Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post Reply
Beaverknight

#701 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by Beaverknight »

GandalfSivi wrote:
Beaverknight wrote:Svi mogu biti ujedinjeni samo radi novca i ničega drugog. Davno je politika, kome je interes država i njen razvoj otišla k vragu.

Evo članak iz 2015. godine:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/spisak- ... /150921007

Uvijek nekakva ujedinjena i slične gluposti. Vjerovao bih u promjene da nisu uvijek isti ljudi u pitanju. Ujedinjuju se oni koji su se jučer razjedinili, ma dajte, molim vas :zjev:
Majstore, razumijem ja da je sluzba sluzba, ali puno brate 55 postova u tri dana, i to jos godinu prije izbora. Da sam ti ja gazda, isplatio bih tu cvaju, ali opet otkaz leti jer si previse ofiran.

Btw, odlican ti je onaj dio kada kazes "ne glasam ze SDA, ali...".

Poruci cenrali da pomijeni, ne ide vise 'vako...
:lol:

Pa pogledaj malo temu SDA, kako ih samo falim. Eh, kad bi samo znao :thumbup:

GandalfSivi, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
hAZNADAR

#702 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:
Beaverknight wrote:Svi mogu biti ujedinjeni samo radi novca i ničega drugog. Davno je politika, kome je interes država i njen razvoj otišla k vragu.

Evo članak iz 2015. godine:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/spisak- ... /150921007

Uvijek nekakva ujedinjena i slične gluposti. Vjerovao bih u promjene da nisu uvijek isti ljudi u pitanju. Ujedinjuju se oni koji su se jučer razjedinili, ma dajte, molim vas :zjev:
Majstore, razumijem ja da je sluzba sluzba, ali puno brate 55 postova u tri dana, i to jos godinu prije izbora. Da sam ti ja gazda, isplatio bih tu cvaju, ali opet otkaz leti jer si previse ofiran.

Btw, odlican ti je onaj dio kada kazes "ne glasam ze SDA, ali...".

Poruci cenrali da pomijeni, ne ide vise 'vako...
Nisam ni ja za SDA - ALI - naravno da su mi blizi nego SNSD. Nisam ni za Bakira ALI naravno da mi je blizi od Dodika.
Jedno je probosanska politika u Sarajevu a drugo u RS. Kako vrijeme prolazi shvatanje politike prosjecnog ljevicara u BiH sve vise postaje socijalni status a sve manje politika. Gradska raja vs papci, carsija vs selo, emancipovani vs primitivni. Za sitnicu ispadnes "Bakirov" sto mu dodje gore neg cetnik.
U RS probosanske stranke moraju nastupiti zajedno jer samo tako mogu napr skinuti Grujuca i slicne.
I dok je ovako kako jeste, dok se ljevicari furaju na exyu i carsijsku elitu, dok jedni druge ne podnose pa Ili osnivaju druge stranke Ili iskljucuju "neposlusne",... domacoj ljevici zelim totalni krah i nula mandata. Ne zato sto je ne volim - vec zato sto joj je potreban restart.

Pa nek me nazovu bakirovim, nacionalistom, izdajicom, sovinistom, patriJotom, seljakom,.. tako je. Nazalost
fosna2014

#703 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by fosna2014 »

@Haznadar

Nije problem to sto se obrazovaniji ili tzv. gradska raja identifikuje sa socijaldemokratima. Tako je u svakom gradu i na zapadu. Problem je vise pristup domaceg SDP-a tj. teme koje SDP (ne)koristi u svoju svrhu u politickom zivotu. Umjesto da se bave socijalnim pitanjima gradjana oni preuzimaju „navike“ klosarske politike a la SDA. Tu je kvaka.
hAZNADAR

#704 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

fosna2014 wrote:@Haznadar

Nije problem to sto se obrazovaniji ili tzv. gradska raja identifikuje sa socijaldemokratima. Tako je u svakom gradu i na zapadu. Problem je vise pristup domaceg SDP-a tj. teme koje SDP (ne)koristi u svoju svrhu u politickom zivotu. Umjesto da se bave socijalnim pitanjima gradjana oni preuzimaju „navike“ klosarske politike a la SDA. Tu je kvaka.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/propali ... /170926101

