Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Locked
Država

#676 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Država »

Ja na tu problematiku gledam ovako:

Nosivi zidovi su između našeg stana i komšija. Svako ko pokuša spojiti dio našeg stana sa komšijinim stanom, ne može ništa drugo očekivati nego da mu se sve sruši na glavu...
manolito

#677 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by manolito »

Komrad wrote:
manolito wrote:
Država wrote:Ako je nešto uknjiženo 1/3, nema prodaje dok sve troje ne pristanu...
:thumbup: inace ostaje kako jeste, dakle jedan stan :bih:
Za sad
a cuj, kako to, zar nije dogovor :mrgreen:
Bosnolog

#678 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosnolog »

Komrad wrote:
manolito wrote:
Država wrote:Ako je nešto uknjiženo 1/3, nema prodaje dok sve troje ne pristanu...
Za sad
Zauvijek,......kome se ne svida kako je u stanu kao i boja istog moze ga rahat napustiti i zalupiti vrata ukoliko ne bude izbacivanja naglavacke iz njega kao posljedica unutarstanarskog degenek derneka ,...

Svi manje vise znamo da nema konsenzusa u njemu jer se radi o nedjjeljivo-nepoderivom stanu,......... :mrgreen:
felipe kajetano

#679 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:
Zauvijek,......kome se ne svida kako je u stanu kao i boja istog moze ga rahat napustiti i zalupiti vrata ukoliko ne bude izbacivanja naglavacke iz njega kao posljedica unutarstanarskog degenek derneka ,...

Svi manje vise znamo da nema konsenzusa u njemu jer se radi o nedjjeljivo-nepoderivom stanu,......... :mrgreen:
Dobro je pa u stanu ima posebnih ulaza, da ne zapinjemo jedni za druge 8-) ...znas roĆko kako kazu "gdje celjad nije bjesna, kuca nije tijesna" :D
zavrzlama

#680 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by zavrzlama »

Redondo wrote:
zavrzlama wrote: ja sam te nesto pitao :wink: "da li je rs nastao na etnickom ciscenju,zlocinu i genocidu"

evo ti jednostavno izbjegavas da se supocis sa cinjenicima i istinom...znaci podrzavas zlocin,etnicko ciscenje i genocid..u prevodu si obicni salonski cetnik..dao sam ti priliku da dokazes da nisi ali ti si izabrao nacin da svima na forumu pokazes da jesi ovakav kakvog te ja kvalifikujem..

drugo, ja ne postavljam slabasne argumente...ovdje se prica o Haskim presudama, masovnim grobnicama koje su tu i sa milion video zapisa arhivirane,o porusenim nesrpskim bogomoljama sve do jedne,o izbacivanju prefiksa bosanski i dodavanja srpski za vodu,zrak,zeljeznicu,sumu,parlament,policiju i milion drugih stvari...sve su ovo nepobitni argumenti...

ne moras se ti meni pravdati,ali neces u zemlji Bosanskoj prodavati salonsko cetnikovanje,bez da ti se odmah odgovori i u stratu argumentima dokaze da lazes i podrzavas zlo....prezivjelo se,sad slusaj i druge i stidi se sam sebe...a zamalo da budes sam,da nemoras slusati jednog zavrzlamu kao ti nabija na nos sve i svasta....valja nazor krepavati :wink:
S obzirom da si ti jako bezobrazan ne cudi me da si mi dodijelio tu etiketu. Kad budes mogao sa nekim druge vjere i nacije da ravnopravno razgovaras kao covjek sa covjekom, bez predrasuda i bez retorickih pitanja sa optuzujucim i agresivnim prizvukom onda mozda i dobijes odgovore na ta pitanja. Do tada zivi u mrznji, paranoji, neznanju, optuzivanju, precjenjivanju sebe i potcjenjivanju drugog, samozavaravanju, iluzijama i lazima skupa sa Bosnologom i ostalom ekipom.
nisam ja bezobrazan...nego ti nedostatak argumenata i izbjegavanjem odgovora na sagovornikovo pitanje,prebacujes lopticu na drugi teren..ja tebe lijepo pitam"da li je rs nastao genocidom,etnickim ciscenjem i zlocinom"...a ti ni jest ni nije,ni zasto jest ni zasto nije.....

tebi je neravnopravnost sto ti postavljam pitanja koja se ne uklapaju u tvoju koncepciju...zali se radovanu i dodiku :wink:

jesam jako sam bezobrazan...pitam covjeka da li je rs nastao onako kako je nastao :D

etiketu salonskog cetnika si sam sebi napravio,cim izbjegavas da se izjasnis o nastajanju rs-a....nisam ti ja kriv sto te cinjenice na trerenu i istina demantuje i tjeraju da izbjegavas odgovore na teska pitanja koja se ne uklapaju u tvoju viziju i kocepciju koju zagovaras... :wink:
Last edited by zavrzlama on 02/11/2010 21:52, edited 1 time in total.
Vitez Koja

#681 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Vitez Koja »

