Komšiluk i njihove nebuloze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SSemir

#701 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by SSemir »

radiša wrote:Nisam,razmisljam logicno,ako neces da te ufati zena da radis nesto sto ti "ne dopusta" sigurno to neces radit pred vratima.
rekla mu zena "pivo u moju kucu nece uci" pij gdje hoces, al u muslimanskoj kuci neces. i tacka.
ferratilis

#702 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ferratilis »

Uvijek sam zavidio ljudima koji zive u zgradi sto ne moraju kosit travu oko kuce i ne moraju cijepat drva i unosit ugalj. Al kad vidim kakve sve budale zive po zgradama, lijepa kuca :D Doduse, meni kad pukne cijev za vodu, nema zvat komsije da se zajedno rjesava, nego krampu i lopatu i udri :lol: to je velika mana
hrle1976

#703 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hrle1976 »

ferratilis wrote:Uvijek sam zavidio ljudima koji zive u zgradi sto ne moraju kosit travu oko kuce i ne moraju cijepat drva i unosit ugalj. Al kad vidim kakve sve budale zive po zgradama, lijepa kuca :D Doduse, meni kad pukne cijev za vodu, nema zvat komsije da se zajedno rjesava, nego krampu i lopatu i udri :lol: to je velika mana

Ko se jos to grije na cumur? Ah zato nako SA zagadjeno ko Peking :oops:

Kuca je svetinja stan je gradska vikendica a ne svakodnevni bivalni prostou prostor.
zubi

#704 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by zubi »

ferratilis wrote:Uvijek sam zavidio ljudima koji zive u zgradi sto ne moraju kosit travu oko kuce i ne moraju cijepat drva i unosit ugalj. Al kad vidim kakve sve budale zive po zgradama, lijepa kuca :D Doduse, meni kad pukne cijev za vodu, nema zvat komsije da se zajedno rjesava, nego krampu i lopatu i udri :lol: to je velika mana
Ugalj u 21.vijeku?? :?
GeeTnT

#705 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by GeeTnT »

...a sad u najvecoj tisini, po dvoje niz hodnik....doso je cumur..
Streptokok

#706 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Streptokok »

zubi wrote:
Ugalj u 21.vijeku?? :?
Ako nisi znao cumur je domaci proizvod i imamo ga na zalihama za narednih 150g. Valja to sve spaliti...
Last edited by Streptokok on 02/01/2017 18:49, edited 1 time in total.
ferratilis

#707 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ferratilis »

Izgleda da su forumasi vecinom ludi ili im je nos toliko u nebesima da ne zele priznati da je kod nas ugalj jos uvijek glavni nacin grijanja. Porodice gdje samo jedno radi (sto je vecina porodica kod nas) ne mogu priustit bilo kakav drugi nacin grijanja. To sto vi zivite u zgradama ne znaci da se svi ostali trebaju smrzavat kako bi vasa "aristokratska" pluca bila cista :)
Streptokok

#708 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Streptokok »

ferratilis wrote:Izgleda da su forumasi vecinom ludi ili im je nos toliko u nebesima da ne zele priznati da je kod nas ugalj jos uvijek glavni nacin grijanja. Porodice gdje samo jedno radi (sto je vecina porodica kod nas) ne mogu priustit bilo kakav drugi nacin grijanja. To sto vi zivite u zgradama ne znaci da se svi ostali trebaju smrzavat kako bi vasa "aristokratska" pluca bila cista :)
Zive u stanovima koje su dzaba dobili, grijanje ne placaju nego im mi placamo iz zajednickog budzeta i naslo nesto da prigovori.
ho oponopono

#709 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by ho oponopono »

...čuj ko...hajcam ja ugalj...:pusi2:
zubi

#710 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by zubi »

ferratilis wrote:Izgleda da su forumasi vecinom ludi ili im je nos toliko u nebesima da ne zele priznati da je kod nas ugalj jos uvijek glavni nacin grijanja. Porodice gdje samo jedno radi (sto je vecina porodica kod nas) ne mogu priustit bilo kakav drugi nacin grijanja. To sto vi zivite u zgradama ne znaci da se svi ostali trebaju smrzavat kako bi vasa "aristokratska" pluca bila cista :)
Da, i to je tuga... Samo ti brini o svojim plucima i plucima svoje djece i sve ce ti se samo kasti...
radiša

