neno#4 wrote:Fale nam tri igraca iz petorke, fali zamjena za Mirzu i igrac zadatka. Niko nece da spomene malog Vrapca koji je odigrao odlicno. Odbrana vrhunska, u napadu se odlicno kretao, unio zivost i bice samo bolji. Sve dok ne shvatis da imamo rupu u generacijama od 90 do 94, da se s djecom nije radilo kako treba, da nisu imali uslove, mislit ces tako. U 20 A divizija, juniori 12. u Europi, opet idemo na EP, da kadeti izbore opstanak i bice prava prica i ove godine.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The BEN10
#6901 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- OldMayor
#6902 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sinoc, treca cetvrtina vodimo jbt 20 razlike, prvo Teletovic forsira nepotrebno totalno, fula, pa onda Gordic. Znaci totalno nepotrebno, pa jbmu ako vodis 20 razlike ne mora znacit sad da se mozes zajebavat.
Trebaju se malo ozbiljnije ponasati u onim situacijama.
Djedovic je nezamjenjiv. Play nam je hitno potreban, Gordic jednostavno ne moze odgovoriti zadatku. Moze sad u kvalifikacijama, ali na EP tesko. Sinoc je imao nekakvih nerezonskih suteva, ulaza...mada jeste pogodio onu trojku, koja je zabetonirala prednost na kraju.
Ma bice to dobro, ipak smo igrali u gostima. Da smo igrali malo ozbiljnije mogli smo ih otrest 30 razlike. Ali nema veze, nema potrebe da se sad previse trose. Zavrsit ovo do kraja, pa onda kad dodje EP fino okupiti ekipu pa da se napokon nesto napravi.
Vrabac dobra partija.
Trebaju se malo ozbiljnije ponasati u onim situacijama.
Djedovic je nezamjenjiv. Play nam je hitno potreban, Gordic jednostavno ne moze odgovoriti zadatku. Moze sad u kvalifikacijama, ali na EP tesko. Sinoc je imao nekakvih nerezonskih suteva, ulaza...mada jeste pogodio onu trojku, koja je zabetonirala prednost na kraju.
Ma bice to dobro, ipak smo igrali u gostima. Da smo igrali malo ozbiljnije mogli smo ih otrest 30 razlike. Ali nema veze, nema potrebe da se sad previse trose. Zavrsit ovo do kraja, pa onda kad dodje EP fino okupiti ekipu pa da se napokon nesto napravi.
Vrabac dobra partija.
- OldMayor
#6903 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da su oni dali vise poena od nas, pobjedili bi nas.Herr Flick wrote:Mi smo smiješni a oni još smješniji.Da nismo ubacili ovih 8 trica ko zna kakav bi rezultat bio.Malo jača ekipa bi nas otresla samo tako.Mi uopste ne igramo odbranu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6904 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Eto vidis, i kad budemo u najjacem sastavu, fali play. Gordic moze odigrati, ali nema rezerve. A sto kazes, da nam je nekog boljeg od Gordica. Zasto baca lopte u bunar? Ne znam je li do njega ili, recimo, Kikanovica koji se lose postavlja? Sumnjam da im je Ivanovic one rizicne pasove savjetovao.
- J.P.Montoya
#6905 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Djedović + Zeko (ili neko KVALITETNI naturalizovani igrač (ne mora biti crnac)) + Nurkić + Ivanović na klupi....hmmm ja predvidjam hladno 1/4 na EP...
- Herr Flick
#6906 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
J.P.Montoya wrote:Djedović + Zeko (ili neko KVALITETNI naturalizovani igrač (ne mora biti crnac)) + Nurkić + Ivanović na klupi....hmmm ja predvidjam hladno 1/4 na EP...
-
vryzas
#6907 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
... i kraj price.BHF_Manijak wrote:Ma realno ova trenutna repka je okicena sa jednim vrhunskim igracem - Teletovicem, 2-3 solidna igraca.
-
El_comadante
#6908 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ovim porazom Britanci ispadaju iz trke za poziciju 1. pa čak možda i sa EP jer im trebaju dvije pobjede od toga jedna na našem terenu. dakle mi i Island za prevu poziciju i ako izgubimo odnjih na gostovanju onda mi i oni na EP.
- Butmiran
#6909 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kojeg je datuma u Skenderiji utakmica?
- pirmin
#6910 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Island i kosarka?
To mi nekako zvuci kao BiH i skijaski skokovi-nigdje veze.
