Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
512MB

#701 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

moonca wrote:
muha_sa wrote:
moonca wrote:
Ako je samo sesir :namigusa:

:lol:
:-) :-)

još mi i ti na muke prisjedaj :( :lol:
:pasamoj:
Ovi starci samo zachatavaju temu, ko djeca :D
meteorit135531

#702 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by meteorit135531 »

djevojka bez imena wrote:
512MB wrote: Pa prvo je tvrdio da se negdje uhljebio, onda kaze ne radi nista jel ima love, djevojka bez imena ga ja mislim skontala. Sad roditelji imaju u BiH penziju iz Australije. Ja mislim da ne treba drugih dokaza :)
Ja se bas cudila kako covjek dodje s kraja svijeta, nabasa na konkurs, preda aplikaciju i dobi posao, mimo svih nasih okeana nezaposlenih ljudi.
Nek pise sta hoce ali pitanje koje je postavila @ stakasa je na mjestu. Ako je sarajlija, jest me stid.
O njegovoj #jasvisinenavasgledam# retorici mogu samo reci, hvala Bogu ima nas i normalnih.
Još kaže da ima stan u Splitu. E sad kaže da je 1992 imao 13 godina , znači da je 1979 godiste.

Zamisli da sam 38 godina imaš stan u Sarajevu i u Splitu, da imaš posao u Sarajevu koji je bolji i placeniji od poslova koji se nude u Australiji..

Nešto ne štima ovdje. :D

Da da , njegova priča ti je u fazonu : "ja pišam po vama, sa visoka."
muha_sa

#703 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

512MB wrote: Ovi starci samo zachatavaju temu, ko djeca :D
ovo se na mooncu odnosi :? :D
Niemand

#704 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Niemand »

triconja wrote:
Niemand wrote:Nije to toliko vise ni da umru na svom, ima dosta i straha sta ce biti kasnije sa kostima :D , pa eto, sigurnije se u bosni kopati. Mada to izgleda od zemlje zavisi.
Eto ljudi bili prije x godina glupi pa ljude palili na dva metra drva, ljude kopali u zemlju i tako to.

Jaro ti kad umres tebi je svejedno sta god da urade sa tvojom "masinom". Pa da te u zajednicku grobnicu baci i zalije zivim krecom tebi je svejedno. Niko se nije vratio i rekao ne valja se to tako raditi :lol: .
Hajd super. Tebi svejedno, drugima nije. Mogu te i u dnevnoj sobi drzati u vazi jel, neko drugi se ipak zeli ukopati na odredjen nacin. Jaro.

:roll:
moonca

#705 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

:-)

Nemojte ga citati ako vas iritira.

Ne mora znaciti da nesto od toga nema .
Momak je u Miamiu ,Bosanac student , prodao neku aplikaciju za tel -za milion dollara.
muha_sa

#706 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

moonca wrote::-)

Momak je u Miamiu ,Bosanac student , prodao neku aplikaciju za tel -za milion dollara.
:thumbup:
moonca

#707 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

muha_sa wrote:
512MB wrote: Ovi starci samo zachatavaju temu, ko djeca :D
ovo se na mooncu odnosi :? :D
:lol: :lol:
Neka, neka , ne ljutim se.
Fudo387

#708 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Kakvu aplikaciju?
moonca

#709 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Fudo387 wrote:

Kakvu aplikaciju?
Pojma nemam ,rekao mi real astate agent -za prodaju i biznisa - kad' mu rekoh da sam iz Bosne. :-)
djevojka bez imena

#710 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by djevojka bez imena »

Fudo387 wrote:

Kakvu aplikaciju?
Znam i ja momka, studirao medicinu, cudo od insana, Ameri mu dali sve gratis, eno ga specijalizant u Cikagu, pa znam i sebe, od 140 primise bas mene... ali iza nas je rad, ucenje, trud, puno neprospavanih noci a kod Melburna sve ko po staklu. Blago njemu :?

