TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Leopold_IV
#6951 Re: TENIS
Ove kladionice su stvarno cudne. Evo gledan koeficijente na bet365 na ukupnog pobjednika US Opena i ovako stoje stvari:
1 Novak Djokovic - 2,50
2. Roger Federer - 3,50
Nakon 2 uzastopne pobdjede, osvojenog Cincyja na jako uvjerljiv nacin, kladionice i dalje favoriziraju Djokovica za osvajanje US Opena i to poprilicno....svasta. Jasno mi je da su 2 polufinala i one mec lopte ostavile traga ali svejedno ne vidim rezon za ovakve koeficijente. Ma ljudi su placeni da to analiziraju, sta i ja laprdam...
3,50 na Rogera mi se cini kao jako lijepa oklada u svakom slucaju.
3 favorit ocekivano Murray, pa onda Delpo, Tsonga, Berdych....
1 Novak Djokovic - 2,50
2. Roger Federer - 3,50
Nakon 2 uzastopne pobdjede, osvojenog Cincyja na jako uvjerljiv nacin, kladionice i dalje favoriziraju Djokovica za osvajanje US Opena i to poprilicno....svasta. Jasno mi je da su 2 polufinala i one mec lopte ostavile traga ali svejedno ne vidim rezon za ovakve koeficijente. Ma ljudi su placeni da to analiziraju, sta i ja laprdam...
3,50 na Rogera mi se cini kao jako lijepa oklada u svakom slucaju.
3 favorit ocekivano Murray, pa onda Delpo, Tsonga, Berdych....
-
Jokericious
#6952 Re: TENIS
Kakva je kvota na Andya? Mada ja mislim da bi Delpo mogao ovo uzeti. Valjda vise nema problema sa povredama.
- Leopold_IV
#6953 Re: TENIS
Ako iko pored Rogera i Novaka to moze uzeti onda je to Murray.CollegeGunner wrote:Kakva je kvota na Andya? Mada ja mislim da bi Delpo mogao ovo uzeti. Valjda vise nema problema sa povredama.
Delpo nema niti teoretske sanse po meni. Mozda minimalne sanse za Raonica ili Tsongu ali su vec matematicke (sto se vidi i po visokom koef).
Jedan od velike trojke (najverovatnije jos vece dvojke) ce ovo osvojiti.
- Nivri
#6954 Re: TENIS
Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda 
- Leopold_IV
#6955 Re: TENIS
Ko god da ga osvoji oboriti ce vlastiti rekordNivri wrote:Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda
- Nivri
#6956 Re: TENIS
A cuj, oboje znamo na koji rekord mislimLeopold_IV wrote:Ko god da ga osvoji oboriti ce vlastiti rekordNivri wrote:Pa jeste Novak prvi favorit, bez obzira na sve. Ipak, mirise mi na obaranje vlastitog rekorda
- erik2
#6957 Re: TENIS
I zna se na koji ne misliš 
- Jule
#6958 Re: TENIS
Danas nas Dzumhi igra prvo kolo kvalifikacija za US Open.
Osim sto nije pobijedio od 07.07. (Zovko), svi ostali parametri su na njegovoj strani.
Mladji, svjeziji, za 53 mjesta bolji na ATP listi, vise igrao ove godine, pa i na hardu, gdje Marc nije zabiljezio ni jednu partiju.
Da vam ne pricam, et' tu sve pise:

Sretno Damire!
Osim sto nije pobijedio od 07.07. (Zovko), svi ostali parametri su na njegovoj strani.
Da vam ne pricam, et' tu sve pise:

Sretno Damire!
- ultima_palabra
#6959 Re: TENIS
Respect, majstoreĐoković pilom presjekao sve rekete kad ga je porazio Del Potro
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6960 Re: TENIS
Posteno. Nisu ni valjali cim nisu donijeli medaljuultima_palabra wrote:Respect, majstoreĐoković pilom presjekao sve rekete kad ga je porazio Del Potro
- Jule
#6961 Re: TENIS
Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka.
Rutinski uzeo prvi set. U drugom gubio 4:0 i vratio se, na 5:4 servirao za izjednacenje, kad tut. U trecem Gicquel na 5:3 servira za mec, Dzumhi se izvuce, na svoju servu ima 40:15... i izgubi. Pih. Simptomaticno je da je oba seta izgubio kada je servirao za ostanak. Prestrasio se.
Ni ovaj Marc nije dobar s formom, odavno nije znao za pobjedu, i tu je gori od Dzumhija, al' et.
Rutinski uzeo prvi set. U drugom gubio 4:0 i vratio se, na 5:4 servirao za izjednacenje, kad tut. U trecem Gicquel na 5:3 servira za mec, Dzumhi se izvuce, na svoju servu ima 40:15... i izgubi. Pih. Simptomaticno je da je oba seta izgubio kada je servirao za ostanak. Prestrasio se.
Ni ovaj Marc nije dobar s formom, odavno nije znao za pobjedu, i tu je gori od Dzumhija, al' et.