Komrad wrote:
manolito wrote:
Država wrote:Koliko ja vidim, neko bi mogao biti deložiran iz stana...
ostati bez stanarskog prava :thumbup:

Pa neki vec jesu ... oko milion njih je ostalo bez stana...
Pokvareno si cinican. Toliko je glava palo , a ti o stanovima. Jadno, druze, jadno...
Bosnolog

#682 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosnolog »

felipe kajetano wrote:
Bosnolog wrote:

Dobro je pa u stanu ima posebnih ulaza, da ne zapinjemo jedni za druge 8-) ...znas roĆko kako kazu "gdje celjad nije bjesna, kuca nije tijesna" :D
Ma ima da se zgusnemo kao na pinkovoj farmi samo bez mnogo hagra pa ko koga,....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znas ono kada je Mujica vodio Pericu prvi put na grupni sex,.....Mujica mu objasni da ne ispadne papak kada se ugasi svjetlo u drustvu i da radi sve sto i drugi rade i da se ne buni,nakon pola sata Perica upali svijetlo sav zabalio kaze Mujici
"Nosi se u neku stvar hebo te ovaj sex ja vec treci put zaredom pusim", :mrgreen:
luckypot

#683 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by luckypot »

Komrad wrote:
manolito wrote:
Za sad
pa naravno da je za sad...sta je 20, 50 ili 100 godina za historiju...
argyle

#684 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by argyle »

Bošnjaci neće kapitulirati: Ponovni pokušaj cijepanja BiH rezultirao bi širim sukobima na Balkanu!

Image

*** SPAM *** - Izjava bivšeg američkog državnog savjetnika Williama Montgomeryija da je Bosna propala država i da bi Bošnjacima bilo pametno da počnu razmišljati da prihvate mirnu podjelu zemlje - treba veoma ozbiljno shvatiti i analizirati.

Nije Mongomery usamljen u ovakvom razmišljanu o Bosni niti u međunarodnim niti u domaćim političkim krugovima, a pitanje je da li se može vjerovati i onima koji oficijelno govore da su za cjelovitu BiH, a u sjeni i praktično rade na njenom slabljenu. Izgleda da su problem opet Bošnjaci.

Problem nije riješen genocidom u Srebrenici niti brojnim zločinima širom Bosne.

Bošnjaci su preživjeli i opet predstavljaju problem za srpske i hrvatske nacionaliste i njihove planove o cijepanu države Bosne i Hercegovine. A možda u jeku globalne antiislamske kampanje nisu poželjni kao poltički faktor u BiH i u pojedinim Evropskim krugovima.

Bošnjaci (Muslimani) nastoje da održe ljudsku, multietničku državu Bosnu i Hercegovinu u srcu Evrope u kojoj sve više raste antiislamsko raspoloženje. Oni nude bosanskim Srbima i Hrvatima i ostalim građanima Bosne zajednički život i raspolagenja nad zajedničkom domovinom od Une do Drine i od Save do Jadrana...

Međutim, bosanski Hrvati i Srbi većinom žele da imaju svoja zasebna "dvorišta" – koja su u proteklom ratu i te kako "očišćena" od Bošnjaka. Znači, po principu: "ono što je bilo moje ostaje moje, a ono što je bilo zajedničko - mješovito, a sad očišćeno, biće sad moje, a tebi šta ostane...

Previše je u ovom principu primitivizma i barbarstva da bi on bio uspješan. U historiji će ostati zabiljaženo - kako je genocidom i zločinima nastala čisto srpska teritorija u Bosni. Ostaće i zabiljaženo kako su Hrvati srušili Stari Most u Mostaru kao simbol povezivanja kultura i etnija.

Premali je broj bosanskih Hrvata i Srba koji u javnosti diže svoj glas protiv podjele njihove domovine Bosne i Hercegovine. Politički rad i uticaj probosankih Srba i Hrvata na pravoslavno i katoličko stanovništvo Bosne i Hercegovine stanovništvo je slab i bez vidljivog učinka. Organizacija koje aktivno djeluju sa tog aspekta gotovo da i nema. Pojedinci koji povremeno istupaju u javnosti su svjetlo u tami, ali nažalost nemaju puno uticaja. To su uostalom i pokazali posljednji izbori u BiH 2010.

Bošnjaci do sada nisu stremili ka stvaranju svoje nacionalne države!

Međutim, ukoliko zaista dodje do novog ozbiljnijeg pokušaja rasturanja Bosne i Hercegovine, sigurno će doći do ratnih sukoba koji bi ovaj put zahvatili i Srbiju i Crnu Goru. Bošnjaci, poučeni genocidom u Srebrenici znaju da nemaju puno izbora i da se moraju boriti do zadnjeg, za svoja ognjišta i živote - od Bihaća do Novog Pazara.

Postavlja se racionalno pitanje: "Zašto bi Hrvati koji sačinjavaju oko 14% stanovništva BiH imali pravo da odcjepljuju jedan dio teritorije, a da to isto pravo ne važi za Bošnjake Crne Gore koji takodjer sačinjavaju oko 14% stanovništva te države"?