Sta vise reci na ovo? Hajd razumijem da je Sarajlijama dokurcila SDA i sa razlogom. Ali ganjati te principe u RS?
GandalfSivi

#705 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by GandalfSivi »

hAZNADAR wrote: Nisam ni ja za SDA - ALI - naravno da su mi blizi nego SNSD. Nisam ni za Bakira ALI naravno da mi je blizi od Dodika.
Jedno je probosanska politika u Sarajevu a drugo u RS. Kako vrijeme prolazi shvatanje politike prosjecnog ljevicara u BiH sve vise postaje socijalni status a sve manje politika. Gradska raja vs papci, carsija vs selo, emancipovani vs primitivni. Za sitnicu ispadnes "Bakirov" sto mu dodje gore neg cetnik.
U RS probosanske stranke moraju nastupiti zajedno jer samo tako mogu napr skinuti Grujuca i slicne.
I dok je ovako kako jeste, dok se ljevicari furaju na exyu i carsijsku elitu, dok jedni druge ne podnose pa Ili osnivaju druge stranke Ili iskljucuju "neposlusne",... domacoj ljevici zelim totalni krah i nula mandata. Ne zato sto je ne volim - vec zato sto joj je potreban restart.

Pa nek me nazovu bakirovim, nacionalistom, izdajicom, sovinistom, patriJotom, seljakom,.. tako je. Nazalost
Nisu nam cetnici zatvorili vodu 22 godine vec, a Bakir jeste. Udahni, izdahni, prosao rat, vakat je u buducnost gledati. Zajebi podjele koje si gore nabrojao, u pitanju je samo jedna podjela, a to je sposobni vs. podobni. Nista vise, nista manje, a sa ovim kriminalcima nikuda ne mozemo...
fosna2014

#706 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by fosna2014 »

hAZNADAR wrote:

Sta vise reci na ovo? Hajd razumijem da je Sarajlijama dokurcila SDA i sa razlogom. Ali ganjati te principe u RS?
Nazalost, ali razumijem sve i jednu organizaciju bila ona politicka ili drustvena sto ne zele da imaju bilo kakav dodir sa SDA. Podrzavam ovaj potez stranaka. Nema smisla drzati SDA u zivotu. Treba sve raditi da se ta stranka ili ugasi ili reformira, a za to je potrebno da padne na dno.
putokaz1

#707 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by putokaz1 »

Ali Narodne misli tako
30-40% opet ide SDA u
Bošnjačkog biračkog tijela
Ujedinjana ljevica
-Nemože dobiti 51% u Kantonu Sarajevo
-U njoj ima tih koji će je odma nakon dobijanja mandata napustiti
-šta može ujedinjena ljevica u KS ako napravi vlast s Ostalim strankama bez SDA
hAZNADAR

#708 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:
hAZNADAR wrote: Nisam ni ja za SDA - ALI - naravno da su mi blizi nego SNSD. Nisam ni za Bakira ALI naravno da mi je blizi od Dodika.

Nisu nam cetnici zatvorili vodu 22 godine vec, a Bakir jeste. Udahni, izdahni, prosao rat, vakat je u buducnost gledati. Zajebi podjele koje si gore nabrojao, u pitanju je samo jedna podjela, a to je sposobni vs. podobni. Nista vise, nista manje, a sa ovim kriminalcima nikuda ne mozemo...
Nije samo SDA vladala u SA i ulaganje u vodoopskrbu je bila odgovornost i drugih.
Ta logika sposobni - nesposobni,... vrijedi u zivotu. Ali u politici malo.
Konkretno u RS - tu ganjati principe na stetu povratnika i u korist Grujica je kratkovidnost. U Sarajevu, Zenici,... rusi SDA a u RS probosanske stranke moraju zajedno.
hAZNADAR

#709 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

fosna2014 wrote:
hAZNADAR wrote:

