Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
gringo1

#701 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

MyTao wrote:Islam i nauka :-) :-) :-)
Ma nemoj tako, sav nauk i sva dostignuca su u kuranu...
Vidis ti koliko je ateisticka medicina zaostala, nije otkrila da se sperma luci izmedju kicme i prsa... :lol:
respo

#702 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by respo »

nasa wrote:
respo wrote:sto nasa ofirno izbjeze da kaze je li moguce da je i kuran plagijat i prepis iz starih knjiga
pa ga vrli pisac napisao kao sabrana djela nekih ranijih otkrica pa to zamota u religijsku knjigu
Nije izbjegavanje vec je odgovor ocigledan. :D Mislis da bih ja bila muslimanka da mislim da je Muhamed plagirao ranije Objave ili nesto drugo...
Ali prihvatam da je tebi to moguc scenario ....
pa razmisli malo evo da te pitam
jesu li platon sokrat i ostali tog kova bili glupi ljudi?
respo

#703 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by respo »

cackalica83 wrote:
nevjerujem da ih je beskonacan, uostalom kad je Kuran govorio o paralelnim univerzumima moderne nauke nije ni bilo, neki su vjerovali da je zemlja centar univerzuma. zar se ne zapitas kako je Kuran mogao govirit o tome 1400 Godina prije danasnjih naucnika?

druga stvar, prije vjerujem knjzi koja je govorila o tim stvari a naucnici tek sad zadnji Godina govore ono sto Kuran govori 1400 Godina. kao sto vidis oni samo mogu da nagadjaju koliko ih ima, dok Kuran kaze 7 a Kuran je knjiga onoga koji je stvorio te univerzume.
opet ti istu pricu
nije bilo tada pametnih ljudi pa nisu ljudi mogli znati
nisu mogli znati kad nije bilo interneta
i sada odes u afriku i pokazes busmanu flasu i on se cudi kao u filmu bogovi su pali na tjeme

i za tebe isto pitanje kao za nasu
jesu li sokrat aristotel i ostali bili glupi ljudi?
a za tebe i dodatno
jesu li da vinci tesla kopernik galilej bili ispred svog vremena?
posebno tesla i leo
Obskurni

#704 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Obskurni »

Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako :D
cackalica83

#705 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

gringo1 wrote:
MyTao wrote:Islam i nauka :-) :-) :-)
Ma nemoj tako, sav nauk i sva dostignuca su u kuranu...
Vidis ti koliko je ateisticka medicina zaostala, nije otkrila da se sperma luci izmedju kicme i prsa... :lol:
malo si to ti pogresno razumio, ajet govori o gonadima a lucenju sperme izmedju kicme i prsa
cackalica83

#706 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Obskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako :D
sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnje
Bušman

#707 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

Obskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako :D
Ne valja ti premisa :P ne mozes mu pokazati, jer cackalica nikad nece prihvatiti da nije upravu. On nije ovdje zbog diskusije, kao ni vecina njemu slicnih.
gringo1

#708 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

cackalica83 wrote:
sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnje
Cackalice ides li doktoru, imas li karton u domu zdravlja...????
Da te testiramo koliki si vjernik...A koliki licemjer...
Odgovor prihvacam samo sa DA/NE... ;-)
Last edited by gringo1 on 09/04/2013 23:40, edited 1 time in total.
Bušman

#709 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

respo wrote: i sada odes u afriku i pokazes busmanu flasu i on se cudi kao u filmu bogovi su pali na tjeme
Ma kome ti mater :D :D
Obskurni

#710 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Obskurni »

cackalica83 wrote:
Maloprije mene a i sebe praviš budalom sa multiverzumima u Kur Anu a prije toga znaš i sam o cemu ti ljudi trabunjaju. To što je tebi dokaz je baš simpaticno za procitati :D
Samo navlacis i lupetaš, na kraju ce ispasti da je Muhamed i točak izmislio i objasnio postulate elektromagnetizma.
Maxxtro

#711 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Maxxtro »

cackalica83 wrote: islamski kalendar je dosao tek poslije Kurana, zar se ne zapitas otkud bas 365 puta da se spominje?
I?!? Hoces da kazes da Bog u vrijeme objave nije predvidio koji ce se kalendar koristiti u islamskom svijetu, niti da se na tim prostorima koristio lunarni kalendar cak i u vrijeme objave?
cackalica83 wrote: znam dobro sta je uzeto u obzir a sta ne

evo vidi sam

365 ................ ywm, .................... day samo ovo je uzeto u obzir
5 ................ ywm-kum ............. your day
5 ................ ywm-hum ............. their day
3 ................ ywm-ayn .............. two days
27 ................ ayyaam ................ days
70 ................ ywm-ezen ............ that day ovo nije uzeto u obzir
-----------------------------------------------------
475 (19x25)
Sto ce samo reci da biras potpuno proizvoljni kriterij ne bi li nastimao rezultat u svoju korist. Prvo, tvoja prvobitna tvrdnja da nabraja sve instance rijeci "dan" u singularu je pogresna i to si prvobitno pokusao prikriti. Drugo, kao sto rekoh proizvoljno se izostavljaju instance sa zamjenicama kao sufiksima, kao npr "taj dan" , ali recimo alif u akuzativu se broji (ne znam bas potpuno sta ovo znaci jer ne znam amatiku arapskog ali ovo nadjoh na netu). Sve ovo, kao i cinjenica da se radi o brojci 365, a ne 354 upucuje na to da se namjerno stima rezultat i trazi nesto sto bi odavalo privid cuda, te da nema nikakve objektivne metode analiziranja. Svaki razuman, naucno obrazovan covjek bi ovo u startu odbacio.
odr0n

