Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Djewojka wrote: ↑06/12/2024 22:23
Nikog ne zabrinjava vijećnik skroz lijevo na slici, lice poznato policiji, bivši ramin zaštitar, čovjek sa dosijeom, zatvorski povratnik i navodno sakupljač “kajmaka” po zenickim nargila barovima zadnjih godina, a sada prvi u svom selu. Dovoljno mu je pogledati profil - lica s kojima se slika i ističe slike. Lik je umislio da je heroj iz turskih serija. Čovjek bez zanimanja i zaposlenja izgradio etno selo iznad Orahovice. Ehej Zenico na šta si spala.
Uz to nepismena seljačina,ne znam ima li 8 razreda škole...
Nemoj tako, lik ima impresivnu biografiju:
DJELA, NE RIJEČI!
Na mjestu predsjednika MZ Orahovica sam već dvije godine i ponosan sam na sve što sam zajedno sa sugrađanima uradio u tom periodu. Bitno je sad pred izbore podvući crtu i javno objaviti šta se to sve uradilo i pokazati šta se sve može uraditi kada vlada sloga i postoji jasan zajednički cilj.
Uradili smo sljedeće:
Projekat izgradnje porodične ambulante Betonirano puteva unutar naselja i prema poljoprivrednim parcelama (planini) preko 6000 metara Kupovina dvije parcele za mještane Orahovice za mesdžid i šadrvansko naselje Projekat i realizacija šadrvana na lokaciji Vesela Bukva Asfaltiran put od područne škole do Torina u dužini od 163 m Betoniran put Vesela Bukva - Korita u dužini od 3 km Betoniran put sa MZ Vukotići i Jastrebac Brdo-Vesela bukva 2500 metara Postavljeni putokazi na dionici Vesela Bukva - Korita Postavljena rasvjeta na dionici Vesela Bukva - Korita Postavljena kapija i spomenik na putu prema planini Osvjetljeni vodopadi kod Društvenog doma Orahovica Hajr česma na lokaciji Korita Zamjena i održavanje javne rasvjete Projekat i realizacija sanacije i uređenja podvožnjaka u Nemili Izgradnja betonskog puta na lokaciji Rani Rat u dužini od 200 metara Posjeta direktoru direkcije BH Telecom i donacija 1.000 KM za projekat "Sigurnosne kamere na ulazu u MZ Orahovica" Podržan Kviz općeg znanja za mlade u Orahovici Stipendije za studente iz Orahovice Izgrađeno spomen obilježje u čast pripadnika Armije RBiH i prve kasarne Armije RBiH Asfaltiranje puta na dionici Nemila - Orahovica u dužini od 1200 metara Podijeljeni paketi za ugrožene građane MZ Orahovica Postavljeni baneri u susret Ramazanu, vatromet i 15 državnih zastava na banderama u zaseoku Kovačevići Novi trafo za zaseok Dobre Luke Postavljanje sigurnosnih kamera Kovačevići i Babići Podjela 200 paketa za penzionere i ugrožene kategorije u MZ Podjela zahvalnica i hedija za šehidske porodice Podjela paketa te novčane pomoći od 3100 KM iz vlastitih sredstava za šehidske porodice Podjela paketića za djecu bez roditelja Bajramski vatromet i paketići za djecu Radovi na proširenju mosta kod društvenog doma Organizacija Dana šehida Orahovice Osmišljena i realizirana prva zastava i grb MZ Orahovica Vanjsko osvjetljenje Stare džamije Jarbol na planini i zastava Armije RBiH Takmičenje u powerliftingu za osnovnu i srednju školu u Orahovici Voda za šadrvansko naselje Osvjetljenje stadiona u Kovačevićima kao i projekat za rekonstrukciju cijelog stadiona sa dodatkom za basket Projekat za dovođene struje do šadrvanskog naselja
i brojni drugi projekti koji su u fazi realizacije.
anex wrote: ↑22/11/2024 20:23
Jel krenula gradnja hale ADK firme u Banlozima?