- shake69
#6962 Re: TENIS
Kad mu Nerfid bude samo vodio finansije a trening preuzme strucniji trener onda ce biti nekog selameta, ovako tesko ce dobaciti i Top 150. Nekako je mentalno slab, kad ne moce dobiti covjeka u 36-oj godini koji ima malo motiva da dobije ikoga. Taj sada putuje i razgleda gradove jer je zaradio dovoljno (2 miliona) i zeli uzivati pod stare teniske dane a Damir to ne iskoristi. Uzgred, psuje i nervira se vec na pocetku meca a kad treba dotuci protivnika - uplasi se pobjede. Ovo danas je mozda sedmi-osmi put. Steta, ali preuranili smo s velikim nadanjima glede ovog mladog Sarajlije. Ipak, treba se nadati da ce podici nivo igre.Jule wrote:Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka.![]()
- BHF_Manijak
#6963 Re: TENIS
Dzumhur je iz Konjica.
S ostalim se slazem, Nerfid je vise psiholoska prprepka Damiru nego li pomoc, al' eto...Ne moze roditelj nikada biti realan spram svog dijeteta niti realno procjeniti njegove kvalitete i nekvaltiete, a i ocekivanja su uvijek prevelike, stoga mislim da ga samo koci u karijeri.
- Leopold_IV
#6964 Re: TENIS
Ako me iko zna ispiz**** na ovom touru onda je to David Nalbandian i njegova neuracunjivost, i nekonstantnost.
Milim da je vrijeme da ode u penziju, svalera se, vozi rally, peca, opija i zivi boemski jer za tenis ocito vise nema fokus. Tuzno mi je gledati da onako talentiranog igraca samaraju iz turnira u turnir, a ovaj put mentalno takodjer nestabilni i nekonvencionalni Dog.
Milim da je vrijeme da ode u penziju, svalera se, vozi rally, peca, opija i zivi boemski jer za tenis ocito vise nema fokus. Tuzno mi je gledati da onako talentiranog igraca samaraju iz turnira u turnir, a ovaj put mentalno takodjer nestabilni i nekonvencionalni Dog.
- necko_hz
#6965 Re: TENIS
Ko da ga je nekad imao.Leopold_IV wrote:jer za tenis ocito vise nema fokus. .
Izašao je žrijeb za USO. Murray i Berdych kod Federera, Ferrer i Delpo kod Novaka.
Neki od zanimljivijih mečeva prvog kola su
Nalbandian-Delpo
Haas-Gulbis
Kohlschreiber-Llodra
P.H. Mathieu - Andreev
http://www.usopen.org/en_US/scores/draws/ms/r1s1.html
- red evil
#6966 Re: TENIS
Negdje sam procitao da mu otac ima americku i hrvatsku tenisku trenersku licencu, ali slazem se da treba promjeniti trenera, otac je ucino svoj maksimum i on vise Damiru pomoc ne moze... Damir mora poraditi na fizickoj spremi, nema snage, pre mlaki su ono udarci, servis slab, FH i BH su slabi, to jest nema u njima jacine, treba ici u teretanu i dizati tegove, da dobije misicne maseshake69 wrote:Kad mu Nerfid bude samo vodio finansije a trening preuzme strucniji trener onda ce biti nekog selameta, ovako tesko ce dobaciti i Top 150. Nekako je mentalno slab, kad ne moce dobiti covjeka u 36-oj godini koji ima malo motiva da dobije ikoga. Taj sada putuje i razgleda gradove jer je zaradio dovoljno (2 miliona) i zeli uzivati pod stare teniske dane a Damir to ne iskoristi. Uzgred, psuje i nervira se vec na pocetku meca a kad treba dotuci protivnika - uplasi se pobjede. Ovo danas je mozda sedmi-osmi put. Steta, ali preuranili smo s velikim nadanjima glede ovog mladog Sarajlije. Ipak, treba se nadati da ce podici nivo igre.Jule wrote:Jao Dzumhija, kakvu sansu prokocka.![]()
- BHF_Manijak
#6967 Re: TENIS
Pa zar ne bi Murray trebo biti kod Djokovica, nidje veze! 
- BHF_Manijak
#6968 Re: TENIS
Pa s obzirom da nema Nadala, konto sam da ce Murraya kao 4. prebaciti u Djokovicevu ljestvicu...
- BHF_Manijak
#6969 Re: TENIS
Pa znaci oni su isli tom logiko da ako nema Nadala da nece gurnuti Murraya jednu ljestvicu naprijed? E jesu vala supci materemi! 
- ultima_palabra
#6970 Re: TENIS
Kakvu ljestvicu?BHF_Manijak wrote:Pa znaci oni su isli tom logiko da ako nema Nadala da nece gurnuti Murraya jednu ljestvicu naprijed? E jesu vala supci materemi!
Otvorio sam novu temu sa žrijebom unutra, pa bujrum... iako mi je bilo mrsko sad kad Nadal ne igra
- necko_hz
#6971 Re: TENIS
Miroslav Mecir, jedan od najtalentovanijih igrača koji nikada nisu uzeli GS.
