Jest, do Tome jeEdin H. wrote:Dobro Piplica istrenirao Asmira prije utakmice sa Svedskom
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#676 Re: Golman reprezentacije BiH
-
Eborg
#677 Re: Golman reprezentacije BiH
Begović ima jedan problem koji je vezan više za psihu nego za njegove sposobnosti. Naime, Begović izgleda kao vrlo miran i odgojen momak što dovodi do toga da i nema neki utjecaj na odbranu oko sebe. Nekad brate treba dreknuti i zaprijetiti igračima oko sebe. Uzmite najbolje svjetske golmane - ili su luđaci ili glavni u raji ili jednostavno imaju veliki autoritet - Kahn, Buffon, Schmeichel, Casillas, Valdes, Frey, van der Sar. Rijetki izuzeci su Cech i Lloris ali ovaj prvi je stekao veliki autoritet.
Isto tako, Begović se još uvijek bori sam sa sobom da ne pogriješi, nesiguran je kod izlijetanja. Nadam se da će to popraviti u narednom periodu, dok se još opusti iz tog grča.
Isto tako, Begović se još uvijek bori sam sa sobom da ne pogriješi, nesiguran je kod izlijetanja. Nadam se da će to popraviti u narednom periodu, dok se još opusti iz tog grča.
- Pokeemon
#678 Re: Golman reprezentacije BiH
ee u pravu si za ovo o begovicu, mislim da mu treba vise agresivnosti, rijetki su golmani koji su mirni,a da brane dobro, treba da zagalami, drekne jer treba da razbudi odbranu,a i radi motivacije jer golman uvijek bude kao kapiten...
-
elSaik
#679 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Post od oktobra prošle godine.
Samo da mahnem.
Neelix wrote:elSaik wrote:
Šehić je kvalitetniji golman od Supića i naša budućnost.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i toliko o tvojoj objektivnosti.
alaim je zenga za obojicu
Samo da mahnem.
- BSn
#680 Re: Golman reprezentacije BiH
Asmir je dobar golman, samo ima jednu manu - prima previse golova.
-
Eborg
#681 Re: Golman reprezentacije BiH
Treba nam neki kabadahija poput Dedića.
Neka mu Piplica pokaže koji fazon, neka ga napiju koji put i nauče da psuje i eto! 
- cyprus
#682 Re: Golman reprezentacije BiH
Ko je ono mene prije koji mjesec ubjeđivo da postoje golmani koji ne griješe nikad i nikako?
U tu se grupu svrstavaše Buffon i Begović
...
Mislim da je Asmir vrlo kvalitetan golman i da će kad tad doći do punog izražaja i u EPL, ali brate što mi znamo pretjerivat to je čudo jedno

Mislim da je Asmir vrlo kvalitetan golman i da će kad tad doći do punog izražaja i u EPL, ali brate što mi znamo pretjerivat to je čudo jedno
Bosanski_kralj wrote:Ja se ne sjećam kad je Buffon napravio neku veliku grešku.cyprus wrote:Nema golmana koji ne griješi, više ili manje, zavisno od formeJThomas wrote:e baš za golmana se to ne može reći. kod golmana je konstanta važnije od svega, a greške jako skupe, skuplje nego greške drugih igrača, jedan trenutak dekoncentracije može izbrisati x briljantnih odbrana.
Isto mogu reći i za Begovića.
Last edited by cyprus on 30/05/2010 13:11, edited 1 time in total.
- Joey Tribbiani
#683 Re: Golman reprezentacije BiH
vala bas, Razmeksale ga Kanada i Engleska, miran a u njema 2metra. Treba malo pokupit bosanskih fazona, nek dodje preko ljeta ovdje...citava engleska premije liga bi znala pichkaranje i ostale psovke na nasem 
-
elSaik
#684 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa nije kriv Begović što mu gol čuvaju Mravac i Pandža.
- shalla
#685 Re: Golman reprezentacije BiH
elSaik wrote:Pa nije kriv Begović što mu gol čuvaju Mravac i Pandža.
Šta pričate života vam, sve što je trebalo pokupiti što kornera što ubačaja momak je pokupio, nikad se nisam sigurnije osjećao što se tiče golmana... Druga stvar je što je ostavljen kao na strelištu od strane naše bajne odbrane koju nam je jučer servirao selektor. Begović niti za jedan gol nije kriv tako da mislim da nije fer da mu se spočitavaju jučerašnji golovi.
A to što pričate o "kvoti golova" isto ne pije vode, branio je u prošloj sezoni 11 utakmica po 90 minuta i na 4 tekme nije primio gol, na dvije je primio po 1, na dvije po 2 a ostale su bile kantanje
Ja duboko vjerujem da smo dobili golmana za narednih 10 godina i samo ako mu se pruži prilika on će je itekako iskoristiti, mislim da je ovako još u grču jer zna da je Hasagić u prednosti kod Papeta...
- BSn
#686 Re: Golman reprezentacije BiH
elSaik wrote:Pa nije kriv Begović što mu gol čuvaju Mravac i Pandža.
Ja fino rekoh - dobar golman, al' prima puno golova. Nije on kriv sto je branio u Portsmutu, sto je bacan u vatru kontra Celzija i sto mi nemamo osim kapitena nikog nazad... Ovo pisem bez ikakve ironije.
- BarbaDue
#687 Re: Golman reprezentacije BiH
sta mislite ko je bolji bio Hasagic il' Begovic? Ja mislim Begovic, primio je gol vise ali bez obzira izgledao j sigurniji.