Trebala je danas....
Sad sam pricao sa haverom iz Slovenije koji radi u istoimenoj firmi u Mariboru. Koliko je on skontao po pricama iz Slovenije investicija u Zenici je do daljnjeg zaustavljena zbog mogući kriza,ratova itd.Tako da po svemu sudeći nažalost od toga nece biti zasad nista..ADK nastavlja i dalje da radi u trenutnim pogonima gdje se proizvodnja odvija.
Da.
Cuo sam j ja prije neki dan od kolege koji radi u N. Travniku...
Sranje im u firmi, 30 ljudi otpušteno...
Što bi rek'o onaj što ne došao po telefon za marku: "znači qrčina"
Nikog ne zabrinjava vijećnik skroz lijevo na slici, lice poznato policiji, bivši ramin zaštitar, čovjek sa dosijeom, zatvorski povratnik i navodno sakupljač “kajmaka” po zenickim nargila barovima zadnjih godina, a sada prvi u svom selu. Dovoljno mu je pogledati profil - lica s kojima se slika i ističe slike. Lik je umislio da je heroj iz turskih serija. Čovjek bez zanimanja i zaposlenja izgradio etno selo iznad Orahovice. Ehej Zenico na šta si spala.
Da li po tvome mišljenju zaslužuje da zastupa građane Orahovice ili ne?
Javne nabavke cvjetaju.
Žardinjere plaćene 155.000 maraka.
Kolkiko komada? Manje od 20, prosječna cijena blizu 8.000 maraka.
Koliko li su tek plaćene one nezgrapne ležaljke.
I zasto su mjenjane oglasne table i posebno ona oglasna burad kod Bosanke, Kamenog mosta,.., samo zato da bi se potrosio novac iz budžeta.
A cesta od Kamenog do Bosanke puna rupa, ivičnjak u fazi raspadanja.
[quote=Ci-Nick post_id=19657125 time=1733570958 user_id=299024]
Javne nabavke cvjetaju.
I zasto su mjenjane oglasne table i posebno ona oglasna burad kod Bosanke, Kamenog mosta,.., samo zato da bi se potrosio novac iz budžeta.
[/quote]
Metal je rucno kovan, beton je posebne smjese, a drvo mahagonija.
Ci-Nick wrote: ↑07/12/2024 12:29
Javne nabavke cvjetaju.
Metal je rucno kovan, beton je posebne smjese, a drvo mahagonija.
Ko ju uopste dobio taj tender? Glovis ili?
Evo vidim da je dobio neko iz Bijeljine TOP Sport.
Glovis za oglasne panoe 70.000 maraka bez PDV-a
Nisu oni od mahagonije.
Glovis je dobio i šah igralista za 20.000 maraka bez PDV-a.
Dobro ide kad se posluje sa opštinama i gradovima.
Glovis u 2023. Na 4,4 miliona prihoda blizu 1,2 miliona dobiti.
Last edited by Ci-Nick on 07/12/2024 15:10, edited 1 time in total.
Uz to nepismena seljačina,ne znam ima li 8 razreda škole...
Nemoj tako, lik ima impresivnu biografiju:
DJELA, NE RIJEČI!
Na mjestu predsjednika MZ Orahovica sam već dvije godine i ponosan sam na sve što sam zajedno sa sugrađanima uradio u tom periodu. Bitno je sad pred izbore podvući crtu i javno objaviti šta se to sve uradilo i pokazati šta se sve može uraditi kada vlada sloga i postoji jasan zajednički cilj.
