stochar wrote:evo ti npr budzet s kojim raspolaze predsjednik Federacije i moze ga dodjeljivati kome hoce na osnovu vlastitog izbora, bez konkursa, natjecaja ili bilo cega (isti je im'o i Kebo, i mislim da se ovih 130.000 moglo korisnije utrositi, kao i ono sto je Kebo razbaciv'o, uz cast pokojem izuzetku). i ovakvih je stavki koliko hoces po budzetima... ne mogu rijesiti kompletan problem, ali mogu pojacati fond za hitne slucajeve kako se ne bi bas za svaki pare morale skupljati po ulici:
p.s. sve te probleme shvatam, i zbog svega toga smo jebavali m. proslim sazivima vlasti, i ne vidim zasto ove stediti kad ne vidim da rade ista konkretno po tom pitanju? zaista nema razloga da se ceka, predugo smo cekali, svaki dan je za nas k'o godina! svi problemi koji su ovdje nabrojani ocekujem da budu rjeseni ili da se pocnu rjesavati.
kad tebi dodje racun za struju, traze da ga platis, ne pitaju odakle, ili kad imas zadatak u poslu koji obavljas, poslodavac ocekuje da ga obavis, jer te placa za to. mi smo poslodavci ministara i poslanika, mi, gradjani ih placamo, i moramo od njih traziti odgovornost! isprike nisam prihvatao od ranijih, necu ni od ovih! ako nisu sposobni da se nose sa stanjem koje su zatekli i koje su znali da ce zateci, neka se onda ostave tog posla i igraju saha pred Ekonomijom...
p.p.s jeste, nadimak federalnog ministra je Šanko, i to isti taj Šanko 'babin sin' koji je fakultet zavrsio kako ga je zavrsio i za kojeg je kruzila poznata kletva.
Ti znas da ja na ovom forumu nikad nisam napisao finu rijec o nevladinom sektoru i udruzenjima gradjana, pa necu ni sad poceti. Sve to treba kresati, ali opet ponavljam, opet nece biti dovoljno - kap u moru. I da skresu, onda bi se pricalo kako je to populizam i da zapravo nisu nista promijenili, sto bi i bilo tacno.

Radi se o par stotina miliona minusa, ne racunajuci lijecenje u inostranstvu, koje se nikad nece rijesiti tako da na ulici ne vidis humanitarne apele. Kladim se cim hoces, za mog zivota, ko god da dodje na vlast, to se nece rijesiti.
E kako namaknuti tu lovu?
Da povecaju namete u privredi... Opet mislim da bi fulali, tj. da bi napravili jos vece sranje za koju godinu, sto sam vec rekao.
Sta je s novim akcizama za cigarete? E to je vec cifra, ali ce samo mali djelic doci do zdravstva, jer ide preko UIO i dalje u budzet... Sto ne zavaliti jos malo poreza na kocku? Ako neko ima love da ostavlja po kladionicama, onda vala ima i da placa vise poreza... Zasto nemamo trosarine na auta kao Hrvatska? Pa na kraju isto poreza plati neko ko uzme Fabiu ili polovnjaka, i neko ko uzme zvijer od 100,000? Ali taj film necemo gledati, jer bi se dio tih stvari morao usaglasavati na drzavnom nivou, a znamo kako to brzo ide.
Znas sta je najgore? Taman i da se sve to odradi, a nece nikad - opet nije dovoljno.