"Zašto bi Bošnjaci u Crnoj Gori imali manje prava od Hrvata u Bosni i Hercegovini"?

"Zašto bi Bošnjak u Novom Pazaru (Sandžak) imao manja prava od Srbina u Banjaluci (Republika Srpska)"?

Pitanje Sandžaka bi se sigurno moralo proporcionalno rješiti. Najvjerovatnije bi se pojavili i problemi u Makedoniji , Albaniji i Bugarskoj. A postojeći problem Vojvodine u Srbiji bi takođe kulminirao.

I u pravu je bio Predsjednik Komšić kada se pobunio protiv isprazne fraze susjednih političara: "mi podržavamo "cjelovitu Bosni" jer i Bosanci recipročno podražavaju cjelovitu Srbiju. Međutim, to zalaganje za "cjelovitost" se končno mora i praktično pokazati.

Novi pokušaj disolucije Bosne i Hercegovine bi otvorio mnoga pitanja - a Svijet i sa Istoka i Zapada bi posmatrao kako će demokratska Evropa riješiti ove probleme. Hoće li opet evropske muslimane - Bošnjake ostaviti na cjedilu ?

Međutim, nadajmo se da će razumni i humani politički krugovi u međunarodnoj zajednici imati više političkog sluha i uticaja i konačno pomoći da se isprave greške napravljene u Daytonu te podržati izgradnju stabilne multietničke države Bosne, koja ima historijske korjene iz srednjovjekovne Kraljevine Bosne.

Novi ustav države Bosne (Bosne i Hercegovine) bi morao sadržavati član koji glasi:

"Teritorija države Bosne i Hercegovine je nerazdvojiva državna cjelina i ovaj član Ustava nije moguće promjeniti". Pod ovim uslovom bi se stvorilo više povjerenja i mogla bi se napraviti decentralizovana država Bosna sa više mješovitih i etničkih regija iz čijih naziva se ne bi prisjećali na genocid i zločine. U takvoj državi bi bilo moguće paralelno razvijati Bosanstvo sa Srpstvom, Hrvatstvom i Bošnjaštvom.

Stabilna i napredna multietnička država Bosna je svakako najjednostavnije rješenje za Evropu i Svijet.

Senad Ušanović
Bosanski Talasi

Banja Luka mora pasti!
Image
:D
Bosnolog

#685 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosnolog »

Evo veliki vizionar balkana poslao podsjetnik Tadicu,sto treba shvatiti kao upozorenje sta ceka Dodika i velikosrpske sanjare koji sanjau mokre snove,.......
Mesić: Srbija mora reći bosanskim Srbima da je njihova država BiH

No, smatra da službeni Beograd treba napraviti isto što je i Hrvatska napravila prema Bosni i Hercegovini. "Mi smo rekli Hrvatima u BiH: vaša domovina je BiH, vaš glavni grad je Sarajevo, svoju politiku morate kreirati u BiH. To ja očekujem od službenog Beograda", kazao je Mesić.
02.11.2010. u 17:24
Zagreb

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić pozdravio je danas u zagrebačkom Novinarskom domu dolazak predsjednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar.

"Pozdravljam Tadićev dolazak u Vukovar kao što sam pozdravio i njegov odlazak u Srebrenicu. To je dobro", rekao je Mesić nakon predstavljanja knjige njegova bivšeg savjetnika Tomislava Jakića. "Nisam zavijao s vukovima", odgovarajući na novinarski upit što misli o dolasku Borisa Tadića u Vukovar.

No, smatra da službeni Beograd treba napraviti isto što je i Hrvatska napravila prema Bosni i Hercegovini. "Mi smo rekli Hrvatima u BiH: vaša domovina je BiH, vaš glavni grad je Sarajevo, svoju politiku morate kreirati u BiH. To ja očekujem od službenog Beograda", kazao je Mesić.

Smatra kako službeni Beograd mora reći bosanskim Srbima da je njihova domovina BiH, da im je glavni grad Sarajevo te da svoju politiku kreiraju u BiH.

"Inače, ako se to ne kaže postojat će iluzionisti u Republici Srpskoj koji misle da će se međunarodna zajednica i BiH umoriti te da će oni divljim referendumom izdvojiti Republiku Srpsku iz BiH", kazao je Mesić. Ocijenio je da bi to onda bio dar brutalnoj agresiji i politici Slobodana Miloševića koji je genocidom, topovima i tenkovima razarao BiH.

Upitan što misli o Tadićevom dolasku u Paulin Dvor, bivši hrvatski predsjednik rekao je kako se slaže da se dođe na svako mjesto gdje su pale nevine žrtve i da se tim žrtvama pokloni. "Ali uvijek s porukom da se to više nikada ne smije dogoditi", smatra Mesić.