#712 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

cackalica83 wrote:
Ti jedino što si dokazao do sada je da si totalno lud. :-)
respo

#713 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by respo »

cackalica83 wrote:
a dokaz je koji?
i ja cu ti dokazati da u da vincijevom kodu koji je napisao dan brown ima toliko zagonetki i koje se tako slazu sve da je za nepovjerovati
hocemo li je proglasiti svetom knjigom?
motol

#714 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by motol »

Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
gringo1

#715 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Respekt... ;-)
odr0n

#716 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by odr0n »

motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Vjerovatno je ultra inteligentni bog 9 milijardi godina razmišljao kako će ga stvoriti. :mrgreen:
XXS

#717 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by XXS »

Dosadjivao se, pa je skont'o da sam sebi napravi reality show.
Od tada nas zajebava i uziva u nasoj muci.
gringo1

#718 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by gringo1 »

odr0n wrote:
Vjerovatno je ultra inteligentni bog 9 milijardi godina razmišljao kako će ga stvoriti. :mrgreen:
Posto nam su nam teisti utekli moram ja da preuzmem odgovornost i spasim svijet :D

Bog je nesto izvan naseg poimanja(licno je to rekao Zakiru Naiku i Harunu Yahy-i) i njegovo vrijeme nije kao nase, ono sto je nama milijarda godina njemu je trenutak(ali opet ga brine NASE vrijeme utroseno na mastribuiranje)...
Da ne mislte kako ja lazem evo podijelite broj ajeta u kuranu sa brojem pomena rijeci vrijeme i vidjecete da ono iza zareza oznacava koliko je alahovog vremena proteko izrazeno u nasim milijardama godina... :run:
Last edited by gringo1 on 10/04/2013 02:14, edited 2 times in total.
motol

#719 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by motol »

Ali evo jos jednu stvar sam primjetio citanjem ove teme (a procitao sam skoro sve). Cackalica i jos nekoliko njegovih istomisljenika konstantno pripisuju sva otkirca Kuranu. Ok, sve je to Kuran otkrio i sve to u njimu pise, a zasto nam onda cackalice ne prozboris koju o buducnosti tj. sta ce biti otkriveno za par godina ili do koje ce se tvrdnje doci kada sve to pise u Kuranu ili si mozda dosao do zakljucka da je vec sve otkriveno, a kada se opet nesto novo otkrije gle cuda eto ga opet u Kuranu.

BTW. da mi ne skrenes s teme cackalice hocu da mi das odgovor na moj prethodni post kada procitas...
MyTao

#720 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by MyTao »

motol wrote:Ali evo jos jednu stvar sam primjetio citanjem ove teme (a procitao sam skoro sve). Cackalica i jos nekoliko njegovih istomisljenika konstantno pripisuju sva otkirca Kuranu. Ok, sve je to Kuran otkrio i sve to u njimu pise, a zasto nam onda cackalice ne prozboris koju o buducnosti tj. sta ce biti otkriveno za par godina ili do koje ce se tvrdnje doci kada sve to pise u Kuranu ili si mozda dosao do zakljucka da je vec sve otkriveno, a kada se opet nesto novo otkrije gle cuda eto ga opet u Kuranu.

BTW. da mi ne skrenes s teme cackalice hocu da mi das odgovor na moj prethodni post kada procitas...
To nemogu... U tome i jeste poenta... I Nostradamus je pisao neke gluposti pa se sad ljudi vrate, procitaju neku glupost kao "vatra, novi grad" i kazu kako je Nostradamus znao za napad na New York 2001.

E tako ti i ovo funkcionise... Dok se mislilo da se sunce okrece oko zemlje, onda su oni za to nasli "dokaze" u Kur'anu... i kad neko otkrije drugacije... oni samo kazu kako je i to u Kur'anu i sve tako... Muslimani su imali Kur'an 1400 godina, i nikad niko da nam kaze za Big Bang dok ga naucnici nisu otkrili... onda odjednom "pa to je u Kur'anu pisalo prije 1400 godina...
XXS

#721 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by XXS »

Kako je Muhamed, prije 1400 godina mogao znati za koncept "velikog brata", gdje se sve snima i vidi, kad su moderna nauka i televizija to otkrili tek u zadnjih desetak godina?

Ako ovo nije dovoljan dokaz o uzvisenoj umjesanosti onda stvarno niste obdareni razumom.

Veliki brat zna najbolje!
celava_dlaka

#722 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by celava_dlaka »

Ja mislim da poslije ovoga imamo jos jednog ateistu :D
celava_dlaka

#723 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by celava_dlaka »

cackalice koliko ja znam i koliko me je hodza u dzamiji naucio nije dozvoljeno koristiti taj kalendar vec islamski koji ima 355 dana po tome bog hoce da cinimo grijeh
Bušman

#724 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Bušman »

XXS wrote:Kako je Muhamed, prije 1400 godina mogao znati za koncept "velikog brata", gdje se sve snima i vidi, kad su moderna nauka i televizija to otkrili tek u zadnjih desetak godina?
Hahahhaha,

"Hipster God: written '1984.' before it was cool" :D
harač

#725 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

:lol: :-)
Post Reply