Nazalost, ali razumijem sve i jednu organizaciju bila ona politicka ili drustvena sto ne zele da imaju bilo kakav dodir sa SDA. Podrzavam ovaj potez stranaka. Nema smisla drzati SDA u zivotu. Treba sve raditi da se ta stranka ili ugasi ili reformira, a za to je potrebno da padne na dno.
Ovim to neces postici. SDA je i dalje najpopularnija u Federaciji. Dobrim dijelom i zaslugom ljevice sa ovakvim potezima. SDA mozes odrzati u zivotu Samo u Fed. a ne u RS.
Na kraju ce ispasti da je jedino SDA stalo do zajednickog probosanskog bloka.
Ljevica tu ne moze dokazati nikakav princip - najvise svoj interes i kratkovidnost.
GandalfSivi

#710 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by GandalfSivi »

hAZNADAR wrote: Ovim to neces postici. SDA je i dalje najpopularnija u Federaciji. Dobrim dijelom i zaslugom ljevice sa ovakvim potezima. SDA mozes odrzati u zivotu Samo u Fed. a ne u RS.
Ljevica tu ne moze dokazati nikakav princip - najvise svoj interes i kratkovidnost.
Znaci, 20 plus godina kriminala, korupcije i neznanja pada u vodu zbog nespremnosti stranaka da udju u bilo kakvu vrstu koalicije sa SDA? Pravio se do sada probosanski front 10 puta u RS-u, pa se nista nije promijenilo. Treba im pokazati da niko vise nece sa njima ni na nivou mjesne zajednice, a kamoli sta drugo. Hajmo prvo svoje dvoriste pocistiti, pa sve ostalo...
hAZNADAR

#711 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:
hAZNADAR wrote: Ovim to neces postici. SDA je i dalje najpopularnija u Federaciji. Dobrim dijelom i zaslugom ljevice sa ovakvim potezima. SDA mozes odrzati u zivotu Samo u Fed. a ne u RS.
Znaci, 20 plus godina kriminala, korupcije i neznanja pada u vodu zbog nespremnosti stranaka da udju u bilo kakvu vrstu koalicije sa SDA? Pravio se do sada probosanski front 10 puta u RS-u, pa se nista nije promijenilo. Treba im pokazati da niko vise nece sa njima ni na nivou mjesne zajednice, a kamoli sta drugo. Hajmo prvo svoje dvoriste pocistiti, pa sve ostalo...
A ljevica je kao nesto bolja po pitanju korupcije?
U RS Durakovic Ili Grujic na celu Srebrenice jeste promjena. Pokazao ti SDA Ili ne pokazao neslaganje sa njima - oni su i dalje br 1. I itekako znaju za tvoje neslaganje.
Bojkotom probosanskog bloka u RS nikakvu stetu ne cinis SDA jer su i dalje jaki.
Sta vise - jacas ih. Pred izbore ce sa razlogom igrati na patriotsku kartu.

Malo pitanje - iz kojeg si grada?
Ludzak

#712 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by Ludzak »

SDA je prejaka. Mora se priznati.
Unutar stranke su obrazovani tipovi kao što su: Haris Zahiragić, Tarik Dautović, bradica Salko Zildžić, hadži Dino Konaković, sultanija Sebija Izetbegović, sultan Bakir Izetbegović itd.
GandalfSivi

#713 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by GandalfSivi »

hAZNADAR wrote:
GandalfSivi wrote:
A ljevica je kao nesto bolja po pitanju korupcije?
U RS Durakovic Ili Grujic na celu Srebrenice jeste promjena. Pokazao ti SDA Ili ne pokazao neslaganje sa njima - oni su i dalje br 1. I itekako znaju za tvoje neslaganje.
Bojkotom probosanskog bloka u RS nikakvu stetu ne cinis SDA jer su i dalje jaki.
Sta vise - jacas ih. Pred izbore ce sa razlogom igrati na patriotsku kartu.

