Nemoj od njega očekivati odgovor. Dečko je upisao pravo, i još uz to obožava advokatske serije.hrastov žižak wrote:šampionu izbacivanja iz cipela, možeš li mi odgovorit na pitanje, šta je ondje netačno?S4mpion wrote:Neko je, izgleda, izbačen iz cipela.
Hrastov, izvinjavam se što sam te naljutio, nije mi bila namjera.
Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- irac300
#6951 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
- NIN
#6952 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zivot na zemlji se bazira iskljucivo na atomu ugljika, a ne na vodi koja je zapravo katalizator, dakle sredstvo koje, fakticki, pomaze ugljiku hemijsku sintezu sa ostalim elementima, formirajuci molekule kao gradivne elemente zivota.S4mpion wrote:Neko je, izgleda, izbačen iz cipela.
Hrastov, izvinjavam se što sam te naljutio, nije mi bila namjera.
Zizak je upravu, a ti pogresno interpretiras. E sad, ako se kosi sa religijskim naukom onda je do nauka, a mozda je samo do interpretacije istog, do tebe je da dalje analiziras.
- dustaban
#6953 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
sta bi s mog posta?!
- nasa
#6954 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Vala @zizak i tebi su tanki zivci...neko je glup, neko je tuka...ma sta ima kod tebe...
- nasa
#6955 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ja izbrisala, nadji neku bez klanja, ima osjetljivih ljudi, ja licno nisam, volim teletenu ali sta se mozedustaban wrote:sta bi s mog posta?!
- S4mpion
#6956 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jesi li to upravo rekao da voda pomaže stvaranje molekula kao gradivnih elemenata života?NIN wrote:
Zivot na zemlji se bazira iskljucivo na atomu ugljika, a ne na vodi koja je zapravo katalizator, dakle sredstvo koje, fakticki, pomaze ugljiku hemijsku sintezu sa ostalim elementima, formirajuci molekule kao gradivne elemente zivota.
Zizak je upravu, a ti pogresno interpretiras. E sad, ako se kosi sa religijskim naukom onda je do nauka, a mozda je samo do interpretacije istog, do tebe je da dalje analiziras.
U konfliktu ste.hrastov žižak wrote: Dokaži da ugljik nije temelj života dobićeš čir.Dakle, Allah lupa, ne stvara se od vode, neg od ugljika.
- harač
#6957 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ekvivokacija riječi "stvaranje". priznaj poraz, nemoj se dalje provaljivati
- dustaban
#6958 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ali ne radi se o zlocinackom vec o religijskom klanju!nasa wrote:ja izbrisala, nadji neku bez klanja, ima osjetljivih ljudi, ja licno nisam, volim teletenu ali sta se mozedustaban wrote:sta bi s mog posta?!
A to klanje se i ne smatra necim neugodnim, to je religijom propisano, to je nesto javno, masovno i tome prisustvuju cak i djeca!
Dakle ne znam gdje je problem? Nemoj mi samo reci da se stidis svoje religije!
- nasa
#6959 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Joj vi isto djeca, sve treba nacrtati...fino sam ti napisala da mi ne smeta, a i pogledaj pf-nije religija vec filozofija- mada te razumijem, i ja nakon citanja par danasnjih komentara na temi kontam....jah..... filozofa i filozofije
- NIN
#6960 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Da, da,S4mpion wrote:Jesi li to upravo rekao da voda pomaže stvaranje molekula kao gradivnih elemenata života?NIN wrote:
Zivot na zemlji se bazira iskljucivo na atomu ugljika, a ne na vodi koja je zapravo katalizator, dakle sredstvo koje, fakticki, pomaze ugljiku hemijsku sintezu sa ostalim elementima, formirajuci molekule kao gradivne elemente zivota.
Dakle, da pokusam jos jednom, naucnim jezikom, pa kazem da se zivot na zemlji bazira na C, ne na H, ne na O, niti na molekuli H2O, nego iskljucivo na C.
- S4mpion
#6961 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
NIN wrote: Da, da,... voda samo pomaze, dok je zivot na zemlji baziran na atomu ugljika - atom ugljika je C, dok je voda zapravo molekula sastavljena od dva atoma vodika H i jednog atoma kisika O.
Dakle, da pokusam jos jednom, naucnim jezikom, pa kazem da se zivot na zemlji bazira na C, ne na H, ne na O, niti na molekuli H2O, nego iskljucivo na C.
Čovjek ti fino reče da se život ne stvara od vode, a ti je miješaš u stvaranje (formiranje) molekule neophodne za život.hrastov žiža wrote: Dokaži da ugljik nije temelj života dobićeš čir.Dakle, Allah lupa, ne stvara se od vode, neg od ugljika.
De se dogovorite.
- sigh
#6962 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kad god vidim ovakve diskusije, rado se prisjetim svog licnog favorita. E jos malo i dostigli ste ovaj nivo.
- hrastov žižak
#6963 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Haha, ma znam i ja sam slično piso, ali eto, ne odolih ovaj put da ne reagujem na onu neistinu koju je iznio. Samoproglašeni pobjednik rasprava strajks agen.irac300 wrote:Nemoj od njega očekivati odgovor. Dečko je upisao pravo, i još uz to obožava advokatske serije.hrastov žižak wrote:šampionu izbacivanja iz cipela, možeš li mi odgovorit na pitanje, šta je ondje netačno?S4mpion wrote:Neko je, izgleda, izbačen iz cipela.
