Muzika dok je ezan

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
HadiRa

#701 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

sha_ba wrote:@hadira oko. vrati nam zumbija, oprostice ti On sve :mrgreen:
ma sam je kriv sha_ba.. nije trebao pokazivati koljena, onako zgodna :D

dakle, nema pri meni krivce.. oci moje ugledase i sakrise, ahahha
Kikibombona

#702 Re: Muzika dok je ezan

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Prvo, bezveze je kad muskarci pricaju sta zene trebaju i kako, bez obzira na stavove koje iznose i bez obzira da li su vjernici ili nevjernici.Usput receno, upravo tumacenja muskaraca glede prava zena su dovela do nakaradnih konstrukcija u religijama.

Drugo, nista ponizavajuce niti debilno nema u tome da vodis kucu, brines o djeci itd.To je najtezi posao na svijetu i najljepsi ako imas finu porodicu.Medjutim danas to vise nije ni stvar izbora, bar u Bosni, vec potrebe, namece se potreba da i zena radi.

Upravo ovo tvoje pisanje je vrlo ograniceno jer na odredjen nacin namece kakva zene treba da bude dok se bunis protiv drugih koji namecu suprotan tip.

Meni je najsretniji period zivota bila godina u kojoj nisam radila, u kuci :D ....e problem je samo ako ti neko nametne da to mora uvijek biti tako, a ne @kiki ako je to mogucnost, izbor...
Nije bilo ok kroz historiju kada se zeni nametala odredjena uloga ali isto se radi i danas samo sto se uloga mijenja, ti svjesno ili nesvjesno ovim svojim pisanjem opisujes kako favorite odredjen tip zene, potpuno isto kao sto su to radili muskarci prije tebe, stoljecima, odredjivali ulogu zene....
Joj, Naso, jesi bukvalac, jbt..... Kako vazda krivo protumacis ono sto napisem. Nevjerovatno, majke mi. :D

Nema nista debilno u 'vodjenju kuce'.... Kucu neko mora voditi, o djeci skrbiti, a to je zenama ipak jaca strana. Dakle, nuznost, obaveza. Istu obavezu imaju i muskarci. Muskarac treba prihvatiti ulogu domacice kada zena ima vanporodicne aktivnosti. Sloboda, Naso!

Ja se zalazem za slobodu, za samostalnost! Dakle, ne zagovaram ogranicavanje bilo kakve vrste. Pa cijelo vrijeme pisem kontra ogranicavanja. :D

Drustvo je od zena napravilo debile zato sto je nametnulo princip da je zeni iskljucivo mjesto u kuci. Nametnulo je jos svasta nesto za zenu porazavajuce, da sada ne nabrajam. Zeni jeste mjesto u kuci, ali ne samo u kuci. Zena ima pravo biti slobodna i uzivati u vanporodicnim aktivnostima ako to zeli. O tome ja pisem.

Religije su degradirale zene, nametnule muskarca kao stranu koja ima prednost u bracnoj zajednici!
prenosnik

#703 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Drustvo je od zena napravilo debile zato sto je nametnulo princip da je zeni iskljucivo mjesto u kuci. Nametnulo je jos svasta nesto za zenu porazavajuce, da sada ne nabrajam. Zeni jeste mjesto u kuci, ali ne samo u kuci. Zena ima pravo biti slobodna i uzivati u vanporodicnim aktivnostima ako to zeli. O tome ja pisem.
Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:02, edited 1 time in total.
HadiRa

#704 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:
znas kako prenosnik., ima jedno stanje u kome se oslobodis materije koja ti odredjuje granice i limite... provre ti jednostavno Srce. :)

ti jesi mudrac, priznajem ti, al hajd' , necemo se shamarati Casnim Ajetima, plizz .. nema smisla :-D
laa šaa-maar-ellah :P

a ja tebi priznajem da ti nisi, ni mudrica cak, ako to mislis...:D
a jel..

sta sam to ja bas me zanima :)

mudrica nisam, to znam i bez tebe :D
nasa

#705 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Kikibombona wrote:
nasa wrote:Prvo, bezveze je kad muskarci pricaju sta zene trebaju i kako, bez obzira na stavove koje iznose i bez obzira da li su vjernici ili nevjernici.Usput receno, upravo tumacenja muskaraca glede prava zena su dovela do nakaradnih konstrukcija u religijama.

Drugo, nista ponizavajuce niti debilno nema u tome da vodis kucu, brines o djeci itd.To je najtezi posao na svijetu i najljepsi ako imas finu porodicu.Medjutim danas to vise nije ni stvar izbora, bar u Bosni, vec potrebe, namece se potreba da i zena radi.

Upravo ovo tvoje pisanje je vrlo ograniceno jer na odredjen nacin namece kakva zene treba da bude dok se bunis protiv drugih koji namecu suprotan tip.

Meni je najsretniji period zivota bila godina u kojoj nisam radila, u kuci :D ....e problem je samo ako ti neko nametne da to mora uvijek biti tako, a ne @kiki ako je to mogucnost, izbor...
Nije bilo ok kroz historiju kada se zeni nametala odredjena uloga ali isto se radi i danas samo sto se uloga mijenja, ti svjesno ili nesvjesno ovim svojim pisanjem opisujes kako favorite odredjen tip zene, potpuno isto kao sto su to radili muskarci prije tebe, stoljecima, odredjivali ulogu zene....
Joj, Naso, jesi bukvalac, jbt..... Kako vazda krivo protumacis ono sto napisem. Nevjerovatno, majke mi. :D

Nema nista debilno u 'vodjenju kuce'.... Kucu neko mora voditi, o djeci skrbiti, a to je zenama ipak jaca strana. Dakle, nuznost, obaveza. Istu obavezu imaju i muskarci. Muskarac treba prihvatiti ulogu domacice kada zena ima vanporodicne aktivnosti. Sloboda, Naso!

Ja se zalazem za slobodu, za samostalnost! Dakle, ne zagovaram ogranicavanje bilo kakve vrste. Pa cijelo vrijeme pisem kontra ogranicavanja. :D

Religije su degradirale zene, nametnule muskarca kao stranu koja ima prednost u bracnoj zajednici!
Pa nisu toliko ni religije koliko samo drustvo odnosno muskarci.
I danas se zeni namecu debilne uloge...
Mi zivimo u muskom svijetu, muskarci imaju prednost!
nasa

#706 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Znas sta je problem danas, konkretno, a ne suplje price o mistvaku itd.

Muskarci mogu imati koliko hoce zene bez bracne zajednice, od zena se ocekuje cednost- ne mora biti pravilo ali to je vecinski dojam.
Zene imaju radno vrijeme kao muskarci, a ipak raspodjela ostalih poslova u kuci je na teret zene-vecinom.
Muskarci su cesto bolje placeni za iste poslove koje obavljaju i zene.
Muskarcima se lakse oproste razni poroci i greske.

Sve su ovo stvari koje su prisutne i u razvijenim drustvima, negdje manje negdje vise.

Rjesenja za kojim se poteze su razlicita, negdje oboje odustanu od "kuce" pa treca osoba obavlja potrenbo sto i nije rjesenje vec zaobilazenje problema...
Negdje zene ne mare za okolinu i misljenja ali ipak ostaju manjina, ponekad samo lazu o porocima, muskarcima itd.

Sve su to realnosti danasnjeg drustva, puno manje je prisutno to o cemu ti pises @kiki da zene neko zatvara u kucu...
prenosnik

#707 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

prenosnik

#708 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

prenosnik

#709 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:03, edited 1 time in total.
HadiRa

#710 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:
mudrica nisam, to znam i bez tebe :D
samo mudrica moze znati da nije mudrica :D

da ti nisi pusio kakvu travu, danas :P
nasa

#711 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

Pa nije...ne znam gdje religije pominju da je pozeljniji za direktora muskarac, da muskarac moze mijenjati zene, da moze da experimentise s opijanjem, drogama itd. i da mu se to lakse oprosti nego zeni i sl.

A najjace od svega je kad ateisti pocnu da velicaju utjecaj religija, presmijesno...religije jesu imale bitan utjecaj na razvoj drustva pa nose dio odgovornosti i za pozitivno i negativno ali uvijek je bilo i onih koji nisu radili po pravilima, isto tako je posljednjih stoljeca mnogo toga uvedeno kao prihyvatljivo sto nikakve veze nema s religijama itd.

Uostalom ti @prenosnice i nisi ateista prema tome....bolje de konkretno opisi kako si dogovorio sa svojom mladom :D
prenosnik

#712 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

prenosnik

#713 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

nasa

#714 Re: Muzika dok je ezan

Post by nasa »

jah, bice da ja ne poznajem islam , a nemuslimani razvaljuju :lol:

ali bar si dosledan, nikad konkretnog odgovora od tebe, obmanjujes ;-)
HadiRa

#715 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
ti odmah u suru beqare, ko da nema kracih :D

ima naravno .. surah "nas " :D
HadiRa

#716 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

nasa wrote:
ali bar si dosledan, nikad konkretnog odgovora od tebe
i ja ga @naso ganjam zbog odgovora :D
prenosnik

#717 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

prenosnik

#718 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

HadiRa wrote: ima naravno .. surah "nas " :D
ima i krace...
HadiRa

#719 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote: ima naravno .. surah "nas " :D
ima i krace...
ima dabome - "fatiha" :-D

ali ima jos krace :D
Last edited by HadiRa on 27/02/2015 21:18, edited 1 time in total.
prenosnik

#720 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

HadiRa wrote:
ima dabome - "fatiha" :-D
ih, to na arapskom...
HadiRa

#721 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

jesi brz , nemogu ni da editujem post od tebe :shock:
prenosnik

#722 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

HadiRa

#723 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote:
HadiRa wrote:jesi brz , nemogu ni da editujem post od tebe :shock:
postiti se mora...do iftara...a ljudi su u dobru dok pozuruju sa iftarom...iscekivanje sa kasikom prinesenom otvorenim ustima ispred ramazanskog programa tv hayat :lol:
okej.. volltreffer :)
prenosnik

#724 Re: Muzika dok je ezan

Post by prenosnik »

Last edited by prenosnik on 23/04/2015 15:04, edited 1 time in total.
HadiRa

#725 Re: Muzika dok je ezan

Post by HadiRa »

prenosnik wrote: ach, bist ein spielverderber :P
nein, auf keinen Fall.. nur bin jemand der gerne Gewinne verteilt :)
Post Reply