Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Not My Idea

#676 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Not My Idea »

:oops:
sto ismijaste moje cipele?! :lol:
meni su divne! :dance: :mrgreen:
Not My Idea

#677 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Not My Idea »

Gospoda Ministarka wrote:
Not My Idea wrote:moje nove! :dance:
Image
Znam da se o ukusima ne raspravlja, zato molim te nemoj se uvrijediti.
Imam prijateljicu, koja je luda za ovakvim S.Oliver, i sve su joj na isti kalup 90% slicne bez obzira da li su cipele ili cizme, ali ja ovo ne bih obula nema teorije.
nemam se sta ljutit, svakom svoje. samo opusteno :wink:
eluna

#678 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

Not My Idea wrote::oops:
sto ismijaste moje cipele?! :lol:
meni su divne! :dance: :mrgreen:
:) tebi naravno divne, ali za moj ukus suviše kabaste ... doduše, i ja sa sva sitna, pa onda :-) :-)
because_of_you

#679 Re: Cipelice, cipelice..

Post by because_of_you »

Jednom sam kupila cipele od 20 km, kao za prvu ruku, dok ne nađem nešto da mi se svidi..... I zaradila Strafilokok plus rast divljeg mesa, godinu i po dana mučenja sa jadnim palcem, upaljenje čitavog stopala nakon tretmana propolisom, obilazak dermatologa, medara, šta sve ne... I na kraju operacija...

Hvala, ali ne hvala, džaba im svi lijepi modeli :roll:
Zelena Carapa

#680 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zelena Carapa »

mimsy wrote:
amiria wrote:Image

Samo 19,90 :-D :-D :-D :D
Dje? :D Jesu li izdrzljive,mogu li predeverati ljeto?
kakve su sa strane :)
alica.k

#681 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

because_of_you wrote:Jednom sam kupila cipele od 20 km, kao za prvu ruku, dok ne nađem nešto da mi se svidi..... I zaradila Strafilokok plus rast divljeg mesa, godinu i po dana mučenja sa jadnim palcem, upaljenje čitavog stopala nakon tretmana propolisom, obilazak dermatologa, medara, šta sve ne... I na kraju operacija...

:sad: :shock:

wow
Eleonora

#682 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Eleonora »

because_of_you wrote:Jednom sam kupila cipele od 20 km, kao za prvu ruku, dok ne nađem nešto da mi se svidi..... I zaradila Strafilokok plus rast divljeg mesa, godinu i po dana mučenja sa jadnim palcem, upaljenje čitavog stopala nakon tretmana propolisom, obilazak dermatologa, medara, šta sve ne... I na kraju operacija...

:shock:
zamzija

#683 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

amiria wrote:Image

Samo 19,90 :-D :-D :-D :D
medene su, gdje si ih kupila ?
zamzija

#684 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

eluna wrote:
Image

bez uvrede, ali pitam se da li ijedna ženska noga u ovome može da izgleda privlačno, i ako da kome :? :?
Meni su baš slatke, neobične, i sviđa mi se ovaj tip pete, mislim da su stabilnije od onih sa 10 cm štikla
I znam da govorite vaše lično mišljenje, ali ne valja se rugati, svako ima svoj stil :D
amiria

#685 Re: Cipelice, cipelice..

Post by amiria »

Cipelici, radnja na Ilidzi :)
Not My Idea

#686 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Not My Idea »

zamzija wrote:
eluna wrote:
Image

bez uvrede, ali pitam se da li ijedna ženska noga u ovome može da izgleda privlačno, i ako da kome :? :?
Meni su baš slatke, neobične, i sviđa mi se ovaj tip pete, mislim da su stabilnije od onih sa 10 cm štikla
I znam da govorite vaše lično mišljenje, ali ne valja se rugati, svako ima svoj stil :D
:D
hvala! :wink:
wildflower

#687 Re: Cipelice, cipelice..

