1/2 Hrvatska - Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko prolazi dalje?

Poll ended at 11/07/2018 22:50

Hrvatska
72
37%
Engleska
121
63%

Total votes: 193

Hasan006

#701 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Hasan006 »

Koliko je meni smiješno što je ova po imenima karina od engleske reprezentacije dogurala dalje nego što je ikada generacija Beckhama, Rooneya, Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Ferdinanda itd. Dokaz da na ovom sada svjetskom imena apsolutno ništa ne znače.
luckylaka

#702 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by luckylaka »

Hasan006 wrote:Koliko je meni smiješno što je ova po imenima karina od engleske reprezentacije dogurala dalje nego što je ikada generacija Beckhama, Rooneya, Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Ferdinanda itd. Dokaz da na ovom sada svjetskom imena apsolutno ništa ne znače.
Pa ja pratim mozda vec 10-20 svjetskih prvenstava i cini mi se da se na ovome najlosiji fudbal igra.Svi se nesto cuvaju nema tu bas neke ljepote fudbala.Svi bi u finale ,sto je i normalno al daj brate da se malo poigra,nadigrava ili ja to sve pogresno vidim
Tromblon

#703 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tromblon »

Logovan wrote:
Tromblon wrote: Oni Su vec ponovili uspjeh is 98. Sada imaju sansu za bolje. Susjede na stranu al da jedan takav anti igrac Kao Gary Southgate nude prvak svijeta. Pa trebamo svi prestat pratit fuzbal. Trebali su Pata Nevina staviti za selektora.
Nisu oni ništa ponovili.
Jeste picajzle ti I channel :D . Ljudi igraju DVA polufinala svjetskog prvenstva u 20 godina, a mi se Jos sjecamo kako ga je Vedo zabio Litvaniji I mi otisli u Brazil.

Susjedi od 96 propustili mozda dva eura I sp. I mi cemo sad srati o njima. Vala zato I jesmo gdje jesmo.
Tromblon

#704 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tromblon »

baglama wrote:
Ovaj glupan od trenera nabraja klubove za koje igraju hrvatski igraci, sjedi Lovren pored njega, a on ne spominje Liverpool :twisted:
Normalno da je "glupan" kad mu vidis gdje je rodjen[/quote]

Kakve veze ima mjesto rodjenja? Post prijavljen. Nemoj Livno da mi diras.
Riddle

#705 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Riddle »

Hasan006 wrote:Koliko je meni smiješno što je ova po imenima karina od engleske reprezentacije dogurala dalje nego što je ikada generacija Beckhama, Rooneya, Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Ferdinanda itd. Dokaz da na ovom sada svjetskom imena apsolutno ništa ne znače.
Poklopio se zrijeb, malo srece, bla bla itd...

Ali selektor se mora pohvaliti za atmosferu koju je stvorio i za plan koji je donio, te izabrao tim za taj plan od kojeg ne odstupa.

Kazu da ovi momci imaju zajednistvo koje je imao i tim iz '96 za kojeg je Southgate igrao. Gerrard je davno dao jedan vrlo dobar intervju Ferdinandu gdje je iznio jedan od glavnih problema njegove generacije. Nije cesto bilo tog zajednistva, igraci su uvijek bili u nekim kao zategnutim odnosima, neugodno im bilo i slicno. I tu se divio strancima koji su igrali s njim u klubu koji bi spakovali stvari sedmicu prije i nisu mogli iscekati da idu igrati za reprezentaciju. Takvih losih odnosa cini se danas nema, sve im je nekako opusteno, zajedno popiju par piva u hotelu nakon utakmice i slicno. Nema ni ozloglasenog pritiska medija ovaj put, pa im i to ide u korist, nista se od njih nije ocekivalo.

Taj plan koji ima ocito radi, promijenio je formaciju i izabrao tim za to. Koriste bukvalno sve sto stvore i sto im se ponudi. Ja se kunem da bi ovaj tim ispao vec davno da je veliki Allardice ostao selektor. Bilo bi 4-4-2, vec procitano kad su oni u pitanju, vjerovatno bi Rooney igrao, kao i Lallana, Wilshire i ostali. Umjesto toga su favoriti za finale. Southgate ostaje sigurno i vjerovatno ce dobiti dosta svjeze krvi iz omladinakog pogona. Mozda vidimo novu Njemacku ili Spaniju sudeci po rezultatima mladih. Uglavnom su se stvari promijenile i to je ono sto im je trebalo.

A mozda i ja samo bespotrebno serem i ovo samo neka visa sila kaze da je red na njih nakon toliko usranih nastupa kao i bizarnih poraza.

It's coming home.
Tromblon

#706 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tromblon »

Bio Sam uzivo 96 kad je Southgate mahnuo nalpe ma Vembliju kontra Svaba. Pa 2004 kad je Beckham masio protov Portugala. Bio Sam I kad na istom euru Rooney raskovao susjede. Tad je u Lisabonu bill sto milja engleza. Centralni trg prekriven hiljadama zastava. Danas u moskvi ako nude preko deset milja.