Na pitanje hoće li što poduzeti u vezi sa zajedničkim spomen-obilježjem svim žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća, partizanima, ustašama, domobranima i civilima u Dugopolju, koji je prvi takve vrste, bez ikakvih ideoloških obilježja, Mesić je kazao kako tu ne može ništa poduzeti, ali smatra "kako nema smisla" pokušaj da se ideologije izmire. Nigdje na svijetu, osim što je to pokušao general Franco u Španjolskoj, nitko nije učinio takva besmislicu da izmiruje one koje su davno poginuli, smatra Mesić.

"Mi smo davno završili Drugi svjetski rat. Znamo što se dogodilo i koja je ideja pobijedila. Sada treba samo poštivati činjenice", rekao je on.

Upitan slaže li se s mišljenjem predsjednika Josipovića da je postavljanje zajedničkog spomen- obilježja "u suprotnosti s duhom Ustava i jasne opredijeljenosti Sabora, Vlade i predsjednika države" te ima li osnova za ustavnu tužbu, Mesić je odgovorio da ako je nešto protiv Ustava onda ima mjesta i za ustavnu tužbu.

Na pitanje je li ga Jakić u knjizi prikazao kao podvojenu osobu (prikazavši Mesićev govor u Australiji u devedesetima pa do njegova antifašizma) Mesić je odgovorio kako je njegov čitav život antifašizam "od kada se rodio do danas".

Rekao je kako je imao samo jednu epizodu kada se našao pred skupom ljudi koji su "nostalgični za NDH". Smatra kako je tada u trenu morao izabrati najbolju varijantu istupa kako bi pokazao da je Hrvatska dočekala kraj Drugog svjetskog rata na pobjedničkoj strani kao pripadnica antifašističke koalicije.

"Zbog tog jednog istupa ne može se moj antifašizam dovoditi u pitanje", rekao je Mesić, prenosi Hina.
Tadic ce nastaviti po starom jedno pricati a drugo raditi dok ne potone toliko duboko sa vlastitim problemima i onim sto je ceka u zavrsnici,....... ;-)

Suđenje novinaru koji je pisao o grčkim dobrovoljcima
Mihas: Grčka je podržavala Mladića
Pripremile: e-Novine

Sud u Atini je prihvatio da sudi grčkom novinaru Takisu Mihasu koji je istraživao učešće grčkih dobrovoljaca na strani srpskih snaga u BiH tokom napada na Srebrenicu 1995. godine. Njega je zbog klevete tužila jedna ultranacionalistička grčka organizacija na čijem čelu je Stavros Vitalis koji priznaje da je u okviru srpskih snaga u BiH učestvovao u napadu na Srebrenicu
http://www.e-novine.com/region/region-t ... ladia.html
Mnogima vec poznata vijest o ocescu Grka u srebrenickom genocidu i podrsci Milosevicevoj politici,.......
naiskrenije

#686 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

argyle wrote:Bošnjaci neće kapitulirati: Ponovni pokušaj cijepanja BiH rezultirao bi širim sukobima na Balkanu!

Image

*** SPAM *** - Izjava bivšeg američkog državnog savjetnika Williama Montgomeryija da je Bosna propala država i da bi Bošnjacima bilo pametno da počnu razmišljati da prihvate mirnu podjelu zemlje - treba veoma ozbiljno shvatiti i analizirati.

Nije Mongomery usamljen u ovakvom razmišljanu o Bosni niti u međunarodnim niti u domaćim političkim krugovima, a pitanje je da li se može vjerovati i onima koji oficijelno govore da su za cjelovitu BiH, a u sjeni i praktično rade na njenom slabljenu. Izgleda da su problem opet Bošnjaci.

Problem nije riješen genocidom u Srebrenici niti brojnim zločinima širom Bosne.

Bošnjaci su preživjeli i opet predstavljaju problem za srpske i hrvatske nacionaliste i njihove planove o cijepanu države Bosne i Hercegovine. A možda u jeku globalne antiislamske kampanje nisu poželjni kao poltički faktor u BiH i u pojedinim Evropskim krugovima.

Bošnjaci (Muslimani) nastoje da održe ljudsku, multietničku državu Bosnu i Hercegovinu u srcu Evrope u kojoj sve više raste antiislamsko raspoloženje. Oni nude bosanskim Srbima i Hrvatima i ostalim građanima Bosne zajednički život i raspolagenja nad zajedničkom domovinom od Une do Drine i od Save do Jadrana...

Međutim, bosanski Hrvati i Srbi većinom žele da imaju svoja zasebna "dvorišta" – koja su u proteklom ratu i te kako "očišćena" od Bošnjaka. Znači, po principu: "ono što je bilo moje ostaje moje, a ono što je bilo zajedničko - mješovito, a sad očišćeno, biće sad moje, a tebi šta ostane...

Previše je u ovom principu primitivizma i barbarstva da bi on bio uspješan. U historiji će ostati zabiljaženo - kako je genocidom i zločinima nastala čisto srpska teritorija u Bosni. Ostaće i zabiljaženo kako su Hrvati srušili Stari Most u Mostaru kao simbol povezivanja kultura i etnija.