- shalla
#688 Re: Golman reprezentacije BiH
Bolji za klasu, sigurniji i brani u jačoj ligi...BarbaDue wrote:sta mislite ko je bolji bio Hasagic il' Begovic? Ja mislim Begovic, primio je gol vise ali bez obzira izgledao j sigurniji.
-
Eborg
#689 Re: Golman reprezentacije BiH
Tough call. Hasagić je kao levat ispao na penalu, znalo se da će oba puta Schweinsteiger pucati lijevo.
- zecko_kupuz
#690 Re: Golman reprezentacije BiH
Eee, al' ne zna Begović driblat'. 
- Globus
#691 Re: Golman reprezentacije BiH
zecko_kupuz wrote:Eee, al' ne zna Begović driblat'.
- Obuca9
#692 Re: Golman reprezentacije BiH
U ovom trenutku Keno je klasa za Begovića. Ovom drugom treba još dosta i dosta utakmica da bi se smatrao ozbiljnim golmanom.
- BarbaDue
#693 Re: Golman reprezentacije BiH
Kod prvog penala Švajni je pucao desno, kada je sudija vratio da ponovi logicno je bilo da ce promjeniti stranu...Keno osto ko levat 
-
Eborg
#694 Re: Golman reprezentacije BiH
Upravo. Iako često u posljednje vrijeme igrači šutaju u istu stranu vidjelo se da će šutati lijevo, pogotovo jer je rezultat bio 1-1. I onda ga je opet uzeo na foru u drugom penalu.BarbaDue wrote:Kod prvog penala Švajni je pucao desno, kada je sudija vratio da ponovi logicno je bilo da ce promjeniti stranu...Keno osto ko levat
Ali dobro, bio je dobar Hasagić.
- shalla
#695 Re: Golman reprezentacije BiH
Obzirom na naše poznanstvo mogu ti reći da ne kenjašhz__semir wrote:U ovom trenutku Keno je klasa za Begovića. Ovom drugom treba još dosta i dosta utakmica da bi se smatrao ozbiljnim golmanom.
Pogledaj odbrane protiv Evertona, West Hama pa onda izjavljuj tako nešto. Momak je u onakvom katastrofalnom Portsmouthu čupao par utakmica...
Ne mogu da ti nađem klip da ti potkrijepim ali recimo ova rečenica najjačeg sportskog portala u engleskoj govori da je on ipak ozbiljan golman: West Ham could have been well clear but for the heroics of goalkeeper Asmir Begovic, who saved from Frank Nouble, Alessandro Diamanti and Jack Collison.
Mrsko mi tražiti ali ima još jako puno pohvalnih komentara koji se odnose i na druge tekme koje je branio...
- Obuca9
#696 Re: Golman reprezentacije BiH
Govoriš o periodu prije pola godine dok je redovno branio. Ja ti govorim o periodu zadnja dva mjeseca kad je branio ukupno 5-6 utakmica i primio 30 golova.
-
missko
#697 Re: Golman reprezentacije BiH
Keno moze glat branit za neki mocni evropski klub. Ja sam nekako najsigurniji kad je on na golu.
- shalla
#698 Re: Golman reprezentacije BiH
Ti si rekao da mu treba još dosta tekmi da bi se mogao smatrati ozbiljnim golmanom, to je nešto sasvim drugo. Ne bi mi mrsko pa nađoh klip, obrati pažnju na 2:03, ja ovakav refleks vidjeh kod ukupno 5-6 golmana trenutno na dunjaluku. Keno mi je drag ali on ovo može odbraniti samo na plejki...hz__semir wrote:Govoriš o periodu prije pola godine dok je redovno branio. Ja ti govorim o periodu zadnja dva mjeseca kad je branio ukupno 5-6 utakmica i primio 30 golova.
http://img260.imageshack.us/i/kralj002124002349.mp4/
- BarbaDue
#699 Re: Golman reprezentacije BiH
to se vidi, Asmir je pantershaqqa wrote:Ti si rekao da mu treba još dosta tekmi da bi se mogao smatrati ozbiljnim golmanom, to je nešto sasvim drugo. Ne bi mi mrsko pa nađoh klip, obrati pažnju na 2:03, ja ovakav refleks vidjeh kod ukupno 5-6 golmana trenutno na dunjaluku. Keno mi je drag ali on ovo može odbraniti samo na plejki...hz__semir wrote:Govoriš o periodu prije pola godine dok je redovno branio. Ja ti govorim o periodu zadnja dva mjeseca kad je branio ukupno 5-6 utakmica i primio 30 golova.
- Obuca9
#700 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa nisam ja ni rekao da on nije talenat i budućnost, samo kažem da je u ovom trenutku Keno bolji. A Asmiru je potrebna jedna puna sezona, 35-40 utakmica na golu, da malo stasa i budućnost je definitvno pred njimshaqqa wrote:Ti si rekao da mu treba još dosta tekmi da bi se mogao smatrati ozbiljnim golmanom, to je nešto sasvim drugo. Ne bi mi mrsko pa nađoh klip, obrati pažnju na 2:03, ja ovakav refleks vidjeh kod ukupno 5-6 golmana trenutno na dunjaluku. Keno mi je drag ali on ovo može odbraniti samo na plejki...hz__semir wrote:Govoriš o periodu prije pola godine dok je redovno branio. Ja ti govorim o periodu zadnja dva mjeseca kad je branio ukupno 5-6 utakmica i primio 30 golova.