportu.drug_profi wrote: ↑01/07/2026 11:43Amerikanci za sve imaju kompleks veće vrijednosti kojeg teško zatomljavaju.Itsoktobealone wrote: ↑01/07/2026 11:38
Jesi ti pratio ikad Pochetinove ekipe? Kako se odnosio prema strukturi i igračima? Ako je Pochetino realan, onda će i Balogun, Pulišić i ostatak ekipe biti realni. Nema između.
Oni se godinama pripremaju da naprave rezultat u fudbalu.
Znaju sve o nama u dušu.
-
mali_balon
#725 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Imal.ko da javi Barbi da na poluvremenu izbaci Dzeku I Sea.....I da kaze djeci neka igraju kako hoce pa nek izgubimo i 5:0....nista kalkulacije....vise bi volio da izgubimo a da se djeca raspucaju nego da izgubimo sa nekim taktikama I kalkulacijama....