Premali je broj bosanskih Hrvata i Srba koji u javnosti diže svoj glas protiv podjele njihove domovine Bosne i Hercegovine. Politički rad i uticaj probosankih Srba i Hrvata na pravoslavno i katoličko stanovništvo Bosne i Hercegovine stanovništvo je slab i bez vidljivog učinka. Organizacija koje aktivno djeluju sa tog aspekta gotovo da i nema. Pojedinci koji povremeno istupaju u javnosti su svjetlo u tami, ali nažalost nemaju puno uticaja. To su uostalom i pokazali posljednji izbori u BiH 2010.

Bošnjaci do sada nisu stremili ka stvaranju svoje nacionalne države!

Međutim, ukoliko zaista dodje do novog ozbiljnijeg pokušaja rasturanja Bosne i Hercegovine, sigurno će doći do ratnih sukoba koji bi ovaj put zahvatili i Srbiju i Crnu Goru. Bošnjaci, poučeni genocidom u Srebrenici znaju da nemaju puno izbora i da se moraju boriti do zadnjeg, za svoja ognjišta i živote - od Bihaća do Novog Pazara.

Postavlja se racionalno pitanje: "Zašto bi Hrvati koji sačinjavaju oko 14% stanovništva BiH imali pravo da odcjepljuju jedan dio teritorije, a da to isto pravo ne važi za Bošnjake Crne Gore koji takodjer sačinjavaju oko 14% stanovništva te države"?

"Zašto bi Bošnjaci u Crnoj Gori imali manje prava od Hrvata u Bosni i Hercegovini"?

"Zašto bi Bošnjak u Novom Pazaru (Sandžak) imao manja prava od Srbina u Banjaluci (Republika Srpska)"?

Pitanje Sandžaka bi se sigurno moralo proporcionalno rješiti. Najvjerovatnije bi se pojavili i problemi u Makedoniji , Albaniji i Bugarskoj. A postojeći problem Vojvodine u Srbiji bi takođe kulminirao.

I u pravu je bio Predsjednik Komšić kada se pobunio protiv isprazne fraze susjednih političara: "mi podržavamo "cjelovitu Bosni" jer i Bosanci recipročno podražavaju cjelovitu Srbiju. Međutim, to zalaganje za "cjelovitost" se končno mora i praktično pokazati.

Novi pokušaj disolucije Bosne i Hercegovine bi otvorio mnoga pitanja - a Svijet i sa Istoka i Zapada bi posmatrao kako će demokratska Evropa riješiti ove probleme. Hoće li opet evropske muslimane - Bošnjake ostaviti na cjedilu ?

Međutim, nadajmo se da će razumni i humani politički krugovi u međunarodnoj zajednici imati više političkog sluha i uticaja i konačno pomoći da se isprave greške napravljene u Daytonu te podržati izgradnju stabilne multietničke države Bosne, koja ima historijske korjene iz srednjovjekovne Kraljevine Bosne.

Novi ustav države Bosne (Bosne i Hercegovine) bi morao sadržavati član koji glasi:

"Teritorija države Bosne i Hercegovine je nerazdvojiva državna cjelina i ovaj član Ustava nije moguće promjeniti". Pod ovim uslovom bi se stvorilo više povjerenja i mogla bi se napraviti decentralizovana država Bosna sa više mješovitih i etničkih regija iz čijih naziva se ne bi prisjećali na genocid i zločine. U takvoj državi bi bilo moguće paralelno razvijati Bosanstvo sa Srpstvom, Hrvatstvom i Bošnjaštvom.

Stabilna i napredna multietnička država Bosna je svakako najjednostavnije rješenje za Evropu i Svijet.

Senad Ušanović
Bosanski Talasi

Banja Luka mora pasti!
Image
:D
Niko i ne očekuje nešto što liči na kapitulaciju jer drugi narodi priznaju bošnjacima sve što zahtijevaju za sebe. Očekuje se odustajanje od velikobošnjačke politike koja je uzrok svih nevolja u poslednjih 20 godina.
Bosnolog

#687 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Bosnolog »

naiskrenije wrote: Niko i ne očekuje nešto što liči na kapitulaciju jer drugi narodi priznaju bošnjacima sve što zahtijevaju za sebe. Očekuje se odustajanje od velikobošnjačke politike koja je uzrok svih nevolja u poslednjih 20 godina.
Na cemu si ti ali iskreno cuj velikobosnjacka politika najveci uzrok svih nevolja dvaJsssss godina,.....Kao da je problem sto se odbranise i prezivjese pa se moraju nakon svega durati,.....

BOSNIJA DO TOKIJA,.......... :mrgreen:

Image
Zvonko Jurišić - Stop obmanama
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
B. A. 02/11/2010 10:05:00

SARAJEVO - Donošenje novog Ustava BiH i promjena Izbornog zakona moraju biti odrednice političkog djelovanja svih kojima je cilj očuvanje stabilnosti BiH i napredak naše zemlje. Ovo je poručio Zvonko Jurišić, predsjednik HSP-a, i time pokazao za šta se njegova stranka i on osobno zalažu. Poslovično otvoreni i direktni Jurišić...

