to su prefrgani muljatori , a nece ti niko od njih reci koliko je Marija bila imala godina kad se udala za Josipa-Chesterfield- wrote: ↑30/10/2025 22:32Ne zanima tebe ništa drugo nego da nam citiraš hadis o Aiši i njenim godinama. Je li tako?Josip321 wrote: ↑30/10/2025 21:35Znači, ljudska rasa toliko evoluirala da sada nije prikladno ženiti oženiti 6 godišnjaku i konzumirati brak sa 9 godina?Sanjarko wrote: ↑30/10/2025 20:31
Pa propisana monogamija i vjernost bračna, ne znam šta nije jasno, a zbog toga što je bilo udovica i žena koje su muževi napustili da se žene iste i da se od njih ne prave raspuštenice kako znam, naravno ko je u mogučnosti da to može da i priušti tim ženama sve itd.
Poželjna je monogamija, ali mogu imati i više žena. Ali ne bolje legalizovati sve šta ne treba i šta ne valja nego da muškarac neki ima dvije ili više žena.
Punoljetstvo i za muškarce i žene, tada je bilo spremnost za brak, seks, a danas bi po nauci bilo oko 26 godina, jer se ljudi razvijaju do tada, hormon rasta ide do 25 godine, a mozak kako kome se razvija do 26 ili 28 godine.
Ima naravno izuzetaka uvijek.
Ali tada je bilo OK.
Ja koliko sam upratio na forumima, tik toku, fb... to je jedini argument protiv islama. Obično se to desi kada sagovornika argumentima satjeraš u kut, pa on koprcajajući se potegne za najjači adut, Aišu i njene godine.
Kur'an ništa ne govori o tome.
ona 12 a on 90 godina....to muljatori ne znaju...a to im stoji u katolickoj enciklopediji.