Malo pitanje - iz kojeg si grada?
Ljevica sa korupcijom ne moze stati ne u istu recenicu, nego u istu knjigu sa SDA. Pa evo ti danasnji izvjestaj da su Bakirovi zetovi preko 50 miliona naplatili iz drzavnog budzeta, ili onaj omladinac koji se protiv korupcije bori tako sto je zaposlio zenu bez konkursa "jer tako svi rade". A to su samo kapi u moru onoga sta nam rade. Sto je jos gore, majke mi moje, korupcija jeste rak rana naseg drustva, ali meni licno jos teze pada njihova neobrazovanost i nesposobnost. Nigdje u svijetu lik koji je zavrsavao skole sa dvicama i ponekom trojkom ne bi mogao ni mjesnu zajednicu voditi, a kamo li drzavu, to nigdje nema. Na kraju krajeva, da ista ta SDA se brine za RS (a ne brine), dali bi sposobnim ljudima da vode politiku tamo.

Meni jos uvijek nije jasno zasto ljudi povezuju SDA sa patriotizmom, veze s vezom nema, cetnici su nas jebavali 4 godine, ovi vec 27. Inace sam iz Sarajeva.
putokaz1

#714 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by putokaz1 »

. Inace sam iz Sarajeva.[/quote]
Da li je rješenje NS premijer za Sarajevo?
GandalfSivi

#715 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by GandalfSivi »

putokaz1 wrote: Da li je rješenje NS premijer za Sarajevo?
Niti jedna stranka sama po sebi nije rjesenje, siroka koalicija jeste, pa neka se dogovaraju, mislim da mogu naci nekoga kome najveci uspjeh u zivotu nije da je bio prosjecni kosarkas, onda unistio klub koji ga je stvorio, te na kraju se samoproglasio nenadleznim za bilo sta u zivotu...
putokaz1

#716 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by putokaz1 »

Niti jedna stranka sama po sebi nije rjesenje, siroka koalicija jeste, pa neka se dogovaraju, mislim da mogu naci nekoga kome najveci uspjeh u zivotu nije da je bio prosjecni kosarkas, onda unistio klub koji ga je stvorio, te na kraju se samoproglasio nenadleznim za bilo sta u zivotu...[/quote]
Onda zaokruži bar NS ili GS
-Nemoj ostavljat prazan list
-Nemoj križati sve
GandalfSivi

#717 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by GandalfSivi »

Pa podruzemjeva se da ce biti nesto u tom pravcu. Nego, hajde popravi malo to citiranje, vazda ti nesto fali...
hAZNADAR

#718 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

GandalfSivi wrote:

Ljevica sa korupcijom ne moze stati ne u istu recenicu, nego u istu knjigu sa SDA. Pa evo ti danasnji izvjestaj da su Bakirovi zetovi preko 50 miliona naplatili iz drzavnog budzeta, ili onaj omladinac koji se protiv korupcije bori tako sto je zaposlio zenu bez konkursa "jer tako svi rade". A to su samo kapi u moru onoga sta nam rade. Sto je jos gore, majke mi moje, korupcija jeste rak rana naseg drustva, ali meni licno jos teze pada njihova neobrazovanost i nesposobnost. Nigdje u svijetu lik koji je zavrsavao skole sa dvicama i ponekom trojkom ne bi mogao ni mjesnu zajednicu voditi, a kamo li drzavu, to nigdje nema. Na kraju krajeva, da ista ta SDA se brine za RS (a ne brine), dali bi sposobnim ljudima da vode politiku tamo.

Meni jos uvijek nije jasno zasto ljudi povezuju SDA sa patriotizmom, veze s vezom nema, cetnici su nas jebavali 4 godine, ovi vec 27. Inace sam iz Sarajeva.
Ta politicka podobnost gdje oni sa dvicama dobijaju funkcije je jedino politicko iskustvo koje imamo i od korupcije niko nije operisan.
Ako mislis da je ljevica nesto postenija od SDA - ti slobodno daj i njima mandat hapanja.

A ja govorim o stavu ljevice gdje im se hebe za Bosnjacima u RS, probosanskom politikom koju zastupaju i sl.
Zahvaljujuci ljevici - najbrojniji narod u BiH, sa najjacom ekonomijom i polugama u institucijama nezna iskoristiti svoj potencijal.

Cemu onda teme o aparthejdu u RS, Kiseljaku,... kako nas vjecito hebu,... ako neznamo granicu kada se konfrontiramo izmedju sebe a kada treba imati zajednicki gard prema drugima?

