Šta vam smeta u Sarajevu?
-
Bodkin
#676 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Smeta mi sto se @havatar vratio na forum
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
-
bella_ciao
#677 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
zmajadaH wrote:Jadan je život onih kojima se svodi filozofija na pokazivanje nove jakne, telefona itd .....razonoda wrote: Da nije ovih gore navedenih, koje ti ocima ne mozes vidjeti, kome bi pokazao novu jaknu, novi tel, kome prodavao ublehe.
A ublehe ti prodaješ sa ovakvim komentarima....
Nisam isključiv, nisam generalizovao.A ti si se očito pronašao u onome što mi smeta.Zaključak se sam nameće.bella_ciao wrote:Sarajevo je puno 'starosjedilaca' koji su nevidjeni papci i seljacine. Mislim okej, ksenofobija je uvijek bila dio Sarajeva,zmajadaH wrote: P.S. Znam dosta ljudi koji su došli u Sarajevo i prihvatili ga takvog kakav je i uklopili se maksimalno, a sa druge strane što vidim skotova da je malo reći !
Smeta mi.....
Nasao se nisam, i ja sam tzv rodjeni i tzv starosjedilac, da ima seljacina sa strane ima al da je papanluk samo rezervisan za tzv doslje e to nije tacno, zao mi je
- supercali
#678 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
kad se misli na uklapanje ne misli se na to sta ce donijeti ko sa sobom ili ne nego na kulturu ponasanjaKeiko wrote:Smetaju mi dvostruki standardi. Sarajlije bi da se dosljaci iz drugih dijelova BiH prilagode njima i uklope u sredinu a onda istovremeno pljuju po Sarajlijama i ostalim iz BiH koji zive u inostranstvu i koji su se uklopili i prilagodili mentalitetu i nacinu zivota i svom novom okruzenju.
al dobro je neko napisao ranije ako si kulturan u nekom selu bit ces i u sarajevu i u londonu
i dalje pod uklapanje se misli i na nase vani jer nije isto zivjeti u sarajevu i u londonu
to sto ja kao sarajlija dobojac ili neko u londonu nosimo to nesto iz bosne ne znaci da bacam smece kroz prozor ostavljam ispred vrata i slicno
nadam se da sam bio jasan i da se razumije poenta
-
Keiko
#679 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Stvar je opce kulture i tacka. Sta smo to mi koji smo rodjeni u Sarajevu po defaultu svi fini, kulturni, fino se parkiramo, ne bacamo smece, itd.?.Ma daj!supercali wrote:kad se misli na uklapanje ne misli se na to sta ce donijeti ko sa sobom ili ne nego na kulturu ponasanjaKeiko wrote:Smetaju mi dvostruki standardi. Sarajlije bi da se dosljaci iz drugih dijelova BiH prilagode njima i uklope u sredinu a onda istovremeno pljuju po Sarajlijama i ostalim iz BiH koji zive u inostranstvu i koji su se uklopili i prilagodili mentalitetu i nacinu zivota i svom novom okruzenju.
al dobro je neko napisao ranije ako si kulturan u nekom selu bit ces i u sarajevu i u londonu
i dalje pod uklapanje se misli i na nase vani jer nije isto zivjeti u sarajevu i u londonu
to sto ja kao sarajlija dobojac ili neko u londonu nosimo to nesto iz bosne ne znaci da bacam smece kroz prozor ostavljam ispred vrata i slicno
nadam se da sam bio jasan i da se razumije poenta
Sarajevo, kao i svaki grad je uvijek imalo i vise nego dovoljno 'rodjenih'.papaka I primitivaca sto ovu diskusiju o dosljacima i domicilnim cini totalno besmislenom.
-
FreakyStyley
#680 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije"
Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.
Kako "prave Sarajlije" ne shvataju da je segregacija na "doslje" i "prave Sarajlije", te optuzivanje "doslja" za sve lose u istoj mjeri malogradjanstina kao i navodno nametanje necega od strane "doslja"?
Toliki se mit pravi od toga da mi se povraca. Koga boli kurac gdje je ko rodjen, u kojem kvartu zivi, kako se zove, za koga navija i odakle su mu starci? Koliko se samo mistificira dolazak u Sarajevo, te neko "prilagodjavanje" gradu, nastavak zivota u njemu itd. Ako Sarajevo hoce da bude grad u pravom smislu te rijeci mora se odreci te malogradjanstine, jer ona je svojstvena selu i mahali. Gradu nije.
Ako je nekome najvece dostignuce u zivotu i nesto sto konstanto istice nesto za sto apsolutno nije zasluzan (mjesto rodjenja), neka se malo preispita.
Sarajevo je jedan specifican grad koji je uvijek imao sposobnost da amortizuje sve i svasta. Papanluk, egoizam i primitivizam je paradigmatican za citavo bh. drustvo, pa i danasnje drustvo generalno, a to je puno siri pojam od Sarajeva.
Drugo je sto je "pravom Sarajliji", recimo nezaposlenom 45ogodisnjaku s Bjelava, koji visi u kladionici i igra bingo krajnji duhovni i intelektualni domet konstatacija da su "doslje sve pokvarile".
Kako "prave Sarajlije" ne shvataju da je segregacija na "doslje" i "prave Sarajlije", te optuzivanje "doslja" za sve lose u istoj mjeri malogradjanstina kao i navodno nametanje necega od strane "doslja"?
Toliki se mit pravi od toga da mi se povraca. Koga boli kurac gdje je ko rodjen, u kojem kvartu zivi, kako se zove, za koga navija i odakle su mu starci? Koliko se samo mistificira dolazak u Sarajevo, te neko "prilagodjavanje" gradu, nastavak zivota u njemu itd. Ako Sarajevo hoce da bude grad u pravom smislu te rijeci mora se odreci te malogradjanstine, jer ona je svojstvena selu i mahali. Gradu nije.
