Politika Hrvata u BiH, folovi, autogolovi, alternative...

Locked
Hafis

#701 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Dobronamjerni, dobrovoljni, dobrostojeći, dobrosusjedski.... nastavi slijed.
Akcija: ostani doma - opismeni se :thumbup:
zposao

#702 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 16:11
zposao wrote: 09/04/2020 15:51
spreca wrote: 09/04/2020 15:24 O cemu ti ba ....Turska nije poslala pomoc Sarajevu,nego cijeloj BiH sto je i sam Erdogan proucio, za rusku pomoc mislim da je isto na cijelu BiH samo HR salje iskljucivo na adresu zamalo HDZa u Mostar osnosno Klinicki Centar Mostar...ovdje je jasno svima da su srbi i bosnjaci dobili od shake do lakta od susjeda
Dobro, tvoje mišljenje. Imaš pravo na njega. ja se ne slažem nimalo.
Tvoje pravo,nisam ni ocekivao da se slozis ,bez obzira sto je istina ono sto sam napisao
Ti baš duboko ubjeđen da je samo tvoja istina?
Nisam ni ja od tebe ocekivao normalan komentar, pa život ide dalje.

Nego ne odgovori mi ti na pitanje, koliko miliona maraka je donirala Turska? I koliko od tih miliona maraka je zapalo Čitluk, Posušje, Široki, Banja Luku itd...?

Kad se znaš bezobrazno pos.rat na nečiju pomoć od 11 mil maraka, da vidimo koliko su tvoji Turci poslali?
Kolinda

#703 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Ja mislim da su ove "pare" trebali ići preko Nihada Hebibovića obzirom da je on savjetnik hrvatskog člana predsjedništva pa da onda Željko kaže kome i koliko da se da. Naravno da kod izračuna obavezno ide x 2 za KS, a svi ovi pljuvači koji su našli za shodno da komentiraju pomoć SKB Mostar zašto niste odgovorili na pitanje koga je donirao Igman Konjic dok mu se direktor liječio u SKB Mostar?

P.S.
Naravno ovo je novac namjenjen Hrvatima u BiH od kojeg korist imaju i svi ostali od Konjica do Neuma i od Livna do Mostara.
spreca

#704 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 16:25
spreca wrote: 09/04/2020 16:11
zposao wrote: 09/04/2020 15:51

Dobro, tvoje mišljenje. Imaš pravo na njega. ja se ne slažem nimalo.
Tvoje pravo,nisam ni ocekivao da se slozis ,bez obzira sto je istina ono sto sam napisao
Ti baš duboko ubjeđen da je samo tvoja istina?
Nisam ni ja od tebe ocekivao normalan komentar, pa život ide dalje.

Nego ne odgovori mi ti na pitanje, koliko miliona maraka je donirala Turska? I koliko od tih miliona maraka je zapalo Čitluk, Posušje, Široki, Banja Luku itd...?

Kad se znaš bezobrazno pos.rat na nečiju pomoć od 11 mil maraka, da vidimo koliko su tvoji Turci poslali?
:lol: :lol: :lol: boze i ti svakom dajes internet :lol: :lol: :lol: a gdje to pise koliko ce dobiti Bihac ,Kladanj,Olovo ,Zivinice itd
Maraschino

#705 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

Kolinda wrote: 09/04/2020 16:25 Ja mislim da su ove "pare" trebali ići preko Nihada Hebibovića obzirom da je on savjetnik hrvatskog člana predsjedništva pa da onda Željko kaže kome i koliko da se da. Naravno da kod izračuna obavezno ide x 2 za KS, a svi ovi pljuvači koji su našli za shodno da komentiraju pomoć SKB Mostar zašto niste odgovorili na pitanje koga je donirao Igman Konjic dok mu se direktor liječio u SKB Mostar?

P.S.
Naravno ovo je novac namjenjen Hrvatima u BiH od kojeg korist imaju i svi ostali od Konjica do Neuma i od Livna do Mostara.
Bolje da ste te pare proslijedili onima gore 3-4 opcine gdje ljudi zive kao indijanci.
zposao

#706 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 16:36
:lol: :lol: :lol: boze i ti svakom dajes internet :lol: :lol: :lol: a gdje to pise koliko ce dobiti Bihac ,Kladanj,Olovo ,Zivinice itd
Pitam tebe i ostale sda turkofile koliko miliona maraka je donirala Turska kad se tako olako popišate po hrvatskoj pomoći.