Helen nejse, kad Su cigani mogli biti evropski I svjetski prvaci sto susjedi ne bi mogli uzeti ovo svjetsko? Mi svakako sjedimo stalno Sa strane I jal kukamo jal drkamo.
Riddle

#707 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Riddle »

Vec smo se nekoliko puta dotaknuli toga sto ih nema, iako su tradicionalno uvijek svugdje u najvecem broju.
pirmin

#708 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by pirmin »

Kako ide tekst "It's coming home" na francuskom?
Tomahawk11
Globalni moderator

#709 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

Politika - zdravo!
Pojedini dođu samo iz tog razloga, da pišu o Herceg-Bosni, ustašama, da objasne koliko ne mogu, mrze i šta ja znam.
Dakle, sport, o tim političkim aspektima - eno vam onih tema tipa velikonešto kuhinja sa nekim specijalitetima i slično.
Ignorisanje upozorenja povlači sankcije, pa kako hoćete.
Laertes

#710 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Laertes »

luckylaka wrote:
Pa ja pratim mozda vec 10-20 svjetskih prvenstava i cini mi se da se na ovome najlosiji fudbal igra.Svi se nesto cuvaju nema tu bas neke ljepote fudbala.Svi bi u finale ,sto je i normalno al daj brate da se malo poigra,nadigrava ili ja to sve pogresno vidim
10-20 prvenstava... :lol:
Lucky ko Broj 1 iz Alan Forda :lol:
statixx

#711 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by statixx »

Sa evropskim je 20... :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#712 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

Možda je čovjek u hodalici počeo gledati SP, šta znaš :mrgreen:
Laertes

#713 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Laertes »

Tomahawk11 wrote:Možda je čovjek u hodalici počeo gledati SP, šta znaš :mrgreen:
Nije pratio samo ono u Urugvaju :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#714 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

Laertes wrote:
Tomahawk11 wrote:Možda je čovjek u hodalici počeo gledati SP, šta znaš :mrgreen:
Šteta, propustio je najbitnije.
Montevideo, Bog te video :D
Stari

#715 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Stari »

Ja mislim vako ... Ono SP u Engleskoj je bilo prvo koje je uopste prenoseno na tv. Niko u kasabi mog djetinstva tad nije imao tv-aparat osim mozda na javnim mjestima: Vatrogasnom domu, Domu JNA....kupili smo Cajavec tv prije onog prvog SP-u Mexicu....prvi panini album sam uspio ispuniti kad sam vec bio prevelik - klipan SP u zapadnoj Njemackoj.

Ovdje sam clan 15 godina

Ukratko ... ne bih sad da se presabiram.
Logovan

#716 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Logovan »

Laertes wrote:
Nije imao vremena tada, jebi ga. :oops: :D
manijak1

#717 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by manijak1 »

Ako je babo bio fudbalski fanatik , što da ne .
Ja sam tako počeo gledat Želju , kako stvari stoje i završiću tako gledajuć Želju.
SP od onog vremena redovno pratio , od ovog, najviše uživao u Žilini i Kaunasu, ovo pratim više manje.
Ne mogu razumjet ove grupne navale na pojedinca u pokušajima da se bude duhovit i da se na neposredan način kaže pojedincu da se, kao provalio .
Tomahawk11
Globalni moderator

#718 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote:
Ako je babo bio fudbalski fanatik , što da ne .
Ja sam tako počeo gledat Želju , kako stvari stoje i završiću tako gledajuć Želju.
SP od onog vremena redovno pratio , od ovog, najviše uživao u Žilini i Kaunasu, ovo pratim više manje.
Ne mogu razumjet ove grupne navale na pojedinca u pokušajima da se bude duhovit i da se na neposredan način kaže pojedincu da se, kao provalio .
Što bi značilo da danas ima bar 82-3 godine.
Nema lucky toliko, dobro, možda nije baš 20 SP ispratio.

Ma ok, malo zezancije sa luckyjem, neće nam zamjeriti. Sve dok nije vrijeđanje, što da ne :)
AmiĐa_Idriz

#719 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by AmiĐa_Idriz »

Stari wrote:Ja mislim vako ... Ono SP u Engleskoj je bilo prvo koje je uopste prenoseno na tv. Niko u kasabi mog djetinstva tad nije imao tv-aparat osim mozda na javnim mjestima: Vatrogasnom domu, Domu JNA....kupili smo Cajavec tv prije onog prvog SP-u Mexicu....prvi panini album sam uspio ispuniti kad sam vec bio prevelik - klipan SP u zapadnoj Njemackoj.

Ovdje sam clan 15 godina

Ukratko ... ne bih sad da se presabiram.
Šta reći drugo osim da ti se slaže nick idealno
manijak1

#720 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by manijak1 »

Osjetljiv je.ba, dedo lakilučano, možda je i pomago Amerima na Siciliji.
Zaboravih dodat, kad je Ivica Osim vodio selekciju na SP-u , svaku noć smo imali efikasna i efektivna druženja u Crvenoj Galeriji ....
Ne možeš nazad , sve i da hoćeš.
Večeras će ova utakmica biti dinamična i neizvjesna , mada postoji mogućnost da se desi i blitzkrieg, bliži tome su Englezi.
AmiĐa_Idriz

#721 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma samo bez zalijetanja :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#722 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

sir Harry Kane u 87. iz penala.
mad_max_ba

#723 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:sir Harry Kane u 87. iz penala.
Ban Luka Modrić dalekometni 56 minut
:D
Logovan

#724 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Logovan »

Samo da vam kažem, football is coming home.
Tomahawk11
Globalni moderator

#725 Re: 1/2 Hrvatska - Engleska

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
Tomahawk11 wrote:sir Harry Kane u 87. iz penala.
Ban Luka Modrić dalekometni 56 minut
:D
Nemaju nikakve šanse. Gordi Albion aka Three Lions, aka England večeras melje strašnom zadnjom linijom iz koje će se katapultirati dalekometne lopte na sir Harryja. Onda on spusta na Hendu ili Raheema, ide prekršaj naivnog Lovrena na 30 metara, ubačaj, ponovo Lovren ruši, ovaj put sir Harryja u kaznenom i penal.
Locked