Definitivno najbolji shotmaker ikad. Koja elegancija, jednostavnost, gracioznost.
Vrhunski ritern i anticipacija, odlično mijenjanje direkcije, strašni voleji, solidan forhend. Bio je u stanju svakog igrača na terenu napraviti amaterom.
Obratite pažnju kod dvoručnog bekenda koliko varijacija pokazuje prilikom svakog udarca. Obično na niske loptice težište prebacuje na donji dio glave reketa i zglobom određuje jačinu i direkciju loptice, dok je odmah u sljedećem udarcu u stanju da pošalje duboku bekend paralelu udarajuči lopticu sredinom i večim dijelom gornje glave reketa koristeči položaj tijela i jačinu torza kao glavni izvor snage. Zbog izuzetno elastičnog zgloba svaki njegov udarac bio je nepredvidiv. Bekend dijagonale fantastične, bio je u stanju pronaći odlične uglove.
Postavih pitanje na drugom forumu, ali valjda niko nije voljan za diskusiju, pa da vidim mišljenja stručnjaka sa sax-a.
Nabrojte po vama 5 najboljih i najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS. Uzmite u obzir da igrački talenat čine shotmaking, varijacije, teniski IQ i taktička potkovanost. Kod fizičkog konstitucija, raspon ruku, brzina, elastičnost i visina. Pokušajte se voditi ovim stavkama i napraviti svoju listu TOP 5 najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS i po mogučnosti navedite zašto mislite tako.
Da malo oživimo ovu temu.
Definitivno najbolji shotmaker ikad. Koja elegancija, jednostavnost, gracioznost.
Vrhunski ritern i anticipacija, odlično mijenjanje direkcije, strašni voleji, solidan forhend. Bio je u stanju svakog igrača na terenu napraviti amaterom.
Obratite pažnju kod dvoručnog bekenda koliko varijacija pokazuje prilikom svakog udarca. Obično na niske loptice težište prebacuje na donji dio glave reketa i zglobom određuje jačinu i direkciju loptice, dok je odmah u sljedećem udarcu u stanju da pošalje duboku bekend paralelu udarajuči lopticu sredinom i večim dijelom gornje glave reketa koristeči položaj tijela i jačinu torza kao glavni izvor snage. Zbog izuzetno elastičnog zgloba svaki njegov udarac bio je nepredvidiv. Bekend dijagonale fantastične, bio je u stanju pronaći odlične uglove.
Postavih pitanje na drugom forumu, ali valjda niko nije voljan za diskusiju, pa da vidim mišljenja stručnjaka sa sax-a.
Nabrojte po vama 5 najboljih i najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS. Uzmite u obzir da igrački talenat čine shotmaking, varijacije, teniski IQ i taktička potkovanost. Kod fizičkog konstitucija, raspon ruku, brzina, elastičnost i visina. Pokušajte se voditi ovim stavkama i napraviti svoju listu TOP 5 najtalentovanijih igrača Open ere koji nikada nisu uzeli GS i po mogučnosti navedite zašto mislite tako.
Da malo oživimo ovu temu.
- ultima_palabra
#6972 Re: TENIS
Rios, Nalbandian, Murray, Coria i neka bude Mecir. Alex Corretja isto bio strašan igrač. Kad budem imao vremena, možda malo obrazložim 
-
AdnanPehlivanović
#6973 Re: TENIS
Najveća nepravda je to što se Karlović nije rodio deset godina ranije da osvoji 5 Wimbledona.
Ako se vodimo formanceovim stavkama, to su:
Karlović, Murray, Nalbandian
Za ostale se teško odlučiti. Možda Rios i Mecir da popune. Ustvari Mecir ima olimpijsko zlato, pa nek ga zamijeni Coria. Ustvari ne može Coria, prokockao je 2:0 u setovima i dvije meč lopte u finalu 2004, pa ko ga jebe.
Iz ovog se vidi da će jedina prava nepravda biti ako Murray završi karijeru bez GS-a, ostali ga, iskreno, nisu ni zaslužili.
Ako se vodimo formanceovim stavkama, to su:
Karlović, Murray, Nalbandian
Za ostale se teško odlučiti. Možda Rios i Mecir da popune. Ustvari Mecir ima olimpijsko zlato, pa nek ga zamijeni Coria. Ustvari ne može Coria, prokockao je 2:0 u setovima i dvije meč lopte u finalu 2004, pa ko ga jebe.
Iz ovog se vidi da će jedina prava nepravda biti ako Murray završi karijeru bez GS-a, ostali ga, iskreno, nisu ni zaslužili.
-
radostan dan
#6974 Re: TENIS
Leopold_IV wrote:Ove kladionice su stvarno cudne. Evo gledan koeficijente na bet365 na ukupnog pobjednika US Opena i ovako stoje stvari:
1 Novak Djokovic - 2,50
2. Roger Federer - 3,50

- shake69
#6975 Re: TENIS
Vratija se Radosni. Peke, mora da su Djokine sanse u Velikoj jabuci narasle za odbranu titule, cim je on u starom drustu. Welcome back!