To mi nekako zvuci kao BiH i skijaski skokovi-nigdje veze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6911 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zna li neko sta je sa ovim covjekom - Ante Mašić?
Nije u kombinacijama za reprezentaciju ili?
Nije u kombinacijama za reprezentaciju ili?
- lua
#6912 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ima li neko od vas informaciju o slučaju "Nurkić"?
Šta je istina, šta je laž? Hoće li, neće li?
- hrastov žižak
#6913 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako misliš hoće li? Igrati kvalifakacije? Neće. Igrati u budućnosti? Hoće.
- lua
#6914 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
E to. Jučer negdje pročitah neku bljuvotinu da neće ni igrati nikad više za repku BiH, zato pitam. A čekaj, kod njeg je trenutno neka povreda u pitanju ili...?
- bingov buraz
#6915 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Interesantna cinjenica-kad god smo vodili nakon cetvrte cetvrtine nismo izgubili!OldMayor wrote: Da su oni dali vise poena od nas, pobjedili bi nas.
- OldMayor
#6916 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Povrijedjen trenutno. Igrat ce u buducnosti.lua wrote:E to. Jučer negdje pročitah neku bljuvotinu da neće ni igrati nikad više za repku BiH, zato pitam. A čekaj, kod njeg je trenutno neka povreda u pitanju ili...?
Pretpostavljam da je tu vijest objavio neki renomirani portala ala senzejšn.ba, ekskluziva.ba i slicni.
- lua
#6917 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neki je blogspot.OldMayor wrote:
Pretpostavljam da je tu vijest objavio neki renomirani portala ala senzejšn.ba, ekskluziva.ba i slicni.
-
El_comadante
#6918 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
24.08. protiv VBR a narednu domaču igramo 17. u Tuzli protiv IslandaButmiran wrote:Kojeg je datuma u Skenderiji utakmica?
- Pitarrr82
#6919 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Potpuno ocekivana pobjeda, odraditi ovo rutinski do kraja a za EP skupiti sto je najbolje mogucu ekipu 
- Pismonosa
#6920 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Malo opuštanje pri vodstvu od 23 razlike je bilo očekivano, naročito s obzirom na neiskustvo nekolicine naših. U konačnici smo bili bolji. Zaslužena pobjeda.
Mislim da nema potrebe za neke forumske panične napade i crnjake. Čak su mi izgledali puno bolje nego sam očekivao.
Juka bi ove skroz sam podero
Mislim da nema potrebe za neke forumske panične napade i crnjake. Čak su mi izgledali puno bolje nego sam očekivao.
Juka bi ove skroz sam podero
- Logovan
- Baltazar_khan
#6922 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Code: Select all
http://www.fibaeurope.com/coid_GnRDGsPGJOsuPswFkU0HK3.articleMode_on.html-
Pjanic15
-
Bodkin
#6924 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timova
sabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama
drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko
trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
drugo, ovaj sastav je apsolutno evropski prosjek. ne znam odakle ocekivati da se dobije italija ili srbija. ali sasvim dovoljno da se dobije engleska i island i ode na evropsko
trece, cemu ovoliko dizanje nurkica nije mi jasno? pa covjek igrao u cedeviti i tek otisao u nba. tek treba da se dokazuje. sta je vama?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6925 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo da ti odgovorim u svoje licno ime.Bodkin wrote:prvo, nevjerovatne su te oscilacije u pljuvanju pa dizanju u zvijezde drzavnih timovasabrati postove sa turnira u italiji i nakon tekme sa engleskom. drama
Ne pljujem, samo kritikujem ono sto je za kritike. Neke se stvari moraju i mogu popraviti.
Zavisi sta uzimas za prosjek. Ekipa je pokazala da se moze nositi i sa najvecim (Litvanija), a nije doslo do nekih velikih promjena nagore, prije ce biti da se dobilo par kosarkasa. Kako Crna Gora moze dobiti Srbiju, a nama su redovne musterije, dok mi ne moze. Prije ce biti da je nesto drugo posrijedi.
Uzeo si za primjere Italiju i Srbiju. Hajde Srbiju i nekako, ali Italiju koja nije bila kompletna....moras dobiti. Prijateljske su nebitne, mislim na eventualne susrete na EP.
Nurkic ima vrtoglavi uspon. Naravno da tek treba da se dokazuje, ali je pokazao da itekako treba ovoj reprezentaciji. Normalno da ga moze namagarciti iole ozbiljniji, iskusniji centar.