bezveze si napisao ovoliki teks iskreno.Goblin wrote: drugo je sad pitanje društvene kontrole koja je zakazala, pa se priča o legalizaciji.
Prostitucija nije piknik,nego je jedna od najstarijih i najrasirenijih ljudskih aktivnosti i zanata. Mada ruzno je reci za prostituciju da je zanat,bolje pristaje rijec umjetnost. To je da je prostitucija devijacija je vjerovatno izjavio neki sociolog-mudroser,kojega na srecu nisam imao prilike citati. Devijacija-izopacenje,na nasem jeziku ali u odnosu na sta je devijacija. Od praistorijskoga doba do danas a vjerovatno i kada budemo poletili na medzuplanetarni visestoljetni let na druge planete,prostitucija je prisutna. U svim zemljama,na svim kontinentima,bez obzira na rasu,naciju,religiju,spol prostitucija je prisutna. Bez obzira na drustveno uredjenje ( demokratija,komunizam,diktature raznih profila ) ,bez obzira na ekonomski status zemlje,od najbogatije do najsiromasnije,prostitucija je sve prisutna. Tako kroz cijelu ljudsku historiju,uvijek i svugdje,sa raznim zakonskim regulativama ali prodorna i apsolutno nezaustavljiva. Znaci radi se o jednoj opcoj pojavi ljudskoga drustva a ne o nekoj devijaciji. Kakvoj drustvenoj kontroli pricas ?U sredzenim zemljama Zapadne Evrope,postoji apsolutna drustvena kontrola prostitucije,kao i u SAD-u,Kini,Kubi,Japanu u svakoj uredzenoj zemlji. A ako mislis na BiH,onda si smijesan,mi nemamo uopste normalno drustvo,pa ne mozemo imati ni drustvenu kontrolu. BiH je devijacija civilizacije.
Toliko cisto onako teoretski o tome,da kazemo i koju narodsku rijec o tome. Ko nije bio u dobroj ruskoj javnoj kuci,punoj plavokosih,zelenookih Ruskinja,ko nije imao analni sex sa Kineskinjom i poslije toga dugu,dugu masazu,ko nije imao oralni sex sa mulatkinjom sa Kube ili Istocne Afrike,taj vala nije ni trebao da zivi,ionako mu u nista zivot ode. Evo i zenske verzije da ne budem sexista. Kaze meni prije neki dan kolegica sa posla,inace vrla Bosanka ( ona sto mota pite i pravi baklave,izmedzu ostaloga ) ,kaze znas: Moze nas covjek ili neko iz Evrope,biti i lijep i obdaren i zgodan i vjest i sladak ali crnac je crnac![]()
![]()
ne moraš meni vjerovati, iako sam studirao na društvenim devijacijama izmedju ostalih.
prostitucija je društvena devijacija, koja spada također i u sexualne devijacije.
ti sad meni možeš pisati neke gluposti, i ti eto znaš bolje od stručnih osoba. ovo je samo dokaz uskog gledanja praćenim nekim interesom naspram same prostitucije. čovjek koji kaže ono za kćerku npr., također pokazuje opravdane znakove devijantnog ponašanja. ja nisam kriv za to.