TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#6951 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ove kladionice su stvarno cudne. Evo gledan koeficijente na bet365 na ukupnog pobjednika US Opena i ovako stoje stvari:

1 Novak Djokovic - 2,50
2. Roger Federer - 3,50

Nakon 2 uzastopne pobdjede, osvojenog Cincyja na jako uvjerljiv nacin, kladionice i dalje favoriziraju Djokovica za osvajanje US Opena i to poprilicno....svasta. Jasno mi je da su 2 polufinala i one mec lopte ostavile traga ali svejedno ne vidim rezon za ovakve koeficijente. Ma ljudi su placeni da to analiziraju, sta i ja laprdam...

3,50 na Rogera mi se cini kao jako lijepa oklada u svakom slucaju.

3 favorit ocekivano Murray, pa onda Delpo, Tsonga, Berdych....
Jokericious

#6952 Re: TENIS

Post by Jokericious »

Kakva je kvota na Andya? Mada ja mislim da bi Delpo mogao ovo uzeti. Valjda vise nema problema sa povredama.
Leopold_IV

#6953 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

CollegeGunner wrote:Kakva je kvota na Andya? Mada ja mislim da bi Delpo mogao ovo uzeti. Valjda vise nema problema sa povredama.
Ako iko pored Rogera i Novaka to moze uzeti onda je to Murray.

Delpo nema niti teoretske sanse po meni. Mozda minimalne sanse za Raonica ili Tsongu ali su vec matematicke (sto se vidi i po visokom koef).

Jedan od velike trojke (najverovatnije jos vece dvojke) ce ovo osvojiti.
Nivri

#6954 Re: TENIS

Post by Nivri »

Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda :D
Leopold_IV

#6955 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Nivri wrote:Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda :D
Ko god da ga osvoji oboriti ce vlastiti rekord ;-)
Nivri

#6956 Re: TENIS

Post by Nivri »

Leopold_IV wrote:
Nivri wrote:Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda :D
Ko god da ga osvoji oboriti ce vlastiti rekord ;-)
A cuj, oboje znamo na koji rekord mislim :D
erik2

#6957 Re: TENIS

Post by erik2 »

I zna se na koji ne misliš :D
Jule

#6958 Re: TENIS

Post by Jule »

Danas nas Dzumhi igra prvo kolo kvalifikacija za US Open.
Osim sto nije pobijedio od 07.07. (Zovko), svi ostali parametri su na njegovoj strani. :D Mladji, svjeziji, za 53 mjesta bolji na ATP listi, vise igrao ove godine, pa i na hardu, gdje Marc nije zabiljezio ni jednu partiju.
Da vam ne pricam, et' tu sve pise:
Image

Sretno Damire! :bih:
ultima_palabra

#6959 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Đoković pilom presjekao sve rekete kad ga je porazio Del Potro
Respect, majstore :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6960 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Đoković pilom presjekao sve rekete kad ga je porazio Del Potro
Respect, majstore :lol:
Posteno. Nisu ni valjali cim nisu donijeli medalju :mrgreen:
Jule

#6961 Re: TENIS

Post by Jule »

Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka. :-?
Rutinski uzeo prvi set. U drugom gubio 4:0 i vratio se, na 5:4 servirao za izjednacenje, kad tut. U trecem Gicquel na 5:3 servira za mec, Dzumhi se izvuce, na svoju servu ima 40:15... i izgubi. Pih. Simptomaticno je da je oba seta izgubio kada je servirao za ostanak. Prestrasio se.
Ni ovaj Marc nije dobar s formom, odavno nije znao za pobjedu, i tu je gori od Dzumhija, al' et.
shake69

#6962 Re: TENIS

Post by shake69 »