#711 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by radiša »

SSemir wrote:
radiša wrote:Nisam,razmisljam logicno,ako neces da te ufati zena da radis nesto sto ti "ne dopusta" sigurno to neces radit pred vratima.
rekla mu zena "pivo u moju kucu nece uci" pij gdje hoces, al u muslimanskoj kuci neces. i tacka.
onda nek se drogira,to smije.pored takve zene moras ili pit il se drogirat nema druge.
neko_sa_strane

#712 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by neko_sa_strane »

Ne znam kako uspiju pojedini ostati mirni na bezobrazluk komšija. Ja bih davno reagovao. Sada mi je malo teže jer sam podstanar do sredine iduće godine kada ću kupiti stan na Novoj Otoci. Nije mi jasan onaj post u kome forumašica piše da je komšija zauzeo podrume i da mu niko ništa ne može. Tužite policiju, tužite njega a ako ne upali noć je kao stvorena za nalupati ga negdje ili mu demolirati njegov podrum. Ja znam da ja to ne bih trpio.
kockica_kockica

#713 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by kockica_kockica »

:josipalisac: ne znam sto komsija pije pivu na hodniku niti sto sakriva istu po coskovima hodnika... :pisnula: mladu "macu" kako je komsija nazvao sam vidjela samo jednom kad je dosla po njega na hodnik :qq:

Inace je jutros bilo poprilicno veselo ispod mene u stanu... ne znam jeli od cumura i nezdravog zraka ali je kona toliko skicala i urlala da nije pomoglo ni paljenje TVa i pojacan zvuk.... to se jednostavno ne moze kamuflirati...

Tamburas tambura u neka doba noci... kod mene je to priguseno sviruckanje... kona preko puta mene ne spava nocima radi tamburanja... kontam mozda je momak ono nesto upao u romantiku depresiju ili je samo neotkriveni talenat...

Kad radim nemam uvid u desavanja.. ali kad sam kuci cijeli dan jednostavno desavanja ne mozes zaobici...

Ispred zgrade je kao na klizalistu... nedaj Boze da moras ubrzati korak... zavrsio bi kod Sebije Izetbegovic
hillbill

#714 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hillbill »

kockica_kockica wrote::josipalisac: ne znam sto komsija pije pivu na hodniku niti sto sakriva istu po coskovima hodnika... :pisnula: mladu "macu" kako je komsija nazvao sam vidjela samo jednom kad je dosla po njega na hodnik :qq:

Inace je jutros bilo poprilicno veselo ispod mene u stanu... ne znam jeli od cumura i nezdravog zraka ali je kona toliko skicala i urlala da nije pomoglo ni paljenje TVa i pojacan zvuk.... to se jednostavno ne moze kamuflirati...

Tamburas tambura u neka doba noci... kod mene je to priguseno sviruckanje... kona preko puta mene ne spava nocima radi tamburanja... kontam mozda je momak ono nesto upao u romantiku depresiju ili je samo neotkriveni talenat...

Kad radim nemam uvid u desavanja.. ali kad sam kuci cijeli dan jednostavno desavanja ne mozes zaobici...

