Ma nemoj tako, sav nauk i sva dostignuca su u kuranu...MyTao wrote:Islam i nauka![]()
![]()
Vidis ti koliko je ateisticka medicina zaostala, nije otkrila da se sperma luci izmedju kicme i prsa...
Ma nemoj tako, sav nauk i sva dostignuca su u kuranu...MyTao wrote:Islam i nauka![]()
![]()
pa razmisli malo evo da te pitamnasa wrote:Nije izbjegavanje vec je odgovor ocigledan.respo wrote:sto nasa ofirno izbjeze da kaze je li moguce da je i kuran plagijat i prepis iz starih knjiga
pa ga vrli pisac napisao kao sabrana djela nekih ranijih otkrica pa to zamota u religijsku knjiguMislis da bih ja bila muslimanka da mislim da je Muhamed plagirao ranije Objave ili nesto drugo...
Ali prihvatam da je tebi to moguc scenario ....
opet ti istu pricucackalica83 wrote:
nevjerujem da ih je beskonacan, uostalom kad je Kuran govorio o paralelnim univerzumima moderne nauke nije ni bilo, neki su vjerovali da je zemlja centar univerzuma. zar se ne zapitas kako je Kuran mogao govirit o tome 1400 Godina prije danasnjih naucnika?
druga stvar, prije vjerujem knjzi koja je govorila o tim stvari a naucnici tek sad zadnji Godina govore ono sto Kuran govori 1400 Godina. kao sto vidis oni samo mogu da nagadjaju koliko ih ima, dok Kuran kaze 7 a Kuran je knjiga onoga koji je stvorio te univerzume.
malo si to ti pogresno razumio, ajet govori o gonadima a lucenju sperme izmedju kicme i prsagringo1 wrote:Ma nemoj tako, sav nauk i sva dostignuca su u kuranu...MyTao wrote:Islam i nauka![]()
![]()
Vidis ti koliko je ateisticka medicina zaostala, nije otkrila da se sperma luci izmedju kicme i prsa...
sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Ne valja ti premisaObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Cackalice ides li doktoru, imas li karton u domu zdravlja...????cackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Ma kome ti materrespo wrote: i sada odes u afriku i pokazes busmanu flasu i on se cudi kao u filmu bogovi su pali na tjeme
Maloprije mene a i sebe praviš budalom sa multiverzumima u Kur Anu a prije toga znaš i sam o cemu ti ljudi trabunjaju. To što je tebi dokaz je baš simpaticno za procitaticackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
I?!? Hoces da kazes da Bog u vrijeme objave nije predvidio koji ce se kalendar koristiti u islamskom svijetu, niti da se na tim prostorima koristio lunarni kalendar cak i u vrijeme objave?cackalica83 wrote: islamski kalendar je dosao tek poslije Kurana, zar se ne zapitas otkud bas 365 puta da se spominje?
Sto ce samo reci da biras potpuno proizvoljni kriterij ne bi li nastimao rezultat u svoju korist. Prvo, tvoja prvobitna tvrdnja da nabraja sve instance rijeci "dan" u singularu je pogresna i to si prvobitno pokusao prikriti. Drugo, kao sto rekoh proizvoljno se izostavljaju instance sa zamjenicama kao sufiksima, kao npr "taj dan" , ali recimo alif u akuzativu se broji (ne znam bas potpuno sta ovo znaci jer ne znam amatiku arapskog ali ovo nadjoh na netu). Sve ovo, kao i cinjenica da se radi o brojci 365, a ne 354 upucuje na to da se namjerno stima rezultat i trazi nesto sto bi odavalo privid cuda, te da nema nikakve objektivne metode analiziranja. Svaki razuman, naucno obrazovan covjek bi ovo u startu odbacio.cackalica83 wrote: znam dobro sta je uzeto u obzir a sta ne
evo vidi sam
365 ................ ywm, .................... day samo ovo je uzeto u obzir
5 ................ ywm-kum ............. your day
5 ................ ywm-hum ............. their day
3 ................ ywm-ayn .............. two days
27 ................ ayyaam ................ days
70 ................ ywm-ezen ............ that day ovo nije uzeto u obzir
-----------------------------------------------------
475 (19x25)
Ti jedino što si dokazao do sada je da si totalno lud.cackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
a dokaz je koji?cackalica83 wrote:sta nije upravu, daj jasno i glasno da dokazom da nisam upravu. ja kad tvrdim nesto ja iznesem dokaz za svoje tvrdnjeObskurni wrote:Pokažeš mu da nije u pravu i on opet svoje. Džaba mu objašnjavate kada ce on na sve reci, ma nije tako nego ovako
Respekt...motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Vjerovatno je ultra inteligentni bog 9 milijardi godina razmišljao kako će ga stvoriti.motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Dosadjivao se, pa je skont'o da sam sebi napravi reality show.motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
Posto nam su nam teisti utekli moram ja da preuzmem odgovornost i spasim svijetodr0n wrote:Vjerovatno je ultra inteligentni bog 9 milijardi godina razmišljao kako će ga stvoriti.motol wrote:Mene bas zanima odgovor na jedno pitanje, pa ako moze neki vjernik da mi odgovori sta je Bog ili eto kako vi kazete Allah radio prije nego sto je stvorio svijet ?
To nemogu... U tome i jeste poenta... I Nostradamus je pisao neke gluposti pa se sad ljudi vrate, procitaju neku glupost kao "vatra, novi grad" i kazu kako je Nostradamus znao za napad na New York 2001.motol wrote:Ali evo jos jednu stvar sam primjetio citanjem ove teme (a procitao sam skoro sve). Cackalica i jos nekoliko njegovih istomisljenika konstantno pripisuju sva otkirca Kuranu. Ok, sve je to Kuran otkrio i sve to u njimu pise, a zasto nam onda cackalice ne prozboris koju o buducnosti tj. sta ce biti otkriveno za par godina ili do koje ce se tvrdnje doci kada sve to pise u Kuranu ili si mozda dosao do zakljucka da je vec sve otkriveno, a kada se opet nesto novo otkrije gle cuda eto ga opet u Kuranu.
BTW. da mi ne skrenes s teme cackalice hocu da mi das odgovor na moj prethodni post kada procitas...
Hahahhaha,XXS wrote:Kako je Muhamed, prije 1400 godina mogao znati za koncept "velikog brata", gdje se sve snima i vidi, kad su moderna nauka i televizija to otkrili tek u zadnjih desetak godina?