Da napomenem samo koliko je ekonomski jača turska od hrvatske, to je valjda svakome jasno. Pritom glavni grad susjedne Hrvatske je zadesila dvostruka katasteofa pored ove globalne Covid-19. Štetu će zbrajati mjesecima mozda i godinama.

Ajmo turkofili, sad kad ste me potegli za jezik, ajmo usporedit onu paletu pomoci iz Turke za koju kazes da ce se fino rasporedit na citavu BiH, i ovh pomoc od 11mil maraka koja ce samo u SKB Mostar po tvojim rijecima.

:bih:
Hafis

#707 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Hafis »

Prošli put nas UZP-ejce niti jedno pakovanje hurmi nije zapalo iz te turkiš sadake :sad:
spreca

#708 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 16:43
spreca wrote: 09/04/2020 16:36
Pitam tebe i ostale sda turkofile koliko miliona maraka je donirala Turska kad se tako olako popišate po hrvatskoj pomoći.

Da napomenem samo koliko je ekonomski jača turska od hrvatske, to je valjda svakome jasno. Pritom glavni grad susjedne Hrvatske je zadesila dvostruka katasteofa pored ove globalne Covid-19. Štetu će zbrajati mjesecima mozda i godinama.

Ajmo turkofili, sad kad ste me potegli za jezik, ajmo usporedit onu paletu pomoci iz Turke za koju kazes da ce se fino rasporedit na citavu BiH, i ovh pomoc od 11mil maraka koja ce samo u SKB Mostar po tvojim rijecima.

:bih:
Prvo nisam SDA a drugo ni Turkofil,ako nadjes i jednu rijec gdje hvalim SDA i turke ja cu se samobanovati a trece apsolutno mi se neda razglabati sa nekim ko nema pojma o cemu prica.
zposao

#709 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 17:17
Prvo nisam SDA a drugo ni Turkofil,ako nadjes i jednu rijec gdje hvalim SDA i turke ja cu se samobanovati a trece apsolutno mi se neda razglabati sa nekim ko nema pojma o cemu prica.
:lol:

Nisi SDA Turkofil a hvali jednu paletu maski i rukavica koju je poslala moćna Turska mati, a Bakir svečano dočekao na aerodromu. Dok na drugoj strani pišaš po 11mil KM koje je poklonila jedna mala hrvatska.

Dalje, koliko u milionima maraka je vrijednost pomoci ostalih islamskih zemalja tipa Pakistana, Irana, SA, Katara, UAE...? Gdje su oni po ekonomiji a gdje hrvatska?

Priznaj da si mali Turčin i vozdra. Nemaš se šta stidit. :kiss:
channel10

#710 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Evo danas stize pomoc od Rusije, ali entitetu RS :D , a u svakom naslovu za ovakvu pomoc pise da ide drzavi BIH. Znaci opet do novinara.

Halo majorizirani, naucite vec jednom da kad se kaze drzavi BIH, tu se misli na oba entiteta i na njen glavni grad, a to je Sarajevo. Tu dodje, pa se onda dijeli dalje po dogovoru i koliko kome pripada. Sve ostalo je laz i nista vise. :thumbup:
Kolinda

#711 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

channel10 wrote: 09/04/2020 18:14 Evo danas stize pomoc od Rusije, ali entitetu RS :D , a u svakom naslovu za ovakvu pomoc pise da ide drzavi BIH. Znaci opet do novinara.

Halo majorizirani, naucite vec jednom da kad se kaze drzavi BIH, tu se misli na oba entiteta i na njen glavni grad, a to je Sarajevo. Tu dodje, pa se onda dijeli dalje po dogovoru i koliko kome pripada. Sve ostalo je laz i nista vise. :thumbup:
Da li Sarajevu ostaje x2 ili se ravnomjerno dijeli na 10 županija/kantona , RS-u i distriktu Brčko?
spreca

#712 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 17:38
spreca wrote: 09/04/2020 17:17
:lol:

Nisi SDA Turkofil a hvali jednu paletu maski i rukavica koju je poslala moćna Turska mati, a Bakir svečano dočekao na aerodromu. Dok na drugoj strani pišaš po 11mil KM koje je poklonila jedna mala hrvatska.

Dalje, koliko u milionima maraka je vrijednost pomoci ostalih islamskih zemalja tipa Pakistana, Irana, SA, Katara, UAE...? Gdje su oni po ekonomiji a gdje hrvatska?