... naglašava da Hrvatska koalicija HDZ 1990 i HSP nikada neće nasjesti na provokacije Milorada Dodika, upozoravajući i da „Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, obmanjuje hrvatski narod pričom o trećem entitetu", piše San.

Kako Čović može nuditi hrvatskom narodu stvaranje entiteta u Federaciji BiH, a istodobno brani granice Republike Srpske - javno pita Jurišić i poručuje: HSP nikada neće odustati od Posavine i održivog povratka Hrvata u taj kraj. :thumbup:

Principijelni i kategorični stavovi Zvonka Jurišića vidljivi su i u njegovoj poruci da je „svehrvatska koalicija na koju poziva HDZ, moguća samo ukoliko oni jasno kažu kako se zalažu za promjenu Ustava BiH, ali za područje cijele države".
wolf07

#688 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by wolf07 »

E svega se nacitah ovdje! Prvo ovi "stanari" treba da skontaju da se stan moze dijeliti pod uslovom da nije u pitanju garsonjera :D sto BiH objektivno jeste, znaci moze se dijeliti Rusija, Spanija,Kanada, SAD, Brazil, Indija... al' od ovo malo jada pravit tri sljedeca Lihtenstajna pa im davat mjesto u UN-u, ma nema sanse. Upravo u gore navedenoj zajebanciji krije se odgovor na Redondovo uporno ponavljanje da ce biti kako to Veliki kazu. Mislim da su oni vec kazali svoje i nece ponavljat isti razred zato sto Dodik ima vlazne snove vec nekoliko godina. A osim toga, da je Dodik il' neko drugi i mislio ozbiljno o otcjepljenju obavio bi to prije 4-5 godina kad je antimuslimansko raspolozenje bilo na vrhuncu. Sad su stvari ipak malo drugacije. Nekad davno gore pomenuti Redondo je takodje guslao nesto o sportu i trazio paralelu izmedju nasih neuspjeha na sportskom planu i ezistencije BiH. Da nije zalosno bilo bi smijesno. Po toj teoriji Estonija se do sad trebala raspast u 1000 komada kao i Irska, Letonija.... A sad, da ce Srbija i dalje pokusavati da destabilizuje BiH kad god im to zatreba to sigurno hoce jer zajebano je kad ti neko odgrize frtalj drzave i delozira te sa "vekovnih ognjista". Sto je najgore, dok god BH Srbi puse tu svesrpsku pricu stvari ce sve vise zapinjat i kocit ali to u krajnosti drzi i njih jadnim i bijednim jer ma koliko oni mrzili (ili da upotrijebim blazi izraz - nevoljeli) BiH oni su ipak njeni gradjani pa bujrum. A sad malko o Montgomeriju, ono sto je on izvalio pas s maslom ne moze da proguta jer ako postavis granicu sa Srbima na Kozijoj cupriji eto njih za kojih 10-20 godina opet na brda sa artiljerijom jer im se isplatilo zadnji put. Dakle svako ko bi pristao na takvu glupost treba biti strijeljan!!! Medjutim, ipak vjerujem da je to bio probni balon SAD-a jer hoce da vide da li bi takvo sta proslo mirno, odnosno hocemo li se puno kofrcit zbog te izjave. Licno mislim da je kroz medije otisla dobra poruka o toj ideji i da tome dalje ne treba pridavati vecu vaznost mada ne bi bilo lose da se jos koji put ponovi sa najvisih instanci da nema mirnor razlaza i da svako ko to pokusa mozda moze da dobije i poguzici i po prstima sto bi reko Komsic.
vonSchtigliz

#689 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by vonSchtigliz »

[quote="Bosnolog"][quote="naiskrenije"]
Niko i ne očekuje nešto što liči na kapitulaciju jer drugi narodi priznaju bošnjacima sve što zahtijevaju za sebe. Očekuje se odustajanje od velikobošnjačke politike koja je uzrok svih nevolja u poslednjih 20 godina.[/quot
Koja fasisticka izreka, pa zar neko moze izvaliti ovakvo nesto i ostati ziv :x Ispade sad poslije svih ovih ratnih dogadjanja koje su izazvali Srbi jer su htjeli da uspostave nove granice Velike Smrdije silujuci i ubijajuci sve predsobom sto je nije bilo Srpsko sad krivi Bosnjaci boreci se za goli opstanak i prezivjevsi genocid. Eto ko biva mi hocemo da granica Bosne umjesto na Drini bude na Moravi :-) a sad svi ocekuju da odustanemo od velikobosnjacke politike :lol:
osa

#690 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by osa »