Pa ako nam je princip vazniji od Srebrenice - nismo ni zasluzili bolje.

Ljevica nije ujedinjena niti ce ikad biti. Ako kojim cudom se ujedine na izborima - koalicija puca u rekordnom vremenu poslije. Ne mogu jedan sa drugim kao sto ne mogu ni sa SDA.

A to sto si iz Sarajeva me ne iznenadjuje. Hebe se Sarajlijama za ostatkom BiH i zajednistvom - samo im je do par opcina u Sarajevu i nicemu drugom. Objasnite Srebrenicanima, pardon onim tamo seljacima gore - da Grujic vlada zbog Bakira.
Capsicum

#719 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by Capsicum »

Ne znam zasto spominjes Srebrenicu, kad je SDA jedini i iskljucivi krivac sto je danas tamo cetnik gradonacelnik?! Ne moze bolan niko normalan vise sa SDA u bilo kakvu saradnju, koaliciju, nista! Razumi. To je jedna kriminalna banda koja je spremna za svoj dzep prodati i narod i gradjane i praviti ih budalama i ponizavati ih. To nije stranka, to je mafijaska organizacija.

Građani koji nisu dio SDA halke daju glasove onima koji govore da nece sa SDA. Ko god je prekrsio to obecanje, zestoko je kaznjen vec u narednom izbornom ciklusu. To samo corav ne vidi. Pa bujrum ljevico. Ceka se konacno snazna, ujedinjena i principijelna ljevica koja nece ni po koju cijenu izdati povjerenje glasaca i saradjivati sa kriminalnom bandom!
hAZNADAR

#721 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

Capsicum wrote:Ne znam zasto spominjes Srebrenicu, kad je SDA jedini i iskljucivi krivac sto je danas tamo cetnik gradonacelnik?! Ne moze bolan niko normalan vise sa SDA u bilo kakvu saradnju, koaliciju, nista! Razumi. To je jedna kriminalna banda koja je spremna za svoj dzep prodati i narod i gradjane i praviti ih budalama i ponizavati ih. To nije stranka, to je mafijaska organizacija.

Građani koji nisu dio SDA halke daju glasove onima koji govore da nece sa SDA. Ko god je prekrsio to obecanje, zestoko je kaznjen vec u narednom izbornom ciklusu. To samo corav ne vidi. Pa bujrum ljevico. Ceka se konacno snazna, ujedinjena i principijelna ljevica koja nece ni po koju cijenu izdati povjerenje glasaca i saradjivati sa kriminalnom bandom!
Politika je takca gdje nekada moras praviti iz interesa koalicije. A ne iz ljubavi Ili malogradjanskih furki. U svojoj carsiji ganjaj princip ali u Srebrenici nastupi zajedno sa Vragom, Sejtanom, Luciferom, zombijima, klovnom ubicom iz IT..... - ako bi to skinulo cetnika sa vlasti i dovelo probosansku struju.

A to sto bi odaslao poruku da de me slazes sa SDA - dobrojutro - mislim koga bi iznenadio time, nekoga zabrinuo mozda?

Jedina poruka koju ljevica odasilje je da im je drazi cetnik od SDA. Da im se hebe za diskriminacijom Bosnjaka i da me vide dalje od centra SA. Ispada SDA sa pravom u RS jedina probosanska stranka.

" snazna, ujedinjena i principijelna ljevica " velis. Vidjeli smo i gledamo. Nove stranke i iskljucivanja neposlusnih. Plaho ujedinjena.
bersK

#722 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by bersK »

http://fronta.ba/opozicija-trazi-refere ... -sarajeva/

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dobro je što je makar ova opozicija na nižim strukturalnim nivoima složna. Vrhunski potez. Malo populizma, malo stvarne potrebe. Kvalitetno dabome.
Capsicum

#723 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by Capsicum »

Ne razumijes. SDA je razjebala "Domovinu" i time de facto dovela cetnika za nacelnika u Srebrenici. I sad ih treba smatrati nekom probosanskom strankom. Ma hajte molim vas... Ne moze! Nek se i narod dozove pameti. Moze probosanski blok, ali bez SDA. SDA je nepozeljna svakom normalnom gradjaninu ove zemlje. Ne mozes biti malo jeban. Ili jesi ili nisi. Sa SDA nikad i nigdje!
Capsicum