Priznaj da si mali Turčin i vozdra. Nemaš se šta stidit. :kiss:
Nama od HRnetreba sadaka,mozemo i njoj dati,neka plati koristenje voda Buskog jezera za 30 godina a to je najvece otimanje ,neka vrati BiH imovinu po Hr kao sto je BiH njima sve vratila,to cista pljacka...uostalom zasto ja to pricam nekome ko nije Hrvat nego mali skutorcic koji se pokondirio u Hrvata,valjal ova :mrgreen:
Dalje, koliko u milionima maraka je vrijednost pomoci ostalih islamskih zemalja tipa Pakistana, Irana, SA, Katara, UAE
Iz ovoga se vidi da te ubi shovinizam,neznas ni da ga sakrijes
channel10

#713 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Kolinda wrote: 09/04/2020 18:25
channel10 wrote: 09/04/2020 18:14 Evo danas stize pomoc od Rusije, ali entitetu RS :D , a u svakom naslovu za ovakvu pomoc pise da ide drzavi BIH. Znaci opet do novinara.

Da li Sarajevu ostaje x2 ili se ravnomjerno dijeli na 10 županija/kantona , RS-u i distriktu Brčko?
Dijelit ce se onako kako se i dosad djelilo. Ni manje ni vise. Ali vama je problem reci da su samo vas pogurali kao i tamo manji entitet. Zasto je to problem priznati?

Znaci nije pomoc drzavi BIH nego samo nekome odredjenom.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-hdz ... /200409199

Jedva cekam da odbiju potpisati, pa svima isto da bude ne bi li se rijesili budala.
Maraschino

#714 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Maraschino »

channel10 wrote: 09/04/2020 18:48
Kolinda wrote: 09/04/2020 18:25

Dijelit ce se onako kako se i dosad djelilo. Ni manje ni vise. Ali vama je problem reci da su samo vas pogurali kao i tamo manji entitet. Zasto je to problem priznati?

Znaci nije pomoc drzavi BIH nego samo nekome odredjenom.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ako-hdz ... /200409199

Jedva cekam da odbiju potpisati, pa svima isto da bude ne bi li se rijesili budala.
Ruka mu se osusila ko ovo potpisao(sa kantonima).
channel10

#715 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by channel10 »

Nece niko sa kantonima potpisati, nego cekam da ovi majorizirani ne potpisu...
spreca

#716 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

channel10 wrote: 09/04/2020 19:14 Nece niko sa kantonima potpisati, nego cekam da ovi majorizirani ne potpisu...
i ja bih to volio,jer vecina toga ce biti pokradena a narod ce dobiti kitu
zposao

#717 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 18:33
Nama od HRnetreba sadaka,mozemo i njoj dati,neka plati koristenje voda Buskog jezera za 30 godina a to je najvece otimanje ,neka vrati BiH imovinu po Hr kao sto je BiH njima sve vratila,to cista pljacka...uostalom zasto ja to pricam nekome ko nije Hrvat nego mali skutorcic koji se pokondirio u Hrvata,valjal ova :mrgreen:
Dalje, koliko u milionima maraka je vrijednost pomoci ostalih islamskih zemalja tipa Pakistana, Irana, SA, Katara, UAE
Eto ti znaš ko sam ja. Idi maši turskim zastavama.

Nisi odgovorio kolika je vrijednost u parama svih donacija iz "prijateljskih islamskih zemalja"? :lol:

Više su darovali Srbiji i Hrvatskoj nego SDA bratiji. I nije vas stid uzdizat ih u nebesa.
spreca

#718 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 19:36
spreca wrote: 09/04/2020 18:33
Eto ti znaš ko sam ja. Idi maši turskim zastavama.

Nisi odgovorio kolika je vrijednost u parama svih donacija iz "prijateljskih islamskih zemalja"? :lol:

Više su darovali Srbiji i Hrvatskoj nego SDA bratiji.
I nije vas stid uzdizat ih u nebesa.
Pa u pravu su,znaju oni dobro ko nosi njihove gene,eto sad ti uzdisi :lol:
zposao

#719 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by zposao »

spreca wrote: 09/04/2020 19:44
Kako se tješi SDA turkofilna bratija što su ih "prijatelji" zaboravili :lol:
spreca

#720 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by spreca »

zposao wrote: 09/04/2020 20:10
spreca wrote: 09/04/2020 19:44
Kako se tješi SDA turkofilna bratija što su ih "prijatelji" zaboravili :lol:
Drago mi je da su se sjetili svojih potomaka iz susjednih drzava,krv nije voda
Kolinda

#721 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Kolinda »

Strašno koliko mržnje u ovim teškim vremenima za sve, neki dan vlada FBiH obavi podjelu 21mil KM gradovima/općinama I županijama. Razlozi zašto je netko dobio koliko je dobio su meni nepoznati ali dežurnim kritičarima na forumu a poglavito sarajevskoj političkoj eliti od Lagumdžije do Zvizdića pa nadalje je u oči upalo samo to koliko je Kupres dobio a nikako to koliko je dobio BPK koji je na kraju izvukao najdeblji kraj jer su ostali bez 3mil.i to samo radi Kupresa, znači 1/7 je trebao dobiti BPK (najmanji u državi) i to nitko nije problematizirao.