Hrastov, izvinjavam se što sam te naljutio, nije mi bila namjera.Ja se odvalim smijati svaki put kada vidim kako kopira stvari iz serija Bostonsko pravo i Zakon u Los Angelesu i primjenjuje na forumu.
Trudi se, još ako bude i student dobar, ma nema, 'ebo Omara Mjesečara.
- hrastov žižak
#6964 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Trebaš naučit maternji jezik, postaješ dosadan.S4mpion wrote:NIN wrote: Da, da,... voda samo pomaze, dok je zivot na zemlji baziran na atomu ugljika - atom ugljika je C, dok je voda zapravo molekula sastavljena od dva atoma vodika H i jednog atoma kisika O.
Dakle, da pokusam jos jednom, naucnim jezikom, pa kazem da se zivot na zemlji bazira na C, ne na H, ne na O, niti na molekuli H2O, nego iskljucivo na C.Čovjek ti fino reče da se život ne stvara od vode, a ti je miješaš u stvaranje (formiranje) molekule neophodne za život.hrastov žiža wrote: Dokaži da ugljik nije temelj života dobićeš čir.Dakle, Allah lupa, ne stvara se od vode, neg od ugljika.
De se dogovorite.
- S4mpion
#6965 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sigurno tražiš zabavu na krivom mjestu.hrastov žižak wrote: Trebaš naučit maternji jezik, postaješ dosadan.
Još jednom se izvinjavam što sam te naljutio, nadam se da nećeš zamjerit.
- NIN
#6966 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Kad vec zelis da tjeras mak na konac:
I da, nemam se ja s kime sta dogovorati nego se ti presaberi pa malo bolje obrati paznju na ono sto se pise i zeli reci.
Dakle, ovo naprosto nije tacno i to je cinjenica jer, da nema ugljika ne bi bilo ni zivota pa makar da je planeta 90% voda! Dakle, (cisto forme radi) Alah nije stvorio sav zivot od vode, ne! Alah je sav zivot stvorio od ugljika! E sad, to sto je voda potrebna za genezu zivota, isto tako je potrebna i temperatura, pritisak, ozon, i jos mnogo faktora. Naravno, ako cemo u kontekstu nauka starog par hiljada godina, covjek nije mogao znati za ugljik niti ozon, ali je savrseno bio svjestan cinjenice da je voda jedna od esencija zivota, narocito u pustinji.S4mpion wrote:Allah has created every [living] creature from water.
I da, nemam se ja s kime sta dogovorati nego se ti presaberi pa malo bolje obrati paznju na ono sto se pise i zeli reci.
- S4mpion
#6967 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ja ugljik nikad nisam izbacio iz jednačine. Ovo što si napisao vrijedi i za vodu. Pozdrav.NIN wrote:Kad vec zelis da tjeras mak na konac:
...da nema ugljika ne bi bilo ni zivota ...S4mpion wrote:Allah has created every [living] creature from water.
- hrastov žižak
#6968 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Dakle, voda gradi osnovne molekule preko kojih se život replikuje? Jel to važi i za vodu? (Znam da neću dobit odgovor, ali nema veze, nek se opet pokaže o kakvom se ignorantu radiS4mpion wrote:Ja ugljik nikad nisam izbacio iz jednačine. Ovo što si napisao vrijedi i za vodu. Pozdrav.NIN wrote:Kad vec zelis da tjeras mak na konac:
...da nema ugljika ne bi bilo ni zivota ...S4mpion wrote:Allah has created every [living] creature from water.
- NIN
#6969 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
E stvarno si smijesan... nego, hajde eto, kako ti vise stima...S4mpion wrote:Ja ugljik nikad nisam izbacio iz jednačine. Ovo što si napisao vrijedi i za vodu. Pozdrav.NIN wrote:Kad vec zelis da tjeras mak na konac:
- BHCluster
#6970 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I onda ide pitanje zast je onda Bog dopustio nestanak 90% zivota sa planete zemlje?
- dustaban
#6971 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
To jeste nestalo ovdje ali znas i sam gdje sve to ide... raj bi mogao biti nesto kao Jurassic Park!BHCluster wrote:I onda ide pitanje zast je onda Bog dopustio nestanak 90% zivota sa planete zemlje?
-
statixx
#6972 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Uklanjanje dinosaurusa sa pozornice je uvertira za dolazak zadojenog primata.BHCluster wrote:I onda ide pitanje zast je onda Bog dopustio nestanak 90% zivota sa planete zemlje?
- sigh
#6973 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nemojte previse pitanja postavljati 
- dustaban
#6974 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Trenutna diskusija bi nekome sa strane licila na pravu pjansku raspravu.
I bogami, onako objektivno, najvise promila bi se izmjerilo na ovim vjerskim provalama.

I bogami, onako objektivno, najvise promila bi se izmjerilo na ovim vjerskim provalama.
-
kerima1
#6975 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dustaban wrote:To jeste nestalo ovdje ali znas i sam gdje sve to ide... raj bi mogao biti nesto kao Jurassic Park!BHCluster wrote:I onda ide pitanje zast je onda Bog dopustio nestanak 90% zivota sa planete zemlje?
![]()