Jule wrote:Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka. :-?
Rutinski uzeo prvi set. U drugom gubio 4:0 i vratio se, na 5:4 servirao za izjednacenje, kad tut. U trecem Gicquel na 5:3 servira za mec, Dzumhi se izvuce, na svoju servu ima 40:15... i izgubi. Pih. Simptomaticno je da je oba seta izgubio kada je servirao za ostanak. Prestrasio se.
Ni ovaj Marc nije dobar s formom, odavno nije znao za pobjedu, i tu je gori od Dzumhija, al' et.
Kad mu Nerfid bude samo vodio finansije a trening preuzme strucniji trener onda ce biti nekog selameta, ovako tesko ce dobaciti i Top 150. Nekako je mentalno slab, kad ne moce dobiti covjeka u 36-oj godini koji ima malo motiva da dobije ikoga. Taj sada putuje i razgleda gradove jer je zaradio dovoljno (2 miliona) i zeli uzivati pod stare teniske dane a Damir to ne iskoristi. Uzgred, psuje i nervira se vec na pocetku meca a kad treba dotuci protivnika - uplasi se pobjede. Ovo danas je mozda sedmi-osmi put. Steta, ali preuranili smo s velikim nadanjima glede ovog mladog Sarajlije. Ipak, treba se nadati da ce podici nivo igre. :bih:
BHF_Manijak

#6963 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Dzumhur je iz Konjica. :mrgreen: S ostalim se slazem, Nerfid je vise psiholoska prprepka Damiru nego li pomoc, al' eto...Ne moze roditelj nikada biti realan spram svog dijeteta niti realno procjeniti njegove kvalitete i nekvaltiete, a i ocekivanja su uvijek prevelike, stoga mislim da ga samo koci u karijeri.
Leopold_IV

#6964 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ako me iko zna ispiz**** na ovom touru onda je to David Nalbandian i njegova neuracunjivost, i nekonstantnost.

Milim da je vrijeme da ode u penziju, svalera se, vozi rally, peca, opija i zivi boemski jer za tenis ocito vise nema fokus. Tuzno mi je gledati da onako talentiranog igraca samaraju iz turnira u turnir, a ovaj put mentalno takodjer nestabilni i nekonvencionalni Dog.
necko_hz

#6965 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Leopold_IV wrote:jer za tenis ocito vise nema fokus. .
Ko da ga je nekad imao. :-) Papak. 8-)

Izašao je žrijeb za USO. Murray i Berdych kod Federera, Ferrer i Delpo kod Novaka.

Neki od zanimljivijih mečeva prvog kola su :arrow:

Nalbandian-Delpo
Haas-Gulbis
Kohlschreiber-Llodra
P.H. Mathieu - Andreev

http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/r1s1.html
red evil

#6966 Re: TENIS

Post by red evil »

shake69 wrote:
Jule wrote:Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka. :-?
Kad mu Nerfid bude samo vodio finansije a trening preuzme strucniji trener onda ce biti nekog selameta, ovako tesko ce dobaciti i Top 150. Nekako je mentalno slab, kad ne moce dobiti covjeka u 36-oj godini koji ima malo motiva da dobije ikoga. Taj sada putuje i razgleda gradove jer je zaradio dovoljno (2 miliona) i zeli uzivati pod stare teniske dane a Damir to ne iskoristi. Uzgred, psuje i nervira se vec na pocetku meca a kad treba dotuci protivnika - uplasi se pobjede. Ovo danas je mozda sedmi-osmi put. Steta, ali preuranili smo s velikim nadanjima glede ovog mladog Sarajlije. Ipak, treba se nadati da ce podici nivo igre. :bih:
Negdje sam procitao da mu otac ima americku i hrvatsku tenisku trenersku licencu, ali slazem se da treba promjeniti trenera, otac je ucino svoj maksimum i on vise Damiru pomoc ne moze... Damir mora poraditi na fizickoj spremi, nema snage, pre mlaki su ono udarci, servis slab, FH i BH su slabi, to jest nema u njima jacine, treba ici u teretanu i dizati tegove, da dobije misicne mase
BHF_Manijak

#6967 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Pa zar ne bi Murray trebo biti kod Djokovica, nidje veze! :roll:
BHF_Manijak

#6968 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Pa s obzirom da nema Nadala, konto sam da ce Murraya kao 4. prebaciti u Djokovicevu ljestvicu...
BHF_Manijak

#6969 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Pa znaci oni su isli tom logiko da ako nema Nadala da nece gurnuti Murraya jednu ljestvicu naprijed? E jesu vala supci materemi! :mrgreen:
ultima_palabra

#6970 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

BHF_Manijak wrote:Pa znaci oni su isli tom logiko da ako nema Nadala da nece gurnuti Murraya jednu ljestvicu naprijed? E jesu vala supci materemi! :mrgreen:
Kakvu ljestvicu? :-D Murray je treći nosilac, što je haman isto kao i da je četvrti... opet možeš biti u polovini sa prvim ili sa drugim.