Redondo wrote:
halo_ba wrote: A ja kad pogledam, vidim da su krivci za Jasenovac krvavo kaznjeni i uspostavljena je drzavna vlast koja je bila dijametralno suprotna od ustaske. Takodje, hrvatski teritorij je uvijek postojao i nije stvoren etnickim ciscenjem.
Shvatas razliku ili treba da opisem RS u tom pogledu?
Jasenovac je vjerovatno bio humanitarni kamp. A jame po Krajini, Lici, Baniji, Kordunu, Hercegovini se ne mogu nazvati etnickim ciscenjem. Mozda etnickim zakopavanjem? Pavelicev program je bio trecinu pobiti, trecinu protjerati, trecinu pokrstiti. Sto nisu uspjeli do 1945. uspjeli su 1995.
nema potrebe za ironijom jasenovac je bio djelo zločinaca kao i srebrenica i sva ostala slična mjesta.....
naiskrenije

#691 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

Bosnolog wrote:Evo veliki vizionar balkana poslao podsjetnik Tadicu,sto treba shvatiti kao upozorenje sta ceka Dodika i velikosrpske sanjare koji sanjau mokre snove,.......
Mesić: Srbija mora reći bosanskim Srbima da je njihova država BiH

Smatra kako službeni Beograd mora reći bosanskim Srbima da je njihova domovina BiH, da im je glavni grad Sarajevo te da svoju politiku kreiraju u BiH.

"Inače, ako se to ne kaže postojat će iluzionisti u Republici Srpskoj koji misle da će se međunarodna zajednica i BiH umoriti te da će oni divljim referendumom izdvojiti Republiku Srpsku iz BiH", kazao je Mesić. Ocijenio je da bi to onda bio dar brutalnoj agresiji i politici Slobodana Miloševića koji je genocidom, topovima i tenkovima razarao BiH.
Nije potrebno da vlastima Banja Luci Beograd govori da je potrebno da se okrenu Sarajevu .RS maksimalno učestvuje u kreiranju državne politike BiH.Čak je dala i premijera Špirića koji već četiri godine sagorijeva u danonoćnom napornom radu da svima nama bude bolje,kako građanima RS tako i građanima Federacije.Veću posvećenost državi nije moguće ni zamisliti.Možda će jadničak Špirić tu neprijatnu dužnost obavljati još mesecima ili godinama u tehničkom mandatu,ni kriv ni dužan.Možda uđe u povijest kao poslednji premijer BiH.Ni to nije isključeno.
kv99

#692 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by kv99 »

naiskrenije wrote: Nije potrebno da vlastima Banja Luci Beograd govori da je potrebno da se okrenu Sarajevu .RS maksimalno učestvuje u kreiranju državne politike BiH.Čak je dala i premijera Špirića koji već četiri godine sagorijeva u danonoćnom napornom radu da svima nama bude bolje,kako građanima RS tako i građanima Federacije.Veću posvećenost državi nije moguće ni zamisliti.Možda će jadničak Špirić tu neprijatnu dužnost obavljati još mesecima ili godinama u tehničkom mandatu,ni kriv ni dužan.Možda uđe u povijest kao poslednji premijer BiH.Ni to nije isključeno.
Nije iskljuceno ni da pedofil bude prvi premijer malog Ausvica kojeg cetnici nisu poslali u zatvor vec ga objesili jer i pored toga sto ih je opljackao, seksao se sa njihovim omladincima , obecao sve od autoputa pa do aerodroma, referenedum kojeg cekaju vec 5 -u godinu....nije ostvario nista. Prosli put kada ste htjeli da se otcijepite slali ste cetnike sa kamama da nas ubijede a danas trolove na forume ali po kvalitetu vidi se da pedofil ima sve manje para na racunu ;-) Mozda placa trolove u naturi pa zato imaju vise u guzici nego u glavi :lol:
naiskrenije

#693 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by naiskrenije »

kv99 wrote:
naiskrenije wrote: Nije potrebno da vlastima Banja Luci Beograd govori da je potrebno da se okrenu Sarajevu .RS maksimalno učestvuje u kreiranju državne politike BiH.Čak je dala i premijera Špirića koji već četiri godine sagorijeva u danonoćnom napornom radu da svima nama bude bolje,kako građanima RS tako i građanima Federacije.Veću posvećenost državi nije moguće ni zamisliti.Možda će jadničak Špirić tu neprijatnu dužnost obavljati još mesecima ili godinama u tehničkom mandatu,ni kriv ni dužan.Možda uđe u povijest kao poslednji premijer BiH.Ni to nije isključeno.
Nije iskljuceno ni da pedofil bude prvi premijer malog Ausvica kojeg cetnici nisu poslali u zatvor vec ga objesili jer i pored toga sto ih je opljackao, seksao se sa njihovim omladincima , obecao sve od autoputa pa do aerodroma, referenedum kojeg cekaju vec 5 -u godinu....nije ostvario nista. Prosli put kada ste htjeli da se otcijepite slali ste cetnike sa kamama da nas ubijede a danas trolove na forume ali po kvalitetu vidi se da pedofil ima sve manje para na racunu ;-) Mozda placa trolove u naturi pa zato imaju vise u guzici nego u glavi :lol:
Znači- pedofil,siledžija,pljaškaš,lažljivac... Da prenosi nadležnosti sa entiteta na BiH,ti bi prvi reko - dobar ovaj Dodik,pravi gospodin ćoek.
Vitez Koja

#694 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by Vitez Koja »

@najiskrenije

imas smilsa za viceve. Doboro si me nasmijao :)
kv99

#695 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by kv99 »

naiskrenije wrote:
kv99 wrote:
Znači- pedofil,siledžija,pljaškaš,lažljivac... Da prenosi nadležnosti sa entiteta na BiH,ti bi prvi reko - dobar ovaj Dodik,pravi gospodin ćoek.
Nisam ga ja prvi javno nazvao pedofilom vec onaj njegov mentor koji mu je dao medalju kada su odlucivali da otjeraju sve one Srbe iz Sarajeva u vukojebine pa se njemu obrati. Lako ga je sada locirati: celija u Den Haagu ;-)
Da je siledzija to moze svako da vidi na svakoj konferenciji za stampu a pljackas ...zar vam nije obecao da je zgradu sa pepeljarama od 300 KM napravio za narod a poslije zabranio tom istom narodu ne samo da ulaze vec i da se priblize zgradi , a da ne spominjemo sve one pare od famoznih autoputeva, zeljeznica, aerodoroma, termocentrala, fabrika mlijeka i vocnjaka za sinove :lol: A da je lazljivac....kada je ono obecao referendum ;-)
Kako ga ja zvao nema veze, on je onakav kakav je pa neka svako zakljuci da li je lopov ili gospodin :D
ultima_palabra

#696 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by ultima_palabra »

naiskrenije wrote:Nije potrebno da vlastima Banja Luci Beograd govori da je potrebno da se okrenu Sarajevu .RS maksimalno učestvuje u kreiranju državne politike BiH.Čak je dala i premijera Špirića koji već četiri godine sagorijeva u danonoćnom napornom radu da svima nama bude bolje,kako građanima RS tako i građanima Federacije.Veću posvećenost državi nije moguće ni zamisliti.Možda će jadničak Špirić tu neprijatnu dužnost obavljati još mesecima ili godinama u tehničkom mandatu,ni kriv ni dužan.Možda uđe u povijest kao poslednji premijer BiH.Ni to nije isključeno.
Rajko, jesi to ti? 8-)
michio

#697 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by michio »

argyle
Banja Luka mora pasti!
Jel' večeras?

I BL se mogla osvojiti relativno lako 95 kao i što se koridor mogao držati pod kontrolom, ali eto nije.
argyle

#698 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by argyle »

michio wrote:argyle
Banja Luka mora pasti!
Jel' večeras?
Veceras ima Milan - Real, bolje sutra.
kv99

#699 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by kv99 »

Raspored wrote:Jedno je izgleda sasvim izvjesno. Bošnjaci, nezadovoljni gotovo svim aspektima trenutnog stanja u BiH će uskoro pokrenuti oružane operacije protiv Republike Srpske a možda i protiv Hrvata u Hercegovini. Većina postova koje ovdje čitam prosto kipte od tih namjera toliko da čak postoje i planovi koji se očigledno vrte među ljudima.
Ok...lijepo je znati šta nas čeka. Idemo onda svi kao nekada u pripreme za to skoro proljeće...
Izvjesno je samo da upravo krkan zagovara sukobe i poziva u rat . Obican zub se ne moze izvaditi iz tijela a da krv ne potece tako da je naivno ako iko vjeruje da moze da istrgne pola tijela bez posljedica. A ako stvarno mislite da je moguce da to na miru ostvarite izmislite nacin kako da istjerate Bosnjake na miran nacin iz Brckog , Kozarca, Prijedora, Zvornika, Doboja, Gornjeg Vakufa, Stoca, Mostara, Jajca, Kiseljaka, Viteza itd-itd pa vam se mozda i ostvari . Ako nemate mogucnosti da to uradite na miran nacin pitajte se da li ste spremni da krenete u jos jednu avanturu ime krkana i njegovih obecanja . Koliko je od vas spremno da zrtvuje svoje zivote i zivote svojih sinova da bi krkan mogao da uziva u opljackanom ? Ako mislite da ste spremni da napadnete i protjerate Bosnjake iz gore navedenih a i ostalih krajeva onda vam cestitam na pozrtvovanju za krkana i njegov bankovni saldo :thumbup:
michio

#700 Re: Montgomery: Rješenje za BiH je mirni raspad

Post by michio »

Radi se o ljudima(Srbi i Hrvati) koji ismijavaju i Bosnu i Bošnjake bez prestanka 20 godina. Njihove želje su poznate, ali ipak meni su veći problem Bošnjaci koji ne shvataju ozbiljnost situacije već 20 godina. Neozbiljno se odnose i sa to malo BiH što imaju pod svojom kontrolom.
Locked