Post by wildflower »

zamzija wrote:
eluna wrote:
Image

Cipelice su simpaticne, i sigurno zanimljiv spoj stikle i udobnosti. Meni mislim da ne bi stajale jer imam jako tanak donji dio noge, ali mi je lijepo vidjeti tako nesto na zenama sa bolje oblikovanim listovima.
Iskreno, mislim da prirodno privlacnoj i zenstvenoj zeni (a ne mora biti u pitanju neka izvanredna ljepotica) nije ni neophodno da cipelama naglasava svoju zenstvenost- ona izbija cak i ispod poderanih traperica i starki. Zenstvenost i privlacnost se grade stavom, a ne obucom. Opet, to je samo moje misljenje :)
Gospoda Ministarka

#688 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

wildflower wrote:Zenstvenost i privlacnost se grade stavom, a ne obucom.
Zenstvenoj zeni po defaultu ovakve "cipele" nisu ni u opciji za razmatranje. :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#689 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

Gospoda Ministarka wrote: Zenstvenoj zeni po defaultu ovakve "cipele" nisu ni u opciji za razmatranje. :D
Nemaju svi istu definiciju zenstvenosti. ;-)
Gospoda Ministarka

#690 Re: Cipelice, cipelice..

ladyblue18 wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Zenstvenoj zeni po defaultu ovakve "cipele" nisu ni u opciji za razmatranje. :D
Pa da ali i dalje se zna sta je zenstveno sta nije...
Niti isti ukus, koji se ogleda u vlastitom izboru pa eto ja sam rekla i drzim se toga da ja ono ne bih obula nema teorije... Lijepo sam se izvinula, rekla da se ne naljuti @NotMyIdea.
LieToMe

#691 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LieToMe »

meni se isto svidjaju :D imam nesto slicno samo crne i bez ikakvih detalja (tamarisove) i pravo su udobne. i slazem se da smo hvala Bogu svi razliciti i da imamo razlicite ukuse i da imamo razlicite definicije zenstvenosti. meni recimo nije zenstveno kad vidim stiklu od 10 centi i minjak koji jedva pokriva guzove (vise me podsjeca na nesto drugo nego na damu) i jadna gine na onih 10 centi ali ona je "zenstvenija" od one koja ima neke ovakve cipelice. meni to nije definicija zgodne zene, ali opet kazem hvala Bogu pa nismo svi isti! :D
Gospoda Ministarka

#692 Re: Cipelice, cipelice..

LieToMe wrote:meni se isto svidjaju :D imam nesto slicno samo crne i bez ikakvih detalja (tamarisove) i pravo su udobne. i slazem se da smo hvala Bogu svi razliciti i da imamo razlicite ukuse i da imamo razlicite definicije zenstvenosti. meni recimo nije zenstveno kad vidim stiklu od 10 centi i minjak koji jedva pokriva guzove (vise me podsjeca na nesto drugo nego na damu) i jadna gine na onih 10 centi ali ona je "zenstvenija" od one koja ima neke ovakve cipelice. meni to nije definicija zgodne zene, ali opet kazem hvala Bogu pa nismo svi isti! :D
A i za tu ima izraz jeftinjakusa. Sve ima svoje ime i zato ne treba lupati loncice.
bakterija

#693 Re: Cipelice, cipelice..

Post by bakterija »

uh, meni su ruzne, ne bih ih nikad ni probala... sta se desilo sa finim normalnim cipelama? sad skoro sve ruzno je moderno....
zamzija

#694 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Gospoda Ministarka wrote:
ladyblue18 wrote:
Pa da ali i dalje se zna sta je zenstveno sta nije...
:shock: Kako misliš ZNA se šta je ženstveno ? :?
Po standardima modnih časopisa, ili kreatora, kojima je glavni pokretač profit ?Cipele s visokom petom ?
NPR: Ako se reklamiraju i u nebo uzdižu cipele Loboutin s visokom petom, ne znači da su one DOBRE - i neke same poznate ličnosti su izjavile da su užasno neudobne, ali da ih nose zbog prestiža . Nisam nikad pogledala đon tih cipela, dobar đon je izrađen od gume i ne kliže se, čisto sumnjam da te cipele imaju takav đon. Ja ih lično nikad ne bih obukla...