Ispred zgrade je kao na klizalistu... nedaj Boze da moras ubrzati korak... zavrsio bi kod Sebije Izetbegovic
imam rjesenje za tebe....prodas stan ..kupis zemlju....napravis kucu..i pucas kad neko prede ogradu...ili se pomis sa tim sto imas u zgradi....ako ne mozes ni jedno ni drugo onda skocis sa balkona.
kockica_kockica

#715 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by kockica_kockica »

hillbill wrote:
kockica_kockica wrote::josipalisac: ne znam sto komsija pije pivu na hodniku niti sto sakriva istu po coskovima hodnika... :pisnula: mladu "macu" kako je komsija nazvao sam vidjela samo jednom kad je dosla po njega na hodnik :qq:

imam rjesenje za tebe....prodas stan ..kupis zemlju....napravis kucu..i pucas kad neko prede ogradu...ili se pomis sa tim sto imas u zgradi....ako ne mozes ni jedno ni drugo onda skocis sa balkona.
Necu se seliti... ni skakati sa balkona.... ja sam se davno pomirila s tim sta sve zivi u mojoj blizini... sad me zabavlja sve ovo...
hrle1976

#716 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by hrle1976 »

Alipasino polje i one Tibre na Stupu su zesci geto. To je postalo dno dna i tu od komsija mozes samo viditi krkanluka u raznim bojama. I jos se neko cudi :-) ja se cudim da koga moze cuditi. :oops:
drndalo

#717 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by drndalo »

E kakvih ja krkana znaDEm na Mejtasu i Bjelavama...

Sve = Krem de la krem danasnjeg drustva...
vješalica

#718 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vješalica »

to je posebni smrad cumura jer on saamo ulazi u aristokratska pluca
vješalica

#719 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vješalica »

kockica_kockica wrote: Ispred zgrade je kao na klizalistu... nedaj Boze da moras ubrzati korak... zavrsio bi kod Sebije Izetbegovic
po zakonu jeste u modi da stanari ciste ispred zgrade snijeg ali kod nas nije jer je to sramota i udar na becko dostojastvo
vodoinstalater

#720 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by vodoinstalater »

Streptokok wrote:
Zive u stanovima koje su dzaba dobili, grijanje ne placaju nego im mi placamo iz zajednickog budzeta i naslo nesto da prigovori.
Nije da su ih bas dzaba dobili ljudi ima ko je i kupio i dobro platio. Ipak tacno je da im se placa iz zajednickog budzeta. I ne samo to, ljudi koji imaju u kucama/stanovima plin, godinama placaju isti taj plin vise nego sto ga toplane placaju.
drndalo

#721 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by drndalo »

Jah, dzaba... Nista sto je od svake plate ljudima bilo odbijano za stambenu izgradnju x%...? Pa tako, 15-20-25-30-35-40 godina... Dzaba... Aha...
The BEN10

#722 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by The BEN10 »

hrle1976 wrote:Alipasino polje i one Tibre na Stupu su zesci geto. To je postalo dno dna i tu od komsija mozes samo viditi krkanluka u raznim bojama.
Nedavno noću prošao Tibra naseljem. Strašno djeluje jarane. Nisam se nikako dobro osjećao. Ne mogu zamisliti da neko ondje živi, naročito sa djecom. Pogotovo oni čiji su prozori okrenuti ka unutrašnjosti "naselja".
Streptokok

#723 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Streptokok »

vodoinstalater wrote:
Streptokok wrote:
Nije da su ih bas dzaba dobili ljudi ima ko je i kupio i dobro platio. Ipak tacno je da im se placa iz zajednickog budzeta. I ne samo to, ljudi koji imaju u kucama/stanovima plin, godinama placaju isti taj plin vise nego sto ga toplane placaju.
i onda bi nekoga silom tjerali da se grije na plin.
Streptokok

#724 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Streptokok »

drndalo wrote:Jah, dzaba... Nista sto je od svake plate ljudima bilo odbijano za stambenu izgradnju x%...? Pa tako, 15-20-25-30-35-40 godina... Dzaba... Aha...
svima su odbijali a samo odabrani su dobili stanove.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#725 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

Post by Truba »

Prosperiram wrote:cjepanje drva u stanu ili zgradi, vođenje ljubavi glasno sa pridjevima meći mi ga meći i materi ga tu metni(valjda joj ga probo u bulju složit), drekačenje čobana koji dozivaju djecu, marisanje žene, djece itd, smrdljiva obuća ispred stana, zato sam i prodao stan i kupio kuću ja rahatluka Tito dragi!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply