GandalfSivi wrote:
Ljevica sa korupcijom ne moze stati ne u istu recenicu, nego u istu knjigu sa SDA. Pa evo ti danasnji izvjestaj da su Bakirovi zetovi preko 50 miliona naplatili iz drzavnog budzeta, ili onaj omladinac koji se protiv korupcije bori tako sto je zaposlio zenu bez konkursa "jer tako svi rade". A to su samo kapi u moru onoga sta nam rade. Sto je jos gore, majke mi moje, korupcija jeste rak rana naseg drustva, ali meni licno jos teze pada njihova neobrazovanost i nesposobnost. Nigdje u svijetu lik koji je zavrsavao skole sa dvicama i ponekom trojkom ne bi mogao ni mjesnu zajednicu voditi, a kamo li drzavu, to nigdje nema. Na kraju krajeva, da ista ta SDA se brine za RS (a ne brine), dali bi sposobnim ljudima da vode politiku tamo.
Meni jos uvijek nije jasno zasto ljudi povezuju SDA sa patriotizmom, veze s vezom nema, cetnici su nas jebavali 4 godine, ovi vec 27. Inace sam iz Sarajeva.
Ta politicka podobnost gdje oni sa dvicama dobijaju funkcije je jedino politicko iskustvo koje imamo i od korupcije niko nije operisan.
Ako mislis da je ljevica nesto postenija od SDA - ti slobodno daj i njima mandat hapanja.
A ja govorim o stavu ljevice gdje im se hebe za Bosnjacima u RS, probosanskom politikom koju zastupaju i sl.
Zahvaljujuci ljevici - najbrojniji narod u BiH, sa najjacom ekonomijom i polugama u institucijama nezna iskoristiti svoj potencijal.
Cemu onda teme o aparthejdu u RS, Kiseljaku,... kako nas vjecito hebu,... ako neznamo granicu kada se konfrontiramo izmedju sebe a kada treba imati zajednicki gard prema drugima?
Pa ako nam je princip vazniji od Srebrenice - nismo ni zasluzili bolje.
Ljevica nije ujedinjena niti ce ikad biti. Ako kojim cudom se ujedine na izborima - koalicija puca u rekordnom vremenu poslije. Ne mogu jedan sa drugim kao sto ne mogu ni sa SDA.
A to sto si iz Sarajeva me ne iznenadjuje. Hebe se Sarajlijama za ostatkom BiH i zajednistvom - samo im je do par opcina u Sarajevu i nicemu drugom. Objasnite Srebrenicanima, pardon onim tamo seljacima gore - da Grujic vlada zbog Bakira.