I ladyblue 18 je totalno u pravu...nemaju svi istu definiciju ženstvenosti!

Meni su recimo ženstvene baletanke! Pola cipela koje ste vi ovdje postavile raznih boja s visokom petom, s kaišićima, šljašteće, meni tako jeftino, plastično izgledaju - bez obzira koliko su para - ja ih nikad ne bih nosila. Ali nikad nisam omalovažavala vaša mišljenja i ukus. Meni su cipele koje ti tako omalovažavaš - slatke, i uz neku lepršavu suknju ili čak usku suknju i odabrani gornji dijelovi garderobe izuzetno mogu ženstveno izgledati.
Pitanje je kako se - šta - i s čim nosi! Način na koji to nosiš!
NPR: U what to wear je Nadinka stavila prijedlog duge ciganske suknje sa uskom majicom na bretele i starke - to meni kad se ukusno i sa stilom spoji izuzetno ženstveno izgleda. A u pitanju su obične tene. :-D

Možeš ti da staviš na sebe bezbroj predmeta koje smatraš "ženstvenim", ali ako brate imaš prljavu raščupanu kosu, prljavo lice, nabusit stav, bahato ponašanje, izgovaraš psovke svakih pet minuta, upadaš sagovornicima u riječ, prepireš se stalno, glasna si, mlataraš rukama - znači ne znaš osnovni bonton i manire - dakle možeš da imaš na sebi od odjeće i obuće, sve što je imala Odrey Hepburn u "Doručku u Tiffaniju " ili Grace Kelly ( a one se gotovo uvijek navode kao uzori ženstvenosti ) - nema ti pomoći, bićeš obična papanka :D
Gospoda Ministarka

#695 Re: Cipelice, cipelice..

Zamzija, stojim iza svega sto si rekla ali daba, one su meni katastrofa... vise u sebi elegancije i sofisticiranosti imaju opanci nego one kalose koliko god udobne bile. Nije mi u interesu da vrijedam ikoga, niti zelim, samo iznosim svoje misljenje... vec sam se izvinula djevojci i to je to...
zamzija

#696 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Pa naravno. Svako ima pravo na svoje mišljenje, zato ima toliko izbora u svemu u životu :)
Ono što je tebi lijepo, ne mora biti meni i obrnuto :D
Meni se elegancija i sofisticiranost ogleda u osobi koja nosi nešto, a ne u onome šta nosi.
Bilo bi zanimljivo, kad bi nas dvije išle u kupovinu cipela :lol: :D Kad bi snimile, bio bi hit na you tube-u :lol:
*mima*

#697 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

Onda sam ja pravo elegantna........japanke....indijska torba.....tunika...... :lol:
inspire_me

#698 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Meni su takodje jako ruzne ove cipele :( :(
Gospoda Ministarka

#699 Re: Cipelice, cipelice..

zamzija wrote:Pa naravno. Svako ima pravo na svoje mišljenje, zato ima toliko izbora u svemu u životu :)
Ono što je tebi lijepo, ne mora biti meni i obrnuto :D
Meni se elegancija i sofisticiranost ogleda u osobi koja nosi nešto, a ne u onome šta nosi.
Bilo bi zanimljivo, kad bi nas dvije išle u kupovinu cipela :lol: :D
De gustibus non est disputandum, vec sam rekla na pocetku, naravno svako ima pravo da nosi sta zeli i u cemu se osjeca dobro, vec sam rekla da imam prijateljicu koja nosi samo takve S.Oliver.
Elegancija i sofisticiranost se upotpunjuju onim sta nosis, to je moj stav.
Ne vjerujem da bi doslo do nekih velikih razmimoilazenja u kupovini :D
Gospoda Ministarka

#700 Re: Cipelice, cipelice..

*mima* wrote:Onda sam ja pravo elegantna........japanke....indijska torba.....tunika...... :lol:
Ti se mimo super orginalno, trendi i opusteno nosis.
Post Reply