#724 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by Capsicum »

bersK wrote:http://fronta.ba/opozicija-trazi-refere ... -sarajeva/

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dobro je što je makar ova opozicija na nižim strukturalnim nivoima složna. Vrhunski potez. Malo populizma, malo stvarne potrebe. Kvalitetno dabome.
Podrzavam, iako ne treba gledat u kasike da se zna kakav ce rezultat glasanja o ovoj inicijativi biti u vijecu. 3 papka su kupljena i to je zavrseno. Jedino sto gradjanima ove opstine preostaje je da kad god sretnu ovo troje kretena, da ih hraknu po sred face.
hAZNADAR

#725 Re: Ujedinjena ljevica Bosne i Hercegovine

Post by hAZNADAR »

Capsicum wrote:Ne razumijes. SDA je razjebala "Domovinu" i time de facto dovela cetnika za nacelnika u Srebrenici. I sad ih treba smatrati nekom probosanskom strankom. Ma hajte molim vas... Ne moze! Nek se i narod dozove pameti. Moze probosanski blok, ali bez SDA. SDA je nepozeljna svakom normalnom gradjaninu ove zemlje. Ne mozes biti malo jeban. Ili jesi ili nisi. Sa SDA nikad i nigdje!
Bez SDA je probosanski blok manjina. Skup razjedinjenih partija koje nemaju uopce politiku ni viziju, platformu i sve se svodi na jugonostalgiju i socijalni status fine gradske raje. Plus onih koji pretenduju da upadnu u takvu raju.

Probosanski blok zavisi od Bosnjaka i nesto promila nebosnjaka. I tu je SDA i dalje najjaca. Po anketama i dalje najpopularnija stranka. Mozda nepozeljna u nekim krugovima u Sarajevu ali izbori su zavisili uvijek od bosnjackog korpusa koji je mnogo vise od par opcina u Sarajevu.

SDA nije dobra, pogubna i vrlo pozeljno da sidju sa trona - ali u gardu prema susjesnim nacionalistima, u samoj RS moras i sa njima. Jer to je politika - u prijevodu - koalicije iz interesa a ne principa i staleskog dokazivanja.

Trenutno sada - u Srebrenici upravo ljevica odbija jedinu mogucu koaliciju koja bi skinula cetnika sa vlasti. Evo linkova i par izvoda.

Sada nažalost idemo u političko fragmentiranje koje nas vodi u još gore stanje, a možda i politički nestanak na prostoru RS-a. Ono je definitivno orkestrirano od centara moći u Sarajevu kojima je važniji politički imidž u Federaciji nego naša djeca od Prijedora do Bratunca i Srebrenice

https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-su ... /170927048

Jedini način da se povratnici izbore za bolja prava u RS-u je da imaju više ruku u Narodnoj skupštini RS-a.

"Jedina formula da Bošnjaci prestanu plakati o jeziku, zapošljavanju u javnim institucijama i sl. u RS-u je da imaju više delegata u NSRS-u. Izgleda da neko želi da Bošnjaci konstantno plaču i mole za svoja prava ili Banju Luku ili Sarajevo. Računica je jednostavna, kada bi probosanske stranke u NSRS-u imale sedam delagata, vlada tog entiteta ne bi mogla biti formirana bez njihove podrške. Samim tim u procesu pregovora mogli bi postavljati uslove i kada je riječ o jeziku, zapošljavanju i sl.", naglašava Duraković.

Hebe se ljevici za 150 000 Bosnjaka u RS i Srebrenicom. Licni interesi i principi su nazalost jaci. A znamo jako dobro da u ljevici ne mogu ni jedni sa drugima.

Zakljucak - sve ovo ide na ruku SDA. Uspjeh SDA je samo zahvaljujuci politickoj nezrelnosti ljevice, antibosnjastvu i licnim interesima koji su bili i ostali samo u okviru par carsija.
Post Reply