I ne iritira me, zavidim mu bona :mrgreen:
Fudo387

#711 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Mah,
Jedino sto ti google izbaci kad ukucas Bosnians Miami je kebab i baklava.
Nidje tog software developera :D
moonca

#712 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Fudo387 wrote:Mah,
Fudo bolan , ne voli nas google
Momak je student , navodno .Radio iz ljubavi,interesa i stvorila se prilika da unovci. Ovaj agent je to prodao. :-) njemu provozija 8%-10%
moonca

#713 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Fudo387 wrote:

Kakvu aplikaciju?
Znam i ja momka, studirao medicinu, cudo od insana, Ameri mu dali sve gratis, eno ga specijalizant u Cikagu, pa znam i sebe, od 140 primise bas mene... ali iza nas je rad, ucenje, trud, puno neprospavanih noci a kod Melburna sve ko po staklu. Blago njemu :?

Para na paru :-) - neka ga neka pise.Ako ga to cini sretnim-dovoljan razlog.
Fudo387

#714 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
Momak je student , navodno .Radio iz ljubavi,interesa i stvorila se prilika da unovci. Ovaj agent je to prodao. :-) njemu provozija 8%-10%
Ma nema sanse, cuo bih ja za njega. :D
moonca

#715 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Fudo387 wrote:
moonca wrote:
Ma nema sanse, cuo bih ja za njega. :D
:hmpf:

Bosanac, a nije objavljeno u Avazu .
djevojka bez imena

#716 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Fudo387 wrote:
512MB wrote:
Fudo387 wrote:Ma ne radi se o tome, daj da ga otresem. Uopste ne sumnjam da je ok momak, radi, ne pravi probleme, posten, al' de malo.
I kakav je uopste prestiz imati osjecaj superiornosti u Bosni?
Ono, poCHeras svog bmw-a da te raja vidi? Ljudi evo me, uspjesan sam!!!
Koga boli qrac? Sebi si.
Gledam da se ne eksponiram, na svakom koraku sretas neki slucaj, vidis da ga nesta jebe, ne ide, i sad takvom trebam pristajati na muku svojim budalastim qrcenjem?
Pa fudo ljudi redovno prevaljuju po 2000km ta nece valjda ficu vozat, i sta mogu oni ako se drugi osjecaju provociranim njihovim autom? Ljudi odu do prodavnice autom i vec "eno ga kurci se" :-)
Ma ne pricam o tome.
I dosadan si, cim te sretnem izbusicu ti gume na autu. :D
Jebo te tvoj salzburg, bmw x5, i majkrosoft.
:lol: :lol: :lol:
muha_sa

#717 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:

:kiss: :kiss:
muha_sa

#718 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:

Kakvu aplikaciju?

šta rec osim da ti cestitam
Image
Melbourne_Australia

#719 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

DearJohn wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa evo piše čovjek koji se vratio, a nije mu ni tamo loše išlo :-) I ne ide mu ni ovdje loše.
Bilo bi nam puno bolje svima da nismo toliko dobri teoretičari :roll:
Nikad od mene neces cuti da pljujem po Australiji ali nikad..To je dobra drzava i puno vise ti stvari moze pruziti nego BIH , sto je i normalno..Mi nikad nismo bili i necemo biti kao Australia.....Ali sam od prvog dana znao da to nije zivot koji ja zelim da zivim....Nemas vremena ni za sta, svi drugovi ti zive po sat vremena od tebe....Ljudi u kreditima do guse, i subote se rade...Vidjas raju jednom u 2 mjeseca.....Ja sam dijete gradsko sa Cobanije i navikao sam na raju i da idem na tekme Zelje i poslije na pice i druzenja...Ovde u 10 minuta se vidim sa burazom na rucku, vidjam starce svaki dan ...U 15 minuta me zovnu, hajde na termin lopte itd...To dole mozes samo sanjati..Sve se unaprijed planira mjesecima i to jednostavno nije za mene.....A vjeruj mi, velikoj vecini nasih ljudi Australije je san snova....Vecina ljudi nasih doslo je iz pm , i tesko su zivjeli prije rata u BIH..I normalno da je njima extra dole...Ima kucu sa bazenom, novi auto, i radi u fabrici, ali opet je to lakse nego sto je radio u BIH..I ja takve ljude razumijem...Kao sto rekoh, Sarajlije su jedini koji su se vratili iz Australije....Tesko ce se vratiti neko iz Gacka ili Stoca na primjer i opet i takve razumijem....U Australiji najvise ima krajsnika i prijedorcana ..I takvi se nece vratiti...U stvari cekaju penziju, ko je mogao da izganja penziju da je ponese u BIH odmah su se vratili...Moji starci imaju Aus penziju i zive ovde bas jedan dobar zivot... :thumbup: Samo sto je postalo nemoguce vise da se iznese penzija prije 70 kuka :roll: A to su najvise ukinuli zbog nasih, jer je zakon bas bio takav :lol: u penziju sa 25 godina i onda svi otisli u BIH ...I ljudi skontali, i sad je pravo zajeban zakon....
Mislim da ste pogresno interpretirali Melburna pa su mu se pojedinci naknatili na kosti. Ne vjerujem da mu je bila namjera da vrijedja nekog iz Vlasenice ili ostalo ali jednostavno ja sam nisam imo pojma sta je sve Bosna "izrodila" dok se nisam susreo sa kojekakvim ljudima iz svakakih vukojebina kroz rat i poslje ko da nikad ni osnovne nisu vidjeli. Ja licno nemam nista zajednicko s tim ljudima nit zelim da imam, daleko im kuca od mene...Moje licno uvjerenje i iskustvo da od dijaspore su najgori papci ovi iz vukojebina sto su se docepali zapada i dosli do neceg, e sto se ti ljudi hoce to je stvarno nesto nevjerovatno. Raja iz SA su uglavnom ostala normalna mada ima i tu izuzetaka...
:thumbup: :thumbup: Napokon da skonta neko poentu :thumbup: :thumbup:
muha_sa