Uradili smo sljedeće:
Projekat izgradnje porodične ambulante Betonirano puteva unutar naselja i prema poljoprivrednim parcelama (planini) preko 6000 metara Kupovina dvije parcele za mještane Orahovice za mesdžid i šadrvansko naselje Projekat i realizacija šadrvana na lokaciji Vesela Bukva Asfaltiran put od područne škole do Torina u dužini od 163 m Betoniran put Vesela Bukva - Korita u dužini od 3 km Betoniran put sa MZ Vukotići i Jastrebac Brdo-Vesela bukva 2500 metara Postavljeni putokazi na dionici Vesela Bukva - Korita Postavljena rasvjeta na dionici Vesela Bukva - Korita Postavljena kapija i spomenik na putu prema planini Osvjetljeni vodopadi kod Društvenog doma Orahovica Hajr česma na lokaciji Korita Zamjena i održavanje javne rasvjete Projekat i realizacija sanacije i uređenja podvožnjaka u Nemili Izgradnja betonskog puta na lokaciji Rani Rat u dužini od 200 metara Posjeta direktoru direkcije BH Telecom i donacija 1.000 KM za projekat "Sigurnosne kamere na ulazu u MZ Orahovica" Podržan Kviz općeg znanja za mlade u Orahovici Stipendije za studente iz Orahovice Izgrađeno spomen obilježje u čast pripadnika Armije RBiH i prve kasarne Armije RBiH Asfaltiranje puta na dionici Nemila - Orahovica u dužini od 1200 metara Podijeljeni paketi za ugrožene građane MZ Orahovica Postavljeni baneri u susret Ramazanu, vatromet i 15 državnih zastava na banderama u zaseoku Kovačevići Novi trafo za zaseok Dobre Luke Postavljanje sigurnosnih kamera Kovačevići i Babići Podjela 200 paketa za penzionere i ugrožene kategorije u MZ Podjela zahvalnica i hedija za šehidske porodice Podjela paketa te novčane pomoći od 3100 KM iz vlastitih sredstava za šehidske porodice Podjela paketića za djecu bez roditelja Bajramski vatromet i paketići za djecu Radovi na proširenju mosta kod društvenog doma Organizacija Dana šehida Orahovice Osmišljena i realizirana prva zastava i grb MZ Orahovica Vanjsko osvjetljenje Stare džamije Jarbol na planini i zastava Armije RBiH Takmičenje u powerliftingu za osnovnu i srednju školu u Orahovici Voda za šadrvansko naselje Osvjetljenje stadiona u Kovačevićima kao i projekat za rekonstrukciju cijelog stadiona sa dodatkom za basket Projekat za dovođene struje do šadrvanskog naselja
i brojni drugi projekti koji su u fazi realizacije.
Rijeci, a i nedjela ostaju i prije funkcije predsjednika MZ. I da odgovorim postu ispod - nije dostojan da bude predstavnik jer je nemoralna osoba, bivši i sadašnji kamatar i utjerivač dugova bez dana radnog staza. Ali realno čovjek se uklopio u sistem, još malo dorade i bice to to.
Prolazila sam u trenutku kad je došla hitna pomoc , a policija je već bila na mjestu događaja na cesti nasuprot prolaza prema džamiji. Mladji momak je ležao na cesti, hitna ga je stavila na nosila. Nije izgledao životno ugrožen. Drugi visi momak je pokazivao ruku Hitnoj da je i on povrijeđen. Odmah iza na sredini ceste parkiran Audi sivi mat tamanjenih stakala, često se vida na cesti, vjerovatno hamidovici. Policija ispituje vise lica i mislim vozača Audija. Niži taman momak. Stvorila se guzva od naroda koji se skupio da vidi šta se dešava i auta koja nisu mogla sa normalno prolaze od Audija zaustavljenog na sredini ceste prema Bosanci.
anex wrote: ↑22/11/2024 20:23
Jel krenula gradnja hale ADK firme u Banlozima?
Trebala je danas....