Ako je nekome najvece dostignuce u zivotu i nesto sto konstanto istice nesto za sto apsolutno nije zasluzan (mjesto rodjenja), neka se malo preispita.
Sarajevo je jedan specifican grad koji je uvijek imao sposobnost da amortizuje sve i svasta. Papanluk, egoizam i primitivizam je paradigmatican za citavo bh. drustvo, pa i danasnje drustvo generalno, a to je puno siri pojam od Sarajeva.
Drugo je sto je "pravom Sarajliji", recimo nezaposlenom 45ogodisnjaku s Bjelava, koji visi u kladionici i igra bingo krajnji duhovni i intelektualni domet konstatacija da su "doslje sve pokvarile".
-
NeenaSa
#681 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kratko i sazheto.O'zone wrote:Nedostatak opće/opšte kulture življenja
P.S.
Da se ne varamo, vechina doshlja, i nakon godina i godina drzhe ovaj Grad.
P.P.S.
Raspalite !
-
razonoda
#682 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
FreakyStyley wrote:Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije"Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.
-
razonoda
#683 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Pitajte dijasporu, iz kojeg podrucja se ljudi nateze uklapaju u novu sredinu --biti ce tkz. SARAJLIJE. Najveci s...., 
- Bloo
- Globalna šefica
#684 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
meni svi smetaju 
- Michun
#685 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
NeenaSa wrote:Kratko i sazheto.O'zone wrote:Nedostatak opće/opšte kulture življenja
P.S.
P.P.S.
Raspalite !
- makse seljanko makse
#686 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
FreakyStyley wrote:Postoji samo jedna vjecna tema na ovom forumu: "dosljaci" vs "prave Sarajlije"Steta, jer je to najdebilnija rasprava ikad.
Za sve napisano
-
dpjokala26
#687 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
+ 1.NeenaSa wrote:Kratko i sazheto.O'zone wrote:Nedostatak opće/opšte kulture življenja
P.S.
P.P.S.
Raspalite !
- Bloo
- Globalna šefica
#688 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
pa naši preci su došlje
- Michun
#689 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Bloo, tvoji mozda jesuBloo wrote:pa naši preci su došlje
- Bloo
- Globalna šefica
#690 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
jbg ko ne može dokazat da mu je predak živija ovdi u doba neandertalaca, taj je došljoMichun wrote:Bloo, tvoji mozda jesuBloo wrote:pa naši preci su došlje, al' od NeenaSa jok
- Bluemore
#691 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
smetaju mi ovi sto *eru po njemu
-
Jokericious
#692 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Jebo grad gdje vecini lutalice po ulicama ne smetaju. Mogli bi postati turisticka atrakcija i poznati kao grad dzukela.
- Bullet Tooth Tony
#693 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili
dotakli smo dno .... debelom malcu i tati mu visokom ( 190 cm cca) koji zive preko puta onog kafica u Gradacackoj j*?*?O itd
dotakli smo dno .... debelom malcu i tati mu visokom ( 190 cm cca) koji zive preko puta onog kafica u Gradacackoj j*?*?O itd
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#694 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
i ti si naravno kao savjestan gradjanin uletio u livadu i svo smece pokupio..Bullet Tooth Tony wrote:Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili![]()
![]()
![]()
-
NeenaSa
#695 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Za obje:Bloo wrote:jbg ko ne može dokazat da mu je predak živija ovdi u doba neandertalaca, taj je došljoMichun wrote:Bloo, tvoji mozda jesuBloo wrote:pa naši preci su došlje, al' od NeenaSa jok
Chitate li ?
-
dpjokala26
#696 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Jokericious wrote:Jebo grad gdje vecini lutalice po ulicama ne smetaju. Mogli bi postati turisticka atrakcija i poznati kao grad dzukela.
zasto mogli bi?
- Bloo
- Globalna šefica
#697 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
moja Čita, a tvojaNeenaSa wrote: Za obje:![]()
Chitate li ?
-
NeenaSa
#698 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kako si originalna.
P.S.
Za bukvalce gdje vas ubrajam;
Dvosmisleno i chak trosmisleno.
P.P.S.
Odoh da pratim drugo poluvrijeme.
Smanjila Roma

P.S.
Za bukvalce gdje vas ubrajam;
P.P.S.
Smanjila Roma
- Bullet Tooth Tony
#699 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Matijevic_Vlado wrote:i ti si naravno kao savjestan gradjanin uletio u livadu i svo smece pokupio..Bullet Tooth Tony wrote:Malac preksinoc u Gradacackoj uze flasu plasticnu i govori : "tata, tata ... vidi" ..... i baci je na onu livadu .... kaze stari "bravo" ... dok sam izasao iz auta , oni su vec u haustoru bili![]()
![]()
![]()
Procitaj naslov teme pa moj post i tako dok ne skontas
To sto ja cinim kao savjestan gradjanin nije tvoj posao ... Papke i seljacine treba uciti kako se u gradu zivi, savjesni gradjaninu ... U toj ulici ne zivim a neka svi pometu ispred svog praga pa ce nam svima biti bolje .... Moj prag i sira okolina je cista
- Bloo
- Globalna šefica
#700 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ne zaboravi grickat košpiceNeenaSa wrote:Kako si originalna.![]()
P.S.
Za bukvalce gdje vas ubrajam;Dvosmisleno i chak trosmisleno.
![]()
P.P.S.
Smanjila Roma![]()
![]()