Otvorio sam novu temu sa žrijebom unutra, pa bujrum... iako mi je bilo mrsko sad kad Nadal ne igra :)
necko_hz

#6971 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Miroslav Mecir, jedan od najtalentovanijih igrača koji nikada nisu uzeli GS.

Definitivno najbolji shotmaker ikad. Koja elegancija, jednostavnost, gracioznost. :thumbup:
Vrhunski ritern i anticipacija, odlično mijenjanje direkcije, strašni voleji, solidan forhend. Bio je u stanju svakog igrača na terenu napraviti amaterom. :mrgreen:
Obratite pažnju kod dvoručnog bekenda koliko varijacija pokazuje prilikom svakog udarca. Obično na niske loptice težište prebacuje na donji dio glave reketa i zglobom određuje jačinu i direkciju loptice, dok je odmah u sljedećem udarcu u stanju da pošalje duboku bekend paralelu udarajuči lopticu sredinom i večim dijelom gornje glave reketa koristeči položaj tijela i jačinu torza kao glavni izvor snage. Zbog izuzetno elastičnog zgloba svaki njegov udarac bio je nepredvidiv. Bekend dijagonale fantastične, bio je u stanju pronaći odlične uglove.

Postavih pitanje na drugom forumu, ali valjda niko nije voljan za diskusiju, pa da vidim mišljenja stručnjaka sa sax-a. :mrgreen:
Nabrojte po vama 5 najboljih i najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS. Uzmite u obzir da igrački talenat čine shotmaking, varijacije, teniski IQ i taktička potkovanost. Kod fizičkog konstitucija, raspon ruku, brzina, elastičnost i visina. Pokušajte se voditi ovim stavkama i napraviti svoju listu TOP 5 najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS i po mogučnosti navedite zašto mislite tako.

Da malo oživimo ovu temu. 8-)
ultima_palabra

#6972 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Rios, Nalbandian, Murray, Coria i neka bude Mecir. Alex Corretja isto bio strašan igrač. Kad budem imao vremena, možda malo obrazložim :)
AdnanPehlivanović

#6973 Re: TENIS

Post by AdnanPehlivanović »

Najveća nepravda je to što se Karlović nije rodio deset godina ranije da osvoji 5 Wimbledona.

Ako se vodimo formanceovim stavkama, to su:

Karlović, Murray, Nalbandian

Za ostale se teško odlučiti. Možda Rios i Mecir da popune. Ustvari Mecir ima olimpijsko zlato, pa nek ga zamijeni Coria. Ustvari ne može Coria, prokockao je 2:0 u setovima i dvije meč lopte u finalu 2004, pa ko ga jebe.

Iz ovog se vidi da će jedina prava nepravda biti ako Murray završi karijeru bez GS-a, ostali ga, iskreno, nisu ni zaslužili.
radostan dan

#6974 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote:Ove kladionice su stvarno cudne. Evo gledan koeficijente na bet365 na ukupnog pobjednika US Opena i ovako stoje stvari:

1 Novak Djokovic - 2,50
2. Roger Federer - 3,50

Nakon 2 uzastopne pobdjede, osvojenog Cincyja na jako uvjerljiv nacin, kladionice i dalje favoriziraju Djokovica za osvajanje US Opena i to poprilicno....svasta. Jasno mi je da su 2 polufinala i one mec lopte ostavile traga ali svejedno ne vidim rezon za ovakve koeficijente. Ma ljudi su placeni da to analiziraju, sta i ja laprdam...
Image

Image

Image

Image
shake69

#6975 Re: TENIS

Post by shake69 »

Vratija se Radosni. Peke, mora da su Djokine sanse u Velikoj jabuci narasle za odbranu titule, cim je on u starom drustu. Welcome back! :-D
Post Reply