Sad sam pricao sa haverom iz Slovenije koji radi u istoimenoj firmi u Mariboru. Koliko je on skontao po pricama iz Slovenije investicija u Zenici je do daljnjeg zaustavljena zbog mogući kriza,ratova itd.Tako da po svemu sudeći nažalost od toga nece biti zasad nista..ADK nastavlja i dalje da radi u trenutnim pogonima gdje se proizvodnja odvija.
Da.
Indicije su za februar 2025 da se pocne raditi prvi iskopi i radovi u poslovnoj zoni...Pa vidjet cemo nadat je se da ce to krenuti svojim tokom...Dobio sam provjerene informacije da ce Jinfeng prosiriti proizvodnju,ustvari vec radi na tome i da ce primiti 200 + novih radnika.
Mirzareli wrote: ↑06/12/2024 22:57
Da.
Indicije su za februar 2025 da se pocne raditi prvi iskopi i radovi u poslovnoj zoni...Pa vidjet cemo nadat je se da ce to krenuti svojim tokom...Dobio sam provjerene informacije da ce Jinfeng prosiriti proizvodnju,ustvari vec radi na tome i da ce primiti 200 + novih radnika.
Jinfeng postaje jaka firma...
Vidim imaju i prevoz za A. Stanice i nazad...
Sad uslove ne znam...
Hajde neka i ADK krene s tim...valjalo bi raji, plate su OK kod njih a sada ovo sranje sa otpuštanjem, nadat se da neće nešto zajebat do februara...
Ljudi dajte mi par prijedloga za mehanicara/servise za one osnovne stvari.. Zamjena ulja/filtera, zamjena plocica itd.. Dakle da je OK,da se zna sta se radi, da ne moram preskakati prepreke da dodjem do termina itd.. Dakle ne treba mi "brand specifican" majstor niti bi kome dao da mi haubu otvori (osim da ulje uspe)
Imao sam nijet za onaj Unitrade ali vidim nekih "sumnjivih" ocjena na Google sa 1 zvjezdicom..
Ma nije to gggm , malo asfalt je tu djidji midji ali prihvatljivo, bilo par rupa, ko prolazi često zaobilazio ih, ko se zatipka na mobitel ne primjeti pa nekad naleti...živi se .
gentoo wrote: ↑08/12/2024 11:02
Ljudi dajte mi par prijedloga za mehanicara/servise za one osnovne stvari.. Zamjena ulja/filtera, zamjena plocica itd.. Dakle da je OK,da se zna sta se radi, da ne moram preskakati prepreke da dodjem do termina itd.. Dakle ne treba mi "brand specifican" majstor niti bi kome dao da mi haubu otvori (osim da ulje uspe)
Imao sam nijet za onaj Unitrade ali vidim nekih "sumnjivih" ocjena na Google sa 1 zvjezdicom..
Meni su na unitrade prije par mjeseci postavili filter goriva pogrešno, nisu ga niti ozracili nego palili sa onim sprejem. Od tad auto verglalo pri svakom paljenju, dok se jedan dan nije samo ugasio na sred puta pa morao šlepat.
Znao sam do cega je ali eto od obaveza nisam stigao nikad otic, jer sam vidio kad su zamjenili da su verglali 20 puta i povukao zrak tad. Nazvao sam im šefa tad i izvinjavao se i reko da sam trebao dovuc njima da bi pokrili sve troškove itd, ali ono "fool me once", vidio sam da im djeca rade tamo samo tako da se od sad držim samo zamjene guma kod njih.
U strongu sam imao i dobro i lose iskustvo, kad sam uradio servis remen mi je napukao nakon 2 mjeseca, sad jel to što su stavili neki lošeg kvaliteta ili ostavili stari ne znam, sreca pa sam primijetio na vrijeme. Isto tako zavlačenja raznorazna, prioriteziraju dijasporu i sl.
Pošto imam francuza ja radim gore u HDI servisu, a cuo sam da je onaj Damir (iza Zeke) isto dobro radi, ima na youtube videa neka i sl.