#720 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by muha_sa »

DearJohn wrote: Mislim da ste pogresno interpretirali Melburna pa su mu se pojedinci naknatili na kosti. Ne vjerujem da mu je bila namjera da vrijedja nekog iz Vlasenice ili ostalo ali jednostavno ja sam nisam imo pojma sta je sve Bosna "izrodila" dok se nisam susreo sa kojekakvim ljudima iz svakakih vukojebina kroz rat i poslje ko da nikad ni osnovne nisu vidjeli. Ja licno nemam nista zajednicko s tim ljudima nit zelim da imam, daleko im kuca od mene...Moje licno uvjerenje i iskustvo da od dijaspore su najgori papci ovi iz vukojebina sto su se docepali zapada i dosli do neceg, e sto se ti ljudi hoce to je stvarno nesto nevjerovatno. Raja iz SA su uglavnom ostala normalna mada ima i tu izuzetaka...
skonto sam i ja al se ne falim :lol: :lol:
moonca

#721 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

muha_sa wrote:
DearJohn wrote: Mislim da ste pogresno interpretirali Melburna pa su mu se pojedinci naknatili na kosti. Ne vjerujem da mu je bila namjera da vrijedja nekog iz Vlasenice ili ostalo ali jednostavno ja sam nisam imo pojma sta je sve Bosna "izrodila" dok se nisam susreo sa kojekakvim ljudima iz svakakih vukojebina kroz rat i poslje ko da nikad ni osnovne nisu vidjeli. Ja licno nemam nista zajednicko s tim ljudima nit zelim da imam, daleko im kuca od mene...Moje licno uvjerenje i iskustvo da od dijaspore su najgori papci ovi iz vukojebina sto su se docepali zapada i dosli do neceg, e sto se ti ljudi hoce to je stvarno nesto nevjerovatno. Raja iz SA su uglavnom ostala normalna mada ima i tu izuzetaka...

Svakako, zar se ne vidi. :lol:

Imam tog jednog kod sebe u komsiluku. Eto, kad je Krajisnjik mehlem za njega. :hihihi:
Last edited by moonca on 25/09/2017 19:32, edited 1 time in total.
Melbourne_Australia

#722 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Melbourne_Australia »

muha_sa wrote:
:lol: :lol: :thumbup:
Niemand

#723 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Niemand »

Vlasenica ima vodu.
moonca

#724 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Zivjela sam u Vlasenici par godina u 70 -im - roditelji su jako hvalili stanovnistvo -vrlo prijateljski, pozitivni..
djevojka bez imena

#725 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

muha_sa wrote: šta rec osim da ti cestitam
Image

Znam da me mrzis ali prastam :lol:
Kaze meni jedna, e tek ces sad vidjeti Boga svog, neka cu, bar me nece maltrerirati gdja Seka ko nju, jel tako? :?
Post Reply