Danas Hrvatska dodjeli 11mil KM jednoj od bolnica koja je najjače pogođena Coronom i ono pljuje po Hrvatskoj jer eto nisu dali Sebiji u KBC Sarajevo (oni od Hrvatske nešto očekuju dok ju svakodnevno gaze po svakom pitanju). Da, Hrvatska je direktno pomogla Hrvate u BIH ali indirektno i ogroman broj Bošnjaka koji se liječe u SKBC Mostar.

Nije vam lako, zbilja mi vas je ponekad žao, toliku mržnju nositi u svojoj glavi i duši je ipak veliki teret.
Milenkov buraz

#722 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by Milenkov buraz »

Kolinda wrote: 09/04/2020 21:25 Strašno koliko mržnje u ovim teškim vremenima za sve, neki dan vlada FBiH obavi podjelu 21mil KM gradovima/općinama I županijama. Razlozi zašto je netko dobio koliko je dobio su meni nepoznati ali dežurnim kritičarima na forumu a poglavito sarajevskoj političkoj eliti od Lagumdžije do Zvizdića pa nadalje je u oči upalo samo to koliko je Kupres dobio a nikako to koliko je dobio BPK koji je na kraju izvukao najdeblji kraj jer su ostali bez 3mil.i to samo radi Kupresa, znači 1/7 je trebao dobiti BPK (najmanji u državi) i to nitko nije problematizirao.

Danas Hrvatska dodjeli 11mil KM jednoj od bolnica koja je najjače pogođena Coronom i ono pljuje po Hrvatskoj jer eto nisu dali Sebiji u KBC Sarajevo (oni od Hrvatske nešto očekuju dok ju svakodnevno gaze po svakom pitanju). Da, Hrvatska je direktno pomogla Hrvate u BIH ali indirektno i ogroman broj Bošnjaka koji se liječe u SKBC Mostar.

Nije vam lako, zbilja mi vas je ponekad žao, toliku mržnju nositi u svojoj glavi i duši je ipak veliki teret.
A jbg. moja Kolinda, nije ni vama lako durati sa nama ovakvim punim mržnje. Šta'š tako vam grah pao. :mrgreen:
House

#723 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

Kolinda wrote: 09/04/2020 21:25 Strašno koliko mržnje u ovim teškim vremenima za sve, neki dan vlada FBiH obavi podjelu 21mil KM gradovima/općinama I županijama. Razlozi zašto je netko dobio koliko je dobio su meni nepoznati ali dežurnim kritičarima na forumu a poglavito sarajevskoj političkoj eliti od Lagumdžije do Zvizdića pa nadalje je u oči upalo samo to koliko je Kupres dobio a nikako to koliko je dobio BPK koji je na kraju izvukao najdeblji kraj jer su ostali bez 3mil.i to samo radi Kupresa, znači 1/7 je trebao dobiti BPK (najmanji u državi) i to nitko nije problematizirao.

pokupiš prnje i kod braće u hrvatsku. problem solved
House

#724 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by House »

'vako ti ostaje da trpiš zle bošnjake do sudnjeg dana, pa ti izaberi. :D
BHCluster

#725 Re: Politika bh Hrvata, folovi, autogolovi, alternative...

Post by BHCluster »

To je nastavak finansiranja duga te "ustanove" jer je HDZ zakopao u dogove ako se prisjetimo 2017. tada je ustanovljeno da SKB Mostar duguje 110 milijona konvertibilnih maraka. Nako cega Hrvatska Vlada uplacuje 2017 - 40 mil Kuna, 2018 - 39 mil Kuna, 2019 - 40 mil Kuna i ova najnovija 2020 - 43 mil kuna. Meni samo nije jasno zasto lazes i pored toga jos optuzujes narod za mrznju koji je ujedno bio zrtva agresije i UZP-a od strane te drzave sto daje novac toj bolnici za saniranje gubitaka. Fuj sramoto jedna!
Locked