Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The BEN10

#6901 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by The BEN10 »

neno#4 wrote:Fale nam tri igraca iz petorke, fali zamjena za Mirzu i igrac zadatka. Niko nece da spomene malog Vrapca koji je odigrao odlicno. Odbrana vrhunska, u napadu se odlicno kretao, unio zivost i bice samo bolji. Sve dok ne shvatis da imamo rupu u generacijama od 90 do 94, da se s djecom nije radilo kako treba, da nisu imali uslove, mislit ces tako. U 20 A divizija, juniori 12. u Europi, opet idemo na EP, da kadeti izbore opstanak i bice prava prica i ove godine.
;-) :thumbup:
OldMayor

#6902 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Sinoc, treca cetvrtina vodimo jbt 20 razlike, prvo Teletovic forsira nepotrebno totalno, fula, pa onda Gordic. Znaci totalno nepotrebno, pa jbmu ako vodis 20 razlike ne mora znacit sad da se mozes zajebavat.

Trebaju se malo ozbiljnije ponasati u onim situacijama.

Djedovic je nezamjenjiv. Play nam je hitno potreban, Gordic jednostavno ne moze odgovoriti zadatku. Moze sad u kvalifikacijama, ali na EP tesko. Sinoc je imao nekakvih nerezonskih suteva, ulaza...mada jeste pogodio onu trojku, koja je zabetonirala prednost na kraju.

Ma bice to dobro, ipak smo igrali u gostima. Da smo igrali malo ozbiljnije mogli smo ih otrest 30 razlike. Ali nema veze, nema potrebe da se sad previse trose. Zavrsit ovo do kraja, pa onda kad dodje EP fino okupiti ekipu pa da se napokon nesto napravi.

Vrabac dobra partija. :thumbup:
OldMayor

#6903 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Herr Flick wrote:Mi smo smiješni a oni još smješniji.Da nismo ubacili ovih 8 trica ko zna kakav bi rezultat bio :lol: .Malo jača ekipa bi nas otresla samo tako.Mi uopste ne igramo odbranu
Da su oni dali vise poena od nas, pobjedili bi nas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6904 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Eto vidis, i kad budemo u najjacem sastavu, fali play. Gordic moze odigrati, ali nema rezerve. A sto kazes, da nam je nekog boljeg od Gordica. Zasto baca lopte u bunar? Ne znam je li do njega ili, recimo, Kikanovica koji se lose postavlja? Sumnjam da im je Ivanovic one rizicne pasove savjetovao.
J.P.Montoya

#6905 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by J.P.Montoya »

Djedović + Zeko (ili neko KVALITETNI naturalizovani igrač (ne mora biti crnac)) + Nurkić + Ivanović na klupi....hmmm ja predvidjam hladno 1/4 na EP...
Herr Flick

#6906 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Herr Flick »

J.P.Montoya wrote:Djedović + Zeko (ili neko KVALITETNI naturalizovani igrač (ne mora biti crnac)) + Nurkić + Ivanović na klupi....hmmm ja predvidjam hladno 1/4 na EP...
:lol: :lol: :lol:
vryzas

#6907 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

BHF_Manijak wrote:Ma realno ova trenutna repka je okicena sa jednim vrhunskim igracem - Teletovicem, 2-3 solidna igraca.
... i kraj price. :roll:
El_comadante

#6908 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

ovim porazom Britanci ispadaju iz trke za poziciju 1. pa čak možda i sa EP jer im trebaju dvije pobjede od toga jedna na našem terenu. dakle mi i Island za prevu poziciju i ako izgubimo odnjih na gostovanju onda mi i oni na EP.
Butmiran

#6909 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Butmiran »

Kojeg je datuma u Skenderiji utakmica?
pirmin

#6910 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pirmin »

Island i kosarka?
To mi nekako zvuci kao BiH i skijaski skokovi-nigdje veze. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#6911 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Zna li neko sta je sa ovim covjekom - Ante Mašić?
Nije u kombinacijama za reprezentaciju ili?
lua

#6912 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by lua »

Ima li neko od vas informaciju o slučaju "Nurkić"? :D Šta je istina, šta je laž? Hoće li, neće li?
hrastov žižak

#6913 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrastov žižak »

Kako misliš hoće li? Igrati kvalifakacije? Neće. Igrati u budućnosti? Hoće.
lua

#6914 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by lua »

E to. Jučer negdje pročitah neku bljuvotinu da neće ni igrati nikad više za repku BiH, zato pitam. A čekaj, kod njeg je trenutno neka povreda u pitanju ili...?
bingov buraz

#6915 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by bingov buraz »

OldMayor wrote: Da su oni dali vise poena od nas, pobjedili bi nas.
Interesantna cinjenica-kad god smo vodili nakon cetvrte cetvrtine nismo izgubili!
OldMayor

#6916 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

lua wrote:E to. Jučer negdje pročitah neku bljuvotinu da neće ni igrati nikad više za repku BiH, zato pitam. A čekaj, kod njeg je trenutno neka povreda u pitanju ili...?
Povrijedjen trenutno. Igrat ce u buducnosti.

Pretpostavljam da je tu vijest objavio neki renomirani portala ala senzejšn.ba, ekskluziva.ba i slicni. :D
lua

#6917 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by lua »

OldMayor wrote:
Pretpostavljam da je tu vijest objavio neki renomirani portala ala senzejšn.ba, ekskluziva.ba i slicni. :D
Neki je blogspot. :lol:
El_comadante

#6918 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by El_comadante »

Butmiran wrote:Kojeg je datuma u Skenderiji utakmica?
24.08. protiv VBR a narednu domaču igramo 17. u Tuzli protiv Islanda
Pitarrr82

#6919 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pitarrr82 »

Potpuno ocekivana pobjeda, odraditi ovo rutinski do kraja a za EP skupiti sto je najbolje mogucu ekipu :thumbup:
Pismonosa

#6920 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

Malo opuštanje pri vodstvu od 23 razlike je bilo očekivano, naročito s obzirom na neiskustvo nekolicine naših. U konačnici smo bili bolji. Zaslužena pobjeda.

Mislim da nema potrebe za neke forumske panične napade i crnjake. Čak su mi izgledali puno bolje nego sam očekivao.

Juka bi ove skroz sam podero :D
Logovan

#6921 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Baltazar_khan

#6922 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Baltazar_khan »

Code: Select all

http://www.fibaeurope.com/coid_GnRDGsPGJOsuPswFkU0HK3.articleMode_on.html
Bodkin

#6924 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bodkin »

prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timova :D sabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama

drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko

trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
Tomahawk11
Globalni moderator

#6925 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timova :D sabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama

drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko

trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
Evo da ti odgovorim u svoje licno ime.
Ne pljujem, samo kritikujem ono sto je za kritike. Neke se stvari moraju i mogu popraviti.
Zavisi sta uzimas za prosjek. Ekipa je pokazala da se moze nositi i sa najvecim (Litvanija), a nije doslo do nekih velikih promjena nagore, prije ce biti da se dobilo par kosarkasa. Kako Crna Gora moze dobiti Srbiju, a nama su redovne musterije, dok mi ne moze. Prije ce biti da je nesto drugo posrijedi.
Uzeo si za primjere Italiju i Srbiju. Hajde Srbiju i nekako, ali Italiju koja nije bila kompletna....moras dobiti. Prijateljske su nebitne, mislim na eventualne susrete na EP.
Nurkic ima vrtoglavi uspon. Naravno da tek treba da se dokazuje, ali je pokazao da itekako treba ovoj reprezentaciji. Normalno da ga moze namagarciti iole ozbiljniji, iskusniji centar.
Post Reply